Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
BHfanatik

#1 Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by BHfanatik »

Vec mi je majstor ponistavao ovu gresku ali zuta lampica se ponovo upalila i izbaci mi abgas werkstatt. Sto mi se to desava moze li mi neko reci? Auto nakon sto se lampica upali radi na pola snage i frustrira me sve vise i vise. Sad konstantno gori ta zuta i ne gasi se vise.
hopi

#2 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by hopi »

pa vjeroatno ne gori bezze
werkstatt ti znači radionica, a abgas ispušni gasovi, pa vjeroavtno neki problem do njih, možda katalizator :?
mayab

#3 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by mayab »

To je to, samo potrazi majstora koji nece samo ponistiti, nego razumjeti-znati sta da pregleda, pogleda, isproba, zamijeni da rijesi taj problem :thumbup:
topcam
Vozim: uzbrdo

#4 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by topcam »

Lambda, LMM moze svasta biti, sagorjevanje.. zastopano crijevo...

Vozis li defanzivno ili iskljucivo kratke relacije? Auto sa kat-om treba s vremena na vrijeme malo "nagaziti", pola sata-sat.

Ja bih prije svega opet otisao na brisanje greske, pa bih vozio agresivnije, nakon toga, ako bi se problem opet
pojavio, majstoru.
_mufljuz_

#5 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by _mufljuz_ »

ima jedan momenat prilikom visoke turaze koji sam cesto puta vidio a to je da auto izbaci crni gusti balast pa vjerovatno treba nacepiti visokom turazom jedno vrijeme - al pazi da ne ostetis motor i da to bude sigurno....

eto....

pogotovo ako je dizel u pitanju....
mislim da su u nas cesti problemi sa katalizatorom, lambdama, turbinama zbog usudio bih se reci kratkorelacijskih voznji gdje motor ne dostigne optimalan rad ni temperaturu, turbina radi "na hladno", lose gorivo, losi servisi i dosta drugih sporednih parametara.... zato u nas auta ne uzevsi u obzir zadnjih par parametara ne dozive duboku starost zbog lose eksploatacije - jer kad se i testovi rade - auto se daje mehanicaru test vozacu i slicno da ga przi cijeli dan i da mu se vadi dusa konstantno.... ovako jedan TDI, CDI, dCI predje dnevno 10-20-30 km i gotovo.... u ispusnom sistemu se nakuplja vlaga, korodira ispuh zbog nemogucnosti isparenja kondenzata koji se mjesta sa ispusnim gasovima garezi i sl pa i ispuh ode vrlo brzo lambda senzor biva ometan dajuci lose parametre motoru (vise benzina i sl), zacepljeni katalizatori sa uljepljenim masivnim naslagama garezi itd....
jefferson

#6 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by jefferson »

BHfanatik wrote:Vec mi je majstor ponistavao ovu gresku ali zuta lampica se ponovo upalila i izbaci mi abgas werkstatt. Sto mi se to desava moze li mi neko reci? Auto nakon sto se lampica upali radi na pola snage i frustrira me sve vise i vise. Sad konstantno gori ta zuta i ne gasi se vise.
Golf IV benzin? Koji motor? Nisu svi motori isti, bez obzira jesul benzinci ili ne.
Kao sto neko rece, ako vozis samo kratke relacije tu se moze problem krit. Takodje koje ulje sipas? Ako je obicno ulje, to moze unistiti katalizator, stvoriti naslage na PVC ventilu, itd.
Kama Preksutra

#7 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by Kama Preksutra »

Ako radi na pola snage znači da ga zagušuje, ne rade sve klipnjače. A problemi su uvijek tu sa gorivom i uljem
preludezalude

#8 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by preludezalude »

Kama Preksutra wrote:Ako radi na pola snage znači da ga zagušuje, ne rade sve klipnjače. A problemi su uvijek tu sa gorivom i uljem
:? :? :?

To bi najprije mogao biti katalizator zacepljen. To makar nije problem provjeriti kako ide bez katalizatora.
jefferson

#9 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by jefferson »

Kama Preksutra wrote:Ako radi na pola snage znači da ga zagušuje, ne rade sve klipnjače. A problemi su uvijek tu sa gorivom i uljem
U tom slucaju bi motor radio kao trocilindras ili u extremnom slucaju dvocilindras, sa vrlo jakim vibracijama.
goran16v

#10 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by goran16v »

Kako klipnjace mogu da ne rade?
sema911s

#11 Re: Abgas werkstatt Golf 4 benzin

Post by sema911s »

BHfanatik wrote:Vec mi je majstor ponistavao ovu gresku ali zuta lampica se ponovo upalila i izbaci mi abgas werkstatt. Sto mi se to desava moze li mi neko reci? Auto nakon sto se lampica upali radi na pola snage i frustrira me sve vise i vise. Sad konstantno gori ta zuta i ne gasi se vise.
imate pp
Post Reply