Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Pirija

#2101 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Pirija »

golfiista wrote:
Pirija wrote:samo u Bosni cuti da je kupio auto "ko novo"
ja sjedne pogledam na sat kad tamo 270000+
naravno BMW 320d...
Pa to je to, upravo BMW sa 270k km izgleda kao novi C4 ili C5, Insignia te 508 u salonu. U tome je kvaka :)

tjesi se...
golfiista

#2102 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Hah ne tješim se, naprotiv uživam
ranger

#2103 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ranger »

zasto ljude boli ako neko vozi bmw reno opel alfu?
vozim kralju sto mi je cejf, boli te kurac kako i zasto, bio to audi sa 270k ili pezo sa 70k...
golfiista

#2104 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

pa ljudi smo, moramo se baviti tuđim problemima i ubjeđivati druge kako smo samo mi u pravu i da oni nemaju pojma.
golfiista

#2105 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=20415

Stvarno je ovaj Kramar bezobrazan, evo sad će nekome jadniku oteti 150k KM, za ovo pregaženo auto. Kako ga nije stid. :izet:
lavic

#2106 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by lavic »

golfiista wrote:http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=20415

Stvarno je ovaj Kramar bezobrazan, evo sad će nekome jadniku oteti 150k KM, za ovo pregaženo auto. Kako ga nije stid. :izet:
Ovo auto ne vrijedi ovih para, nov se moze uzeti za 170 000KM, kad se uzme u obzir kilometraza i da je godinu star, amortizacija od 20-25% bas ga je pretjerao.
KB9

#2107 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by KB9 »

e jest naso primjer :lol: :lol: :lol: :lol:
condy

#2108 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Tolike pare dat za Coupe auto je van pameti. Za te novce se moze kupit nov SUV i nova limuzina. Ili cetri polovna-nova, malo za grada, limuzinu za otvorene, sportsko za opustanje i dzip za zenu :D
tempuser

#2109 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Tebi van pameti, onome ko ga kupi nije, naravoucenije: ne treba nametati svoje rezone i misljenje drugima...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2110 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

golfiista wrote:
Pirija wrote:samo u Bosni cuti da je kupio auto "ko novo"
ja sjedne pogledam na sat kad tamo 270000+
naravno BMW 320d...
Pa to je to, upravo BMW sa 270k km izgleda kao novi C4 ili C5, Insignia te 508 u salonu. U tome je kvaka :)
Kad si primijetio da ti se dogadjaju takve stvari???? Da nije Skaka malo pretjerao, kad si mu ti na red dosao?! :mrgreen: :mrgreen:
direstraits0078

#2111 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

tempuser wrote:Tebi van pameti, onome ko ga kupi nije, naravoucenije: ne treba nametati svoje rezone i misljenje drugima...
Upravo to. Neko voli polovno, mada u njemu moze naci tudjih dlaka, prezervativa, u sjedistima ostataka hrane, ljudskih, pasjih i macijih ekskreta, ostataka katrana, nikotina i sl. Ali covjek to fino ocisti, uradi dubinsko i vozi misko. Mozda se sve ne moze ocistiti, nesto udje u tapacirunge i presvlake, ali sta ima veze, ljudi se voze u tramvaju u kojem dnevno prodje hiljade ljudi, pa nikom nista. Nekome se opet to gadi, ima svega.
Neko opet voli novo. Da u njemu nikad niko nije pr'no, da u njemu nikad niko nije povalio i da oni imaju tu cast.

Svako ima svoj izbor. Jedni tvrde da je bolje novo, drugi tvrde da je bolje polovno. :D
Bakir1

#2112 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

I svojim izborom pobijati tudji isto vole.
Jerbo i ako se nisu zajebali konfekcijom ce krstiti novo sve sto nije u rangu tog polovnog. Ali zasto tu stati pa ne priznati da je par godina starija 7/s bolja od 5/e klase...
Živjeti i pustiti druge da žive ne nuzno najpametniji najzgodniji najbogatiji i sa najvecom kitom nije niko od nas...
Kio

#2113 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Kio »

lavic wrote:

Ovo auto ne vrijedi ovih para, nov se moze uzeti za 170 000KM, kad se uzme u obzir kilometraza i da je godinu star, amortizacija od 20-25% bas ga je pretjerao.
Realno auto vrijedi vise od 200 k novo :) Pogledaj nivo opreme, + biturbo motor od 313ps.
direstraits0078

#2114 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Bakir1 wrote:I svojim izborom pobijati tudji isto vole.
Jerbo i ako se nisu zajebali konfekcijom ce krstiti novo sve sto nije u rangu tog polovnog. Ali zasto tu stati pa ne priznati da je par godina starija 7/s bolja od 5/e klase...
Živjeti i pustiti druge da žive ne nuzno najpametniji najzgodniji najbogatiji i sa najvecom kitom nije niko od nas...
Govori u svoje ime. :D
condy

#2115 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

tempuser wrote:Tebi van pameti, onome ko ga kupi nije, naravoucenije: ne treba nametati svoje rezone i misljenje drugima...
Nikom ne namecem svoje misljenje vec iznosim svoje misljenje. Nek radi svako sa svojim novcem sta hoce, ali znam da je puno lakse potrosit nego zaradit novac. Kad trosis svoj novac koji nine izneba pao onda bi o tome trebao misliti i imati racionalnosti u ulaganju novca u odredjene stvari al nek radi svako kako mu volja
Bakir1

#2116 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

direstraits0078 wrote:
Sreća pa imaju vlastite žene inače bi i to bilo diskutabilno :mrgreen:
Meni je cukundedo bio crnac a isto prezime nosi mnoštvo roma, genetika rodio me sakatog ćaća treća noga od koljena kraća
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2117 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:
Kad smo kod kite, evo jedna iz zoloskog. :lol: :lol:

Image
tempuser

#2118 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

condy wrote:
Nikom ne namecem svoje misljenje vec iznosim svoje misljenje. Nek radi svako sa svojim novcem sta hoce, ali znam da je puno lakse potrosit nego zaradit novac. Kad trosis svoj novac koji nine izneba pao onda bi o tome trebao misliti i imati racionalnosti u ulaganju novca u odredjene stvari al nek radi svako kako mu volja
Ako je tako onda misljenje pocnes od "ja mislim" ili "sto se mene tice" i sl jer to bez toga djeluje kao nametanje svog misljenja kao jedinog ispravnog bas kao i kako neko treba da trosi svoj novac!
tempuser

#2119 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
Upravo to. Neko voli polovno, mada u njemu moze naci tudjih dlaka, prezervativa, u sjedistima ostataka hrane, ljudskih, pasjih i macijih ekskreta, ostataka katrana, nikotina i sl. Ali covjek to fino ocisti, uradi dubinsko i vozi misko. Mozda se sve ne moze ocistiti, nesto udje u tapacirunge i presvlake, ali sta ima veze, ljudi se voze u tramvaju u kojem dnevno prodje hiljade ljudi, pa nikom nista. Nekome se opet to gadi, ima svega.
Neko opet voli novo. Da u njemu nikad niko nije pr'no, da u njemu nikad niko nije povalio i da oni imaju tu cast.

Svako ima svoj izbor. Jedni tvrde da je bolje novo, drugi tvrde da je bolje polovno. :D
Ono sto je cudno i pomalo tragicno je da ljudi idu u neke finese, a ne mogu, nece ili ne zele da shvate ili prihvate da na ovom svijetu postoje ljudi kojima nijedna ekonomska racunica ne moze zamjeniti cinjenicu da su kupili nov auto i da su sanse za prevaru, rizik i nepouzdanost sveli na minimum i da kad ne postojali takvi ne bi postojali ni oni sami jer ne bi imali od koga kupiti 1-3-5- god star auto. ista stvar vazi i u kontra smjeru, da svi mislle da je kupovina novog auta jedina opcija, kome bi prodavali svoja polovna.
condy

#2120 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

tempuser wrote:
condy wrote:
Ako je tako onda misljenje pocnes od "ja mislim" ili "sto se mene tice" i sl jer to bez toga djeluje kao nametanje svog misljenja kao jedinog ispravnog bas kao i kako neko treba da trosi svoj novac!
Nametanje svog mišljenja je kad nekom kažeš " nemoj "," nećeš " " ne trebaš " ....

Ja lično bi potražio za te novce polovnog bmw m5. Pa ako hoćeš da budeš beg, kupi pravog sportaša, a ne dizelaša biturba koji postaje sad već standardan u svim novijim limuzinama, i to jeftinije od ovog bmw-a
tempuser

#2121 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

condy wrote: Nametanje svog mišljenja je kad nekom kažeš " nemoj "," nećeš " " ne trebaš " ....

Ja lično bi potražio za te novce polovnog bmw m5. Pa ako hoćeš da budeš beg, kupi pravog sportaša, a ne dizelaša biturba koji postaje sad već standardan u svim novijim limuzinama, i to jeftinije od ovog bmw-a
Naredjivanje i nametanje nekome sta da radi i nametanje svog misljenja drugima kao ispravnog nisu iste stvari ali nejse...
To sta bi ti uradio je tvoje misljenje, ne nuzno ispravno, ne nuzno da ce se svi sloziti s njim, ali ga svi trebaju postovati!
condy

#2122 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

tempuser wrote:
condy wrote: Nametanje svog mišljenja je kad nekom kažeš " nemoj "," nećeš " " ne trebaš " ....

Naredjivanje i nametanje nekome sta da radi i nametanje svog misljenja drugima kao ispravnog nisu iste stvari ali nejse...
To sta bi ti uradio je tvoje misljenje, ne nuzno ispravno, ne nuzno da ce se svi sloziti s njim, ali ga svi trebaju postovati!
Znaš, u cijeloj priči pričamo o mom mišljenju, o mom nametanju mišljenja, kakvo je tvoje lave mišljanje ? Previše se zamaraš tuđim mišljenjima, a ne iznosiš svoje.
lavic

#2123 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by lavic »

Kio wrote:
lavic wrote:

Realno auto vrijedi vise od 200 k novo :) Pogledaj nivo opreme, + biturbo motor od 313ps.
Nov u njemackoj kosta 83 850 Eura sa PDV-om, koda nas je PDV nizi, dodaj opreme 15 000 KM i to na kraju bude plafon 175 000 KM.

Evo da dodamo jos par hiljada ako ce se nesto izmisljati to je 180 000.
tempuser

#2124 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

condy wrote: Znaš, u cijeloj priči pričamo o mom mišljenju, o mom nametanju mišljenja, kakvo je tvoje lave mišljanje ? Previše se zamaraš tuđim mišljenjima, a ne iznosiš svoje.
Ako me niko ne pita ja uopste nemam potrebu da iznosim svoje misljenje kad se radi o ovakvim stvarima, tudje pare - tudja volja, a mimo toga ja sto mislim to i uradim!
Ja samo znam da nije sve crno - bijelo kako se cesto to ovdje gleda i da tudja misljenja treba postovati, ali mi smeta kad neko svoje misljenje postavi kao jedino ispravno!
direstraits0078

#2125 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

A općepoznato je da je mišljenje kao i stražnjica, svi je imaju. :-D
Locked