Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Raigor Stonehoof

#1501 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

naravno da ne moze. jer mu odgovor rusi zivotne principe. ako se usudi razmisljati o tome, shvatice da je citav zivot proveo u lazi. zato je najbolje ovako: :lala:
HardcoreMX

#1502 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Naravno,to mu i ja kažem,samo što i ti sa začepljenim ušima prikazuješ sebe glu..him.Valjda ti takav životni princip.
Raigor Stonehoof

#1503 Re: Ateizam

musafa mi jesi mi shukno :skoljka:
Dope_Man

#1504 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Dozer wrote:Eto, ja sam pitao i trazim odgovor. Moze li?
Moze konkretan odgovor od Tvrdokosca onda kad Vin Dieselu poraste kosa :lol:
Last edited by Dope_Man on 22/02/2017 16:58, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1505 Re: Ateizam

Post by JoseMujica »

Image
Zaitsev

#1506 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote: @Zaits
Čini mi se da ti postavljaš pitanja koja bi htio da tebi budu postavljenja. :-D
Sve i da je tako, pa? Ja sam jeb'o prije braka, tj. nisam u braku i još uvijek jebem. Jesi li ti umak'o i direktno se oglušio na naredbu Svevišnjeg?
Zaitsev

#1507 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

S4mpion wrote:
Zaitsev wrote:
S4mpion wrote:
Jesil još kakvih informacija o meni prikupio, koji mi je broj cipela? :mrgreen:
Zar ti toliko hrani ego misliti da si bitan nekome? Evo pitanje, pa vidi hoćeš li odgovoriti ili nešto izvrdati smiješnim pokušajem ironije ili sarkazma:
Jesi li jeb'o prije braka?
Prvo pitanje ti se totalno kosi sa drugim, koje duboko zadire u moju privatnost. Zato i kažem da ti je pristup mahalaški. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Jašta... Otkud obraz oglušiti se izravnoj naredbi Svevišnjeg, a u isto vrijeme palamuditi o Islamu? Ne shvatam... Valjda ono: "Ako budem dovoljno laprdao o Islamu, oprostiće mi On to što sam DUBOKO ZADIRAO u žensku privatnost prije braka...

:lol: :lol: :lol:
belfy

#1508 Re: Ateizam

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote: jah, izmotajem... a stara narodna kaze da je pretpostavka majka svih zajeba. no, sto ce Uzvisenom ijedan pisar ako vec sve zna? ili zelis da kazes da on ne zna sve pa mu treba pisar, i to ne jedan, nego dva...
-Pardoniram što mnogo kasnim sa repliciranjem, ali eto da impliciram da nije do mene nego do prevodioca,koji nije replicirao na zahtjev o potrebi prevodjenja pa ću onda ja pokušati kad već poodavno čekaš,ali zato ću malo opširnije. Rekoh ranije, da ti ne kontaš bosancherose,ali ne i toliko kao da si sa Šri Lanke pa da nisi nikad čuo za izmotavati sinonim aka praviti se blesav,glumatati,belfirati,ovaj blefirati i sl.
-U religijskoj(ateisti) ali i u znanstvenoj tematici(evolucija) zna se tko slijedi pretpostavke.A ti eto i potvdjuješ kako pretpostavke nisu nikako dobar izbor...lijepo,a još kad pretpostaviš da se pretpostavlja,e to je tek zaj...jer ovdje nema pretpostavke kao što želiš prikazati jer..
Kako te nešto može podsjećati na uhljebljivanje,kako sam kažeš, ako sam ne znaš šta je uhljebljivanje ,odnosno ako sam nisi uhljeb?!Znači ili govoriš iz osobne perspektve ili iz perspektive trač partije, rekla-kazala?! U prvom slučaju,može se reći da pričaš na osnovu svog iskustva dok u drugom slučaju realno nemaš pojma,žargonski-bosančeroski rečeno seruckaš. :lol: Biraj šta je od toga, slično kao i @kiseljak 12,ako se već ne pozivate na vjerski svjetonazor jer za vas 'ne važi',onda možete na uopćeno moralni, kad već ne date reći da je isključivo vjera nosilac moralnosti.
A ovo ti je zadnje pitanje skroz pogrešno formulisano.Ti i onako ,kako veliš,ne brineš,ali eto imaš da biraš.
:D
ono kada se izmotajes... lijepo da si primjetio vlastitu nepismenost, pa u ovom postu napisao ispravno. bitno je da si implicirao... ali evo sada imamo nove detalje: izmotajes je sinonim od izmotavas. lijepo. jer je jer... i onda ovo o uhljebljivanju je vrhunac, jer si ti mene nazvao tako, a kazes da to mozes samo znati ako si sam takav. do sada nisam ni znao da covjek sam sebi moze uletiti klizeci u noge. eto, svaki dan covjek nauci nesto novo...

najbitnije je u cijeloj svojoj pisaniji nisi dao odgovor na jednostavno pitanje, ali, eto, replicirati si morao... a vala i neka si.
Dozer

#1509 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Dozer wrote:Eh...ja imam jedno ozbiljno pitanje, iz vise dijelova, logicno, a odgovor, tj. pojasnjenje bih volio cuti od vjernika na temi (Edo, HCMX, S4ampion, itd.).

Naime, Kur'an je tzv. zadnja objava, a Muhammed je zadnji poslanik. Bar se tako tvrdi.
E sad, po nekim tumacenjima, jos je u Bibliji "najavljen" taj dolazak jos jednog poslanika, tj. Muhammeda, pri cemu su dati i neki elementi prepoznavanja (mladezi, itd.).
Onda, opet po tim nekim predanjima, Muhammeda su pokusavali ubiti i Jevreji i hriscani, upravo radi toga.
Takodjer, u "zadnjoj objavi", tj. Kur'anu, tvrdi se da "bog niti je rodjen, niti je postao, nego je oduvijek" (o cemu cemo na kraju).

Pitanja su sljedeca:
1. Ako je bog 1, sto sve religije tvrde, zasto imamo X religija, medju kojima su samo neke monoteisticke, a i danas postoje i politeisticke, koje su bile neka vrsta prethodnice monoteistickim?

2. Ako po tvrdnjama iz zadnje "objave" bog nije ni rodjen, nije ni postao, nego je oduvijek, a sto bi znacilo da je svima isti, kako onda po predzadnjoj "objavi" (Biblija) imamo situaciju u kojoj postoji i "bogorodica", tj. ona svima poznata "djevica" koja je rodila Isusa?

3. Na kraju, naravno, povratak na pitanje na koje niko nije dao ni pokusaj odgovora - sta znaci "oduvijek" ?
Dodatak na to pitanje je i - gdje je bog bio prije nego je "odlucio" da stvori svemir i sve u njemu, pa tako i nas, odnosno sta bi i gdje bi bilo to "nistavilo" za koje se tvrdi da je u njemu bio bog prije stvaranja univerzuma?

Eto ga HCMX... Jedinstvena prilika da das neke smislene odgovore na vec X puta postavljena pitanja, kao i da pokazes tu svoju vjeru i neignorisanje postavljenih pitanja.
Ovo su, dakle, pitanja na koja bi svi vjernici trebali imati precizne odgovore.
HardcoreMX wrote:Dozeru,odlicno znas da na ovo ni jedan vjernik nema odgovor ali ti opet postavljas takva pitanja,koja su besmislena jer na njih ne postoji smislen odgovor.Ovo ti samo odgovaram da ne kazes opet da sam te stavio na ignor. Samo Bog zna odgovor,a njega ne mozemo pitati jer ne znamo ni gdje je ni sta je ni kakav je ni ima li ga uopste. A dok to ne otkrijemo najbolje je da ne odgovaram na tvoja preteska pitanja i da se ponasam ovako - :odustajem: :lala:
:lol: :lol:
P.S. Jeni on voo saopi
belfy

#1510 Re: Ateizam

Post by belfy »

hebote, koliko ima da si ti pomenuo "implikaciju", a ovaj ni dan-danas nezna sta znaci niti kako se koristi... a pokusao je mnogo puta koristiti...
pussysmoke

#1511 Re: Ateizam

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:27, edited 1 time in total.
pussysmoke

#1512 Re: Ateizam

Post by pussysmoke »

.
HardcoreMX

#1513 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

@Zaits.Je li to kao neki pokušaj virtualnog kiks ispovjedanja na kiksiks forumu? :lol: Onda bi se trebao prvo ispovjediti za laganje,jer mi se čini da ti nisi razumio koje pitanje ti ne želiš biti pitan Elem,šta sam ti htio implicirati kad je bila zavladala ona paranoja trolomanije,pažnju je privukla ova nejasnoča pa eto kad insistiraš na sitnom pitanju. :D
Zaitsev wrote: Temu "Za predane Allahu dž.š." niko ne trola i ne remeti taj mir tamo. Ja lično nikad nisam otvorio temu "Za predane Allahu dž.š." jer nemam potrebu.
Dakle ovdje fakat,otkud ti znaš da nitko nije trolao na spomenutom topiku,ako nisi nikada ni ušao na taj topik kako sam kažeš?!
Ponudjeni kviz odgovori:1. Telepatska moć 2.ispričali ti na sijelu itd.3.nemoralna osoba smije lagati 4.pozerova demagogija (moguće više zaokruživanja) :D
Zaitsev wrote: Nenadjebivo!!! Ok hcmx prijatelju moj. Sjeb'o si me ARGUMENTIMA. Sve si upravu. I sto kazes i sto presutis. Intelektom ti na forumu niko nije ni do koljena. Ja sam hinja jer koristim ironiju. A ti mene bolje shvatas nego ja sebe. Zaista u zabludi zivim. P.s. Tesko da ci ti titulu kralja iko ikad preoteti. Postajes poznat i na drugim forumima ako ti ista znaci :D
-Pardoniram što se mješam, ali već kad priznaješ,odnosno govoriš o sebi i sopstvenim zaključcima,onda bi to trebalo da nosi poruku i značenje za tebe,a ne za bilo koga drugoga.Eto,nemoj šta zahatoriti. :-D
mouton noir

#1514 Re: Ateizam

Post by mouton noir »

Evo dobar tekst sa argumentovanim dokazima koji samo donekle objasnjava kako je Kuran smijesna knjiga

pa eto za one sa bar malo inteligencije i kriticke misli ovo bi trebalo biti dovoljno da rasciste za sva vremena sa ovom knjigom.

http://www.foundalis.com/rlg/Quran_and_science.htm

Ja sam u soku da jos uvijek u 21 stoljecu ova knjiga prolazi. To sam govori o ljudima, o njihovoj lijenosti da razmisljaju svojom glavom i koriste svoj mozak, te njihovom ocajnom potrebom da si olaksaju nosenje sa zivotom i problemima koje on pruza vjerujuci u bajke
HardcoreMX

#1515 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:ono kada se izmotajes... lijepo da si primjetio vlastitu nepismenost, pa u ovom postu napisao ispravno. bitno je da si implicirao... ali evo sada imamo nove detalje: izmotajes je sinonim od izmotavas. lijepo. jer je jer... i onda ovo o uhljebljivanju je vrhunac, jer si ti mene nazvao tako, a kazes da to mozes samo znati ako si sam takav. do sada nisam ni znao da covjek sam sebi moze uletiti klizeci u noge. eto, svaki dan covjek nauci nesto novo...
najbitnije je u cijeloj svojoj pisaniji nisi dao odgovor na jednostavno pitanje, ali, eto, replicirati si morao... a vala i neka si.

-Netočno,ne pratiš novi trend,dakle sad je popularno reći... ono kad seruckaš,a možda si uz to i uhljeb. :D
-Ti ćeš biti prvi koji će uvesti pravopis nepostojećeg bosancherskog,a eto da se i ja upišem sa prijedlogom nekog primjera,znači ovako..Ono kad malo zavrneš pa ka'eš šo se izmota'eš,eto malo bolje da ti dočaram kad potenciraš gramatiku svjetskog bosančerskog. :D
- E ,sad da budemo ozbiljni i da vidimo stvarni pravopis i šta ti imaš za 'prijaviti'. Ima se utisak da se bojiš zareza,da nije zbog onog zarez glavu čuva,a ..?!Pa ga onda prekomjerno konzumiraš.Na editovanom,a repliciranom postu, zarez ispred sastavnog veznika I ne ide,a tu si samo jednu rečenicu napisao.Ne bih ja spominjao,ali eto kad impliciraš,onda moram da apliciram ove klizeće što spominješ. :D Sastavne nešto ne gotiviš,opet zarez ispred pa.Veliko početno slovo neću ni spominjati,nego da i to nije zbog straha od zareza pa kad nisi siguran,onda krhaj točku.Imamo takodjer i po jedan dokaz za zakletvu kod tebe i kod raigora.Treba to jednom što ih skuplja.
Haman što si ti oful'o pdf,prije će biti da vidiš kod 'nepismeni novinara',nego što opet pokušavaš da belfiraš,pradon blefiraš.Meščini,osim što ću morati da ponovim,moram još dodatno precizirati pitanje,jer ti ovdje spominješ i neko konkretno stranačko uhljebljivanje :D :
belfy wrote:ma uopste me ne brine, jer mi je glupo da uopste neko ko zna sve mora imati nekog pisara, a jos gore - dvojicu. velika neefikasnost, podsjeca na neko stranacko uhljebljivanje.
Hm, osim što si uhljebljen, ovdje te se izgleda mora podsjećati i na neku neefikasnost?!Dakle,kako te nešto može podsjećati ako nisi osobno uhljeb?!
I za razliku od tebe,ja insistiram na konkretnom odgovoru. :D
Raigor Stonehoof

#1516 Re: Ateizam

pussysmoke wrote: Kako objasniti šta je to Bog? Kako uopšte shvatiti šta je to za što tvrdimo da ne postoji?
Koliko je teško shvatiti pojam "ništa"? :-)
HardcoreMX

#1517 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Jesi li ti nastao iz ništa?
pussysmoke

#1518 Re: Ateizam

Post by pussysmoke »

.
Zaitsev

#1519 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:@Zaits.Je li to kao neki pokušaj virtualnog kiks ispovjedanja na kiksiks forumu? :lol: Onda bi se trebao prvo ispovjediti za laganje,jer mi se čini da ti nisi razumio koje pitanje ti ne želiš biti pitan Elem,šta sam ti htio implicirati kad je bila zavladala ona paranoja trolomanije,pažnju je privukla ova nejasnoča pa eto kad insistiraš na sitnom pitanju. :D
Zaitsev wrote: Temu "Za predane Allahu dž.š." niko ne trola i ne remeti taj mir tamo. Ja lično nikad nisam otvorio temu "Za predane Allahu dž.š." jer nemam potrebu.
Dakle ovdje fakat,otkud ti znaš da nitko nije trolao na spomenutom topiku,ako nisi nikada ni ušao na taj topik kako sam kažeš?!
Ponudjeni kviz odgovori:1. Telepatska moć 2.ispričali ti na sijelu itd.3.nemoralna osoba smije lagati 4.pozerova demagogija (moguće više zaokruživanja) :D
Zaitsev wrote: Nenadjebivo!!! Ok hcmx prijatelju moj. Sjeb'o si me ARGUMENTIMA. Sve si upravu. I sto kazes i sto presutis. Intelektom ti na forumu niko nije ni do koljena. Ja sam hinja jer koristim ironiju. A ti mene bolje shvatas nego ja sebe. Zaista u zabludi zivim. P.s. Tesko da ci ti titulu kralja iko ikad preoteti. Postajes poznat i na drugim forumima ako ti ista znaci :D
-Pardoniram što se mješam, ali već kad priznaješ,odnosno govoriš o sebi i sopstvenim zaključcima,onda bi to trebalo da nosi poruku i značenje za tebe,a ne za bilo koga drugoga.Eto,nemoj šta zahatoriti. :-D
:lol: evo ga i ovdje implicira :lol:

Jeste HCMX prijatelju, to gore da sam jebao je bio pokušaj virtualnog ispovijedanja. Evo, ovom prilikom želim da se ispovjedim i za laganje. Što se tiče te nejasnoČe - Znam jer su mi pričali na sijelu, a pomalo imam i telepatske moći pa vidim kada otvorim podforum RELIGIJA, da sa strane nikad ne stoji nick nekog od ateista i nikad nisam vidio da si ti nešto napisao (da ne bude zabune, pričam o onoj sekciji "Last post"). Što se tiče nemoralnosti, iskreno se nadam da nisi mislio na mene jer bi to značilo da i ti imaš telepatske moći... Što se tiče Dozerove demagogije, iako se on i ja ne slažemo u dosta stvari, čovjek zaista zna kako voditi diskusiju. Treba to samo znati izvući iz njega (sjetiće se Dozer teme o vanzemaljcima :D )

Ovog pardoniranja što se tiče - evo već 10 minuta čitam šta si napisao u zadnjem dijelu posta i fakat ne mogu skontati šta si mislio. Ono, ja znam da si ti na višem intelektualnom nivou od svih nas ovdje na forumu i da imaš tih mudrosti tako, ali jebi me ako kontam šta ti reče.

Nego, umoči l' ti prije braka? :D
Zaitsev

#1520 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:Jesi li ti nastao iz ništa?
Implikacija? :lol:
HardcoreMX

#1521 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

@Zaitse
Pa ako si ranije pratio onda bi trebao znati koji je fazon sa impliciranjem i repliciranjem .Nego,opet moram da repliciram izmedju tebe i tog hcmx pa mi se nezgodno konstantno mješati.A našao si i pravo mjesto za ispovjedati.Jedino još sačekaj da dodje ispovjednik.Moja vjera ne poznaje ispovjedanja niti ispovjednika,rek'o to kažem ako si se eventualno umislio kao jedan takav.Opet tko će se tebi ispovjediti kad priznaješ da lažeš. :lol: A pošto gotiviš D-demagogiju,onda me ne čudi što voliš slagati. :lol:
Raigor Stonehoof

#1522 Re: Ateizam

HardcoreMX wrote:Jesi li ti nastao iz ništa?
ja sam nastao iz tatinih jaja, sto je nesto opipljivo, stvarno. prica o bogu u kojeg ti vjerujes je nastala u masti bradonje iz arabije. sta je nejasno?
Raigor Stonehoof

#1523 Re: Ateizam

pussysmoke wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
pussysmoke wrote: Kako objasniti šta je to Bog? Kako uopšte shvatiti šta je to za što tvrdimo da ne postoji?
Koliko je teško shvatiti pojam "ništa"? :-)
Interesantno. Prijatelju molio bih te da mi kao neukom i neupućenom objasniš šta je to "ništa". Koja je definicija tog "ništa", koju ti razumiješ, a ja ne? Hvala unaprijed.
A cuj, ako ne mozes shvatiti "nista", bez zelje da te uvrijedim, trebao bi ponoviti osnovno obrazovanje, ili barem prvih nekoliko razreda.
zforumas

#1524 Re: Ateizam

Post by zforumas »

HardcoreMX wrote: - E ,sad da budemo ozbiljni i da vidimo stvarni pravopis i šta ti imaš za 'prijaviti'. Ima se utisak da se bojiš zareza,da nije zbog onog zarez glavu čuva,a ..?!Pa ga onda prekomjerno konzumiraš.Na editovanom,a repliciranom postu, zarez ispred sastavnog veznika I ne ide,a tu si samo jednu rečenicu napisao.Ne bih ja spominjao,ali eto kad impliciraš,onda moram da apliciram ove klizeće što spominješ. :D Sastavne nešto ne gotiviš,opet zarez ispred pa.Veliko početno slovo neću ni spominjati,nego da i to nije zbog straha od zareza pa kad nisi siguran,onda krhaj točku.
"nakon svakon interpunkcijskog znaka slijedi razmak"
Dope_Man

#1525 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Ispisa se tvrdokozac al', tako mi njegovog boga, nista ne rece :evil:
Last edited by Dope_Man on 23/02/2017 09:05, edited 1 time in total.
Post Reply