Spasi me pisanja kilometarskog posta...na tome sam ja zasnivao svoju prognozu. Iskreno, da sam ja Novak, nikad ga više ne bi uzeo reket u ruke, poslije onakve sezone...koke, jahte, sve. I da sam mu roditelj, rekao bih mu - jebo te tenis,prođe život, idi luduj...Edin H. wrote:Djokovic mentalno isto kao da nije Balkanac, dobi izgubljen mec protv Murrayja i Nadala
Australian Open 2012
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
radostan dan
#601 Re: Australian Open 2012
-
Kindzadza
#602 Re: Australian Open 2012
Sto protiv Nadala? Pre nego li dodjes do petog seta, trebas se setiti da se peti set nije trebao ni igrati.Edin H. wrote:Djokovic mentalno isto kao da nije Balkanac, dobi izgubljen mec protv Murrayja i Nadala
Novak je u svakom segmentu bio bolji, iako su ga sudije potkradale.
- Sezam
#603 Re: Australian Open 2012
Dolazi iz u svijetu vrlo prepoznatljive zemlje, samo ni po cemu dobrom.Maja_XXX wrote:Novak nije i nikad nece biti popularan kao Federer, Nadal ili Sharapova jer jednostavno nema dobru medijsku propagandu iza sebe. Svaki covjek na kugli zemaljskoj cim cuje ime Nadal poveže ga sa Španijom, mišićima, trakom na glavi, bikovskom snagom, kad cuje Federera povezuju ga sa Švicom, sa švicarskom preciznoscu (glavni sponzor mu je Roleks), kad cuje za Sharapovu pomisli na zgodnu, hladnu blondinu iz Rusije i tako dalje. Novak jednostavno ne dolazi iz zemlje koja je prepoznatljiva u citavom svijetu a i, ruku na srce, nema neku harizmu, iako je duhovit i simpatican. Jednostavno nije dobar materijel za reklamiranje.
- Tijana_NS
#604 Re: Australian Open 2012
"Biznisvik": Novak ispred Vudsa i Bekama na listi "najvrednijih" sportista u SAD!Maja_XXX wrote:Novak nije i nikad nece biti popularan kao Federer, Nadal ili Sharapova jer jednostavno nema dobru medijsku propagandu iza sebe. Svaki covjek na kugli zemaljskoj cim cuje ime Nadal poveže ga sa Španijom, mišićima, trakom na glavi, bikovskom snagom, kad cuje Federera povezuju ga sa Švicom, sa švicarskom preciznoscu (glavni sponzor mu je Roleks), kad cuje za Sharapovu pomisli na zgodnu, hladnu blondinu iz Rusije i tako dalje. Novak jednostavno ne dolazi iz zemlje koja je prepoznatljiva u citavom svijetu a i, ruku na srce, nema neku harizmu, iako je duhovit i simpatican. Jednostavno nije dobar materijel za reklamiranje.
Novak Đoković je najbolje plasirani novajlija i zauzima sjajnu devetu poziciju na listi 100 najmoćnijih sportista u SAD koju svake godine objavljuje magazin "Blumberg Biznisvik". Ova lista prvenstveno predstavlja svojevrstan putokaz za marketinške agencije iz SAD i upućuje na to ko je najisplativiji za sponzore na američkom tržištu.
Logično, prvo mesto na listi zauzima prva zvezda NFL-a Dru Bris, osvajač Superboula i kvoterbek Nju Orleans Sejntsa, a među prvih deset su od tenisera još Rafael Nadal (5) i Rodžer Federer (6).
"Biznisvik" pravi izbor na osnovu njihovog učinka, statistike, popularnosti, popularnosti sporta kojim se bave, vrednosti sponzorskih ugovora, uticaja i popularnosti na socijalnim mrežama, ali i na osnovu brojnih anketa u kojima se vrednuju uticaj sportista, jačina njihovog "brenda", imidž, poverenje publike i drugi faktori. Svake godine se obradi oko 6.000 sportista koji se takmiče na terenima u SAD.
"Najbolje plasirani novajlija na listi 100 najmoćnijih ove godine je Novak Đoković, mladić koji je preuzeo teniski vrh nakon sedam godina u kojima su vladali Federer ili Nadal. Srbin je savladao obojicu na putu ka tri grend slema, završio je godinu sa skorom 70-6, imao je niz od 43 pobede, koja je prekinuta u sada već legendarnom meču sa Federerom", piše u obrazloženju Novakove pozicije uz dodatak da je zaradio 21.000.000 dolara i da su iza njega ključni sponzori Mercedes, Serđo Takini, Hed i Odemar Pige.
Đoković je u svom premijernom pojavljivanju na Blumbergovoj listi završio isped "teškaša" kakvi su Tajger Vuds (12), Kobi Brajant (13), Dirk Novicki (24) i Dejvid Bekam (58).
- Edin H.
#605 Re: Australian Open 2012
Cetvrti set je bio i prosao, u petom je Nadal bas iz tog raloga teoretski imao veliku mentalnu prednost i trebao zakucati.Kindzadza wrote:Sto protiv Nadala? Pre nego li dodjes do petog seta, trebas se setiti da se peti set nije trebao ni igrati.Edin H. wrote:Djokovic mentalno isto kao da nije Balkanac, dobi izgubljen mec protv Murrayja i Nadala
Novak je u svakom segmentu bio bolji, iako su ga sudije potkradale.
@Maja_XXX, idi heklaj duso...
Tako je i krenulo, ali Novak opet spuca povratnu, upravo kao i Murray-u.
Nemoj biti bezrazlozno muski sovinista, Maja je napisala dobar post.
-
Bodkin
#606 Re: Australian Open 2012
dale cooper wrote:Ništa od sexa za Jelenu i Mariu večeras. Ova dvojica će na infuziju.
Čestitke obojici na odličnom finalu.
-
Bodkin
#607 Re: Australian Open 2012
ostatak post ne bih da komentarisem ali ono zasto ga ja gotivim je zato sto je raja, ili mi se bar tako cini. nije uopste klasicni hladni tip koji je na vrhu i koji se sad mora ponasati kao gospodinMaja_XXX wrote:Novak nije i nikad nece biti popularan kao Federer, Nadal ili Sharapova jer jednostavno nema dobru medijsku propagandu iza sebe. Svaki covjek na kugli zemaljskoj cim cuje ime Nadal poveže ga sa Španijom, mišićima, trakom na glavi, bikovskom snagom, kad cuje Federera povezuju ga sa Švicom, sa švicarskom preciznoscu (glavni sponzor mu je Roleks), kad cuje za Sharapovu pomisli na zgodnu, hladnu blondinu iz Rusije i tako dalje. Novak jednostavno ne dolazi iz zemlje koja je prepoznatljiva u citavom svijetu a i, ruku na srce, nema neku harizmu, iako je duhovit i simpatican. Jednostavno nije dobar materijel za reklamiranje.
-
radostan dan
#608 Re: Australian Open 2012
Je.em ti, još sam pod utiskom meča, je.o te i vaterpolo i rukomet. Auuu, šta su oni danas odigrali čovječe.
-
Maja_XXX
#609 Re: Australian Open 2012
Ne kazem da nije prepoznatljiv vec samo da ce Nadal i Federer uvijek biti miljenici publike zbog razloga koje sam vec navela kao i zbog bjesomucnog forsiranja tog rivaliteta, iako je meni rivalitet Nadal-Djokovic mnogo zanimljiviji.
Uopste nisam rekla da Novak nije popularan, pa pobogu covjek koji vec godinu dana dominira jednim od najpopularnijih sportova na svijetu mora biti poznat worldwide I bez sumnje je simpatican, pogotovo nama s Balkana, ali moras shvatiti da taj pojam "raja" u svijetu uopste ne postoji.Drukcija su mjerila. Postoji ili marketinski dobar proizvod ili ne.Ana Ivanovic je, recimo, veci potencijal, i sve dok Novak nije osvojio Wimbledon i postao broj 1 vise je ljudi culo za nju i vise je zaradjivala od sponzorskih ugovora.
Uopste nisam rekla da Novak nije popularan, pa pobogu covjek koji vec godinu dana dominira jednim od najpopularnijih sportova na svijetu mora biti poznat worldwide I bez sumnje je simpatican, pogotovo nama s Balkana, ali moras shvatiti da taj pojam "raja" u svijetu uopste ne postoji.Drukcija su mjerila. Postoji ili marketinski dobar proizvod ili ne.Ana Ivanovic je, recimo, veci potencijal, i sve dok Novak nije osvojio Wimbledon i postao broj 1 vise je ljudi culo za nju i vise je zaradjivala od sponzorskih ugovora.
-
hljebarnik
#610 Re: Australian Open 2012
Pa zato sto Ana lici na nesto

-
Mr.Penguin
#611 Re: Australian Open 2012
Razbijene su mi predrasude da zene ne znaju nista o sportu. 
- Tijana_NS
#612 Re: Australian Open 2012
Federer ima 16 GSova, Nadal 10. Novak tek 5. Naravno da su ova dvojica popularniji od njega. Federer je najpopularniji teniser ikada.Maja_XXX wrote:Ne kazem da nije prepoznatljiv vec samo da ce Nadal i Federer uvijek biti miljenici publike zbog razloga koje sam vec navela kao i zbog bjesomucnog forsiranja tog rivaliteta, iako je meni rivalitet Nadal-Djokovic mnogo zanimljiviji.
Novak ima jos mnogo da kusa da bi ih dostigao. Ali... ostvareni rezultati se ne ponistavaju, a Novak je vec jedan od top 10 sportista sa najjacim sponzorskim ugovorima. Prema tome, ono sto si napisala u prvom postu pada u vodu.
-
Kindzadza
#613 Re: Australian Open 2012
Kao i ti.., samo sto nisu objektivni.Edin H. wrote:Cetvrti set je bio i prosao, u petom je Nadal bas iz tog raloga teoretski imao veliku mentalnu prednost i trebao zakucati.
- neupitan
#614 Re: Australian Open 2012
Koji ste vi pacijenti!erik2 wrote:Ugroženi na svakom djeliću planete i u okoliniLSD wrote:Jel to ne smiju bitiMr.Penguin wrote:opet noletova sezona![]()
a sto su ovi na stadionu protiv njega?ma citav svijet (ukljucijuci i Wilandera koji je necovjek) je protiv Novaka...tako kaže barem ovaj oboljeli komentator sa eurosporta
....stara omiljena srpska disciplina koja ima za cilj da od njih napravi mucenike neviđene - globalna teorija zavjera....svi nas mrze ali mi smo najjaci...a to što se iskljucivo licni Novakov uspjeh prisvaja Naciji- je sad najmanje bitno.
Velicanstven mec, velicanstvena pobjeda, velicanstven dan za sve Djokoviceve navijace.
Ovakvim komentarima kao ovi gore, prvo nije ovdje mjesto, a drugo samo pokazuju ocaj i tugu koja ovdje vlada.
MI SE NEMAMO NICEMU RADOVATI
To sto se neko raduje Dzekinom golu i sasvim neshvatljivo mase BH zastavom (koja s tim nema nista) to samo pokazuje u kakvom smo mi qrtzu kad je sport u pitanju. Hrvati su dva puta veca nacija, Srbi cetiri puta, ali mi jos zadugo necemo imati pola Kostelica i frtalj Djokovica !
I hajde, tako je kako je, ali zaista je u svemu tome najgore sto mi NE ZNAMO STA NAM JE CINITI. Umjesto da konacno shvatimo da uspjeha nema bez SISTEMA i bez RADA, mi i dalje svjesno prepustamo sve stihiji i nadamo se da ce neko drugi od nas napraviti ono sto mi sami ne umijemo. Ako se to ne desi onda su nam svi drugi krivi i tada izbija nas jal i nasa ljubomora, kao ovi gore postovi.
Hitlera treba mrziti, ali istovremeno treba postivati nacisticku industriju i sva velicanstvena postignuca njemackog naroda. Umijemo li se tako postaviti kad su u pitanju Srbi i Hrvati?
Jebem mater cetnicima - sve cestitke Djokovicu!
-
Bodkin
#615 Re: Australian Open 2012
pa nisam ni rekao nista na temu marketing. osvrnuo sam se samo na njegovo ponasanje i izgled. ova dvojica su neka uzdignuta gospoda a on mi je nekako momak iz naseljaMaja_XXX wrote:Ne kazem da nije prepoznatljiv vec samo da ce Nadal i Federer uvijek biti miljenici publike zbog razloga koje sam vec navela kao i zbog bjesomucnog forsiranja tog rivaliteta, iako je meni rivalitet Nadal-Djokovic mnogo zanimljiviji.
-
Maja_XXX
#616 Re: Australian Open 2012
Pa naravno da Novak jos nije dostigao uspjehe Nadala i Federera, ali opet, Sharapova ima samo 3 GS titule, i mnogo je manje kvalitetna od Novaka u svojoj konkurenciji, ali ima 6 miliona fanova na facebooku a Novak oko milion i po. Jednostavno sudbina svih sportasa iz malih, na globalnom nivou neprepoznatljivih zemalja, je da budu manje medijski propraceni sto je u neku ruku financisjki isplativo, iako nepravedno.
- bokakotorska
#617 Re: Australian Open 2012
Mislim da su svi gledali, a i imali su sta

- Edin H.
#618 Re: Australian Open 2012
Pardon, sta da se radi, razbio si nas kontrargumentimaKindzadza wrote:Kao i ti.., samo sto nisu objektivni.Edin H. wrote:Cetvrti set je bio i prosao, u petom je Nadal bas iz tog raloga teoretski imao veliku mentalnu prednost i trebao zakucati.
- Baltazar_khan
#619 Re: Australian Open 2012
ne valja ti ta mapa, kosovo je državabokakotorska wrote:Mislim da su svi gledali, a i imali su sta
Last edited by Baltazar_khan on 29/01/2012 16:41, edited 1 time in total.
-
insomnia88
#620 Re: Australian Open 2012
Novak je igračina i simpatičan momak. Šteta što predstavlja Srbiju.
- Tijana_NS
#621 Re: Australian Open 2012
da ti ipak posaljes mail menadzment timu Audemars Piguet-a i Mercedesa da Novak nema harizmu, i da prestaju da mu placaju 21 000 000$ godisnjeMaja_XXX wrote:![]()
Pa ne znam o sportu, znam o Nadalu i pratim sve vezano za njega.
Pa naravno da Novak jos nije dostigao uspjehe Nadala i Federera, ali opet, Sharapova ima samo 3 GS titule, i mnogo je manje kvalitetna od Novaka u svojoj konkurenciji, ali ima 6 miliona fanova na facebooku a Novak oko milion i po. Jednostavno sudbina svih sportasa iz malih, na globalnom nivou neprepoznatljivih zemalja, je da budu manje medijski propraceni sto je u neku ruku financisjki isplativo, iako nepravedno.
Karleusa ima milion i po fanova na FB, pa nesto ne verujem da se Mercedes otima oko nje
- Edin H.
#622 Re: Australian Open 2012
Ma izgleda ko' streber iz beogradske gimnazijeBodkin wrote:pa nisam ni rekao nista na temu marketing. osvrnuo sam se samo na njegovo ponasanje i izgled. ova dvojica su neka uzdignuta gospoda a on mi je nekako momak iz naseljaMaja_XXX wrote:Ne kazem da nije prepoznatljiv vec samo da ce Nadal i Federer uvijek biti miljenici publike zbog razloga koje sam vec navela kao i zbog bjesomucnog forsiranja tog rivaliteta, iako je meni rivalitet Nadal-Djokovic mnogo zanimljiviji.
Uopste nisam rekla da Novak nije popularan, pa pobogu covjek koji vec godinu dana dominira jednim od najpopularnijih sportova na svijetu mora biti poznat worldwide I bez sumnje je simpatican, pogotovo nama s Balkana, ali moras shvatiti da taj pojam "raja" u svijetu uopste ne postoji.Drukcija su mjerila. Postoji ili marketinski dobar proizvod ili ne.Ana Ivanovic je, recimo, veci potencijal, i sve dok Novak nije osvojio Wimbledon i postao broj 1 vise je ljudi culo za nju i vise je zaradjivala od sponzorskih ugovora.i zato i navijam za njega
- nellington
#623 Re: Australian Open 2012
Sad je Ivo mogao ovako slaviti, on bi ovo završio u 3 seta 
-
Maja_XXX
#624 Re: Australian Open 2012
Samo mala opaska (moram
- Tijana_NS
#625 Re: Australian Open 2012
Cestitke Djokovicu, cestitke vaterpolistima !!!