Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#1851 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ali mozda ima u BL, FR, NL i drugim drzavam iz kojih se vozila nabavljaju na aukcijama... 
-
ado-šampion
#1852 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kakogod na mobile.de ih nema toliko, ni bez ogranicenja drzave. Da ih dovlaci iz Bosne dozla je 5-6 hiljada eura razlike u odnosu na prosjek, to je 20%. 
- madner
#1853 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa rekoh da Kramar ne uvozi iz De. Ali ima finih auta i u Belgiji, malo slabijih ali finih. 
-
ado-šampion
#1854 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jbg, vara se ko god misli da su auta toliko jeftinija u Belgiji nego u Njemackoj. Da ne govorim u Luksemburgu, a ima ih kod njega i iz Luksemburga. Luksemburg je zara u odnosu na Njemacku.
- madner
#1855 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Belgija i Holandija su dosta jeftiniji. Samo kazem, niza - srednja liga naspram Njemackih.
Ali imaju cudne pakete, HDI motor od 110 ks i full oprema za 508-cu.
-
ado-šampion
#1856 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja ne mislim tako, mada je kod mene iz Luksemburga, a znas kako kazu tamo je hljeb najskuplji.
Bez obzira odakle dolaze auta te cijene su preniske, od 27 auta njegov je treci najjeftiniji, a s obzirom kako to hoda na mobile.de, prvi macici se u vodu bacaju.
Bez obzira odakle dolaze auta te cijene su preniske, od 27 auta njegov je treci najjeftiniji, a s obzirom kako to hoda na mobile.de, prvi macici se u vodu bacaju.
- madner
#1857 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Eh ako ti ne mislis da je tako, to mjenja cinjenice. 
-
ado-šampion
#1858 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa ne vidim ni da je tvoja tvrdnja pokrivena cinjenicama, ako vec pricamo o cinjenicama.
Uglavnom, na temu, da malo skrenemo sa sale, super je stvar ako ti mozes otici u Nirnberg i uzeti ovog Touarega, i definitivno se isplati kako god da ga okrenes, samo je bad ako tog Touarega gore nema.
Uglavnom, na temu, da malo skrenemo sa sale, super je stvar ako ti mozes otici u Nirnberg i uzeti ovog Touarega, i definitivno se isplati kako god da ga okrenes, samo je bad ako tog Touarega gore nema.
- supercali
#1859 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nema tu sta biti cudno posebno u nizozemskoj jer nemaju brda veceg haman od 100 metara nadmorskemadner wrote:Belgija i Holandija su dosta jeftiniji. Samo kazem, niza - srednja liga naspram Njemackih.
A kod nas svaba itd vec druga prica pa nora i zbog toga jaci motor
-
530i
#1860 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
7-8 hiljada maraka poreza na budale kojima je Kramar "vrh" i "nema dalje". Bravo za pronalazak oglasa!
A i lično znam ljudi koji su kupovali kod Kramara prije 5 i više godine, pa kasnije išli lično u Njemačku da kupe narednog polovnjaka...
A i lično znam ljudi koji su kupovali kod Kramara prije 5 i više godine, pa kasnije išli lično u Njemačku da kupe narednog polovnjaka...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1861 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kramar heroj,a ne zlocinac. 
- madner
#1862 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Svi smo mi Kramar, narocito ako kupimo od njega. 
-
tempuser
#1863 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Koliko je ovdje ljudi ikad otislo u Njemacku po auto?
-
direstraits0078
#1864 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Zamisli ti gore, a on dolje.ado-šampion wrote:Pa ne vidim ni da je tvoja tvrdnja pokrivena cinjenicama, ako vec pricamo o cinjenicama.![]()
- NK33
#1865 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jedini problem je sto mi se cini da im je ponuda u Njemackoj jako losa u odnosu na ovu u BiH. Nisam siguran da li svako auto prvo postave na mobile.de pa ako ne prodaju nakon nekog vremena salju za BiH. Ako je tako onda se definitivno isplati otici do Njemacke.
- JThomas
#1866 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
e čuj on kupuje jeftnije a prodaje skuplje. ja mislio prodaje na gubitku.
- madner
#1867 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ako je vjerovati kupcima kod Kramara, radi sa gubitkom.JThomas wrote:e čuj on kupuje jeftnije a prodaje skuplje. ja mislio prodaje na gubitku.
I tako siri biznis.
- Sodom1
#1868 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jel trubite glavu probiste da je kramar ozbiljna firmaado-šampion wrote:Pa ne vidim ni da je tvoja tvrdnja pokrivena cinjenicama, ako vec pricamo o cinjenicama.![]()
-
ado-šampion
#1869 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Mah sve je to uredu, sviju (ili vecinu) nas jebe taj middleman, svi bi voljeli da ga nema, ali ako te middleman tetosi a nemas bolje bez njega - jbg to ti je.
Ima jedno rjesenje za nekog ko misli da Kramar na ta auta uzima previse, i ako ga to previse boli, a to je da nadje auto povoljnije negdje drugdje. Ko to ne moze, jbg ostaje mu Kramar.
Niko ovdje (barem ne ja) ne brani Kramara, nit tvrdi da je Kramar nesto specijalno. Kramar itekako ima svojih musica, to zna svako ko je s njima imao posla, daleko da je ta firma cvijecka i da je sve 5, ja sam to i prije govorio u vise navrata. Ako ti mogu barem nesto presutiti hoce sigurno. Ako te mogu zajebati, zajebace te sigurno. Trgovac je to i usto Balkanac. Ja sam isto imao odredjenih 'problema' s njima, koji nisu direktno vezani za auto, koje bih ostavio za sebe.
Ali ti ides kod njega da obavis poslovnu transakciju, tj. da kupis auto, ne ides u prosnju kod njega. Ne znaci da ako se nekom ne svidja pljuvanje nekoga ili necega bez osnova, da taj neko tog nekog ili nesto brani, nidje veze. Ovdje ima 4-5 likova koji konstantno pljuju jer je "jaran uzeo", "ljudi uzeli jednom i nikad vise (neki ljudi
)" i slicne besmislice iz desete ruke, stvari koje nama mentalitetom itekako odgovaraju. Jel neko baci patku, eto 20 pljuvaca da se natakare.
Svako ima mogucnost izbora, hvala Bogu da je tako. Sve je od slucaja do slucaja. Moj slucaj je takav da sam gledao godinu dana kad sam imao pare, a prije toga jos najmanje godinu, od mobile.de, do DE na licu mjesta (doduse kratko), PIK, Kramar, Smajic, Dalmi, Zoom auto, onaj na Stupu sto ima puno Pezoa, itd, itd, i na kraju uzeo kod Kramara. Slucaj mog brata je isti. Ima ovdje forumasa poimenice koji su uradili isto. I onda dodje nekolicana ljudi koji ovlas neobavezno naprave pretragu na mobile.de i kazu, evo ga ima povoljnije. Samo ne kontam sta time misle postici.
Ima jedno rjesenje za nekog ko misli da Kramar na ta auta uzima previse, i ako ga to previse boli, a to je da nadje auto povoljnije negdje drugdje. Ko to ne moze, jbg ostaje mu Kramar.
Niko ovdje (barem ne ja) ne brani Kramara, nit tvrdi da je Kramar nesto specijalno. Kramar itekako ima svojih musica, to zna svako ko je s njima imao posla, daleko da je ta firma cvijecka i da je sve 5, ja sam to i prije govorio u vise navrata. Ako ti mogu barem nesto presutiti hoce sigurno. Ako te mogu zajebati, zajebace te sigurno. Trgovac je to i usto Balkanac. Ja sam isto imao odredjenih 'problema' s njima, koji nisu direktno vezani za auto, koje bih ostavio za sebe.
Ali ti ides kod njega da obavis poslovnu transakciju, tj. da kupis auto, ne ides u prosnju kod njega. Ne znaci da ako se nekom ne svidja pljuvanje nekoga ili necega bez osnova, da taj neko tog nekog ili nesto brani, nidje veze. Ovdje ima 4-5 likova koji konstantno pljuju jer je "jaran uzeo", "ljudi uzeli jednom i nikad vise (neki ljudi
Svako ima mogucnost izbora, hvala Bogu da je tako. Sve je od slucaja do slucaja. Moj slucaj je takav da sam gledao godinu dana kad sam imao pare, a prije toga jos najmanje godinu, od mobile.de, do DE na licu mjesta (doduse kratko), PIK, Kramar, Smajic, Dalmi, Zoom auto, onaj na Stupu sto ima puno Pezoa, itd, itd, i na kraju uzeo kod Kramara. Slucaj mog brata je isti. Ima ovdje forumasa poimenice koji su uradili isto. I onda dodje nekolicana ljudi koji ovlas neobavezno naprave pretragu na mobile.de i kazu, evo ga ima povoljnije. Samo ne kontam sta time misle postici.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1870 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kod nas nema sredine. Ili si nas ili njihov,ili si za ili protiv,ili pljujes ili branis. Rijetki su suzdrzani ili neutralni 
-
condy
#1871 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
75 stranica na temu Kramara pa i to im je super reklama 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1872 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja kad kupujem auto u Njemackoj, uvijek me put nekako odvede u Tešanj i tamo kupim auto.

-
emko1234
#1873 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Od ponudjenih jedino ovaj iz 2013 bih razmotrio. X5 E70 mi se nikad nije sviđao.Optimist wrote:Otvorih pik i izbaci mi par zanimljivih ponuda, pa pogledaj ako vec nisi.emko1234 wrote:@mali milojica
A eto meni se više nešto sviđa F10. Nedavno sam bio na putu i rentao sam to auto. I to 525d sa 4 cilindra i bez xdrivea. Ma auto je odličan.
Potrošnja je u gradu sa start/stopom oko 8litara. Na autoputu do 160 troši oko 7.5-8 litara. Nije imao neku opremu, al kako vozi i kakav je osjećaj, baš me impresionirao.
Zato potajno navijam za bmw-a s tim što ne bih bježao ni od šestice ako se sve posloži kako treba.
Koliko sam para ispušio na novim, nikad više.
Audi je otišao za 25k keša i quad yamaha raptor 700ccm zamjena 2013 godište.
http://www.olx.ba/artikal/19847292/bmw-525d-xdrive/
http://www.olx.ba/artikal/15197787/bmw-x5-4-0d-x-drive/
http://www.olx.ba/artikal/19013017/bmw- ... 13-godina/
http://www.olx.ba/artikal/20430577/bmw-525xd/
Zadnja dva linka su nesto na sta bih ja obratio paznju.
S tim što za ovu lovu mogu naći 2014 godište gore s M optikom i boljom opremom unutra.
Ali svakako vrijedi obratiti pažnju. Mada mi ovaj ne izgleda kao FL model.
-
condy
#1874 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
konektovan wrote:Ja kad kupujem auto u Njemackoj, uvijek me put nekako odvede u Tešanj i tamo kupim auto.![]()
-
tempuser
#1875 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pri tome niko od "njihovih" nikad nije bio kod njih, a niko od "nasih" nije bio kod nas i pri tome su svi uredno pristrasni prema onome s cime nikad nisu imali dodira!mali_milojica wrote:Kod nas nema sredine. Ili si nas ili njihov,ili si za ili protiv,ili pljujes ili branis. Rijetki su suzdrzani ili neutralni