Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
basicm

#2551 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by basicm »

Sta je prednji lijevi kocioni zupcanik? Moze slika?
Naslovnica

#2552 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Naslovnica »

Ko da gledam da misli na glavčinu ili možda kinetički...
tempuser

#2553 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

amir79 wrote:
tempuser wrote:
Trebam te wrote:
Definitivno ne. Kupili auto i nakon 150km otisao zupcanik...dobro nismo zavrsili u rijeci. Zupcani je totalno bio potrosen a auto proslo tek 100000 kilometara..veoma sumnjiva situacija.

Ne proporucujem Kramara nikako.
Kakav zupcanik, koji auto?

prednji lijevi kočioni zupčanik!
Prednji lijevi kocioni zupcanik??????
amir79

#2554 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amir79 »

tempuser wrote:
amir79 wrote:
tempuser wrote: Kakav zupcanik, koji auto?

prednji lijevi kočioni zupčanik!
Prednji lijevi kocioni zupcanik??????
ima ima, al kod tenka :lol: :lol: :lol:
Travnički Noćni Šetač

#2555 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Travnički Noćni Šetač »

aditon wrote:Pozdrav za učesnike teme. Inače tema koja i mene zanima ali nisam je do sada upratio (doduše nisam ni tražio). Vjerujem da je ovdje bilo svakakvih komentara u vezi Kramara, međutim ja sam samo pročitao prvih par komentara na temu i vidim da su mišljenja podijeljena. Ja imam informaciju da automobili koje Kramar prodaje su uglavnom udarana vozila i vozila koja su daleko više kilometara prešla nego to Kramar tvrdi. Ovo informaciju sam dobio od službenika Državne granične službe.

U posljednje vrijeme viđam dosta vozila koja su kupljena u Kramaru, meni "na oko" izgledaju ok ali zaista ne znam kakva su vozila. Također, mislim da je bitno skuplji od nekih drugih dilera automobilima. Od istog izvora sam saznao da jedna auto kuća na području Zenice uvozi auta u stanju kakvom ih krajnji kupac vidi, bez lažiranja broja pređenih kilometara itd. Ne bih nikog da reklamiram ali ako nekog zanima mogu mu u pp reći koja je to auto kuća.

Dakle, Kramar, da ili ne?
O službeniku Državne granične službe koji "zna" za navodne carinske prekršaje neke firme i ne pokreće postupak već priča raji okolo neću ni trošiti riječi...
...
Ali znam da nijedna auto kuća ne prodaje auta u stanju u kakvom su kupljena jer na 95% auta potrebno je ako ništa dubinsko pranje sjedišta ili poliranje, a barem o zamjeni oguljenih prekidača klime i slično uglavnom svi vode računa... Znači sasvim normalno je da se auta urede , srede sitnice, operu sjedišta ili pojasevi da ne ostavljaju tragove po odjeći, zamijenu podni tepisi , polomljeni štitnik za sunce i slično...
..
Ja sam išao kod Kramara kupiti auto... Nisam se dogovorio iz razloga koji nisu stanje auta već finansijski, pa sam uzeo kod drugoga... ali sam siguran da nije mogao da mi podvali udarano auto, jer pod jedan znam gledati razmake blatobrana i haube, drugačiji sjaj laka, mogu i izmjeriti debljinu laka na sumnjivim mjestima, mogu pogledati na prvom zidu da li farovi bacaju neuštelano što pokazuje da su nakon udesa samo nabaceni na radjeno auto i slično... Za kilometre već prežvakano mnogo puta , uglavnom na vozilima koja su u pitanju zapis kilometara ima na više mjesta u vozilu, pa ako se vraća samo na tabli naravno da se može efikasno i brzo provjeriti... a sigurno da rijetko ko vraća kilometre na svim mjestima, uključno i unutar ECU vozila jer je to malo preskup sport...
...
Znači uz dužno poštovanje, ko nema vlastito iskustvo , djaba prepičava kafanske priče ili priče iz frizeraja, jer ga niko ozbiljan neće ozbiljno shvatiti...
aditon

#2556 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by aditon »

Ovdje su se svi zakačili za nebitne dijelove mog prvog posta. Da sam htio slušati samo jedno mišljenje ne bih ovdje ništa ni pitao. Međutim ovdje na temi su uglavnom trolovi koji nemaju pametnijeg posla. Iskren da budem, zaboli me ona stvar za bilo kojim dilerom automobila u BiH. Mene samo zanima kome da ostavim 20k koliko imam na raspolaganju. Konkretno sam za Kramara pitao jer viđam u posljednje vrijeme dosta vozila koja su kupljena kod njih. Ono što mogu bez bilo koga reći jeste da je Kramar skuplji od ostalih i stoga me zanimalo kakva zaista auta prodaje jer 20k nije 20 maraka. Cijenim svoj keš i želim najbolju opciju za sebe. Za 20k mogu kupiti i novo auto ali ja sam malo krupniji čovjek i za mene nisu gradski autići koje jedino mogu kupiti potpuno nove za ove novce.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2557 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Nazoves ljude u Kramar,trazis broj sasije za auto koje te interesuje,sve provjeris u ovlastenom servisu sto se tice km i odrzavanja. Ako ti se sve slaze,majstora kojem vjerujes u auto,plati mu dnevnicu i pravac u salon i otvorite 4 ociju. Pregovaraj,spustaj,nadji sebe. Ako te nema u cijeni trazi dalje.
Travnički Noćni Šetač

#2558 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Travnički Noćni Šetač »

Pa čuj... kako si napisao post tako si i dobio odgovore... ali opet... Konkretno sam ti i rekao.. i da sam bio dole... i šta da gledaš kada uzimaš polovno auto... i kako se kilometri provjeravaju... i šta ne treba da slušaš... i dobio si dužno poštovanje...
channel10

#2559 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by channel10 »

aditon wrote:Ovdje su se svi zakačili za nebitne dijelove mog prvog posta. Da sam htio slušati samo jedno mišljenje ne bih ovdje ništa ni pitao. Međutim ovdje na temi su uglavnom trolovi koji nemaju pametnijeg posla. Iskren da budem, zaboli me ona stvar za bilo kojim dilerom automobila u BiH. Mene samo zanima kome da ostavim 20k koliko imam na raspolaganju. Konkretno sam za Kramara pitao jer viđam u posljednje vrijeme dosta vozila koja su kupljena kod njih. Ono što mogu bez bilo koga reći jeste da je Kramar skuplji od ostalih i stoga me zanimalo kakva zaista auta prodaje jer 20k nije 20 maraka. Cijenim svoj keš i želim najbolju opciju za sebe. Za 20k mogu kupiti i novo auto ali ja sam malo krupniji čovjek i za mene nisu gradski autići koje jedino mogu kupiti potpuno nove za ove novce.
Na tih 20 000 dodas jos 6500 i kupis novog megana (sedan verziju) i prst u uho narednih 5-6 godina.
530i

#2560 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

aditon wrote:
Dakle, Kramar, da ili ne?
Ne.

Preskupa su ta auta za ono šta nude. Na stranu hoće li ti šta slagati ili ne u vezi stanja auta. I na stranu što pojedinci svoje poslovne partnere brane ovdje ili sami sebe uvjeravaju da su dobro prošli.

Postoje i druge autokuće sa korektnim autima, a uostalom ako imaš pristojan posao kupi novo, plati 10-15 hiljada učešća, a ostalo na kredit i mirna Bosna!
condy

#2561 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Nek kupi Daciju u fensi boji :)

Ne treba mu kredit!

Jos joj nabaci plinsku instalaciju.

Stas dalje. Niko nece da mu predlozi Daciju toliko hvaljenu na ovom forumu.

Inace koliko kosta ovaj novi hyundai i30 ? Odnosno istocna kopija auta koje je pola pezo-pola golfonja !? Nije bio red da kopiraju cjeli pezo 308 pa su bili malo suptilniji i iskopirali zadnji dio od najprodavanijeg auta u klasi. Sad znam kako bi izgledalo peugeot-vw zajednicko auto
tempuser

#2562 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Kako bi ova i slicne teme izgubile smisao kad bi neki konacni shvatili da slobodno formiranje cijena bez monopola nije pljacka i prevara!
golfiista

#2563 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:Nek kupi Daciju u fensi boji :)

Ne treba mu kredit!

Jos joj nabaci plinsku instalaciju.

Stas dalje. Niko nece da mu predlozi Daciju toliko hvaljenu na ovom forumu.

Inace koliko kosta ovaj novi hyundai i30 ? Odnosno istocna kopija auta koje je pola pezo-pola golfonja !? Nije bio red da kopiraju cjeli pezo 308 pa su bili malo suptilniji i iskopirali zadnji dio od najprodavanijeg auta u klasi. Sad znam kako bi izgledalo peugeot-vw zajednicko auto
Bgm uzivo bas dobar, a da je kopija jbg jeste, ofirno. Al hajde, kupcima odgovara. Cijene tek u maju kada ce biti i dostupan na nasem trzistu.
golfiista

#2564 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

tempuser wrote:Kako bi ova i slicne teme izgubile smisao kad bi neki konacni shvatili da slobodno formiranje cijena bez monopola nije pljacka i prevara!
Kako nije, pa za izvozane sluzbene grobove trazi po 30/40/50k KM. Bas je bezobrazan. A Dacija NOVA 18k. Pa jel on normalan?
Sodom1

#2565 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

basicm wrote:Sta je prednji lijevi kocioni zupcanik? Moze slika?
Mislis na ovo? Kod mene je malo napukao ,pa mi pedala od kocenja vibrira kad kocim kad hocu stati iako ne vozim brzo niti kocim naglo.Mislim da je do toga
https://www.autoteile-teufel.at/OPEL-ME ... 508/393611
530i

#2566 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

condy wrote: Inace koliko kosta ovaj novi hyundai i30 ? Odnosno istocna kopija auta koje je pola pezo-pola golfonja !? Nije bio red da kopiraju cjeli pezo 308 pa su bili malo suptilniji i iskopirali zadnji dio od najprodavanijeg auta u klasi. Sad znam kako bi izgledalo peugeot-vw zajednicko auto
Jesi li napisao sve što možeš smisliti ili ima još :oops:

Za keš (cca. 15 hiljada) + kredit (isto toliko) se može kupiti sasvim pristojan auto C segmenta. Ne mora to biti stari model i30.
mali_milojica

#2567 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Stanite ljudi. Covjek mozda nece kredit. Ima 20k i to je to.
Kako je lako tudjim parama mlatiti.
530i

#2568 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Ne shvatam, možda sam ja glup, možda ja griješim, da neko ima 20 hiljada spremnih za auto a nema posao koji bi mogao isfinansirati kupovinu auta u tom rangu.

Uostalom, ako je i tako, barem tri - četiri pouzdane autokuće koje prodaju polovna auta iz uvoza su spomenuta na forumu, na par tema. Mimo "poštenih" hercegovaca...
vanjki

#2569 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vanjki »

Nisam mogao vjerovati kada sam dosao drugi put kod Kramara u roku od sedam dana sva auta koja su bila izlozena prvi puta su bila prodata. Cinjenica da ljudi u Sarajevu kupuju njrhova auta i to masovno. Meni je prilikom kupovine kod njega bilo preskupo i stvarno je mnogo skuplji od ostali
golfiista

#2570 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Ja ne znam sta se desava, ali auta u sa se prodaju kao luda, mozda bi Havana mogao napisati koju, ali polovnjaci rasturaju...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2571 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

golfiista wrote:Ja ne znam sta se desava, ali auta u sa se prodaju kao luda, mozda bi Havana mogao napisati koju, ali polovnjaci rasturaju...
U svakoj post komunistickoj zemlji polovnjaci deru po prodaji, jer se iz nekadasnje maste, doslo u prilikz posjedovati nesto markirano, zapdno evropsko po mogucnosti, za neku bagatelnu lovu.
Sodom1

#2572 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Kazu da je kriza i da raja nema para , da je drzava u banani sve go prosjak. Ali zato idu auta ko halva :D
condy

#2573 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

530i wrote:
condy wrote: Inace koliko kosta ovaj novi hyundai i30 ? Odnosno istocna kopija auta koje je pola pezo-pola golfonja !? Nije bio red da kopiraju cjeli pezo 308 pa su bili malo suptilniji i iskopirali zadnji dio od najprodavanijeg auta u klasi. Sad znam kako bi izgledalo peugeot-vw zajednicko auto
Jesi li napisao sve što možeš smisliti ili ima još :oops:

Za keš (cca. 15 hiljada) + kredit (isto toliko) se može kupiti sasvim pristojan auto C segmenta. Ne mora to biti stari model i30.
Nije isto platit 20 milja i 30 milja zar ne? Nisu krediti besplatni, imaju kamate, imaju i druge obaveze, djeca, stan, dugovi sta vec pa da bude 10 hiljada gore dole. A i da nema nista, 10 hiljada vise nije sitnica. Ozbiljna je to lova. Posto ima 20 hiljada, kontam preporucit cete mu Daciju ali nista. I ti bi mogao nesto pogledati, ovaj i tako nije ozbiljan kupac, 20 hiljada kredit, i jednu Daciju il kod Kramara a ima ih vidim i kod drugih naleti i kod havane i u funny autu, nekog Citroena C4 eno ima ih bas dosta, jaki paketi sminka bas ljep auto postaje best buy polovni za nase ljude sa prosjecnim primanjima..sad sta li bi, sigurno za raju Daciju a lovu Kramaru. Ozbiljno, posto nisi za Kramara gdje inace kupujes auto da znam, za nekad zatrebalo, jer si eksplicitno protiv ovog ljubusaka a nikad nisi rekao gdje si ti kupio i kakvi su utisci i po cemu je bolji od Kramara :)
condy

#2574 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

konektovan wrote:
golfiista wrote:Ja ne znam sta se desava, ali auta u sa se prodaju kao luda, mozda bi Havana mogao napisati koju, ali polovnjaci rasturaju...
U svakoj post komunistickoj zemlji polovnjaci deru po prodaji, jer se iz nekadasnje maste, doslo u prilikz posjedovati nesto markirano, zapdno evropsko po mogucnosti, za neku bagatelnu lovu.
Kakve su ovo insinuacije sta ti bivsi druze imas protiv komunista :mrgreen:
mali_milojica

#2575 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Ja bih mu preporucio Daciu,ali covjek nece manji auto jer krupnije gradje. Kao sto ima 20k,ne vidim potrebu da mu govorim da kupi auto od 30k.
Locked