ali ovdje cemo se milovati uz dlaku, nece biti ugodno ali to je diskusija

Moderator: Bloo
znaci ne mogu sjesti na voz do Banovica sa tom kartom, nece mi kondukter primitiarzuhal wrote:Za ovo imaš od mene jednu gratis unaprijed pocijepanu kartu do Banovića
Zapravo nas ometas u organiziranju ateistickih orgija.Smrcak15 wrote:Ovdje cemo nastaviti da rasteretimo Ateiste koji zele da pocivaju u miru na svojoj Ateizam temida sami sebe miluju niz dlaku
ali ovdje cemo se milovati uz dlaku, nece biti ugodno ali to je diskusija
Smrcak15 wrote:
dadne ti zivot, zdravlje, pamet, snagu, familiju, kroz nad glavom, prevozno sredstvo i mnogo toga jos i onda kazes cinicno "zahvali mu se"
itekakomousstapha wrote:Da li glupi ljudi idu u pakao?
A sta ako odraste u nekom drugcijem okruzenju i navuce se na "neispravnu" vjeru, a sam nema dovoljno klikera da razlikuje pravi put od krivog, argumente od kvazi argumenata i tako ostane slijep iako je srcem imao najbolje namjere?Smrcak15 wrote:pa ako si glup covjek, da stvari slabo kapiras mnogo stosta, ali eto nekako covjek se navuce na vjeru i iskren je i ide pute koji je Bog zadovoljan, takav bi trebao u Raj uci, nema veze sto su mozdane vijuge zakazale ali srce nije zakazalo i spletom okolnosti isaso je pravim putem.mousstapha wrote:Da li glupi ljudi idu u pakao?
ako mu nikad niko ne ukaze na pravu vjeru Boziju, ako ne cuje nikad o Bozijem poslaniku, ako nema moguicnosti da spozna, pa makar umro u nekoj drugoj vjeri, nebi me cudilo da bude podvrgnut testu na sudnjem danu.mousstapha wrote:A sta ako odraste u nekom drugcijem okruzenju i navuce se na "neispravnu" vjeru, a sam nema dovoljno klikera da razlikuje pravi put od krivog, argumente od kvazi argumenata i tako ostane slijep iako je srcem imao najbolje namjere?Smrcak15 wrote:pa ako si glup covjek, da stvari slabo kapiras mnogo stosta, ali eto nekako covjek se navuce na vjeru i iskren je i ide pute koji je Bog zadovoljan, takav bi trebao u Raj uci, nema veze sto su mozdane vijuge zakazale ali srce nije zakazalo i spletom okolnosti isaso je pravim putem.mousstapha wrote:Da li glupi ljudi idu u pakao?
Mudro zboris arzo.arzuhal wrote:Niko ne zna ko će gdje jer nema pojma ni o čemu...Treba gledat sebe i raditi što bolje i čestitije, ispucat ove svoje godinice i decenije na Dunjaluku a da pri tome što manje ljudi i hajvana uzdahne zbog tvog činjenja ili nečinjenja, odnosno pusti suzu...Pa kad grune prvi komad zemlje, počet će se nazirat...
sto je plitak?pussysmoke wrote:Da li stvarno vjeruješ da je Bog, ukoliko zaista postoji, toliko "plitak"?Smrcak15 wrote:On ce dobit kompezaciju za svoje dobrocinstvo na ovome svijetu, a mozda i na buducem , a ne moze ocekivati nagradu u Raju kojeg nije vjerovao, zasto da dobije kad i nevjeruje da postoji ni Bog ni Raj.....pa cemu ond da se nada??
Pa sam si objasnio zašto je "plitak". Rekao si da bi Bog, ukoliko zaista postoji (nije dokazano), u raj prije "pozvao" vjernika koji je loša osoba, nego ateistu koji je činio dobra djela. Samim tim zaključujemo da je Bog u kojeg ti prijatelju vjeruješ, plitak kao SDA.Smrcak15 wrote:sto je plitak?pussysmoke wrote:Da li stvarno vjeruješ da je Bog, ukoliko zaista postoji, toliko "plitak"?Smrcak15 wrote:On ce dobit kompezaciju za svoje dobrocinstvo na ovome svijetu, a mozda i na buducem , a ne moze ocekivati nagradu u Raju kojeg nije vjerovao, zasto da dobije kad i nevjeruje da postoji ni Bog ni Raj.....pa cemu ond da se nada??
Neznam bas da sam tako rekao, nego moze i vjernik otici u dzehenem zbog zlodjela i neiskrenosti.pussysmoke wrote: Pa sam si objasnio zašto je "plitak". Rekao si da bi Bog, ukoliko zaista postoji (nije dokazano), u raj prije "pozvao" vjernika koji je loša osoba, nego ateistu koji je činio dobra djela. Samim tim zaključujemo da je Bog u kojeg ti prijatelju vjeruješ, plitak kao SDA.
alijenacijom do rajaarzuhal wrote:Niko ne zna ko će gdje jer nema pojma ni o čemu...Treba gledat sebe i raditi što bolje i čestitije, ispucat ove svoje godinice i decenije na Dunjaluku a da pri tome što manje ljudi i hajvana uzdahne zbog tvog činjenja ili nečinjenja, odnosno pusti suzu...Pa kad grune prvi komad zemlje, počet će se nazirat...
Tako nekako.arzuhal wrote:Niko ne zna ko će gdje jer nema pojma ni o čemu...Treba gledat sebe i raditi što bolje i čestitije, ispucat ove svoje godinice i decenije na Dunjaluku a da pri tome što manje ljudi i hajvana uzdahne zbog tvog činjenja ili nečinjenja, odnosno pusti suzu...Pa kad grune prvi komad zemlje, počet će se nazirat...
Šta ti imaš s dunjalukom i dunjalučarima, to je za balavurdiju... Ti pripadaš redu starih, prekaljenih litosferičaraHAVANA wrote:Tako nekako.arzuhal wrote:Niko ne zna ko će gdje jer nema pojma ni o čemu...Treba gledat sebe i raditi što bolje i čestitije, ispucat ove svoje godinice i decenije na Dunjaluku a da pri tome što manje ljudi i hajvana uzdahne zbog tvog činjenja ili nečinjenja, odnosno pusti suzu...Pa kad grune prvi komad zemlje, počet će se nazirat...Zivio dunjaluk.
arzuhal wrote:Niko ne zna ko će gdje jer nema pojma ni o čemu...Treba gledat sebe i raditi što bolje i čestitije, ispucat ove svoje godinice i decenije na Dunjaluku a da pri tome što manje ljudi i hajvana uzdahne zbog tvog činjenja ili nečinjenja, odnosno pusti suzu...Pa kad grune prvi komad zemlje, počet će se nazirat...