Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
golfiista

#1926 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Kakva auta voze naše policijske komesare ili direktora FMUP-a ili Kantonalnog ministra policije?
Moze se spustiti cijena u Kramaru, nekad vise, nekad manje, ali moze. Ono sto je tačno, jesu kilometri, porijeklo ( službena vozila) i manji vise kozmetički zahvati na karoseriji. Od svega najviše boli ovo "sluzbeno", ali za nas pojam, Pojam sluzbeno na Zapadu je malo širi pojam i na drugu ne zvuci lose ( uredna i istinita servisna historija ).
Ja bih opet kupio vozilo u Kramaru.
commendatore

#1927 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by commendatore »

530i wrote:
mali_milojica wrote:Boja,karavan,4x4,sve su prilike da jest,ali ostavljam mali dio sansi da sam pogresio. Ima Alcantaru i profilisana sjedista,nema kontrole na volanu :roll:

Vidim i ja to sve, ali nigdje tragova upotrebe. I to mislim na policijsku upotrebu. Ne vjerujem da se nekome isplatilo mijenjati komplet unutrašnjost i ukloniti sve tragove službenog, policijskog vozila.
kako je da je - nesto cisto sumnjam da su pusili cigar, jeli bureke, pice, kurcepalce, spavali i pili kafu i otresali cikove u autu, :mrgreen:
530i

#1928 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Kataklinger wrote:
530i wrote:
Vidim i ja to sve, ali nigdje tragova upotrebe. I to mislim na policijsku upotrebu. Ne vjerujem da se nekome isplatilo mijenjati komplet unutrašnjost i ukloniti sve tragove službenog, policijskog vozila.

Što se ne bi isplatilo? Ovo smeće je kupljeno za smiješne novce. Ov dealeri, kako imaju šeme za auta, tako sigurno imaju šeme za dijelove. Profilisana alcantara sjedišta mi nikako ne leže uz ovaj obični volan. Highline sa ovakvom opremom ide sa MF volanom. Dalje, ovaj kokpit, prekidači, dugmad, ručke itd. se da dotjerati u fabričko stanje, isto ono što radi Hidrografika (pogledaj na PiK-u slike).
Opet kažem nigdje dijelovi za Passata 2012. godište nisu jeftini, Neko je morao promijeniti komplet unutrašnjost, nigdje nikakvih znakova policijske upotrebe...nigdje rupa za radio stanicu, nigdje oštećenja od oružja, nigdje blinkera, displeja, ničega...ne vjerujem da bi se Kramar zezao sa autom kojem je toliko promijenjen interijer, a kod vw-a se može sve provjeriti preko broja šasije, gdje je auto isporučen, sa kojom opremom i kako je servisiran. Auto djeluje kao da je non-stop voženo po autoputu, oko 100.000km godišnje, poneka sitnica sređena, nešto malo ofarbano i(li) ispolirano i vraćeno leasingu pa ga Kramar preuzeo...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1929 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Ta kilometraza nije nikakva rijetkost, ima takvîh koliko hocete. Na unicredit leasing placu, prosle godine je bio citroen C 5 2.0 il' 232 hdi u fullu, star nesto malo vise od dvije godine, sa 267 *** km na satu, a opticki, vanjski i unutrasnji dio bez ikakve greske, mane, od upotrebe. Kostao 20 tisuca, i prodali su ga brzo.
sheilak

#1930 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sheilak »

Ja koliko znam ove karavane u italiji nisu vozile patrole nego oni krim policajci oni strucnjaci sto uzimaju otiske uzorke itd
Znaci ipak nije to bas da su jeli krofne pite i sl al moguce svasta (r)
taureg71

#1931 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by taureg71 »

sheilak wrote:Ja koliko znam ove karavane u italiji nisu vozile patrole nego oni krim policajci oni strucnjaci sto uzimaju otiske uzorke itd

e do qrca, kakve budalastine se pisu, a mi bas nikad ne jedemo nista u autu, ako ne mi onda djeca garant...operes auto kad kupis i mirna bosna :-)
sheilak

#1932 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sheilak »

taureg71 wrote:
sheilak wrote:Ja koliko znam ove karavane u italiji nisu vozile patrole nego oni krim policajci oni strucnjaci sto uzimaju otiske uzorke itd

e do qrca, kakve budalastine se pisu, a mi bas nikad ne jedemo nista u autu, ako ne mi onda djeca garant...operes auto kad kupis i mirna bosna :-)
nisam rekao da se ne jede
al je drugacije kad to koriste ovi sto dolaze na uvidjaj od patrola koji kruze po kvartovima kako ovdje tako i u italiji i svuda po svijetu (r)
taureg71

#1933 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by taureg71 »

sheilak wrote:
taureg71 wrote:

nisam rekao da se ne jede
al je drugacije kad to koriste ovi sto dolaze na uvidjaj od patrola koji kruze po kvartovima kako ovdje tako i u italiji i svuda po svijetu (r)

vala sam gledao auta iz Kramara, cista su ko suza,..a jesu li jeli u njima bas me briga kad prodaju cista auta...to toliko vazno ???
sheilak

#1934 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sheilak »

taureg71 wrote:

vala sam gledao auta iz Kramara, cista su ko suza,..a jesu li jeli u njima bas me briga kad prodaju cista auta...to toliko vazno ???
vrati se pa vidi o cemu je prica pa ces shvatiti pricu koju sada ne kontas (r)
taureg71

#1935 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by taureg71 »

sheilak wrote:
taureg71 wrote:

vrati se pa vidi o cemu je prica pa ces shvatiti pricu koju sada ne kontas (r)

ma...zavrsio sam
axxo

#1936 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by axxo »

Zamarate se glupostima stvarno
Ce-de-vi-ta

#1937 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ce-de-vi-ta »

Kramar, jedni teski lopovi. Auto kupljeno prije 2 mjeseca, na prvu sve divno krasno, nakon toga krecu problemi. Pucanje laka, kvacilo, kineticki i kada sam ih pitao za provjeru auta prije kupovine, kao moze samo da provozate auto i to je to. Garanciju njihovu zaboravite isti tako. Sada se pokazalo i zasto, sve preporuke maknite se od njih i auto trazite na drugom mjestu.
condy

#1938 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Ma svi rade na istom principu. Većinom službena vozila sa većom kilometražom, skinuta sa lizinga.

Ima nas koji imamo i dosta dobra iskustva sa Kramarom. Kupovina polovnog na toj kilometraži je uvijek mač sa dvije oštrice. Oni kupuju auta ko balvane, nema tu neke posebne provjere pa šta dođe. Vidim u gradu jednog audija a4 kupljen kod kramara, izgleda baš očuvano bez packe. Tako da moraš malo imati samokritike i prema sebi, trebao si detaljno pregledati vozilo, dovesti nekog sa sobom, jer lim koji je farban nekim lakom, to se mora vidjeti. Loše kvačilo, se osjeti u vožnji...

Ako se želi sigurnija kupovina a kod polovnog nikad ne možeš biti potpuno siguran, onda treba otići vani i iskeširati veću sumu. Često idem vani i tamo su auta skuplja nego kod Kramara i ostalih dilera a i tamo ima svega. Garanciju daju na mlađa auta starosti do tri godine i sa malo pređenih kilometara. Ni oni ne daju garanciju na auto koja su prešla 150+kkm.

Popravi to, i uživaj.
madner

#1939 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Znaci kada Kramar prevari nije do Kramara nego do kupca. Ima logike. :D
tempuser

#1940 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Kramar - ne Kramar, uvijek je do kupca. Niko je ne tjera da kupis, otvori 16 ociju, povedi 4 majstora ako treba ili idi sam ako mislis da sve znas i vidis.
condy

#1941 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

madner wrote:Znaci kada Kramar prevari nije do Kramara nego do kupca. Ima logike. :D
Ne, nije to ta logika već da ne dozvoliš da te drugi prevari. Na ovoj sam temi više puta pisao, da mi je neshvatljivo da ljudi toliko novca keširaju samo na viđeno, i da ne provjeravaju uopće vozilo. Nije tome Kramar kriv već kupac ;-)
ranger

#1942 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ranger »

condy wrote:
madner wrote:Znaci kada Kramar prevari nije do Kramara nego do kupca. Ima logike. :D
Ne, nije to ta logika već da ne dozvoliš da te drugi prevari. Na ovoj sam temi više puta pisao, da mi je neshvatljivo da ljudi toliko novca keširaju samo na viđeno, i da ne provjeravaju uopće vozilo. Nije tome Kramar kriv već kupac ;-)
mozda je covjek dobio bocu vina i rezervoar goriva, sta znas....
The BEN10

#1943 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by The BEN10 »

ranger wrote:
condy wrote:
mozda je covjek dobio bocu vina i rezervoar goriva, sta znas....
:evil:
citroen xm

#1944 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by citroen xm »

condy wrote:
Upravo to. Uvijek pri kupovini detaljno pregledam auto samo u zavisnosti od novca kojim raspolažem otprilike znam šta mogu da očekujem od određenog auta. Ali kupiti auto od 10+ 000 KM i ne pregledati ga baš detaljno je ludo i neshvatljivo.

A ko hoće auto bez ikakve mane onda pravac u salon po novo.
530i

#1945 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Čovjek podlegao hercegovačkom marketingu...za islužena službena i rent-a-car vozila...jebi ga. New modell, garancija na kiler i slična sranja.
NK33

#1946 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

A sta je on ocekivao, da Kramar svako auto detaljno pregleda i popravi sve sto nije 100% ispravno? Neki ljudi su malo bezobrazni, kupuje polovno auto koje kosta trecinu cijene novog i hoce da dobije novo, e pa malo sutra. Pregledaj, nadji greske, nemoj kupiti ako ne valja, a ne kupiti na slijepo i onda kukati poslije a auto preslo 150kkm :-)
tempuser

#1947 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

NK33 wrote:A sta je on ocekivao, da Kramar svako auto detaljno pregleda i popravi sve sto nije 100% ispravno? Neki ljudi su malo bezobrazni, kupuje polovno auto koje kosta trecinu cijene novog i hoce da dobije novo, e pa malo sutra. Pregledaj, nadji greske, nemoj kupiti ako ne valja, a ne kupiti na slijepo i onda kukati poslije a auto preslo 150kkm :-)
To je poenta. Niko te ne tjera da kupis, a ono sto dosta ljudi ocekuje od auta za 1/3 ili 1/2 cijene novog je otprilike isto sto ocekuje i od novog. Bez greske i bez ulaganja narednih x godina, e pa tezi slucaj...
A svi trgovci, ne samo trgovci autima, i ne samo Kramar, igraju na ljudski karakter, da se neko zaljubi u ono sto kupue, vec se vidim u tom autu, u toj jakni, tenama itd... Da li kramar tvrdi da je na autu nesto ispravno, a ono pokvareno ili te pusti da sam gledas i da se sam upecas? Ja tu ne vidim Kramarovu krivicu...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1948 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Ja iskreno nikad nisam vozio auta cjenovnog ranga koja se vecinom prodaju kod Kramara,najskuplji koji sam kupio za svoje pare je 17 000. Nikada nisam uzeo kredit za auto,pa ni 5000.
Uvijek su sa mnom isli najbolji drugovi i u isto vrijeme mehanicari ili se auto vozio kod njih na pregled. Ako oni ne bi dali Amin na auto,ja ga ne bih kupio taman bio ispod cijene.
Za 10 godina koliko vozim savremene dizele nikada ni na jednom nisam bio prisiljen mjenjati diznu,zamajac ili turbinu,o motoru i da ne pricam,ali nikada. Odrzavao auto po naputku majstora,s tim da se on uvijek bunio zasto kupujem bolje ulje nego sto je fabrika propisala. Kao nema potrebe.
Ljudi,polako kad kupujete auto. Ne kupuje se svaki dan,a pogotovo se ne daju tolike pare svaki dan. Neka prenoci sto bi se reklo.
Kramar prodaje puno auta,mora se nekada desiti i da neko najebe,ali jbg to je zivot.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1949 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Do nas je, nije do kramara, pardon, to jest nasih kompleksa. Ljudi kupuju kod kramara polovnjake za cijenu nekih novih vozila, i onda ocekuju da ih sluzi k'o novo, e kurko.
tempuser

#1950 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Par puta sam napisao, nemaju svi iste uslove kupovine, da uvoze sami, da cekaju mjesecima pravi auto, da ovo, da ono, i njima je Kramar, kakav god da je, najzgodnije rjesenje. Odes kod njega 50 auta "na stanju" pa biraj! Siguran sam da je bolje kupiti auto od njega nego od nekog prevaranta koji kupuje na komad - dva, pa skida katalozatore, krpi turbine do prodaje itd.
Locked