Bakir1 wrote:ja bih prihvatio, ali samo iz razloga sto ja imam vremena i zivaca baviti se time, tj sto volim tu trgovinu, ali tvoja stvarnost je bila:
a) luda sreca prodaje za kes ispod cijene
b) zamjena za tog golfa, pa golfa za nesto drugo, to nesto drugo za nesto trece na kraju bi dobio vise para nego sto bi i pozelio, problem je sto to guta vrijeme i zivce
c) zamjena staro za novo gdje ces ispusiti para brdo iz razloga sto prodajes neuobicajen model koji prelazi marzu prodavca za tvoj novi automobil, gdje ga stavljas u poziciju da je on svoju zaradu i jos para investirao u tvoj auto koji ce stajati dan, dva, tri, mjesec, godinu.
prvi put kada si pustio baju o prodaji gledao sam malo cijene tih automobila, crni slican tvome je od tada na piku, precjenjen sa 3 upita....
mijenjaj svog za nekretninu pametnije ti je

Ma ja sam pare popusio svakako, s tim sam se pomirio kad sam ga kupio. Koliko god to auto bilo prilicno cest gost na nasim cestama, ipak je motor malo egzotika uslovno receno. Tesko je prosjecnom bosnji koji se interesuje za takvo auto objasnit da po gradu razlika u potrosnji izmedju 2.0tdi i 3.0tdi motora u normalnoj voznji u tom autu tesko može preci vise 2-2.5 litra.
Druga problematika je mjenjac, puno ljudi ovdje i dalje bjezi od automatika. Sto se tice odrzavanja, po meni je to auto koje je prilicno zahvalno po tom pitanju. Bilo je sijalica i slicnih zajebancija, ali nista mimo redovnih servisa. 3.0tdi je mozda jedan od najzahvalnijih motora iz VW grupe.
Generalno, ja ga ne bih dao ispod 37-38k km. Znam da je puno, al ako Kramar one karine od E klasa koje su presle 50 000 vise, imaju slabiju opremu i motore cijeni toliko, sto ja ne bih cijenio svoje auto.
Sto se tice zamjena, lako je uzet golfa i onda njega ganjat da prodas. Al to mi nije cilj, ja cu do kraja augusta ako bog da naruciti novo auto i ako vec prodajem, radije cu se potruditi da prodam ovoga. Slao sam Jelicu upit, iako su svi ostali distributeri bili prilicno suzdrani zbog ovog transfera na novog gazdu, ljudi u Jelicu su bili prilicno konkretni i rekli mi da bi po opisanom i po slikama mogao dobiti nekih 33-34k km ako ću ici u zamjenu staro za novo. Ispod cijene jeste, al mi je to podnosljivo. Jedini problem u svemu je sto sam ja nanisanio peticu F10 al eto vidjet cemo rasplet.