Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
ado-šampion

#1501 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Bakir1 wrote:9t eura gradiska ;-)
Eto moze se naci mislis da su u kramaru sirovi bolji ;-)
Ja sam ovakvih BMWa u zadnja 2 mjeseca pregledao brat bratu 50, sto na mobile.de sto drugdje. Cetiri godine stara trica dizel s kilometrazom oko 150 k, ispravna skroz, ne moze ispod 12,500 eura nema sanse. Za ovih 9 k ne moze ni kec (serija 1) dizel ovako opremljen i toliko star, ma kad smo kod toga jaaako tesko i kec dizel skroz go cetiri godine star. Znam jer takav trazim. 2010 kec dizel 116d, do 150 k km, da ima ista opreme za 9 k naci je lutrija bukvalno.

Nekidan sam probao 318i (benzinac) 2007. godiste, koji je kupljen nedavno u Njemackoj, otprilike ove kilometraze i opreme, placen 8700 eura. Prije facelifta. Trebao je nove gume i kocnice. I vjerovatno ima jos pokoja sitnica.

Ove klase za 9 k 2011 moze samo P 508 kome cijena pada bukvalno na bazi sata. A i on je upitan za te pare.
Pirija

#1502 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Pirija »

puno je 8700 eur za benzinca 18
evo gledam 320d sa 66 hiljada na satu za 6900 EUR

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1#
Bakir1

#1503 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

@ado
auto je otisao za 8500 eur-a, 500 prevoz, poreza carine homologacije registracije neka je 3500 imas jos prostora da sve sredis do kramarove cijene za 316d zar ne?
iz konteksta price sakrivene probleme tipa ovog ili onog mozes sresti i kod kramarovih automobila a tu garanciju tipa police osiguranja mozes zakljuciti i sam.
nemam nista protiv kramara rekao sam to davno ali prica da su povoljni i da se ne moze naci evo pade u vodu sa 10 min guglanja tako da ;-)
bude

#1504 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by bude »

vidis da je za dijelova :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1505 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

http://bit.ly/1RTEzy4

kramar kupuje sa lizinga, bez poreza
kako carine i koliko državi ode to ne znam :mrgreen: :mrgreen:

Kramar je postao brend, i ljudi više vjeruju njima nego domaćim švercerima
dosta ljudi odustaje od novog vozila i idu kramaru
Ko ne zna kako da carini auto, da se pegla oko kompletne papirologije i kako da ga dovuče, bolje mu je da ode u Kramara
Bakir1

#1506 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

eu auta 17% pdv-a samo....
i ja sam to smetnuo pa gornje troskove mozemo preformulisati za 1000 eur manje
Last edited by Bakir1 on 23/07/2015 14:07, edited 1 time in total.
karanana

#1507 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by karanana »

znaci ova benga oko 10.000 evra prije registracije.
dobijes povrat 19% na izlazu i platis ovdje 17%

ne razumijem kako kramar kupuje bez poreza? pa i mi kupujemo bez poreza zar ne?
Bakir1

#1508 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

ako ti priznaju fakturu, sa homologacijom, troskovima, spedicijom, kafom, 22% cca
karanana

#1509 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by karanana »

aha. ali par stoja gore/dole, do registracije bibi izadje kao ova cijena sa njemackim porezom, u slucaju ovog benge ovih 9.996 EUR.
mk ultra

#1510 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

karanana wrote:znaci ova benga oko 10.000 evra prije registracije.

pa vani, firme kupuju auta bez poreza
ako recimo njemac, fizičko lice, kupuje takvo auto on plaća brutto cijenu - sa porezom koji plaća prije registracije

ako ide za izvoz, nije potrebno porez platiti, dakle netto je stvarna cijena auta, nema povrata poreza ;-)

+ što se nikad, al nikad ne plaća porez i carina na stvarnu vrijednost auta kod nas
idu malo divlji računi, fiktivni EUR1 i sl. :bih: :bih:

ko ne zna, nek se ne upušta u to, izaći će ga skuplje dosta :mrgreen:
madner

#1511 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Kazem i ja da ima bolje i povoljnije, no ljudi vide puno automobila :D
ranger

#1512 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ranger »

ja sam prosle godine bio u toj "akciji" kupovine vani...
u teoriji jeste to sve ok, odes gore kupis auto od hendlera, uzmes fakturu, eur 1 i ostalo, jos ako imas kakvu familiju gore da te provoda, prodje to lako.
medjutim ako si obicni smrtnik, kao npr.ja, bez ikog svog vani, sve to postaje komplikovanije (citaj skuplje).
prvo dok odes gore imas kartu (avio ili autobus), jelo, pice, spavanje minimum 1 dan, onda pri povratku gorivo, opet hrana pice, putarine tunele i td..
onda cake, sta gdje treba prijaviti za izvoz, koje papire treba imati, a najbitnije od svega treba biti upucen u zakone (što je u praksi dosta teško zbog nase divlje drzave i cestih izmjena) da te ne bi oni po granici vozali i palili po usima.
ovo sve ide pod uslovom da auto koje si pikiro te doceka na placu, i da bude dobro, ako se kojim slucajem proda ili bude lose, tada se troskovi opet povecavaju, taxi, voz, autobus, jos koje spavanje, jos obroka i td... svi ti troskovi izgledaju sitno ali kad skontas i sve saberes, vrlo lako se gubi ta "finansijska" racunica.
ono što je prednost je veca mogucnost kupovine dobrog auta, mada i gore ima mali milion prevaranata...
ali i pored svega ovoga rekao bih da nas kramar uzima po 2 milje nako odokativnom racunicom, ali Boze moj to je ekonomija obima on zbog svoje velicine/kolicine moze radit to sto radi pa ko voli nek izvoli. nije svako voljan ili sposoban prolaziti ovu avanturu koju sam opisao gore i zato mu je rahatnije otic dat kramaru kolko treba i zavrsit posao.
Bakir1

#1513 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

malo je dvica....
condy

#1514 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

mk ultra wrote:
karanana wrote:znaci ova benga oko 10.000 evra prije registracije.

pa vani, firme kupuju auta bez poreza
ako recimo njemac, fizičko lice, kupuje takvo auto on plaća brutto cijenu - sa porezom koji plaća prije registracije

ako ide za izvoz, nije potrebno porez platiti, dakle netto je stvarna cijena auta, nema povrata poreza ;-)

+ što se nikad, al nikad ne plaća porez i carina na stvarnu vrijednost auta kod nas
idu malo divlji računi, fiktivni EUR1 i sl. :bih: :bih:

ko ne zna, nek se ne upušta u to, izaći će ga skuplje dosta :mrgreen:
Kako zna prodavac da auto ide na izvoz ? Ti mu kažeš, " ej ja ga odmah vozim u Bosnu, tako da mi ne računaš porez od 19 % " :D
Ukoliko ide u izvoz i to izvan EU, onda se može tražiti povrat poreza i to kod onih autokuća koje dozvoljavaju takav povrat.( Pored cijene obično kad je moguć povrat poreza stoji " vat reclaimable " ). Povrat poreza se dobije kada se prodavcu npr. u Njemačkoj dostavi dokumentacija da je vozilo odjavljeno na zadnjoj granici EU. Tada ti prodavac vraća uplaćeni porez na devizni račun.
madner

#1515 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Zavisno od prodavaca, za obicne smrtnike je tako, no za firme nije. Firme mogu odmah dobiti neto cijenu i nema povrata.

Krammar tusi stvarno donju ljestvicu ponude, jako puno vozila sa slabijim motorima koji su i gore dosta jeftiniji. Tako da mislim da zavrne malo vise od 2k. :D
mk ultra

#1516 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

madner wrote:Zavisno od prodavaca, za obicne smrtnike je tako, no za firme nije. Firme mogu odmah dobiti neto cijenu i nema povrata.

Krammar tusi stvarno donju ljestvicu ponude, jako puno vozila sa slabijim motorima koji su i gore dosta jeftiniji. Tako da mislim da zavrne malo vise od 2k. :D
:thumbup:

Možda uzimaju za ova jeftinija auta po 2000KM, tipa golfova i ovih pežoa

Al E220 CDI 40 000KM do poreza :lol:
tu se novci dižu
ado-šampion

#1517 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Pirija wrote:puno je 8700 eur za benzinca 18

Za dijelova prijatelju. Potrazi 318i po parametrima (2007, 140 k) pa vidi kolika je prosjecna cijena. Preskoci prvih 5-6 koji se ne mogu registrovati i kojim nesto fali, pa saberi cijene najjeftinijeg i najskupljeg pa podijeli sa 2. 8700 eura je normalna cijena. Nije mala ali nije ni velika.
Bezveze lupat najjeftinije koje ti vrati, plus ne moze se registrovati.

Ja dobro znam kako se ta auta krecu. Za 10 k do registracije trica dizel 2011 moze samo pokloniti.

Search na mobile.de BMW 318d, 2011. godiste, kilometraza do 200 k, cijena do 10 k eura, limuzina, ne izbaci ni jedan model! Najjeftiniji koji ima u ponudi je 10500, a ima ih i za preko 20000. Pa ne dijele se BMWi ko poklon sta vam je ljudi.

A to koliko on uzima, sto bih se ja time bavio. Nek on uzme 5000, ako meni da najbolje auto za najmanje para sta to mene zanima. Jbt ovdje se izgleda svelo na licni nivo. Jebes Kramara, ne volim ga ni ja, ne volim nikoga od tih u Zap. Hercegovini, ali treba biti realan.
amar1994

#1518 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:
Pirija wrote:puno je 8700 eur za benzinca 18

Za dijelova prijatelju. Potrazi 318i po parametrima (2007, 140 k) pa vidi kolika je prosjecna cijena. Preskoci prvih 5-6 koji se ne mogu registrovati i kojim nesto fali, pa saberi cijene najjeftinijeg i najskupljeg pa podijeli sa 2. 8700 eura je normalna cijena. Nije mala ali nije ni velika.
Bezveze lupat najjeftinije koje ti vrati, plus ne moze se registrovati.

Ja dobro znam kako se ta auta krecu. Za 10 k do registracije trica dizel 2011 moze samo pokloniti.

Search na mobile.de BMW 318d, 2011. godiste, kilometraza do 200 k, cijena do 10 k eura, limuzina, ne izbaci ni jedan model! Najjeftiniji koji ima u ponudi je 10500, a ima ih i za preko 20000. Pa ne dijele se BMWi ko poklon sta vam je ljudi.

A to koliko on uzima, sto bih se ja time bavio. Nek on uzme 5000, ako meni da najbolje auto za najmanje para sta to mene zanima. Jbt ovdje se izgleda svelo na licni nivo. Jebes Kramara, ne volim ga ni ja, ne volim nikoga od tih u Zap. Hercegovini, ali treba biti realan.
Treba karavane trazit,nikad nisu na cijeni :)
mk ultra

#1519 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

ado-šampion wrote: A to koliko on uzima, sto bih se ja time bavio. Nek on uzme 5000, ako meni da najbolje auto za najmanje para sta to mene zanima. Jbt ovdje se izgleda svelo na licni nivo. Jebes Kramara, ne volim ga ni ja, ne volim nikoga od tih u Zap. Hercegovini, ali treba biti realan.
Pa za čovjeka koji kupuje auto za narednih 5-6 godina, Kramar je najsigurnije i najlakše rješenje

Opet ponavljam, ako nemate iskustva sa uvozom i peglanjem oko toga, ne pokusavajte, moglo bi skupo da izađe... ;-)
emko1234

#1520 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

Bakir1 wrote:ja bih prihvatio, ali samo iz razloga sto ja imam vremena i zivaca baviti se time, tj sto volim tu trgovinu, ali tvoja stvarnost je bila:
a) luda sreca prodaje za kes ispod cijene
b) zamjena za tog golfa, pa golfa za nesto drugo, to nesto drugo za nesto trece na kraju bi dobio vise para nego sto bi i pozelio, problem je sto to guta vrijeme i zivce
c) zamjena staro za novo gdje ces ispusiti para brdo iz razloga sto prodajes neuobicajen model koji prelazi marzu prodavca za tvoj novi automobil, gdje ga stavljas u poziciju da je on svoju zaradu i jos para investirao u tvoj auto koji ce stajati dan, dva, tri, mjesec, godinu.

prvi put kada si pustio baju o prodaji gledao sam malo cijene tih automobila, crni slican tvome je od tada na piku, precjenjen sa 3 upita....

mijenjaj svog za nekretninu pametnije ti je ;-)
Ma ja sam pare popusio svakako, s tim sam se pomirio kad sam ga kupio. Koliko god to auto bilo prilicno cest gost na nasim cestama, ipak je motor malo egzotika uslovno receno. Tesko je prosjecnom bosnji koji se interesuje za takvo auto objasnit da po gradu razlika u potrosnji izmedju 2.0tdi i 3.0tdi motora u normalnoj voznji u tom autu tesko može preci vise 2-2.5 litra.
Druga problematika je mjenjac, puno ljudi ovdje i dalje bjezi od automatika. Sto se tice odrzavanja, po meni je to auto koje je prilicno zahvalno po tom pitanju. Bilo je sijalica i slicnih zajebancija, ali nista mimo redovnih servisa. 3.0tdi je mozda jedan od najzahvalnijih motora iz VW grupe.

Generalno, ja ga ne bih dao ispod 37-38k km. Znam da je puno, al ako Kramar one karine od E klasa koje su presle 50 000 vise, imaju slabiju opremu i motore cijeni toliko, sto ja ne bih cijenio svoje auto.

Sto se tice zamjena, lako je uzet golfa i onda njega ganjat da prodas. Al to mi nije cilj, ja cu do kraja augusta ako bog da naruciti novo auto i ako vec prodajem, radije cu se potruditi da prodam ovoga. Slao sam Jelicu upit, iako su svi ostali distributeri bili prilicno suzdrani zbog ovog transfera na novog gazdu, ljudi u Jelicu su bili prilicno konkretni i rekli mi da bi po opisanom i po slikama mogao dobiti nekih 33-34k km ako ću ici u zamjenu staro za novo. Ispod cijene jeste, al mi je to podnosljivo. Jedini problem u svemu je sto sam ja nanisanio peticu F10 al eto vidjet cemo rasplet.
Bakir1

#1521 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Ako ti novci nisu problem a hvala Bogu ako ima i neko takav, okusaj srecu na piku zamjenom za nekretninu na tome se pare ne gube
golfiista

#1522 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

emko1234 wrote:
Bakir1 wrote:ja bih prihvatio, ali samo iz razloga sto ja imam vremena i zivaca baviti se time, tj sto volim tu trgovinu, ali tvoja stvarnost je bila:
a) luda sreca prodaje za kes ispod cijene
b) zamjena za tog golfa, pa golfa za nesto drugo, to nesto drugo za nesto trece na kraju bi dobio vise para nego sto bi i pozelio, problem je sto to guta vrijeme i zivce
c) zamjena staro za novo gdje ces ispusiti para brdo iz razloga sto prodajes neuobicajen model koji prelazi marzu prodavca za tvoj novi automobil, gdje ga stavljas u poziciju da je on svoju zaradu i jos para investirao u tvoj auto koji ce stajati dan, dva, tri, mjesec, godinu.

prvi put kada si pustio baju o prodaji gledao sam malo cijene tih automobila, crni slican tvome je od tada na piku, precjenjen sa 3 upita....

mijenjaj svog za nekretninu pametnije ti je ;-)
Ma ja sam pare popusio svakako, s tim sam se pomirio kad sam ga kupio. Koliko god to auto bilo prilicno cest gost na nasim cestama, ipak je motor malo egzotika uslovno receno. Tesko je prosjecnom bosnji koji se interesuje za takvo auto objasnit da po gradu razlika u potrosnji izmedju 2.0tdi i 3.0tdi motora u normalnoj voznji u tom autu tesko može preci vise 2-2.5 litra.
Druga problematika je mjenjac, puno ljudi ovdje i dalje bjezi od automatika. Sto se tice odrzavanja, po meni je to auto koje je prilicno zahvalno po tom pitanju. Bilo je sijalica i slicnih zajebancija, ali nista mimo redovnih servisa. 3.0tdi je mozda jedan od najzahvalnijih motora iz VW grupe.

Generalno, ja ga ne bih dao ispod 37-38k km. Znam da je puno, al ako Kramar one karine od E klasa koje su presle 50 000 vise, imaju slabiju opremu i motore cijeni toliko, sto ja ne bih cijenio svoje auto.

Sto se tice zamjena, lako je uzet golfa i onda njega ganjat da prodas. Al to mi nije cilj, ja cu do kraja augusta ako bog da naruciti novo auto i ako vec prodajem, radije cu se potruditi da prodam ovoga. Slao sam Jelicu upit, iako su svi ostali distributeri bili prilicno suzdrani zbog ovog transfera na novog gazdu, ljudi u Jelicu su bili prilicno konkretni i rekli mi da bi po opisanom i po slikama mogao dobiti nekih 33-34k km ako ću ici u zamjenu staro za novo. Ispod cijene jeste, al mi je to podnosljivo. Jedini problem u svemu je sto sam ja nanisanio peticu F10 al eto vidjet cemo rasplet.
Ti guzio u autu i trazis 30k + za takvo auto. Neka hvala.

Velis F10, zasto ne novi A4?
karanana

#1523 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by karanana »

pa da sa takvim autom nije nesto guzio u njemu, mislio bi da on ima problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1524 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:pa da sa takvim autom nije nesto guzio u njemu, mislio bi da on ima problem.
Ko ima takvo auto guzi u hotelu.
junior3

#1525 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by junior3 »

E jbte, sad još treba gledati je l' guženo ili ne u autu koje kupuješ. :o :D
Locked