Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shheff
#4976 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Da se razumijemo ovo je organizovani lopovluk tri poglavice preko UIO, da namaknu sebi i svojim uhljebima, cilj je uzeti od građana 35% koji su ustvari na dnu hranidbenog lanca.
-
ado-šampion
#4977 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Joj ljudi sto mozete truniti, pa koja to drzava na svijetu nece da uzme svoj dio kolaca?
Eno nedavno oprosteno ljudima koji nisu 5 godina placali porez nikako, lafo nemoj retroaktivno. Pa znas sta se desi kad u uredjenoj drzavi 5 godina ne platis porez? Hem ides u zatvor hem ti naplate na ovaj ili onaj nacin.
U Njemackoj ne mozes ljude odvesti na rucak i platiti od firme a da to ne prodje kroz porez, jer su oni time dobili od firme novac koji nije oporezovan(!!!), iako se radi o sitnisu. Mislim o cemu pricamo.
Drzava funkcionise od poreza koji naplati. BiH je sa zakonima koje ima i nacinom sprovodjenja istih porezni raj.
Eno nedavno oprosteno ljudima koji nisu 5 godina placali porez nikako, lafo nemoj retroaktivno. Pa znas sta se desi kad u uredjenoj drzavi 5 godina ne platis porez? Hem ides u zatvor hem ti naplate na ovaj ili onaj nacin.
U Njemackoj ne mozes ljude odvesti na rucak i platiti od firme a da to ne prodje kroz porez, jer su oni time dobili od firme novac koji nije oporezovan(!!!), iako se radi o sitnisu. Mislim o cemu pricamo.
Drzava funkcionise od poreza koji naplati. BiH je sa zakonima koje ima i nacinom sprovodjenja istih porezni raj.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4978 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
sve u zakonu tačno piše, jedan od boljih garantujem 
-
530i
#4979 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sad bih da likujem i da kažem - govorio sam vam, tj. govorili smo vam, ali kupcima dosta problema sa lošim autima, još im ovo sa papirima samo obara cijenu u daljnoj prodaji...kao što neko napisa skidat će se naljepnice i okviri tablicaThrottle wrote:Ja čekam kolegu 530i da se oglasi po ovom pitanju
Ljudi prevaranti - bili i ostali - po svakom osnovu, ovo je samo dokaz crno na bijelo za raznorazne odvjetnike i neupućene kupce
- Maraschino
#4980 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jadni Kramar, jos jedan na koga su dzihatlije udarile od kako Hrvati nemaju svog clana predsjednistva iz HDZ-a. 
-
DonieBrasco
#4981 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma jok oslobodit ce ih poreza jer su hrvati.
-
shheff
#4982 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hahaha, porezni rajado-šampion wrote:Joj ljudi sto mozete truniti, pa koja to drzava na svijetu nece da uzme svoj dio kolaca?
Ovo je uhljebska država i tačka.
- HAVANA
#4983 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo je sve sem porezni raj Jednostavno se sazna.Registruj doo i udri.
-
NediM17
#4984 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
"Kajmakčalanska ostrva".
- Maraschino
#4985 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hajmo sada zanemariti Kramara, ovo je bilo zamisljeno nekada davno da se ukidaju carine na robu proizvedenu u EU i da se neke stvari povremeno provjeravaju. Nasi su zloupotrijebili taj sporazum pa ce svako auto da kontrolisu. Mozes zamisliti koji je to posao nekome gore u D,B,NL,FR...ovako, najbolje im poruciti, ''ne izdajemo'' i gotova prica iako je vise od 80% tih auta proizvedeno u EU.
Nece ljudi da se bakcu sa nama balkancima zbog nekih hebenih polovnih auta.
Nece ljudi da se bakcu sa nama balkancima zbog nekih hebenih polovnih auta.
- drndalo
#4986 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Gledaj, "drzava" sama donijela Zakon o neplacanju Carine za EU proizvode... Kakve onda provjere? Naknadne? Kao da je problem od svih proizvodjaca saznati VIN brojeve vozila iz EU i onih iz Brazila/Mexika/Kazakhstana...ado-šampion wrote:Joj ljudi sto mozete truniti, pa koja to drzava na svijetu nece da uzme svoj dio kolaca?
Ako ne moze bez naknadne provjere, koji klinac ne ukinu Zakon, i vrate Carinu SVIMA!? Kad je dernek, nek' i hala gori! I vise ce se dadzbina platiti "drzavi"...
- mk ultra
#4987 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Mislim da je potrebno da je 60% konacnog proizvoda napravljeno u EU, tako da mozes imati auto sastavljen u Dingolfingu koji nije iz EUdrndalo wrote:Gledaj, "drzava" sama donijela Zakon o neplacanju Carine za EU proizvode... Kakve onda provjere? Naknadne? Kao da je problem od svih proizvodjaca saznati VIN brojeve vozila iz EU i onih iz Brazila/Mexika/Kazakhstana...ado-šampion wrote:Joj ljudi sto mozete truniti, pa koja to drzava na svijetu nece da uzme svoj dio kolaca?
Ako ne moze bez naknadne provjere, koji klinac ne ukinu Zakon, i vrate Carinu SVIMA!? Kad je dernek, nek' i hala gori! I vise ce se dadzbina platiti "drzavi"...
- Maraschino
#4988 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Upravo tako. Nisu krivi uvoznici nego nasa lopovska drzava.drndalo wrote:
Gledaj, "drzava" sama donijela Zakon o neplacanju Carine za EU proizvode... Kakve onda provjere? Naknadne? Kao da je problem od svih proizvodjaca saznati VIN brojeve vozila iz EU i onih iz Brazila/Mexika/Kazakhstana...
U roku od sedam dana moze se saznati za svako auto gdje je proizvedeno i pakovano i to koristiti kao obrazac a ne za svako auto trazi EUR1 ali nije izgleda ni to problem nego sto oni ponovnom provjerom maltretiraju ljude da im nesto potvrdjuju.
Mislim da u 90% slucajeva Kramar nije kriv i da se za sva ta auta moze dokazati da su radjena(vecim dijelom) u EU a birokratija i administracija je drugo.
-
shheff
#4989 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Da to je i najbitnije da se za 7 dana moze po VINu znati svako auto da li zadovoljava kriterije, bez ikakvih potvrda, kuraca, palaca. Ali uhljebi to sabotiraju preko UIO.
- Bakir1
#4990 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma prepuhana prica, mislim davno smo elaborirali da cilj nije uopste profit nego misija, od Boga, sa naglaskom na dobrobit svih nas
Nego nesto kontam, lazni eur1 plus najskuplja auta, pa koliko su to klempirali po autu
Nego nesto kontam, lazni eur1 plus najskuplja auta, pa koliko su to klempirali po autu
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#4991 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Mene zanima otkud tako mali broj auta? Cuj samo 700
Ljudi su vjerovatno uvezli desetine hiljada auta i prodali ih u BiH. Boga pitaj koliko je država ostecena.
Ljudi su vjerovatno uvezli desetine hiljada auta i prodali ih u BiH. Boga pitaj koliko je država ostecena.
- seoBIH
#4992 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jesmo li mi uredjena drzava? Nije nikome nista oprosteno, da i to ispravimo.ado-šampion wrote:Joj ljudi sto mozete truniti, pa koja to drzava na svijetu nece da uzme svoj dio kolaca?
Valjda se prvo napravi pita, pa onda jede. Kod nas pita od govana i brani se.
Cuj raj. Jesi li ti ikada registrovao obrt, da ne pricam o doo?
- Magarece_godine
#4993 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nista Kramar nece izgubiti. U sudskom procesu lako ce dokazati da za krivi Eur1 nisu oni krivi. Uio ce im vratiti uplaceni depozit i to je to...
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#4994 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
To ti rade i neke druge ozbiljnije auto kuce u BiH,koji su za razliku od Kramara ovlasteni distributeriNediM17 wrote:Moj kolega platio auto 22.500, na fakturi 17.500.
- Magarece_godine
#4995 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Dao neki auto u racun bezbeli? Ako je za kes trebao im je inspekciju zvati.RagibUzoriti wrote:To ti rade i neke druge ozbiljnije auto kuce u BiH,koji su za razliku od Kramara ovlasteni distributeriNediM17 wrote:Moj kolega platio auto 22.500, na fakturi 17.500.
-
probook
#4996 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nece ova prica ni okrznuti Kramara, ljudi su napravili brend i to je najvaznije. Danas je ponos voziti polovno bijelo auto sa ogromnim kramar naljepnicama.
- Maraschino
#4997 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
sime_cipol wrote:Mene zanima otkud tako mali broj auta? Cuj samo 700![]()
„Do sada su carinske službe pomenutih zemalja gdje je zatražena naknadna provjera dokaza o porijeklu u 85 slučajeva proslijedile pozitivnu provjeru dokaza o porijeklu, dok su u 703 slučaja proslijedile negativnu provjeru. U svakom predmetu gdje se naknadnom provjerom utvrdi da dokaz o porijeklu nije valjan, odnosno da je provjera negativna, UIO pokreće postupak naknadne naplate uvoznih dažbina i donosi se rješenje u svakom pojedinačnom postupku uvoza vozila“, naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.
ŠAMARČINA IZ NJEMAČKE
Međutim, sagovornici Inforadara, odlično upućeni u mešetaranja s uvozom autmobila iz zemamlja EU u BiH, koji iz razumljivih razloga nisu željeli da im otkrivamo identitet, ističu da su same institucije države zakomplikovale do krajnjih granica čitav slučaj provjere EUR1 obrazaca, pa tako ostavile mogućnost za manipulacije.
U prilog ovoj tvrdnji je i informacija da su grupacije BMW-AG i AUDI AG još u aprilu 2016. godine obavijestile institucije u BiH da se više neće baviti provjerama EUR 1 obrazaca, jer nemaju kapaciteta za tako nešto!
Foto: Faksimil dopisa (odgovora) iz grupacija Audi i BMW jednoj od auto-kuća iz BiH
„Provjera podrazumijeva detaljan pregled automobila kojim bi se potvrdilo da na njemu nisu ugrađivani dijelovi, naprimjer iz Kine ili drugih neevropskih zemalja. Niko ovakvu proceduru nema, već samo BiH, pa su iz Njemačke pokušali na kulturan način dati do znanja da više nikakve provjere neće raditi na zahtjeve UIO BiH“, objasnio je odlično obaviješteni izvor Inforadara.
Drugim riječima, Nijemcima ne pada na pamet da zbog procedura u BiH zapošljavaju dodatne radnike koji bi svoj radni vijek proveli provjeravajući dokumentaciju koja svakodnevno stiže iz BiH.
Sagovornici Inforadara, mahom zastupnici manjih autokuća, ne isključuju ni mogućnost da je sve napravljeno tako da se državne institucije, konkretno UIO, domognu što više novca. Među onima koji imaju takav stav je i advokat iz Banja Luke Predrag Herbez, koji zastupa nekoliko autokuća pred pravosudnim institucijama.
„Pa pogledajte samo tu proceduru. Protokol o Stabilizaciji i pridruživanju jasno kaže da će se provjere vršiti nasumice, a oni šalju stotine, hiljade zahtjeva na provjeru. Pa niko nije lud da toliko zahtjeva rješava. Ovo je nonsens svojstven Upravi za indirektno oporezivanje BiH, koja je prerasla u instituciju izvan svakog zakonskog okvira. Sve te provjere su klasična zloupotreba Protokola dva Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i BiH“, istakao je advokat Herbez
-
zrakomlat
#4998 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Mislim da će oni platiti sve a da im to što dokažu da nisu krivi može valjati da ih ne tuže za kriminal i slično.Magarece_godine wrote:Nista Kramar nece izgubiti. U sudskom procesu lako ce dokazati da za krivi Eur1 nisu oni krivi. Uio ce im vratiti uplaceni depozit i to je to...
-
adis204
#4999 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo što su sudu podnijeli u ovolikom broju, pet godina.
- mk ultra