astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Keksich

#201 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Keksich »

Je li Azem sad u penziji ili...?
Mišo_Kovač

#202 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Mišo_Kovač »

Keksich wrote:Je li Azem sad u penziji ili...?
Još uvijek baulja po hodnicima ETF-a, sad je kao neki viši asistent ili konsultant il šta već xD
Keksich

#203 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Keksich »

To znam :( Zato i pitam ima li još kakve prihode osim prodavanja formula za marku :(
nellington

#204 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by nellington »

Keksich wrote:To znam :( Zato i pitam ima li još kakve prihode osim prodavanja formula za marku :(
A knjiga o Laplaceovoj transformaciji, a Limesi? :)
Keksich

#205 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Keksich »

E to mi još nije bilo ponuđeno :D

Ali ozbiljno, nešto sumnjam da sad puno zarađuje od toga, pa...
FreeSol

#206 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by FreeSol »

Najjaci mu je 37. zadatak iz njegove knjige limesa. Kaze ko ga rijesi da ce pojesti knjigu od pocetka do kraja :D
Ali da bi rijesio moras mu dati 10KM za knjigu, da ti pokaze zadatak :lol:
USAblues

#207 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by USAblues »

JoseMujica wrote:ovakav način podučavanja je obično sranje i koje ovakvi frustrirani likovi mogu provoditi još samo na Balkanu. Nije posao profesora da jebe studente u zdrav mozak već da ih nauči nečemu, posebno da ih nauči korisnom, praktičnom znanju.Ako su takvi znalci ko što neki ovdje pričaju đe su ti likovi na olimpijadama i pred Nobelovim komitetom? Face moj k... a niko nije dobacio dalje od rodnog sela.

Nema fakulteta u BiH, bez obzira na znanstveno područje, koji ne drži jednu vaku budalu, koja je iz opanaka skočila na katedru i misli da je inkarancija Boga i mjera svijeta. A lako se u nas istresat na studentima kad je svaki zaštićen ko međed katedrom a stidetni mog usvirat k..... a ne se žalit. Iako ima i svakakvih studenata, ali bez obzira na "kvalitet" studenata nije posao profesora da ih ponižava već nauči.

Sve to treba nogom u guzicu nabit s fakulteta. Na kraju ljudi koji znaju niti se kurče, niti maltretiraju druge svojim "znanjem" i svojom "veličinom".
:thumbup: :thumbup:
Missgreenn

#208 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Missgreenn »

Hahahahahhahaha, suuuper!
atko

#209 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by atko »

prema kazivanjima jednog prilicno starijeg kolege ... bio jedan profa na masinstvu koji je bio zajeban i zajebant ... volio je zagonetke ... a na ispitima je cesto davao konfuzne postavke zadataka sa viskom podataka ...

i jdedan student mu potsavi zagonetku i ako je u toku godine ne odgonetne da mu na krjaju upise 6 bez ispita ... i profa pristane ... a zagonetka je glasila ... "visi u kupatilui ima rogove"

i tako iz predavanja u predavanje profa je pogadjao i na kraju se preda ... kaze kolega dajte idex uopise 6 i kaze
-i sta je rjesenje
-peskir
-a rogovi a rogovi
-visak podataka profesore :D

nikad vise nije bilo viska podataka na ispitima ;) :D
zilla_

#210 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by zilla_ »

USAblues wrote:
JoseMujica wrote:ovakav način podučavanja je obično sranje i koje ovakvi frustrirani likovi mogu provoditi još samo na Balkanu. Nije posao profesora da jebe studente u zdrav mozak već da ih nauči nečemu, posebno da ih nauči korisnom, praktičnom znanju.Ako su takvi znalci ko što neki ovdje pričaju đe su ti likovi na olimpijadama i pred Nobelovim komitetom? Face moj k... a niko nije dobacio dalje od rodnog sela.

Nema fakulteta u BiH, bez obzira na znanstveno područje, koji ne drži jednu vaku budalu, koja je iz opanaka skočila na katedru i misli da je inkarancija Boga i mjera svijeta. A lako se u nas istresat na studentima kad je svaki zaštićen ko međed katedrom a stidetni mog usvirat k..... a ne se žalit. Iako ima i svakakvih studenata, ali bez obzira na "kvalitet" studenata nije posao profesora da ih ponižava već nauči.

Sve to treba nogom u guzicu nabit s fakulteta. Na kraju ljudi koji znaju niti se kurče, niti maltretiraju druge svojim "znanjem" i svojom "veličinom".
:thumbup: :thumbup:
takvi profesori i nauče nas vrlo dobro da u životu treba da čupaš i nogama i rukama i pošteno i nepošteno da bi postigao nešto... nije sve ni u učenju/štrebanju... fakultet te uči da budeš uporan, snalažljiv, da se boriš za sebe...

ja sam polagao kod azema matematiku 1 i 2 a posle i statistiku... to je iskustvo :lol: :lol: :lol:
Zaitsev

#211 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Zaitsev »

A kako se zove onaj profesor sa ETFa, čini mi se da predaje IM ili tako nešto... Onaj što su mu poslali mail, navrijeđali ga i ostalo, a on to lijepo sve analizirao i odgovarao im rečenicu po rečenicu... Bila je tema ovdje negdje ali je ne mogu naći... Ono je vrh! :D
Bušman

#212 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Bušman »

Zaitsev wrote:A kako se zove onaj profesor sa ETFa, čini mi se da predaje IM ili tako nešto... Onaj što su mu poslali mail, navrijeđali ga i ostalo, a on to lijepo sve analizirao i odgovarao im rečenicu po rečenicu... Bila je tema ovdje negdje ali je ne mogu naći... Ono je vrh! :D
Predaje tehnike programiranja i zove se Zeljko Juric. :D
mousstapha

#213 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by mousstapha »

Juric. Onaj sto boji studente raznim bojama u zavsnosti koliko puta izlaze na ispit. Tako nesto, cini mi se.
Obuca9

#214 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Obuca9 »

Zaitsev wrote:A kako se zove onaj profesor sa ETFa, čini mi se da predaje IM ili tako nešto... Onaj što su mu poslali mail, navrijeđali ga i ostalo, a on to lijepo sve analizirao i odgovarao im rečenicu po rečenicu... Bila je tema ovdje negdje ali je ne mogu naći... Ono je vrh! :D
Željko Jurić. Genijalac. :thumbup:
mahalas505

#215 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by mahalas505 »

hz__semir wrote:
Željko Jurić. Genijalac. :thumbup:
Ako i od koga nauce nesto na Etf-u, naucice od Zeljka.
meki

#216 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by meki »

Recimo samo da nam je Željko Jurić na drugoj godini, na vježbama iz Elektronike (kod Melite), za SAMO JEDAN školski čas objasnio večinu stvari koje nismo mogli naučiti od onog Muhića (biješe tako nekako, predavao je osnove elektronike) koji je to predavao haman cijeli semestar, počevši od elektrona, spina, šredingera, potencijalnih barijera pa nam je čak pojasnio i princip teleportacije :D

Uglavnom, čovjek je živa legenda! Strog, ali krajnje pravedan! Kapa dole Željko!
nino90

#217 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by nino90 »

Azem ne radi vise na etf-u niko i ne zna sto dolazi tamo svaki dan.
Dobar je Zeljko ali ne bih sad odmah rekao da je najbojli, ima mnogo dobrih profesora na ETF-u
bosnianidiot

#218 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by bosnianidiot »

Bušman wrote:
Protiv tog covjeka se nema sta reci...Ko god ima problema sa TP-om, ima ga samo radi vlastitog nerada i ljenosti.
Juric je legenda :thumbup:
lerdi

#219 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by lerdi »

bosnianidiot wrote:
Bušman wrote:
Protiv tog covjeka se nema sta reci...Ko god ima problema sa TP-om, ima ga samo radi vlastitog nerada i ljenosti.
Juric je legenda :thumbup:
Al fakat jednom riječju GENIJALAC
Krone

#220 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Krone »

A sta je sa Mujom Hebibovicem, to je kreten izvan svake klase.....
Krone

#221 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Krone »

žuta wrote:a znam da je jedan od starih profesora na mašinstvu pozdravljao raju dobar dan budući ekonomisti
i da ne zaboravim pr.repčića koji je bio asistent do 92 i to super asistent al kad je preuzeo katedru ko fol doktorirao promjenio se 100% ljudi su se ispisivali radi idiota
repa je bolestan lik, ljudima prodavao svoje sveske iz srednje skole za potpis
fidoremilienko

#222 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by fidoremilienko »

Azem kralj! 8-) :D

Image
Obuca9

#223 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Post by Obuca9 »

Jurić ponovo u akciji :D :D

Image
zilla_