Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zposao
#5051 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Meni ovde nista nije jasno ko muti. Belgijanci, nasi ili uvoznik auta?
- Maraschino
#5052 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
malo-najvise-malozposao wrote:Meni ovde nista nije jasno ko muti. Belgijanci, nasi ili uvoznik auta?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5053 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Svi mute, svi se budale prave, a drzava hoce svoje 
-
shheff
#5054 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Svi su djubradi... I kramar i belgijanci i UIO
-
zposao
#5055 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
E jebiga ispade svi ponalo krivi a u suštini niko.
Neko se pravi grbav dok su pare u pitanju. Neko hoče pare, a neko ne da.
Mene zanima ko je sad tu u pravu.
Jel ti Belgijaneri izdaju falsifikovane dokumente da zarade, ili ih falsifikuje kramar, ili je treca opcija da nasa carina izmislja neke papire da bi popunila rupe u budzetu.
Ja ne kontam nikako na koga svalit krivicu ovde.
Neko se pravi grbav dok su pare u pitanju. Neko hoče pare, a neko ne da.
Mene zanima ko je sad tu u pravu.
Jel ti Belgijaneri izdaju falsifikovane dokumente da zarade, ili ih falsifikuje kramar, ili je treca opcija da nasa carina izmislja neke papire da bi popunila rupe u budzetu.
Ja ne kontam nikako na koga svalit krivicu ovde.
-
tempuser
#5056 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ako se ispostavi da je dokument iz Belgije krivotvoren krivac odnosno falsifikator je Kramar i krivica je sva njegova, ali ako se ispostavi da je dokumenat autentican (potpis i pecat nisu falsifikati), a ovjereni sadrzaj nije vjerodostojan, onda krivica pocinje na onome ko ga je potpisao i ovjerio, tj belgijski carinik. Bar je to neka logika.
- Maraschino
#5057 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kako ne shvatate, ljudi bi izdavali za sva auta koja podpadaju pod ''proizvedeno u EU'' i nasi umjesto da vrse provjeru kod sumnjivih tipova auta, oni sve salju nazad na provjeru a to je ogroman posao ovima gore pa su mnogi rekli ''ne izdajemo vise'' iako se njihova auta proizvode i pakuju u EU.
UiO to odgovara pa za sve BMW,Audi i VW naplacuje carinu iako je vecina tih modela iz EU. Nasi su stvorili problem da ovi odustaju od EUR1 obrazaca iako bi se na sudu u mnogo slucajeva moglo dokazati da je auto EU proizvod(sto ce raditi advokati Kramara).
Ranije se dobijalo i za VW i Audi, Opel...a sada ne sto ne znaci da se proizvode u Aziji nego sto su nasi zakomplikovali administracijom(mislim svjesno).
UiO to odgovara pa za sve BMW,Audi i VW naplacuje carinu iako je vecina tih modela iz EU. Nasi su stvorili problem da ovi odustaju od EUR1 obrazaca iako bi se na sudu u mnogo slucajeva moglo dokazati da je auto EU proizvod(sto ce raditi advokati Kramara).
Ranije se dobijalo i za VW i Audi, Opel...a sada ne sto ne znaci da se proizvode u Aziji nego sto su nasi zakomplikovali administracijom(mislim svjesno).
-
adis204
#5058 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
HAVANA ima dobre informacije i uvijek vrijedan čitanja. Respect 
-
muzicar_iz_parka
#5059 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Svaki ovlašteni servis bi morao imati uvid gdje je automobil proizveden.
Realno bar 95% automobila na bh ulicama je evropskog odnosno EU porjekla.
I Jette su se takođe prodavale po EU kao domaća vozila, ne znam gdje su sklapane.
Recimo Golf 5 karavan je proizveden isključivo u Meksiku.
Neko pomenu i BMW X- , oni se sklapaju isključivo u USA.
Naša carina zagorčava život privrednicima i onda se nije čuditi da ljudima dopizdi te dignu ruke od svega.
Realno bar 95% automobila na bh ulicama je evropskog odnosno EU porjekla.
I Jette su se takođe prodavale po EU kao domaća vozila, ne znam gdje su sklapane.
Recimo Golf 5 karavan je proizveden isključivo u Meksiku.
Neko pomenu i BMW X- , oni se sklapaju isključivo u USA.
Naša carina zagorčava život privrednicima i onda se nije čuditi da ljudima dopizdi te dignu ruke od svega.
- HAVANA
#5060 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma kakav pecat,to da je uradio najmanja bi mu briga bila placanje.To bi se rijesilo u roku 24 sata da je divlji papir i pecat Krivicno djelo i zatvor.Momentalno.tempuser wrote:"Nasli" pecat u B i nastancali 700 obrazaca, zna forumski obavjestajac sto ne znaju SIPA, OSA i Interpol zajedno!HAVANA wrote:Nemoj ni ti sad pretjerivati.Zna se sta je problem i sve je tacno,jes da je malo smijesno sad kad je njemu zapelo i odma se rijesava,salju upiti belgiji...Kad sam ja objasnjavao u indirektnom besmislenost procedure, prije par godina,niko me nije zelio slusati.Ja placao od 2016 jer sam imao mail da se potvrde ne izdaju i nisam zelio vaditi eur1 ,a mogao sam.Znao sam da ce provjera biti negativna za vw,audi,bmw.Oni uvozili sa eur1,sta cu im ja.Al ja sam niciji,oni su neciji.Najveci krivac ovde je ino carina,tolika povrsnost i otimanje novca za dokumentaciju koju on ovjeri i na kraju kaze nije ok.530i wrote:Može Kramar pisat po medijima šta hoće....kao i ovdje pojedini forumaši. Stvar je da nikad nisu ni vadili eur1 u Belgiji nego su našli pečat i ime Belgijanca sa carine i odradili 700+ auta (koja su išla na provjeru, a pitaj Boga koliko ih je prošlo bez provjere) automatski...naštancali sebi eur1 da se izbjegne carina. Za ovo je jedina primjerena kazna robija+zatvaranje firme.I naravno nasi neuki,kao u svemu...koji su zamislili da ce neko roviti hiljade dokumenata iz zadnje 3 godine...Holandjani najpametniji ispadose,kad ode na provjeru,to je ok Pozitivan odgovor.I cao.Neka uzme advokate i tuzi po belgiji.Neko mu je uzeo sigurno 70000 eura za tih 750 auta a izdao mu nesto sto nije regularno.Zna se kako se izdaje eur1 i sta je leverancier verklaring ili izjava na fakturi koja je takodje vazeca ako je prati leverancier verklaring.Naplatili su i naplacuju nesto a korisnika usluge dovode u zabludu.I dalje to rade.Sutra otidji,plati 120 eura i izdace ti ex1 i eur 1, carina ce ga ovjeriti.Idioti.I oni tamo i ovi ovde.
@havana
Ajd ti meni objasni nesto, po kojoj logici je za neregularan papir odgovoran uvoznik, a ne strana koja ga je izdala tj ovjerila, u ovom slucaju belgijska carina?
Ja ako potplatim direktora turisticke skole u Makarskoj (sifra Kuduz), da mi izda neregularnu dipolmu, naravno, bruka je obostrana, ali ko je prekrio zakon, on ili ja?
Napisah davno, ako ga nacnu za ono sto @havana pise vec godinama, to je cisti sistemski kriminal za potkradanje drzave pod pokroviteljstvom vladajucih, ni bolji ni losiji od dugog klika u sred sehera ili na cemu vec dodikovci varaju drzavu.
Napisah par postova prije.Sa rogatim se bost ne mozes.Oni nikad nisu krivi.Moze se to na sudu dobiti ali kome se to isplati i koliko ce trajati? Drug mi u belgiji za 4 godine postupka zbog lose izvedenih radova u basti platio 12000 eura advokatskih troskova.4 jebene godine zbog baste.I dobio 6000 eura.Zamisli koliko bi ovo trajalo i kostalo.Fakticki ti drzava uzme pare i naplati i ovjeri nesto za sta poslije kaze ma mi se zajebali.Zasto jednostavno ne prestanu izdavati i ovjeravati eur1 bez potvrde proizvodjaca? To bi volio da mi neko od njih objasni? Zasto i dalje neke agencije vade eur1,sad doduse malo vise paze pa ti traze recimo coc dokument pored saobracajne i fakture.Opet i njih razumijem jer mogu zamisliti kad ti neki smor iz bosne posalje hiljade predmeta,to je nevjerovatan obim posla i kosta jako mnogo vremena i novca.Haj da se idiot informisao i poslao za vozila koja nisu eu,sve se to zna.Jok,pametni bosanac salje i za citroen,opel,peugeot,vw,audi...za modele za koje se zna da su eu.Zato su nas i odjebali i ne zele izdavati potvrde.Koga cete vi jebavat svojom nesposobnoscu a nema vas sve skupa ko predgradje berlina.Mrs.Nema vise potvrda i cao.Normalno bi bilo da odgovara onaj ko izdaje papir jer zakon fino kaze kako i na osnovu cega se izdaje taj papir.Ali oni nikad nisu krivi.Ni ovde ni tamo.Mogu kako hoce.Pa jebo te kad ne placas pdv u avazu ispadnes,kad imas vise uplacenog eto ti odma inspekcije...Eee kaze,u preplati ste.Necemo tako,de da ti uzmem mjeru u tom iznosu.A u preplatu te gurnuo carinik koji ti je dizao osnovice za carinjenje,krseci clan 26 zakona.Zali se,dobijes ih,i vrate ti pare.Sutra nova roba dosla,opet isto...
- drndalo
#5061 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Obojica! I davanje i primanje mita ili nagrade su krivicna djela...Ja ako potplatim direktora turisticke skole u Makarskoj (sifra Kuduz), da mi izda neregularnu dipolmu, naravno, bruka je obostrana, ali ko je prekrio zakon, on ili ja?
-
adis204
#5062 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nekad pomislim da je jedan od razloga za ovu obustavu eur1 pomenutih marki i tu obavijest iz 2016. pritisak (kuknjava) naših distributera novih vozila prema maticama. Jer je naslovima dominiralo prije 4-5 godina kako raste prodaja rabljenih, nauštrb novih vozila. Čak i sada u ovim uslovima kada je carinom opterećeno.
Ne vjerujem da je situacija bila da oni ne žele uposliti radnika u administraciji koji će se samo Bosnom baviti, nego informacija sa terena koja kaže da ta vozila u bosanskom životu nakon fabričke garancije uopšte ne vide ovlaštenog servisa.
Dobro narodu, dilerima, majstorima ali ne visokim predstavnicima tih marki i onda steži.
Ne vjerujem da je situacija bila da oni ne žele uposliti radnika u administraciji koji će se samo Bosnom baviti, nego informacija sa terena koja kaže da ta vozila u bosanskom životu nakon fabričke garancije uopšte ne vide ovlaštenog servisa.
Dobro narodu, dilerima, majstorima ali ne visokim predstavnicima tih marki i onda steži.
- rahmetli dedo
#5063 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
još kad bi neko malo prečešljao ubacivanje bogznaotkud kešovine u legalne financijske tokove putem "pravo povoljne i fer" ponude slučajnog kramerovog uposlenika za vašeg trulog Yuga u zamjenu za manje trulog bemvea...
pranje novca inače košta oko 25 - 35 posto, a used car sales je cash intensive posao - idealno.
pranje novca inače košta oko 25 - 35 posto, a used car sales je cash intensive posao - idealno.
-
Seawolf
#5064 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I uvoznici i distributeri novih vozila su pogođeni neizdavanjem EUR.1.adis204 wrote:Nekad pomislim da je jedan od razloga za ovu obustavu eur1 pomenutih marki i tu obavijest iz 2016. pritisak (kuknjava) naših distributera novih vozila prema maticama. Jer je naslovima dominiralo prije 4-5 godina kako raste prodaja rabljenih, nauštrb novih vozila. Čak i sada u ovim uslovima kada je carinom opterećeno.
Sve je više novih modela, koji se sklapaju u tvornicama u EU, a za koje proizvođači ne izdaju EUR.1 prilikom isporuke uvoznicima u BiH.
-
shheff
#5065 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Bravo HAVANA, svakom uhljebu od srca zelim da radi i zaradjuje na trzistu, polako mecka i njima kuca na svim nivoima..
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#5066 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Dok njima dokuca,posteni Mujo ostade kilav...shheff wrote:Bravo HAVANA, svakom uhljebu od srca zelim da radi i zaradjuje na trzistu, polako mecka i njima kuca na svim nivoima..
-
shheff
#5067 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nazalost istina, najveca stoka u cjeloj prici, pa i ovo oko EUR1RagibUzoriti wrote:Dok njima dokuca,posteni Mujo ostade kilav...shheff wrote:Bravo HAVANA, svakom uhljebu od srca zelim da radi i zaradjuje na trzistu, polako mecka i njima kuca na svim nivoima..
-
adis204
#5068 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nisam znao. Dakle, mi imamo opredijeljenje da se vozila sa EU porijeklom ne carine (hajde dio smo nekih integracija, ako ne carinske unije EU), s druge strane pravimo se ludi i kunemo u svetost pišljivog obrasca koji stancaju po kućama svi, a opšta nepismenost i pravna močvara ne uzima u obzir da jedno te isto vozilo ako ode sa trake u ruke jednom građaninu Italije, pa sljedeće u ruke građaninu BiH treba na isti način da je carinski tretirano. Prvi kupac živi u uniji gdje se nalazi fabrika, drugi živi u državi koja prihvata EU kvalitet i porijeklo, ali onda počne komplikovati život kupcu i proizvođaču tražeći u medjukoraku taj obrazac?Seawolf wrote:I uvoznici i distributeri novih vozila su pogođeni neizdavanjem EUR.1.adis204 wrote:Nekad pomislim da je jedan od razloga za ovu obustavu eur1 pomenutih marki i tu obavijest iz 2016. pritisak (kuknjava) naših distributera novih vozila prema maticama. Jer je naslovima dominiralo prije 4-5 godina kako raste prodaja rabljenih, nauštrb novih vozila. Čak i sada u ovim uslovima kada je carinom opterećeno.
Sve je više novih modela, koji se sklapaju u tvornicama u EU, a za koje proizvođači ne izdaju EUR.1 prilikom isporuke uvoznicima u BiH.
Pa čemu onda usklađenost proizvoda, CE oznake, deklaracija proizvoda sa generalijama, autentičnim podacima koje tvrde da je Genuine product.
Drzava ustvari ne da da se jeftinije kupuje EU vozilo. Ne polovno, nego ispade i novo. Ja sam frapiran
-
tempuser
#5069 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Znas i sam da je, za raziku od neregularne diplome (maticne knjige, dnevnici, itd itd), davanje mita tesko dokazivo osim ako te nisu uhvatili u djelu ili sa obiljezenim novcanicama.drndalo wrote:Obojica! I davanje i primanje mita ili nagrade su krivicna djela...Ja ako potplatim direktora turisticke skole u Makarskoj (sifra Kuduz), da mi izda neregularnu dipolmu, naravno, bruka je obostrana, ali ko je prekrio zakon, on ili ja?
- HAVANA
#5070 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Exportdocumenten
Door de verschillende wetten en regels is er nood aan heel wat documenten. Hier vindt u een overzicht.
Oorsprong van goederen;
Het is belangrijk om de oorsprong van de goederen te kennen. Dit begrip bepaalt hoe de douane uw goederen zal behandelen. De EU heeft met verschillende landen handelsovereenkomsten afgesloten die voorzien in gunstige invoerrechten (preferentiële oorsprong).
Certificaat van oorsprong;
De FOD Economie, Kmo, Middenstand en Energie heeft de Voka-Kamers van Koophandel gemachtigd om certificaten van oorsprong uit te reiken in hun regio, voor alle producten met uitzondering van diamant.
EUR-1;
Dit document is een speciaal type oorsprongsverklaring en is bedoeld om verlaging of vrijstelling van invoerrechten te krijgen als u zaken doet met landen waarmee de EU een onderling handelsakkoord heeft gesloten.
Factuurverklaring;
Dit is een oorsprongsverklaring op een handelsfactuur. De tekst hiervan is voorgeschreven via de preferentiële handelsakkoorden.
Leveranciersverklaring;
Dit is een verklaring die wordt opgemaakt door de leverancier die goederen levert aan een afnemer in de EU en dient als bewijsstuk om de oorsprong aan te tonen bij het opmaken van een certificaat inzake goederenverkeer EUR-1.
Znaci ovo je potrebna procedura i dokumenti za izdavanje eur1...Ti si uredno platio firmi koja se bavi sa tim a carina je ovjerila dokument.Ti nit si gdje isao,nit si sta vadio od ovih papira,niti znas sta oni rade.To je njihov posao koji oni rade,valjda po zakonu jebem li ga.Dok carina ovjeri papire tako bi trebalo biti.Ima zakon u kojem sve pise i institucije i ljudi koji to kontrolisu i sprovode zakone.Nije tvoje da to radis niti mozes.To je njihov posao i naplate ti to.Znaci kupis robu,posaljes fakturu i saobracajnu a oni idu u dalji postupak i ovjeru na carini.Ti dodjes kad je gotovo i platis tu uslugu.I retroaktivno ti dodje da platis, kaze jebi ga, zajebali se mi,ti si kriv.
Znaci oni potpisali sporazume,nasi i njihovi...Ti kupio robu,izvadio papire,svima sve platio,onim papire i robu,oni ti izdali papir i ovjerili,ovi ga ovde uvazili i naplatili sve sto se naplacuje.Ti bazirao poslovanje i kalkulaciju robe na uslovima koje su oni postavili.Poslije izvjesnog perioda i jedni i drugi skidaju odgovornost sa sebe i obavezu i troskove prebacuju na uvoznika.Ludilo majke mi.
Kaze tuzi,koga,drzave i drzavne sluzbenike?
Door de verschillende wetten en regels is er nood aan heel wat documenten. Hier vindt u een overzicht.
Oorsprong van goederen;
Het is belangrijk om de oorsprong van de goederen te kennen. Dit begrip bepaalt hoe de douane uw goederen zal behandelen. De EU heeft met verschillende landen handelsovereenkomsten afgesloten die voorzien in gunstige invoerrechten (preferentiële oorsprong).
Certificaat van oorsprong;
De FOD Economie, Kmo, Middenstand en Energie heeft de Voka-Kamers van Koophandel gemachtigd om certificaten van oorsprong uit te reiken in hun regio, voor alle producten met uitzondering van diamant.
EUR-1;
Dit document is een speciaal type oorsprongsverklaring en is bedoeld om verlaging of vrijstelling van invoerrechten te krijgen als u zaken doet met landen waarmee de EU een onderling handelsakkoord heeft gesloten.
Factuurverklaring;
Dit is een oorsprongsverklaring op een handelsfactuur. De tekst hiervan is voorgeschreven via de preferentiële handelsakkoorden.
Leveranciersverklaring;
Dit is een verklaring die wordt opgemaakt door de leverancier die goederen levert aan een afnemer in de EU en dient als bewijsstuk om de oorsprong aan te tonen bij het opmaken van een certificaat inzake goederenverkeer EUR-1.
Znaci ovo je potrebna procedura i dokumenti za izdavanje eur1...Ti si uredno platio firmi koja se bavi sa tim a carina je ovjerila dokument.Ti nit si gdje isao,nit si sta vadio od ovih papira,niti znas sta oni rade.To je njihov posao koji oni rade,valjda po zakonu jebem li ga.Dok carina ovjeri papire tako bi trebalo biti.Ima zakon u kojem sve pise i institucije i ljudi koji to kontrolisu i sprovode zakone.Nije tvoje da to radis niti mozes.To je njihov posao i naplate ti to.Znaci kupis robu,posaljes fakturu i saobracajnu a oni idu u dalji postupak i ovjeru na carini.Ti dodjes kad je gotovo i platis tu uslugu.I retroaktivno ti dodje da platis, kaze jebi ga, zajebali se mi,ti si kriv.
-
tempuser
#5071 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Bravo i hvala!HAVANA wrote:Ma kakav pecat,to da je uradio najmanja bi mu briga bila placanje.To bi se rijesilo u roku 24 sata da je divlji papir i pecat Krivicno djelo i zatvor.Momentalno.tempuser wrote:
"Nasli" pecat u B i nastancali 700 obrazaca, zna forumski obavjestajac sto ne znaju SIPA, OSA i Interpol zajedno!
@havana
Ajd ti meni objasni nesto, po kojoj logici je za neregularan papir odgovoran uvoznik, a ne strana koja ga je izdala tj ovjerila, u ovom slucaju belgijska carina?
Ja ako potplatim direktora turisticke skole u Makarskoj (sifra Kuduz), da mi izda neregularnu dipolmu, naravno, bruka je obostrana, ali ko je prekrio zakon, on ili ja?
Napisah davno, ako ga nacnu za ono sto @havana pise vec godinama, to je cisti sistemski kriminal za potkradanje drzave pod pokroviteljstvom vladajucih, ni bolji ni losiji od dugog klika u sred sehera ili na cemu vec dodikovci varaju drzavu.
Napisah par postova prije.Sa rogatim se bost ne mozes.Oni nikad nisu krivi.Moze se to na sudu dobiti ali kome se to isplati i koliko ce trajati?
U potrazi za autom sam gledao cijene vani, da eventualno uvezem, i upravo zato sto mi niko ne moze garantovati da cu za auto tj brend, za koji ne postoji fabrika izvan EU, dobiti EUR1 i uvesti bez carine, tj. ne znam koliko ce me na kraju kostati taj auto (sa ili bez carine konacna cijena varira +/- 5 milja), sam odustao od toga i poceo gledati auta u BiH!
- HAVANA
#5072 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa sam odgovor belgijske carine ponistava opciju falsifikovanja.Greskom naseg carinika blablabla...Ma ni izvini a ne refundiranje nastale stete. 
-
adis204
#5073 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Morate se nekom inicijativom okrupniti u Udruženje koje će biti vidljivo u nastupu i imati jaču pravnu podršku. Vrijeme vam je da međusobno komunicirate, uspostavite krovno tijelo sa organima upravljanja i onda lagano. Ništa pojedinačno.HAVANA wrote:Ludilo majke mi.Kaze tuzi,koga,drzave i drzavne sluzbenike?
Od tebe sam mnogo toga naučio oko tih uvoza i tržišta čitajući ove postove, uvežite se, neće sigurno biti gore. Ciljevi su vam isti. Od nekakve regulacije tržišta, do uvoznih politika, građenja vjerodostojnosti i povjerenja kupaca.
Malo ko cilja na novo auto, svi mi tražimo mladog polovnjaka ali da nije neki skriveni invalid od auta.
Neki dan se kamiondžije udružiše. Tek kad im je zatrebalo, mislio sam da su odavno formirani, ali eto nisu.
- HAVANA
#5074 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ih kad sam ja to govorio.adis204 wrote:Morate se nekom inicijativom okrupniti u Udruženje koje će biti vidljivo u nastupu i imati jaču pravnu podršku. Vrijeme vam je da međusobno komunicirate, uspostavite krovno tijelo sa organima upravljanja i onda lagano. Ništa pojedinačno.HAVANA wrote:Ludilo majke mi.Kaze tuzi,koga,drzave i drzavne sluzbenike?
Od tebe sam mnogo toga naučio oko tih uvoza i tržišta čitajući ove postove, uvežite se, neće sigurno biti gore. Ciljevi su vam isti. Od nekakve regulacije tržišta, do uvoznih politika, građenja vjerodostojnosti i povjerenja kupaca.
Malo ko cilja na novo auto, svi mi tražimo mladog polovnjaka ali da nije neki skriveni invalid od auta.
Neki dan se kamiondžije udružiše. Tek kad im je zatrebalo, mislio sam da su odavno formirani, ali eto nisu.
-
tempuser
#5075 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa ja o tome govorim, krivica krece od belgijske carine koja je izdala sporne dokmente, niko drugi, ljudi bukvalno priznali, ali dzaba, dezurni pljuvaci su to domah okrenuli sa druge strane pa dosli od "nadjenih" pecata i falsifikata!HAVANA wrote:Pa sam odgovor belgijske carine ponistava opciju falsifikovanja.Greskom naseg carinika blablabla...Ma ni izvini a ne refundiranje nastale stete.
Naravno, bilo bi suludo tvrditi da Kramar ili neko njemu povezan ne stoji iza toga.