Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Blek Stena

#851 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

necko_hz wrote:
Blek Stena wrote:Pa radi se o ociglednom omalazavanju naravno. Kad neko(i ti bogami) pocne da prica o najboljim svih vremena na temi o GS turniru u 2013 godini, o cemu drugom se radi? Ovo gore ti je vrh. mali a medju 10 tak svih vremena. Bas si ambiciozan!
Za trenutak malo promisli glavom i vidi ko je počeo o tome pričati.
Druga stvar koju trebaš razumjeti je da shvatiš kontekst rečenice u kojem je nešto napisano. Ne valja lupati ko maksum po diviziji. :-)
Ti ne lupas ko maksim ti izmisljas. Prelistah zadnje stranice da vidim jel mi sta promaklo i .. nije. Znaci prosipas demagogiju bez potrebe.
over and out
Bodkin

#852 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

svstavanje uz najvece ne moze niako biti omalovazavanje...nemaju svi tu nacionalnu crtu kod evaluacije doticnog pa da ga gurnu na tron jajboljeg svih vremena :D
@necko ako nastavi ovako iduce 2-3 godine hladno ce uci u grupu top 5 svih vremena
Blek Stena

#853 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

[quote="Bodkin"]svstavanje uz najvece ne moze niako biti omalovazavanje...nemaju svi tu nacionalnu crtu kod evaluacije doticnog pa da ga gurnu na tron jajboljeg svih vremena :D

Kad, gdje, ko?
necko_hz

#854 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Nemoj da lažeš.
Đoković je najbolji teniser svijeta posljednje 3 godine. Nastavi li ovako, biće najbolji svih vremena. Sviđalo se to nekome ili ne, to je apsolutna istina.
Na ovaj sam post odgovarao, čisto da vidim gdje je to sada Novak, ako ga već neki vide kao najboljeg svih vremena za 2-3 godine. Odgovor naravno nisam dobio, no to mi nije ni važno. Ono što 'bode oči' jeste činjenica da se barata takvim pojmovima kao od šale, a kada postaviš konkretno pitanje, odgovori se filozofski izbjegavaju.

Evo, ti napisa da ja omaložavam Đokovića. Šta je omaložavanje, to da je manji u odnosu na navedene tenisere, da još pure treba da jede da se poredi sa njima ?! I to nikad ne bi navodio bez razloga, ali kad neko počne da priča o najboljem, najvećem svih vremena, a pritom zanemaruje historiju, onda naravno da hoću.

@bodkin

Možda, ali vrijeme će pokazati.
Blek Stena

#855 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

necko_hz wrote:Nemoj da lažeš.
Đoković je najbolji teniser svijeta posljednje 3 godine. Nastavi li ovako, biće najbolji svih vremena. Sviđalo se to nekome ili ne, to je apsolutna istina.
Na ovaj sam post odgovarao, čisto da vidim gdje je to sada Novak, ako ga već neki vide kao najboljeg svih vremena za 2-3 godine. Odgovor naravno nisam dobio, no to mi nije ni važno. Ono što 'bode oči' jeste činjenica da se barata takvim pojmovima kao od šale, a kada postaviš konkretno pitanje, odgovori se filozofski izbjegavaju.

Evo, ti napisa da ja omaložavam Đokovića. Šta je omaložavanje, to da je manji u odnosu na navedene tenisere, da još pure treba da jede da se poredi sa njima ?! I to nikad ne bi navodio bez razloga, ali kad neko počne da priča o najboljem, najvećem svih vremena, a pritom zanemaruje historiju, onda naravno da hoću.

@bodkin

Ja lazem a ti postavljas citat u kojem nema nista od onoga o cemu ti pises, nego izvrces i dodajes samo da bi ispao pametan u raspravi! I ako moze bez uvreda molim te, ja tebe ne vrijedjam!
Tomahawk11
Globalni moderator

#856 Re: Australian open 2013

Post by Tomahawk11 »

Cuj vrijedja ga :-) ja to nisam procitao u ovom postu, druga je stvar sto se @Blek postavio u startu za mucenika, Novak je sveto slovo i to treba odbraniti. Ja sam danas navijao za Novaka da dobije onog antitenis Zeku bez muda, al sto ga zastitnici lika i djela znaju zasra.ti, e to je za posebnu temu otvoriti.
Rob_Atl

#857 Re: Australian open 2013

Post by Rob_Atl »

Vala mora da osvoji roland garos , a interesatno je da je svim ovim najboljim teniserima u istoriji bilo najteze osvojiti roland garos :-) , sampras nikad nije ni do finala dosao , agasi jednom , roger jednom takodje. Djokovic puni 26 sad u maju i haj recimo do tridesete (naravno ako ne bude povreda) ima jos 16 grand slamova , nek osvoji pola bice u top 3 svih vremena
Bodkin

#858 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

necko_hz wrote:Nemoj da lažeš.

@bodkin

nema sta pokazati, ako bude ovako samarao sve redom i uzimao titule jos 2-3 godine, niko mu nece moci oporiti top 5 svih vremena
Blek Stena

#859 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Tomahawk11 wrote:Cuj vrijedja ga :-) ja to nisam procitao u ovom postu, druga je stvar sto se @Blek postavio u startu za mucenika, Novak je sveto slovo i to treba odbraniti. Ja sam danas navijao za Novaka da dobije onog antitenis Zeku bez muda, al sto ga zastitnici lika i djela znaju zasra.ti, e to je za posebnu temu otvoriti.
za mene je uvreda kad nekom kazes da laze bez dokaza. tebi nije?
ove ostale zakljucke necu komentarisat
Tomahawk11
Globalni moderator

#860 Re: Australian open 2013

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:
Tomahawk11 wrote:Cuj vrijedja ga :-) ja to nisam procitao u ovom postu, druga je stvar sto se @Blek postavio u startu za mucenika, Novak je sveto slovo i to treba odbraniti. Ja sam danas navijao za Novaka da dobije onog antitenis Zeku bez muda, al sto ga zastitnici lika i djela znaju zasra.ti, e to je za posebnu temu otvoriti.
za mene je uvreda kad nekom kazes da laze bez dokaza. tebi nije?
ove ostale zakljucke necu komentarisat
Hocu da kazem da si bespotrebno preosjetljiv. A nisi samo ti, mnogi su kad je tema Novak. Legendo, zivis na Balkanu, nije to ovdje uvreda, ovdje je uvreda kad ti neko opsuje ili te nazove nekim pogrdnim imenom :D
Blek Stena

#861 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Lazes :D
valensija

#862 Re: Australian open 2013

Post by valensija »

ESPN: Super Srbin!

Novak Đoković osovjio je treću titulu u nizu na Austraijan openu i ušao u istoriju, a među onima koji su mu odmah čestitali je brat Endija Marija, Džejmi.

Image

"Čestitam neverovatnom Đokeru, na sjajnom uspehu. Treći Australijan open u nizu, uživaj", piše na tviteru brata Novakovog protivnika u finalu.

Usledila je čestitka i majke britanskog tenisera Džudi Mari, koja je napisala sledeće: "Čestitam Novaku. Neverovatan sportista, savršen džentlmen".

Prvi put od 2004. godine se desilo da su isti igrači odbranili titule iz prethodne sezone. Upravo je osvajačica AO Viktorija Azarenka na svom profilu promokomentarisala Novakov ogroman uspeh: "Impresivan niz čestitam Novaku novu titulu."

Ispred svih izdvaja se naslov ESPN-a, na kojem piše "Super Srbin".

Andrea Petković: "Bravo Noleeeee care!"

Ivo Karlović: "Bravo Đokeru, sjajan uspeh."

Rio Ferdinand: "Nesretni Endi Mari, Nole je mašina."

Janko Tipsarević: "Neverovatan uspeh. Novaku je Australija definitivno domaći teren."

Na zvaničnom tviter profilu AC Milana, za koji navija Novak. izašao je komentar: "Čestitke Novaku na trećem uzastopnom AO od 'crveno - crne' familije"

Beker: Bolji igrač je pobedio

Iako je pre meča prognozirao pobedu Endija Marija, Boris Beker je posle finala Australijan opena odao priznnje Novaku Đokoviću.

“Bolji igrač je pobedio. Onog momenta kada je osvojio drugi set, Đoković je počeo da pronalazi novi nivo, postao je agresivniji i više je rizikovao. To je lekcija koju smo danas naučili – Đoković je jednostavno na nekom drugom nivou, podigrao je igru kada je bilo potrebno i igrao je sve bolje”, smatra Nemac.

“Mari mora da razmišlja u stilu: ‘Kako da zaustavim ovo? Kako mogu da se poboljšam?’ Već je mnogo napredovao u poslednjih 18 meseci. Spreman je fizički, samo mora da poboljša neke taktičke sitnice jer detalji odlučuju pobednika. Mari je bolji, ali je i Đoković. U četvrtom setu Mari nije bio više tako brz, ali Đoković ga je teniski nadigrao”, dodao je Beker.

Bivši vimbldonski šampion Pet Keš smatra da će Mari sigurno biti broj jedan u budućnosti.

“Gotovo je nemoguće zaustaviti Đokovića kada uđe u ritam. Na Marijevu žalost, to se desilo na kraju drugog seta – Đoković je odigrao dobar taj brejk, zatim se smirio i nije pravio greške. Ovo samo pokazuje koliko je teško dobiti dvojicu igrača iz vrha u nizu. Mari je trenutno verovatno drugi teniser na svetu, sve vreme napreduje i mislim da on može do prve pozicije na listi i da će osvojiti još Gren slem titula”.

Svoje viđenje meča za BBC je ponudio i bivši finalista Australijan opena Džon Lojd.

Image

Image

“Bio je to neverovatan meč. Đoković je neke loptice vraćao iz neverovatnih pozicija. Podigao je nivo igre u jednom trenutku, ubrzao je, a Mari nije mogao da isprati taj ritam. Meni je delovalo kao da Đoković može da igra još pet sati, on je apsolutno čaroban. Mari kao da se mučio na kraju meča, verujem da su mu stopala bila rovita, ali nema izgovora. Posle Federera i Nadala, sada i Đoković pomera granice. Mari mora ranije da udara lopticu, da više ide po vinere jer je Đoković to činio u trećem i četvrtom setu”.
necko_hz

#863 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Bodkin wrote:nema sta pokazati, ako bude ovako samarao sve redom i uzimao titule jos 2-3 godine, niko mu nece moci oporiti top 5 svih vremena
Onda mu odmah dajte tu titulu. :roll: Kažem, vrijeme će pokazati hoće li i koliko dominirati, bilo kakvo predviđanje je suvišno, niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti.
KENJAC

#864 Re: Australian open 2013

Post by KENJAC »

Bosanci ce ti sve oprostit ! Sve... sem uspjeha ! Melburn- tema zavrsena. Ko sto se i ocekivalo Djokovic opet najbolji. Ostali... neko malo bolji u odnosu na proslu godinu, neko malo popustio, al sve u svemu treba mnogo pure da jedu da bi dostigli Najboljeg ! Ko je najbolji svih vremena je stvar tacke gledista. Moja tacka kaze da je Djokovic na najboljem putu da pokaze da bez obzira sa koje tacke gledas on je najbolji !
Do sljedec turnira primite puno lijepih pozdrava! Svim ljudima dobre volje zelim puno srece i uspjeha !
Blek Stena

#865 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

KENJAC wrote:Bosanci ce ti sve oprostit ! Sve... sem uspjeha ! Melburn- tema zavrsena. Ko sto se i ocekivalo Djokovic opet najbolji. Ostali... neko malo bolji u odnosu na proslu godinu, neko malo popustio, al sve u svemu treba mnogo pure da jedu da bi dostigli Najboljeg ! Ko je najbolji svih vremena je stvar tacke gledista. Moja tacka kaze da je Djokovic na najboljem putu da pokaze da bez obzira sa koje tacke gledas on je najbolji !
Do sljedec turnira primite puno lijepih pozdrava! Svim ljudima dobre volje zelim puno srece i uspjeha !
E sad si naje...bo ko zuti. a i kontekst ti je pogresan.lol
necko_hz

#866 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Siguran sam da će Andy, ako ovako nastavi napredovati, za jedno 3-4 godine biti najbolji svih vremena. Hebiga, to je moja tačka gledišta. Šta me briga za rezultate ostalih tenisera, teniska historija nije duga, sve je počelo 2011 godine. 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#867 Re: Australian open 2013

Post by Tomahawk11 »

necko_hz wrote:Siguran sam da će Andy, ako ovako nastavi napredovati, za jedno 3-4 godine biti najbolji svih vremena. Hebiga, to je moja tačka gledišta. Šta me briga za rezultate ostalih tenisera, teniska historija nije duga, sve je počelo 2011 godine. 8-)
Murray? Hrabra tvrdnja. Nema muda. to mu je najveci problem.
Bodkin

#868 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

necko_hz wrote:
Bodkin wrote:nema sta pokazati, ako bude ovako samarao sve redom i uzimao titule jos 2-3 godine, niko mu nece moci oporiti top 5 svih vremena
Onda mu odmah dajte tu titulu. :roll: Kažem, vrijeme će pokazati hoće li i koliko dominirati, bilo kakvo predviđanje je suvišno, niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti.
daj ba nemoj molim te, vidis li da sam vec drugi put stavio ako. dakle nisam rekao sta ce biti nego govorim ako se to desi nece biti nista ispod top 5
necko_hz

#869 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Pa zato ti i kažem da će vrijeme pokazati. Ko će znati hoće li Novak nastaviti ovako igrati, hoće li se Rafa vratiti, pojaviti se neki mladi igrač koji će im biti konkurentan kao što je Rafa Federeru birvkaktile itd. :-)

@Tomahawk

Ma to je moja tačka gledišta. :mrgreen:
Leopold_IV

#870 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

necko_hz wrote:Siguran sam da će Andy, ako ovako nastavi napredovati, za jedno 3-4 godine biti najbolji svih vremena. Hebiga, to je moja tačka gledišta. Šta me briga za rezultate ostalih tenisera, teniska historija nije duga, sve je počelo 2011 godine. 8-)
Necko moras pokazati malo vise senzibiliteta za ove sto su tenis otkrili pojavom Djokovica.. ;-)
necko_hz

#871 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

Poradiću na tome s vremenom druže. :dance:
radostan dan

#872 Re: Australian open 2013

Post by radostan dan »

napokon je nivo dijaloga sa emocionalno-evnuvsko-kastriranog tokom finala podignut na pravi... :mrgreen:

žrtve u domu zdravlja - majkl hočins - nisu bile uzaludne. :zoka:
burek_in_space

#873 Re: Australian open 2013

Post by burek_in_space »

27 jan 2013, 19:26 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Perspektiva

Nemoj vishe nermine, richarde, nemanja, Vuche...nemoj tako ti Novaka. :-)
zarko.filip

#874 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

sabansaulic1 wrote:
branimir stulic wrote:Veliki covjek i veliki igrac....
svaka cast.
Zasluzeno i predominantno.
Zasluzeno osvojio AO. Osim Wawrinke - ostali su unaprijed skinuli gace. Ima nesto u ovim Svajcarcima.

I ovi ( ne mislim na tebe ) koji pokusavaju reci da je Nole najveci teniser - da bi on prestigao od ovih koji trenutno igraju tenis: Roger i Nadal - treba da igra ovako bar 5-6 godina. Koliko se srcano bori i izlazi "krvav" iz meceva - tesko ce moci da i on ne zaradi neku tezu ozljedu ( kao Nadal sto je sada ).

Do tada - Roger Federer je daleko najbolji teniser u povijesti tenisa. Carobnjak. To je jednostavno tako. Svidjalo se to nekima ili ne. :mrgreen:
Carobnjak je mozda po eleganciji svoje igre.Po mnogom parametrima je daleko najbolji igrac u istoriji tenisa.Ali da li moze biti neko najbolji koji je RG osvojio kada je Rafa bio povredjen.Da ne spominjemo sta mu je sve Rafa radio na RG i ona rasturanja kao beba zvecku.Tukao ga je i na Vimbldonu i na AO a njega Rodzer nikada nije pobedio na RG(mislim da ga je samo jednom pobedio na sljaci).
Tijana_NS

#875 Re: Australian open 2013

Post by Tijana_NS »

zarko.filip wrote:
Carobnjak je mozda po eleganciji svoje igre.Po mnogom parametrima je daleko najbolji igrac u istoriji tenisa.Ali da li moze biti neko najbolji koji je RG osvojio kada je Rafa bio povredjen.Da ne spominjemo sta mu je sve Rafa radio na RG i ona rasturanja kao beba zvecku.Tukao ga je i na Vimbldonu i na AO a njega Rodzer nikada nije pobedio na RG(mislim da ga je samo jednom pobedio na sljaci).
Pobedio ga bar jednom na sljaci u Madridu, i bar jednom na sljaci u Hamburgu, sto se tice najbitnijih turnira. A sto se tice RAfinih pobeda, uvek je igrao sa 101% svojih mogucnosti protiv Federera, pa je to platio i zdravljem. A za vreme njegovih pauza, Federer je gomilao trofeje.
Razlika je velika - Federer 17GS, Rafa 11;
Federer 24GS finala, Rafa 16,

sto dublje ides, razlika je se veca, sto govori o Federerovoj konstantnosti.

p.s. uvek sam navijala za Rafu protiv Federera, ali se ovom drugom ne moze osporiti da je najbolji svih vremena.

Nego sta bi, Nole prekjuce drvlje i kamenje po Armstrongu, a danas kez od uveta do uveta kad je primao trofej od Agasija? :lol:

Cestitke na 3. uzastopnom AO trofeju, jos jedan rekord koji ce biti tesko prestici!
Locked