shuriken wrote:Danko_Bananko wrote:ima ljudi koji ne vjeruju da ima Boga i to su ateisti "light"
i ima ljudi koji vjeruju da Boga nema "full flavor" ateisti
e, ovo ti je filozofija, jaro.... i to zesca...bolje definicije ti ne treba

ocito je da tebi ne treba ni astronomija
ni biologija
ni zoologija
ni sociologija
ni astronomija
ni geologija
opcenito te nauke su smisljene
(umjetnosti da ne spominjemo)
samo da uvedu smutnju
da skrenu covjeka sa puta prosvjetljenja i postenja
i zato je ateizam stetan
to sam ja vec rekao
cionizam u najcrnjem obliku
sto bi rekao nas vrli Kralj Tvrtko sa 23eg sprata
Bravo za Ajnstajna...ljudskoj gluposti fakat nema kraja...a sad...na nesto kvalitetnije...
nanstvenim napretkom dolazimo u fazu u kojoj ateistima ponestaje argumenata.Kako? Lako!
1. "Vi imate pouku u stoci: Mi vam dajemo da iz utroba njenih mlijeko cisto pijete,koje nastaje od grizina i od krvi - ukusno onima koji ga piju" (16:66)
Nakon napredovanja nauke u anatomiji i poboljsanja mikroskopa naucnici uspjesno prate kretanje hrane u crijevima stoke. Kiseli enzimi pretvaraju hranu u kasastu smjesu koja se krece kroz crijeva.Krvne dlacice (vlakna) apsorbiraju rastvorene hranjive tvari iz te smjese, nakon cega se hranjive tvari krecu kroz krv sve dok ne stignu u mlijecne zlijezde. U mlijecnim zlijezdama se mlijecne tvari (od kojih se stvara mlijeko) apsorbiraju iz krvi, pa se stvara mlijeko koje proizilazi prvo iz kasaste smjese u zelucu,zatim iz krvi.
2. "Ili su kao tmine nad dubokim morem koje prekrivaju valovi sve jedan za drugim, iznad kojih su oblaci, sve tmine jedne iznad drugih,prst se pred okom ne vidi - a onaj kome Allah ne da svjetlo nece svjetla ni imati" (24:40)
Savremena nauka otkriva da se na dnu dubokih mora nalaze mracne tmine u kojima ziva stvorenja zive bez aparata za vid, gdje zive pomocu sluha.Takode savremena nauka otkriva da postoji unutarnji val koji prekriva more, i taj val je duzi i siri od valova na povrsini mora.Istrazivaci su uspjeli slikati ovaj val satelitom.
Ove tmine su rezultat:
-velike kolicine vode jer je to beskrajno duboko more;
-unutrasnji val koji odbija zrake i mnogim od njih ne dozvoljava prolazak nanize;
-povrsinski val koji odbija zrake i mnogim od njih ne dozvoljava prolazak nanize
-oblaci prekrivaju mnoge zrake i ne dozvoljavaju im prolaz nanize...
To su tmine jedne iznad drugih... A sada...onako... ateisti me jaaako podsjecaju na val koji odbija zrake, ali ovaj put ne sunceve, nego Bozije ... te tako sami svoju dusu zatvaraju u mracne tmine...
3. "On je po zemlji nepomicna brda pobacao da vas ona ne potresa" (16:15)
"I planine klinovima nacinili" (78:8)
Klin se zabija u zemlju kako bi se ucvrstio sator, a tako su svojim izdizanjem planine probile elasticni sloj, koji se nalaz ispod kamenog sloja koji sacinjava kontinente. Planine pricvrscuju kontinente dijelom koji se nalazi u njihovom elasticnom sloju koji se nalazi ispod kamenog sloja od kojeg se sastoje kontinenti. Istrazivaci su to utvrdili 1965. godine. Saznali su da bi kontinenti kruzili, da Allah nije stvorio planine kao klinove.Zemlja bi se kretala i podrhtavala ispod nasih stopala.
4. "I ucinili da na njoj sve s mjerom raste" (15:19)
Ljudi nisu nista znali o razlicitom stvaranju razlicitih biljaka sve dok nauka nije napredovala u proslom vijeku i dok nije otkrila da se sve biljke sastoje od istih materija: ugljik,kisik,vodonik, azot,sumpor ili fosfor; i nekih drugih razlicitih materija. Uzrok razlicitosti biljaka jeste razlicita zastupljenost materija u svakoj od njih, kao i to da korijen svake biljke iz zemlje uzima onoliko materija koliko joj je tezinski tacno odredeno.
5. "Zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo jos maglina (dim) bilo, pa njemu i Zemlji rekao : 'Pojavite se milom ili silom!' 'Pojavljujemo se drage volje!'- odgovorili su." (41:11)
Rijec maglina (dim) ovdje znaci da su nebesa bila u obliku magline ili dima.Sada znanstveno istrazivanje potvrduje: " Osnova Zemlje i zvjezdanog neba je maglica". A maglica je izraz za gasove za koje su se zakacile neke druge cvrste tvari koje nisu kao zvijezde koje zrace i svijetle.
6. "On vodu s neba spusta, pa Mi onda cinimo da pomocu nje nicu sve vrste bilja i da iz njega izrasta zelenilo, a iz njega klasje gusto, i iz palmi, iz zametka njihova, grozdovi koje je lako ubrati, i vrtovi lozom zasadeni, narocito masline i sipci, slicni i razliciti.Posmatrajte, zato, plodove njihove kad se tek pojave i kad zriju. To je zaista dokaz za ljude koji vjeruju" (6:99)
Naucnici su proucavali zrnevlje i plodove kako bi dosli do rezultata koji je poznat kao fotosinteza ili sinteza hlorofila.Pronasli su da se u biljkama nalaze zeleni plastidi koji biljkama daju zelenu boju.Iz ovih plastida izlaze hranjive materije od kojih se stvaraju plodovi i zrnevlje, kao i preostali dijelovi biljaka.Ovi plastidi nastaju u biljkama u toku njihovog rasta, a biljke nastaju iz vode koja se nalazi u njihovom korijenju.
Nema nista cudnije od ove Knjige koja spominje istinu i ukazuje nam na to kako cemo doci do nje, govoreci: "Posmatrajte,zato,plodove njihove". Kad je covjek poceo razmisljati i promatrati plodove, dosao je do istine: "To je zaista dokaz za ljude koji vjeruju"
Zvuci mi nevjerovatno: voda,zrak,zemlja,gravitacija,tsunami,zivot,svakom uzivaocu zivota razlicit otisak prsta,snovi,tuga,radost,bol,atom,molekula,kisa (koja oploduje ono sto je nama neophodno da bi zivjeli), sunce (da je koji metar blize ili dalje planeti,bi nas ili sprzilo ili zaledilo), nas organizam,metabolizam, nacin kako kada se porezemo rane zarastaju itd...
Skladnost ovih elemenata i medusobna ovisnost mene tjeraju u vjeru da Bog postoji. Jednostavno: PREVISE JE ZA BILO KOJU VRSTU SLUCAJNOSTI!!!
I da... oni koji vjeruju da su potomci majmuna... CAO MAJMUNI, kako ste mi vi danas? Dobro jutro...