astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Moderator: Chloe
- nellington
#176 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
@Michun: Složeno pitanje - vjerujem da je odgovor sačinjen od mješavine lošeg zdravstvenog stanja nakon nesreće i igara sa prodajom ispita.
- shalla
#177 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Evo jedna provala koju sam lično doživio:
Rješava on neki zadatak (i naravno ispisao čitavu tablu) i došao do kraja zadatka i stavio = TR... Mi svi blehnuli, naravno ionako ništa ne kontamo i sad on pita zna li neko šta znači ovo TR? Šutimo mi nekih 2-3 minute i kaže on kao ono sažaljivo "eeeeee, pa bolan ovo TR znači tramvaj, kad si došao do kraja zadatka nebitno je šta ćeš napisati, napiši bilo šta kao rezultat ako dođeš do kraja
Rješava on neki zadatak (i naravno ispisao čitavu tablu) i došao do kraja zadatka i stavio = TR... Mi svi blehnuli, naravno ionako ništa ne kontamo i sad on pita zna li neko šta znači ovo TR? Šutimo mi nekih 2-3 minute i kaže on kao ono sažaljivo "eeeeee, pa bolan ovo TR znači tramvaj, kad si došao do kraja zadatka nebitno je šta ćeš napisati, napiši bilo šta kao rezultat ako dođeš do kraja
-
nofuture
#178 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Behdžetov standardni vic ---> kako uhvatiti "n" slonova? Uhvatiš prvo "n-1" slonova, a onda još jednog....
Ili jednom prilikom na predavanjima kod behdžeta, neki likovi su na sredini desne table koja je bila bila bliže vratima (bile su 2 table jedna pored druge) u amfiteatru nacrtao Behdžetovo famozno PILE. Behdžet kasni 8 minuta na predavanje, ovamo studenti se svi vec smjestili u klupe i cekaju Behdzetovu reakciju. Bedžo ulazi, u lijevoj ruci nosi torbu. PRolazeći pored table (a uopšte ne gleda prema tabli) prema svome stolu koji je na drugom kraju table, pokupi usput spužvu, i vuče je preko čitave table, tako da i ono pile izbriše. I nakon što se nasmijao, promrmljao je "ovo su mogli uraditi samo oni koji su kao i Tihić, Čović, Pićakćić i njima slični..."
Ili jednom prilikom na predavanjima kod behdžeta, neki likovi su na sredini desne table koja je bila bila bliže vratima (bile su 2 table jedna pored druge) u amfiteatru nacrtao Behdžetovo famozno PILE. Behdžet kasni 8 minuta na predavanje, ovamo studenti se svi vec smjestili u klupe i cekaju Behdzetovu reakciju. Bedžo ulazi, u lijevoj ruci nosi torbu. PRolazeći pored table (a uopšte ne gleda prema tabli) prema svome stolu koji je na drugom kraju table, pokupi usput spužvu, i vuče je preko čitave table, tako da i ono pile izbriše. I nakon što se nasmijao, promrmljao je "ovo su mogli uraditi samo oni koji su kao i Tihić, Čović, Pićakćić i njima slični..."
- Obuca9
#179 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Zar je Azem i do Ekonomije dobacio?shaqqa wrote:Evo jedna provala koju sam lično doživio:
- Logovan
-
ronhill
#181 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Ulazi Behdzo ljut u amfiteatar okrece se nama i dere se
"Vi u zadnjim redovima, svi cete vi u dzehenem!!!" sjeda podize glavu "il u pakao zavisi sta ste" xD
Objasnjava nam vektore
"sad pisemo A iks B, znaci nije tacka nego ovaj izokrenuti krst... nemojte da se ko uvrijedi ja ne zelim da izokrecem krscanstvo, nisam ja ko tihic dodik covic i kompanija a oni su nam sve ovo uradili..." i prica se nastavlja
il objasnjava nam preslik funkcija
"Uzmete ahminu sliku i necete reci ovo je ahmina slika nego VIDI AHME"
"Vi sjedite na klupi, drugi vjezbaju dribling, davanje koseva, zakucavanje, vi samo dan prije malo uzmete loptu u ruke i kako cete sutra zabit go"
"Ja te posaljem po pile ti meni doneses macku"
"Za ovu pricu na nastavi krivi su ovi sto ne uce, oni zapricavaju sve oko sebe dodju na ispit i dobiju malo bodova" sad propituje kolko je ko imo bodova svi odgovori "dva, tri, pet, deset, nula, jedan" on nastavlja "vi ste krivi vi ste krivi"
dodje do frajera "kolega kolko ste bodova imali na ispitu"
"dvadeset pet profesore"
"znaci kolega je nevin"
mi svi oplakali, i on se poco smijat kad je skonto sta je reko
Dan kasnije pita curu neku kolko ima bodova kad dere se jedan lik "ona je nevina profesore znam ja"
ako se jos neceg sjetim napisacu
al s behdzom su definitivno dozivljaji 
ili meni najludja ikad pita mog jarana
"kako se vi zovete kolega"
"ammar"
"cuj ammar, pa ko jos ima dva ista suglasnika u imenu jedan pored drugog... a ja ima Allah" mi pomrli
"Vi u zadnjim redovima, svi cete vi u dzehenem!!!" sjeda podize glavu "il u pakao zavisi sta ste" xD
Objasnjava nam vektore
"sad pisemo A iks B, znaci nije tacka nego ovaj izokrenuti krst... nemojte da se ko uvrijedi ja ne zelim da izokrecem krscanstvo, nisam ja ko tihic dodik covic i kompanija a oni su nam sve ovo uradili..." i prica se nastavlja
il objasnjava nam preslik funkcija
"Uzmete ahminu sliku i necete reci ovo je ahmina slika nego VIDI AHME"
"Vi sjedite na klupi, drugi vjezbaju dribling, davanje koseva, zakucavanje, vi samo dan prije malo uzmete loptu u ruke i kako cete sutra zabit go"
"Ja te posaljem po pile ti meni doneses macku"
"Za ovu pricu na nastavi krivi su ovi sto ne uce, oni zapricavaju sve oko sebe dodju na ispit i dobiju malo bodova" sad propituje kolko je ko imo bodova svi odgovori "dva, tri, pet, deset, nula, jedan" on nastavlja "vi ste krivi vi ste krivi"
dodje do frajera "kolega kolko ste bodova imali na ispitu"
"dvadeset pet profesore"
"znaci kolega je nevin"
mi svi oplakali, i on se poco smijat kad je skonto sta je reko
Dan kasnije pita curu neku kolko ima bodova kad dere se jedan lik "ona je nevina profesore znam ja"
ako se jos neceg sjetim napisacu
ili meni najludja ikad pita mog jarana
"kako se vi zovete kolega"
"ammar"
"cuj ammar, pa ko jos ima dva ista suglasnika u imenu jedan pored drugog... a ja ima Allah" mi pomrli
- shalla
#182 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Nije nego sam ja prije ekonomije dobacio do ETF-a (godina i po, položen 1 puni ispit (odbrana) i tri od četiri parcijale kod Cizijahz__semir wrote:Zar je Azem i do Ekonomije dobacio?shaqqa wrote:Evo jedna provala koju sam lično doživio:
- Obuca9
#183 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Ooo Shalla, pa nisam znao da smo nesuđene kolegeshaqqa wrote:Nije nego sam ja prije ekonomije dobacio do ETF-a (godina i po, položen 1 puni ispit (odbrana) i tri od četiri parcijale kod Cizijahz__semir wrote:Zar je Azem i do Ekonomije dobacio?shaqqa wrote:Evo jedna provala koju sam lično doživio:
Rješava on neki zadatak (i naravno ispisao čitavu tablu) i došao do kraja zadatka i stavio = TR... Mi svi blehnuli, naravno ionako ništa ne kontamo i sad on pita zna li neko šta znači ovo TR? Šutimo mi nekih 2-3 minute i kaže on kao ono sažaljivo "eeeeee, pa bolan ovo TR znači tramvaj, kad si došao do kraja zadatka nebitno je šta ćeš napisati, napiši bilo šta kao rezultat ako dođeš do kraja)
- shalla
#184 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Iz mog razreda iz srednje škole (Dobrinjska), mislim da nas je od 23-oje, 8 upisalo ETF
Mislim da smo troje pobjegli nakon nekog perioda a ovi ostali su diplomirali (Hara među prvima ako ne i prvi, neki tek nedavno hehe)...
Mislim da smo troje pobjegli nakon nekog perioda a ovi ostali su diplomirali (Hara među prvima ako ne i prvi, neki tek nedavno hehe)...
- mimiikimi
#185 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
ovo je ziva istina ali znam samo za Behdzeta on mi je predavao
jes bio legenda
a najjace je kad lupa po tabli
jednom profesorica neka nije mogla drzati nastvu u susjednoj ucionici koliko je lupao i culo se, ona mislila tabla ce spast
ma kralj definitivno

jes bio legenda
a najjace je kad lupa po tabli
jednom profesorica neka nije mogla drzati nastvu u susjednoj ucionici koliko je lupao i culo se, ona mislila tabla ce spast
ma kralj definitivno
- tsunami2311
#186 Re:
Joj ovo si pogodio. Sjecam se. Ljeto 2008, ja bijel ko sir, ne izlazim iz kuce - ucim teoriju iz IM2, tuga, kako bi mogao izaci na usmeni s kojeg ce me vratiti jer "nisam" dovoljno napisao/naucio. Na kraju polozim kad uradim najmanje FTW!? Jednostavno lik (Fatkic) je sadista bez trunke humora, on predstavlja bas one osobe zbog kojih su matematicari omrznuti u narodu.... za razliku od Azema koji je legenda...... i ako mi nije predavo imao sam par susreta sa njim..... legendarno.....Meni nije zao nijednog zadatka koji sam uradio iz matematika, samo mi je zao svake suvisne minute koju sam npr "poklonio" Fatkicu, koji jeste istinski primjer iskompleksiranog matematicara kojem je matematika filozofija, a ne sredstvo, i koji posjeduje OGROMNU dozu patoloskog sadizma u sebi!
- Sunrise00
#187 Re: Re:
for the win!tsunami2311 wrote:Joj ovo si pogodio. Sjecam se. Ljeto 2008, ja bijel ko sir, ne izlazim iz kuce - ucim teoriju iz IM2, tuga, kako bi mogao izaci na usmeni s kojeg ce me vratiti jer "nisam" dovoljno napisao/naucio. Na kraju polozim kad uradim najmanje FTW!? Jednostavno lik (Fatkic) je sadista bez trunke humora, on predstavlja bas one osobe zbog kojih su matematicari omrznuti u narodu.... za razliku od Azema koji je legenda...... i ako mi nije predavo imao sam par susreta sa njim..... legendarno.....Meni nije zao nijednog zadatka koji sam uradio iz matematika, samo mi je zao svake suvisne minute koju sam npr "poklonio" Fatkicu, koji jeste istinski primjer iskompleksiranog matematicara kojem je matematika filozofija, a ne sredstvo, i koji posjeduje OGROMNU dozu patoloskog sadizma u sebi!
- sodom
#188 Re:
irfan2 wrote:ajd da ne idemo u tu raspravu ponovo ...
molim vas ...
...............
Behdzet--> .....Nemoze, morate nauciti sve pojmove....kako ces ti kad te posalje idi donesi pile zutih krila a ti neznas sta je pile..
zna li iko odkad ono ovo koristi...vise se i usmrdilo ..
-
ljudozder
#189 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Jbt to izgleda svugdje isto sranje... Inače studiram na ETF-u u Tuzli i tu je seljakluk skroz... a ni ovdje nije puno bolje izgleda... 
- irfan2
#190 Re: Re:
kopirao već napisano, it vaznt misodom wrote:irfan2 wrote:ajd da ne idemo u tu raspravu ponovo ...
molim vas ...
...............
Behdzet--> .....Nemoze, morate nauciti sve pojmove....kako ces ti kad te posalje idi donesi pile zutih krila a ti neznas sta je pile..
zna li iko odkad ono ovo koristi...vise se i usmrdilo ..
-
anthonymorrow22
#191 Re:
hahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahah bgmi nisam procitao nista smjesnije u zivotuDaysleepeR wrote:Simpa su izjave.
Mala digresija, sjećam se prvog predavanja Sudske Medicine na 2. godini Kriminalistike, ulazi Prof. Dr. Alija Ramljak, jedan od najpoznatijih patologa u BiH, čovjek izgleda kao grobar, podosnjaci do poda, itd. i govori:
"Draga djeco, ja sam secirao vise ljudi nego sto ste vi vidjeli u zivotu."
Tokom te godine nam je prikazao tonu slajdova raznozanih obdukcija i na svakoj on, ili drži mozak ili nogu, samo mu jos osmijeh fali...
-
jurgen
#192 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Nije ni to mjerilo inžinjera, pa nismo svi rođeni za sve podjednako. Osim toga to je period života koji se prođe i ništa više, poslije dođu puno kompleksnije stvari, ali eto nema veze.Torentte wrote:Azem jeste malo možda i bezobrazan profesor što se tiče nekih izjava, ali čovjek je u pravu 100%. Ima legendarne izjave, bile njegove ili ne. Slušao sam jednu godinu njegova predavanja, i bez obzira što sam položio sve ostale predmete s prve godine, matematiku nisam mogao, i to samo mojom krivicom, Azemu i Behdži ne zamjeram ni 1%.
Vidio sam da matematika nije za mene te sam se ispisao i upisao drugi faks koji sam uspješno završio, jebga, ne možemo svi biti inžinjeri
Inače Azem KING svaka mu je BILA na mjestu prije udesa, al je poslije počeo valjati gluposti i zato mi ga je žao.
Jedna stara, negdje sam je pročitao ili mi je neko pričao
Kako je kosinus fi jednako pi jeboga ti
A Fatkića kad sretnem na ulici svaki put mi dođe da ga prebijem koji je ono smrdo jebo mater svoju
-
zilla_
#193 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Ja sam kod Fatkića Primijenjenu matematiku usmeno položio u 2h posle ponoći pa vi vidite o kakvoj se budali radi... Cijelu noć ispit trajao... U po frke počeli roditelji dolzit na fax da vide šta se dešava, nisu vjerovali... A kad sam polagao Statistiku došao sam na fax u 12h a završio sa usmenim u 22h... Taj lik je certificirani luđak

-
jurgen
#194 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Mene je natjerao da ga prvo čitav dan čekam, pa kada sam konačno došao na red završio za 5 minuta, a mogao sam prije doći na red. Drugi dan sam zadovoljio postavljena pitanja pa mu i to nije bilo dovoljno pa mi je dao i seminarski rad. Pa kad sam došao da branim seminarski rad, opet čekaj pa sam na kraju na predavanjima studentima objašnjavao temu a on se čitavo vrijeme kikotao i ismijavao formulaciju rečenica, formu seminarskog rada, zareze itd. da ne nabrajam. Sve u svemu Azem je melem za ranu kakav je ovaj šupak i fakat mi dođe da ga bar pljunem kada ga vidim na ulici za svo ono mrcvarenje tokom studija.zilla_ wrote:Ja sam kod Fatkića Primijenjenu matematiku usmeno položio u 2h posle ponoći pa vi vidite o kakvoj se budali radi... Cijelu noć ispit trajao... U po frke počeli roditelji dolzit na fax da vide šta se dešava, nisu vjerovali... A kad sam polagao Statistiku došao sam na fax u 12h a završio sa usmenim u 22h... Taj lik je certificirani luđak![]()
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#195 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
ovakav način podučavanja je obično sranje i koje ovakvi frustrirani likovi mogu provoditi još samo na Balkanu. Nije posao profesora da jebe studente u zdrav mozak već da ih nauči nečemu, posebno da ih nauči korisnom, praktičnom znanju.
Ako su takvi znalci ko što neki ovdje pričaju đe su ti likovi na olimpijadama i pred Nobelovim komitetom? Face moj k... a niko nije dobacio dalje od rodnog sela.
Nema fakulteta u BiH, bez obzira na znanstveno područje, koji ne drži jednu vaku budalu, koja je iz opanaka skočila na katedru i misli da je inkarancija Boga i mjera svijeta. A lako se u nas istresat na studentima kad je svaki zaštićen ko međed katedrom a stidetni mog usvirat k..... a ne se žalit. Iako ima i svakakvih studenata, ali bez obzira na "kvalitet" studenata nije posao profesora da ih ponižava već nauči.
Sve to treba nogom u guzicu nabit s fakulteta. Na kraju ljudi koji znaju niti se kurče, niti maltretiraju druge svojim "znanjem" i svojom "veličinom".
Ako su takvi znalci ko što neki ovdje pričaju đe su ti likovi na olimpijadama i pred Nobelovim komitetom? Face moj k... a niko nije dobacio dalje od rodnog sela.
Nema fakulteta u BiH, bez obzira na znanstveno područje, koji ne drži jednu vaku budalu, koja je iz opanaka skočila na katedru i misli da je inkarancija Boga i mjera svijeta. A lako se u nas istresat na studentima kad je svaki zaštićen ko međed katedrom a stidetni mog usvirat k..... a ne se žalit. Iako ima i svakakvih studenata, ali bez obzira na "kvalitet" studenata nije posao profesora da ih ponižava već nauči.
Sve to treba nogom u guzicu nabit s fakulteta. Na kraju ljudi koji znaju niti se kurče, niti maltretiraju druge svojim "znanjem" i svojom "veličinom".
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#196 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
@ jurgen
@ JoseMujica
Pripazite na nacine svog izrazavanja.
@ JoseMujica
Pripazite na nacine svog izrazavanja.
- Jedinstvo_Manchester
#197 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Ja sam kod Fatkica polagao matematiku 2, svi polagali parcijalno i svi prvu pa drugu parcijalu, ja prvo polagao drugu i kad sam zavrsio on kaze dajte kolega index, a ja kao ludak bez razmisljanja kazem profesore nisam jos prvu polozio. Mislim epic fail, ali sta da se radi, nakon 14 dana sam polozio i prvu i zavrsio sa matematikom. Što se tiče Azema ono sto sam kod njega naučio iz matematike znam i dan danas i znaću čini mi se dok sam živ, a da je čovjek živa provala to stoji.jurgen wrote:Mene je natjerao da ga prvo čitav dan čekam, pa kada sam konačno došao na red završio za 5 minuta, a mogao sam prije doći na red. Drugi dan sam zadovoljio postavljena pitanja pa mu i to nije bilo dovoljno pa mi je dao i seminarski rad. Pa kad sam došao da branim seminarski rad, opet čekaj pa sam na kraju na predavanjima studentima objašnjavao temu a on se čitavo vrijeme kikotao i ismijavao formulaciju rečenica, formu seminarskog rada, zareze itd. da ne nabrajam. Sve u svemu Azem je melem za ranu kakav je ovaj šupak i fakat mi dođe da ga bar pljunem kada ga vidim na ulici za svo ono mrcvarenje tokom studija.zilla_ wrote:Ja sam kod Fatkića Primijenjenu matematiku usmeno položio u 2h posle ponoći pa vi vidite o kakvoj se budali radi... Cijelu noć ispit trajao... U po frke počeli roditelji dolzit na fax da vide šta se dešava, nisu vjerovali... A kad sam polagao Statistiku došao sam na fax u 12h a završio sa usmenim u 22h... Taj lik je certificirani luđak![]()
![]()
- Jedinstvo_Manchester
#198 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
Najjače je kad Behdžet objašnjava da se ne mora matrica označiti sa A ili B, ili nepoznata sa x i y.
"Možeš ti ovde staviti i mačku"(na matricu) totalno je nebitno, a oni u prvim redovima samo sto nisu kišobrane otvorili koliko je zapljuvao
.
"Je li bitno kolega jel se neko zove Ahmed ili Dragan, nije bitno kolega" da bi onda poentirao "Bolje Ahmed"

"Možeš ti ovde staviti i mačku"(na matricu) totalno je nebitno, a oni u prvim redovima samo sto nisu kišobrane otvorili koliko je zapljuvao
"Je li bitno kolega jel se neko zove Ahmed ili Dragan, nije bitno kolega" da bi onda poentirao "Bolje Ahmed"
-
žuta
#199 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
matematiku 3 na mašinstvu držao fatkić 98/99 svi dobili 10 kod asistenta kad smo došli na ispit usmeni pitao raju jeste li zadovoljni 6 svi odustali i pali osim mene kad me pitao je dovoljna 6 ja se usrala i rekla nije nikakav problem
ovi krv propišali dok nisu ploložili
ovi krv propišali dok nisu ploložili
-
žuta
#200 Re: astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave
a znam da je jedan od starih profesora na mašinstvu pozdravljao raju dobar dan budući ekonomisti
i da ne zaboravim pr.repčića koji je bio asistent do 92 i to super asistent al kad je preuzeo katedru ko fol doktorirao promjenio se 100% ljudi su se ispisivali radi idiota
i da ne zaboravim pr.repčića koji je bio asistent do 92 i to super asistent al kad je preuzeo katedru ko fol doktorirao promjenio se 100% ljudi su se ispisivali radi idiota