Ashdown ponizio i ismijao Tihića!

Prenj

Post by Prenj »

Murisno1 wrote:zalosno ali istinito...
ali uglavno su to da kazem pametni ljudi... ja se ne bi slozio da su glupi ljudi... prije bi reko da su svjesni situacije u kojoj se nalaze-
1.na izborima su ti ponuđene stranke od kojih imas mogucnost da izaberes samo onu koja je najmanje losa!
...
Da se malo zadrzimo na ovome?
Nek' mi neko pokaze idealnu politicku stranku bilo gdje u svijetu.
Ni u obicnom zivotu, a pogotovo u politici, NIKADA nema idealnih rjesenja.
Uvijek se moraju praviti kompromisi!
Murisno1

Post by Murisno1 »

ne,ne nisi me razumila... mislio sam na tog sto je smijenio da je osto predsjednik ... a doso gori od njeg...
a to da je iko od njih cvjecka- NIJE...
ali ono neko rece... dokle god se jasno i glasno odvajamo....nema od nas nista!
Murisno1

Post by Murisno1 »

tu si upravu! ali kad kod nas vidis da sve stranke uglavnom pricaju isto,ama bas ISTO, iz toga vidis da su samo zeljne vlasti i da potrgaju od naroda ovo malo sto ima i da pure!! a da nije tako ne bi bilo toliko stranaka prvo i prvo, bilo bi ih dosata manje... a i to je dokaz da je svaki lider od tih stranaka pojedinacno voljan samo STOLICE!
Zar nije logicno kad vidis da se iz jedne stranke izrodilo njih pet poslije rata i svi ko biva palamude svoju pricu a ista je samo je redoslijed rijeci drugaciji, da je to samo zelja za mjestom u svetoj trojci!
Prenj

Post by Prenj »

Murisno1 wrote:
tu si upravu! ali kad kod nas vidis da sve stranke uglavnom pricaju isto,ama bas ISTO, iz toga vidis da su samo zeljne vlasti i da potrgaju od naroda ovo malo sto ima i da pure!! a da nije tako ne bi bilo toliko stranaka prvo i prvo, bilo bi ih dosata manje... a i to je dokaz da je svaki lider od tih stranaka pojedinacno voljan samo STOLICE!
Zar nije logicno kad vidis da se iz jedne stranke izrodilo njih pet poslije rata i svi ko biva palamude svoju pricu a ista je samo je redoslijed rijeci drugaciji, da je to samo zelja za mjestom u svetoj trojci!
Ne bih se slozio.
Za primjer je moguce uzeti slucaj Energopetrol i odnos pojedinih stranaka prema tome.
digger

Post by digger »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Ovoj drzavi nije u cilju da zadrzi ili u zemlj vrati obrazovani kadar. Da ne spominjem stvaranje obrazovanog kadra radi obezbjedjenja bolje buducnosti....
Jah. "Mlada krv" moze da zahtijeva promjene, pa sta onda... :roll:
privremeni

Post by privremeni »

"To je urađeno bez moga odobrenja i bilo kakvih konsultacija sa mnom. Smatram da je ponašanje Vašega ureda nedopustivo i u suprotnosti s elementarnim diplomatskim pravilima. To je i lažno predstavljanje. Niko, uključujući i Vaš Ured, nema pravo da to čini u moje ime!", ističe Tihić u otvorenom pismu Ashdownu.
Ne znam cemu sva frka. Problem je samo u tome sto mu ovaj put nije telefonirao i rekao sta da sam uradi. Greska u komunikaciji.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Zox wrote:
Prenj wrote:
Murisno1 wrote:pa argument je stanje u drzavi... ap eto ,pisete o tome... ima ih vrlo malo koji ne spadaju u tu grupu neobrazovanih na vlasti ali to je saka jada koja ili igra kako Pedy kaze ili se njeno nesto bog zna i ne pita... a ovi ostali su njemu a i buducim visokim predstavnicima glavni elementi za "sopstveni" biznis u ovoj jadnoj drzavi!
Ja mislim da je tako...meni se cini da je tako... a i opet kazem da stanje otprilike govori da je tako!

s postovanjem!
Pa ne izlazi Paddy na izbore da bira neobrazovanu stoku, vec upravo mi, zar ne?
Uzalud, Prenj, mi navikli da Tito bira garnituru a ne mi :sad:
To opet Broz kriv? :shock:
:-) :)
edu

Post by edu »

mislim da..(ne znam je vec neko ovo napisao..)..u ovom slucaju..klempo treba biti zahvalan babuki..jer samo ga je sprijecio blamaze u briselu.. :D :D :D
Murisno1

Post by Murisno1 »

Ne bih se slozio.
Za primjer je moguce uzeti slucaj Energopetrol i odnos pojedinih stranaka prema tome.
pa eto za prodaju energopetrola su uglavnom ovi na vlasti, a protiv su ovi sto nisu... a da su oni gdje su ovi :-D isto bi bilo ba... i to je takticka varka!
Samo branje politickih poena...
Cast izuzecima ali stvarno ih je malo i nije im lako ostvarit bilo sta i kad mogu...
volio bi da nije tako i da grijesim... ali et!
Prenj

Post by Prenj »

Murisno1 wrote:
Ne bih se slozio.
pa eto za prodaju energopetrola su uglavnom ovi na vlasti, a protiv su ovi sto nisu... a da su oni gdje su ovi :-D isto bi bilo ba... i to je takticka varka!
Samo branje politickih poena...
Cast izuzecima ali stvarno ih je malo i nije im lako ostvarit bilo sta i kad mogu...
volio bi da nije tako i da grijesim... ali et!
Znaci, vlast bi sutra mogla potpisati dekret po kojem svi mi postajemo neciji robovi i to bi trebalo tek tako proci "jer su svi oni isti"?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

A ja smiješnih komentara, majko draga :-) :-) :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ne treba Tihica niko ponizhavati...on sam sebe ponizi kad zatrazhi prevodioca za engleski jezik :D .
zzzzz

Post by zzzzz »

• Da napomenem da nam je prije neki dan ambasador Slovacke odrzao lekciju i cak priprijetio ako se budemo previse bunili u vezi sa pricom oko Starog Mosta, da ce poduzeti diplomatske korake protiv pojedinih novina i politicara. Po njegovim rijecima, domacin koji je docekao goste iz Slovacke u Mostaru je ispricao ""samo golu istinu o "padu" mosta u Neretvu"" te da pisanje sarajevskih medija i prozvanih politicara ne doprinosi suzivotu u BiH.
    Podvukao je da nam ne pada na pamet da trazimo smjenu "historicara" iz Mostara jer ce njihova zemlja uputiti protestnu notu.

Tu nije umjesan Tihic....kome cemo se sad smijati :?
Kolonija i protektorat, sa Tihicem ili bez njega :(
Ahmmed

Post by Ahmmed »

E, baš ste neinformirani :D

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić optužio je danas visokog predstavnika Pedija Ešdauna da nipodaštava državu BiH i njene institucije, zato što je Diplomatsko odjeljenje OHR-a obavijestilo predsjednika Evropske narodne stranke Vilfreda Martensa da zbog važnih pregovora Tihić ne može učestvovati na samitu predsjednika narodnih stranaka 15. decembra u Briselu.

Tihić u otvorenom pismu Ešdaunu navodi da je "sa zadovoljstvom prihvatio poziv Evropske narodne stranke" da učestvuje na samitu predsjednika evropskih narodnih stranaka koji su šefovi država ili vlada, a da je danas dobio informaciju da je Diplomatsko odjeljenje OHR-a obavijestilo Martensa da se njegovo učešće otkazuje "zbog važnih pregovora".

"Niko, uključujući i Vašu kancelariju, nema pravo da to učini u moje ime. Ponašanje Vaše kancelarije je nedopustivo i u suprotnosti je sa elementarnim diplomatskim pravilima. Na taj način pokazali ste nipodaštavanje države BiH i njenih institucija, iako se u javnosti zalažete za suprotno" - navodi Tihić u pismu Ešdaunu, koje je dostaveno medijima.

Bošnjački član Predsjedništva BiH zatražio je od visokog predstavnika da odgovori na osnovu čega, zašto i na čiji zahtjev je otkazano njegovo prisustvo na samitu šefova evropskih narodnih stranaka i da li je Ešdaun o tome obaviješten.

"Kada je riječ o žvažnim pregovorimaž, SDA predstavljam ja, a ne OHR" - naglašava Tihić i navodi da je obavijestio Donalda Hejza i američkog ambasadora Daglasa Meklhenija da će prvog dana pregovora SDA predstavljati potpredsjednici Šefik Džaferović i Adil Osmanović, a da će se drugog dana i on lično uključiti.

U kratkom odgovoru na Tihićevo pismo OHR je saopštio da ni na kojem nivou nije imao nikakve kontakte sa Martensovom kancelarijom.

"Gospodin Tihić ponovo donosi pogrešne zaključke. OHR nije imao kontakte na bilo kom nivou sa Martensovom kancelarijom" - navodi se u saopštenju
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Nakon ove prepiske, u pojedinim novinama, pojavila se informacija da je "zabrana"odlaska došla iz Diplomatskog odjela Evropske unije, a ne iz OHR-a.No, u uredu Evropske komisije u Sarajevu, tvrde da nemaju pojma o bilo kakvom pismu koje je iz EU upućeno g.Martensu :)

Dakle, nastupila je misterija,jer se u ovom momentu ne zna, ko je,i da li je uopće , Tihiću, preko posrednika," sugerirao" da ne ide u Brisel :)

Tako je to kad se informacije ne provjeravaju, već se puca na prvu.... :-)
Mr_M

Post by Mr_M »

Ma nije valjda da mi neko dira Sulju? :D
Ashdown ne zezaj se. :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Tako mu i treba , ovo je ogledalo njegovog polozaja i znacaja u bih.
Nadam se da ga je džigera zabolila a i buducima sda vladarima ostaje za nauk da vise ne stavljaju na celo , padavicare i uhljupe .
D je umjsto Sulje IZABRAN HARIS , kao sto je itrebalo pitanje bi li pedy imao muda da ucini istu stvar.
Ako nista aljo je ima kakvu takvu harizmu , i stav ,a ovom hudnjaku fali svega .
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Pise: Sven Rustempasic

Slijedeci clanak pojašnjava kako Britanska obavještajna služba nastoji DEFINITIVNO OSIGURATI da Sulejman Tihiæ u petak bude u Sarajevu, gdje bi (ako je veleizdajnik i/ili idiot!) trebao potpisati Haysov plan koji definitivno zanavijek cementira postojanje Republike srpske. Pogledajte kojim se niskostima i bezobrazlucima Alglocionisti služe. Naravno, u petak èemo vidjeti da li ce SDA odn. Tihic, zanavijek pokopati državu BiH.

¨Dnevni Avaz¨ od 14. decembra, 2005. donosi vijest:

Sulejman Tihiæ pisao Pediju Ešdaunu
Smatram da je ponašanje Vašeg ureda nedopustivo
Predsjednik SDA optužio Diplomatsko odjeljenje OHR-a da stoji iza otkazivanja njegove posjete Briselu, gdje je trebao uèestvovati na samitu predsjednika evropskih narodnih stranaka

Sulejman Tihiæ, èlan Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, optužio je juèer visokog predstavnika Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown) da nipodaštava državu BiH i njene institucije, zato što je Diplomatsko odjeljenje OHR-a obavijestilo predsjednika Evropske narodne stranke Vilfreda Martensa (Wilfried Martens) da zbog važnih pregovora Tihiæ ne može uèestvovati na samitu predsjednika narodnih stranaka 15. decembra u Briselu.
Tihiæ u otvorenom pismu Ešdaunu, kako prenosi Srna,navodi da je "sa zadovoljstvom prihvatio poziv Evropske narodne stranke" da uèestvuje na samitu predsjednika evropskih narodnih stranaka koji su šefovi država ili vlada, a da je juèer dobio informaciju da je Diplomatsko odjeljenje OHR-a obavijestilo Martensa da se njegovo uèešæe otkazuje "zbog važnih pregovora u Sarajevu".
- To je uraðeno bez mog odobrenja i bilo kakvih konsultacija sa mnom. Smatram da je ponašanje Vašeg ureda nedopustivo i u suprotnosti s elementarnim diplomatskim pravilima. Na ovaj naèin pokazali ste nipodaštavanje države BiH i njenih institucija, iako se u javnosti zalažete za suprotno - navodi Tihiæ u pismu Ešdaunu.
On je od visokog predstavnika zatražio da odgovori na osnovu èega, zašto i na èiji zahtjev je to uèinjeno, te da li je Ešdaun lièno o tome obaviješten.
- Kada je rijeè o "važnim pregovorima", podsjeæavam Vas da SDA zastupam ja, a ne Vaš ured - naglasio je Tihiæ, koji je dodao da je obavijestio i Donalda Hejza (Donald Hays) i amerièkog ambasadora Daglasa Meklhenija (Douglas McElhaney) da æe prvog dana pregovora SDA predstavljati potpredsjednici Šefik Džaferoviæ i Adil Osmanoviæ, a da æe se drugog dana i on lièno ukljuèiti.

Ide u Brisel, a u petak u Sarajevu

Na pitanje novinara "Dnevnog avaza" da li æe prisustvovati pregovorima o ustavnim promjenama, Tihiæ je odgovorio da æe iz Pariza otputovati u Brisel, te da se u petak vraæa u Sarajevo. -- kraj teksta iz ¨Dnevnog Avaza¨.

-----------------------------

Moj komentar.

Ovdje NEKO (OHR ili dio velikosrpskog lobija MZ) radi slijedecu stvar, oprobanu u psiholgiji i (fasistickoj) politici:

-Prvo se oponent ponizi i natjera da emotivno reaguje.

-Zatim slijedi kao bajagi izvinjenje, osmjesi, negiranje, ko to tamo puca... i td.

-Tako slomjen covjek, da bi se povratio potpisuje sve sto mu se podmetne, u ovom slucaju definitivno rusenje Bosne, kroz dobrovoljnu legalizaciju tzv RS u novom/promjenjenom ustavu.
dizZaster

Post by dizZaster »

Sulejman Tihic je principijelan politicar.
Ipak ide u Brisel.
citat;
14. decembar 2005.
Sulejman Tihić pisao Pediju Ešdaunu

TIHIĆ poručio EŠDAUNU: SMATRAM DA JE PONAŠANJE VAŠEG UREDA NEDOPUSTIVO

Sulejman Tihić, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, optužio je jučer visokog predstavnika Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown) da nipodaštava državu BiH i njene institucije, zato što je Diplomatsko odjeljenje OHR-a obavijestilo predsjednika Evropske narodne stranke Vilfreda Martensa (Wilfried Martens) da zbog važnih pregovora Tihić ne može učestvovati na samitu predsjednika narodnih stranaka 15. decembra u Briselu.
Tihić u otvorenom pismu Ešdaunu, kako prenosi Srna,navodi da je "sa zadovoljstvom prihvatio poziv Evropske narodne stranke" da učestvuje na samitu predsjednika evropskih narodnih stranaka koji su šefovi država ili vlada, a da je jučer dobio informaciju da je Diplomatsko odjeljenje OHR-a obavijestilo Martensa da se njegovo učešće otkazuje "zbog važnih pregovora u Sarajevu".
- To je urađeno bez mog odobrenja i bilo kakvih konsultacija sa mnom. Smatram da je ponašanje Vašeg ureda nedopustivo i u suprotnosti s elementarnim diplomatskim pravilima. Na ovaj način pokazali ste nipodaštavanje države BiH i njenih institucija, iako se u javnosti zalažete za suprotno - navodi Tihić u pismu Ešdaunu.
On je od visokog predstavnika zatražio da odgovori na osnovu čega, zašto i na čiji zahtjev je to učinjeno, te da li je Ešdaun lično o tome obaviješten.
- Kada je riječ o "važnim pregovorima", podsjećavam Vas da SDA zastupam ja, a ne Vaš ured - naglasio je Tihić, koji je dodao da je obavijestio i Donalda Hejza (Donald Hays) i američkog ambasadora Daglasa Meklhenija (Douglas McElhaney) da će prvog dana pregovora SDA predstavljati potpredsjednici Šefik Džaferović i Adil Osmanović, a da će se drugog dana i on lično uključiti.

Ide u Brisel, a u petak u Sarajevu

Na pitanje novinara "Dnevnog avaza" da li će prisustvovati pregovorima o ustavnim promjenama, Tihić je odgovorio da će iz Pariza otputovati u Brisel, te da se u petak vraća u Sarajevo.
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

jusuff wrote:osjecaju se licne frustracije. kikice mala, ko je to zavrsio fax u maleziji, a tebi ne ide niz dlaku? :-)
Ma nema licnih frustracija, samo na zalost radim na takvom mjestu da vidim sta se desava, i ko su ljudi u pozadini nasih visokih politicara.

Dobro sto su politicari mentoli (uz par onih koji makar djelimicno razumiju sta znaci baviti se politikom), nego su ljudi oko njih, oni koji ih savjetuju gomila nedoraslih i neobrazovanih (u smislu svjetskih standarda) neizivljenih budala.

Pozdrav
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

E. Jaganjac wrote:Moj komentar.

Ovdje NEKO (OHR ili dio velikosrpskog lobija MZ) radi slijedecu stvar, oprobanu u psiholgiji i (fasistickoj) politici:

-Zatim slijedi kao bajagi izvinjenje, osmjesi, negiranje, ko to tamo puca... i td.

-Tako slomjen covjek, da bi se povratio potpisuje sve sto mu se podmetne, u ovom slucaju definitivno rusenje Bosne, kroz dobrovoljnu legalizaciju tzv RS u novom/promjenjenom ustavu.
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

E. Jaganjac wrote:Moj komentar.

Izvini, ali ti je teorija malo smjesna.

A razlog je sljedeci:

NOVI USTAV BIH je vec napisan!

U Americi su u preteklih nekoliko mjeseci na tome radili timovi pravnika i specijalista za Ustavno pravo. Boravak predstavnika 8 politickih partija je bila zabava za sviju, da malo dobiju na vaznosti. Drugi dan boravka oko 13 sati dosli su ljudi iz State Departmenta i samo su donijeli Izjavu, koju su svi potpisali. Sastanak su Ameri iskoristili da ispipaju stavove i pozicije.

U tekstu ustava nije definisano par (vjerujte mi) manjih, uglavnom ne bitnih pitanja, u vezi sa nazivima, buducih kantona (jer nece biti entiteta) bar ne u ovoj formi kao i do sada.
Sta mislite sta je to bilo sto je vrlo glasne Hrvate umirilo preko noci? Cinjenica da imaju isti status kao i ostala 2 naroda.

Sta je umirilo Srbe? Vrlo jasna izjava i EU i State Departmenta da Kosovo ne moze racunati na nezavisnost od Srbije.

Problem sa Tihicem je taj sto ne moze da se pomiri, da buduci nacin biranja clanova Parlamenta, te odnos snaga u Parlamentu, ni na koji nacin ne omogucava Bosnjacima (citaj SDA) bilo kakvu parlamentarnu vecinu. Naime, nacionalni odnos u Parlamentu, mora odgovarati strukturi stanovnistava u BiH.

Sad vam je nadam se jasno zasto se SDA upire iz petih zila da se na sve nacine sprijeci i opstruira da o svom trosku USAID nacini pregled (ne popis) vec pregled strukture stanovnista u entitima i kantonima BiH.

Ma sve je vec napisano, samo treba procitati.

Pozdrav
Kick off

Post by Kick off »

Kikica_mala wrote:
....
U Americi su u preteklih nekoliko mjeseci na tome radili timovi pravnika i specijalista za Ustavno pravo. ... :shock: :shock:

U tekstu ustava nije definisano par (vjerujte mi) manjih, uglavnom ne bitnih pitanja, u vezi sa nazivima, buducih kantona :shock: (jer nece biti entiteta :shock: :shock: ) bar ne u ovoj formi kao i do sada..... :shock:
...
Odakle ti ove informacije molim te ? :shock: :shock: :shock: :shock:
:D
digger

Post by digger »

Kick off wrote:
Kikica_mala wrote:
Odakle ti ove informacije molim te ? :shock: :shock: :shock: :shock::D
Well, ako ih ima, nece nam ih s pravom dati posto su povjerljivi izvori.

Ako nagadja, dobro nagadja.

Malo strpljenja. Uskoro cemo dobiti i nacrt "naseg" novog ustava pa cemo sve znati.
digger

Post by digger »

E. Jaganjac wrote:Ovdje NEKO (OHR ili dio velikosrpskog lobija MZ) radi slijedecu stvar, oprobanu u psiholgiji i (fasistickoj) politici:

Sreca pa ga nisu mucili... prokleti fasisti ..:roll:
Post Reply