Ashdown ponizio i ismijao Tihića!
-
vesela
Ne mogu proci pored ovoga a da ne kazem svaka cast Kikice.Kikica_mala wrote:POTPISUJEMOvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Da, ali od vas 2000 posao u Bosni ceka na nekih pedesetak babinih sinova i kceri. Jos pedesetak ce iz patriotskih razloga odluciti da se vrati i trebace im od sest mjeseci do dvije godine da skontaju da ih u Bosni niko ne zeli jer su opasnost za sve neobrazovane kadrove koji su na funkcije dosli po familijarnim relacijama i sve ce uciniti da pozicije zadrze. Nakon toga, jedina razumna odluka je da se pokusaju vratiti u zemlju studija i pridruze se uz onih 1900 koji su u medjuvremenu nasli posao i zivot dovode u normalu.Normaala wrote:Kikica_mala:
(Logicno je da nam se ovakve stvari desavaju, jer je za nase (citaj
bosnjacke) kadrove vrhunac studija Malezija, a srbi svoje salju u London i
u Ameriku na studije.)
Ne bih se bas slozio sa ovom tvrdnjom. Jer npr. u Becu (koji je jedan od svijetskih univerzitetskih gradova) studirala trenutno oko 2000 Bosanskih studenata, medju kojima sam i ja. A ovaj grad ne zaostaje ni malo za ostalim jakim Uni-gradovima svijeta. Znaci nas kadar ne bi trebalo tako lahko da zakucaju srbi u zemlju...
Iz ovoga vidimo da ne bi trebao biti ovo problem.
Ovoj drzavi nije u cilju da zadrzi ili u zemlj vrati obrazovani kadar. Da ne spominjem stvaranje obrazovanog kadra radi obezbjedjenja bolje buducnosti. Ovdje se pojedinci zale na postupke OHR-a, dok cute o postupcima nasih politicara koji pokazuju manje brige za buducnost ove zemlje od bilo kojeg stranca koji je igrom slucaja dosao u dodir sa sudbinom nase zemlje!!!
U ovome i jeste bit mog prvog posta.
-
jusuff
osjecaju se licne frustracije. kikice mala, ko je to zavrsio fax u maleziji, a tebi ne ide niz dlaku?Kikica_mala wrote:Logicno je da nam se ovakve stvari desavaju, jer je za nase (citaj bosnjacke) kadrove vrhunac studija Malezija, a srbi svoje salju u London i u Ameriku na studije.Zox wrote:A sto je pokusaj neuspjesan?
Obrazlozi malo, kad je spustio on tebi spusti i ti njemu
Nego, meni Tihic vise lici na Gargamela.
Normalno je da procjena o inferiornosti bosnjackih politicara istinita, jer svake godine, brinuci o tekovinama Islama u Bosni, zaboravljamo gdje ide moderni svijet. To nam se sad o glavu razbija, nemilice.
Onog momenta kad se, nacini jedinstvena struktura ove drzave, jedini, koji su stvarno na gubitku su Bosnjaci, jer su svoj intelektualni razvoj zapostavili do nivoa besmisla, zahvaljujuci "porodicnom" napredovanju.
Pitam se, nece li nas u toj "jedinstvenoj" drzavi, Srbi intelektulalno i obrazovno daleko ispred nas vec sad, a kamoli tad, zakucati u pod.
Ovo je mozda malo off-topic, ali se samo po sebi namece, jer za ovo sto se Tihicu desava, nije kriv Tihic i nije kriv OHR, vec gomila idiota oko Tihica, poslusnika i "mladih snaga skolovanih na najboljim fakultetima Malezije", koju ekipa primitivaca sa Romanije, skolovanih u Oxfordu, Yalu i Harvardu jede za dorucak.
To je problem, nazalost.
Znam da cete me pljunuti zbog ovog, ali se zapitajte gdje su izvori takve politicke inferiornosti.
Nisu krivi Amerikanci, njima se treba nametnuti, treba imati ljude koji se znaju nametnuti.
A to nije moguce sa gomilom ljudi bez stava, koji su slika i prilika svih, ali bas svih politickih partija, sa predznakom "bosnjacki" ispred sebe (SDU, SDP, SDA,SzaBiH, Liberali i ko zna koje sve jos ne).
Pa samo pogledajte Diplome Univerziteta ovdje u Sarajevu, gdje se skolujete, kome su te Diplome vazne, ko ih priznaje?
Niko, ekipa iz Malezije uvijek ima bolji prolaz, sto li, pitam se?
E zbog tih idiota, nam se ovo desava.
I na kraju, kad je toliko povrijedjen, sto Tihic ne podnese ostavku, i povuce sve predstavnike SDA iz svih parlamentarnih tijela u BiH?
Sto na taj nacin ne pokaze snagu SDA, o kojoj toliko voli da prica?
Time bi, jedino obezbjedio Bosnjacima dobru startnu poziciju u pregovorima o novom Ustavu. Ali ne, bitno je drzati vlast jos godinu i po, po svaku cijenu, pa i po cijenu ponizenja i ne odlaska tamo gdje je krenuo.
DRAGA JE VLAST, DRAZA I OD NARODA I OD IDEJE I OD VJERE.
Pozdrav.
P.S. ajmo pljuvanje..........
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
1. smijesno je da Tihic u tom pozivu u Brisel vidi neko priznjanje SDA....jusuff wrote:
osjecaju se licne frustracije. kikice mala, ko je to zavrsio fax u maleziji, a tebi ne ide niz dlaku?
njemu jos nije doslo izmedju usiju, tamo gdje bi trebao biti mozak, da je on tamo zato sto je clan predsjednistva (malo slovo namjerno)...al nebitno....
2. malo je ogavno da se sa inostranih studija vrate ljudi nakon dvije godine sa necim sto se smatra fakultetskom diplomom i otme posao nekome ko se cetiri godine mrcvario na nasim fakultetima...i nakon sto dobije posao, onda preko nekih veza trazi nekog da mu pomogne...
vidjela sam da se to desavalo u informatickoj struci....
3. ako je vec citiras, onda odvoji dio citata jer se ja napatih dok dodjoh do tvog dubokoumnog posta
PS Drago mi je da ste konacno otvorili oci i vidjeli ko u stvari vodi zemlju, a ko trosi njene pare
- Zox
Mislim da nije mislio na OHR.Bastet wrote:a i ja bi se brinula za budućnost neke tamo zemlje da mi je plaća oko 80. 000 eura... a to da je došao igrom slučaja... how yes no... mislim u kom svijetu ti živiš? ne pravdam naše političare no ak ih je narod izabrao da ih predstavlja (sada neću ulaziti u to kako) onda bi nas i trebali predstavljati...OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:nasih politicara koji pokazuju manje brige za buducnost ove zemlje od bilo kojeg stranca koji je igrom slucaja dosao u dodir sa sudbinom nase zemlje!!!
-
Murisno1
pa bas od Pedija ne mogu na vlast ni doc obrazovani ljudi...pa koliko ja znam njemu stima da ovom drzavom vladju budale... to je njegovo trziste... a to sto je ismijo i ponizio clana predsjednistva (ko god da je) neke drzave,je upravo da dokaze svijetu da smo jos uvijek ovce koje trebaju cobana iz međunarone zajednice da ih vodi!
-
Prenj
Jos da si nam dao neke argumente ...Murisno1 wrote:pa bas od Pedija ne mogu na vlast ni doc obrazovani ljudi...pa koliko ja znam njemu stima da ovom drzavom vladju budale... to je njegovo trziste... a to sto je ismijo i ponizio clana predsjednistva (ko god da je) neke drzave,je upravo da dokaze svijetu da smo jos uvijek ovce koje trebaju cobana iz međunarone zajednice da ih vodi!
-
da pamtis
Visoki podrzavao SDA, SDS, HDZ vise nego iko....Prenj wrote:Jos da si nam dao neke argumente ...Murisno1 wrote:pa bas od Pedija ne mogu na vlast ni doc obrazovani ljudi...pa koliko ja znam njemu stima da ovom drzavom vladju budale... to je njegovo trziste... a to sto je ismijo i ponizio clana predsjednistva (ko god da je) neke drzave,je upravo da dokaze svijetu da smo jos uvijek ovce koje trebaju cobana iz međunarone zajednice da ih vodi!
-
Murisno1
pa argument je stanje u drzavi... ap eto ,pisete o tome... ima ih vrlo malo koji ne spadaju u tu grupu neobrazovanih na vlasti ali to je saka jada koja ili igra kako Pedy kaze ili se njeno nesto bog zna i ne pita... a ovi ostali su njemu a i buducim visokim predstavnicima glavni elementi za "sopstveni" biznis u ovoj jadnoj drzavi!
Ja mislim da je tako...meni se cini da je tako... a i opet kazem da stanje otprilike govori da je tako!
s postovanjem!
Ja mislim da je tako...meni se cini da je tako... a i opet kazem da stanje otprilike govori da je tako!
s postovanjem!
-
Prenj
Pa ne izlazi Paddy na izbore da bira neobrazovanu stoku, vec upravo mi, zar ne?Murisno1 wrote:pa argument je stanje u drzavi... ap eto ,pisete o tome... ima ih vrlo malo koji ne spadaju u tu grupu neobrazovanih na vlasti ali to je saka jada koja ili igra kako Pedy kaze ili se njeno nesto bog zna i ne pita... a ovi ostali su njemu a i buducim visokim predstavnicima glavni elementi za "sopstveni" biznis u ovoj jadnoj drzavi!
s postovanjem!
-
gavrilo
#64 Re: Ashdown ponizio i ismijao Tihića!
denga wrote:mislim da nam je Ashdown svima ucinio uslugu, bolje i ovo nego da je Tihic otisao da nas predstavlja......
LJUDI IZADJITE NA IZBORE!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
... a paravac je jos gori
- Zox
Uzalud, Prenj, mi navikli da Tito bira garnituru a ne miPrenj wrote:Pa ne izlazi Paddy na izbore da bira neobrazovanu stoku, vec upravo mi, zar ne?Murisno1 wrote:pa argument je stanje u drzavi... ap eto ,pisete o tome... ima ih vrlo malo koji ne spadaju u tu grupu neobrazovanih na vlasti ali to je saka jada koja ili igra kako Pedy kaze ili se njeno nesto bog zna i ne pita... a ovi ostali su njemu a i buducim visokim predstavnicima glavni elementi za "sopstveni" biznis u ovoj jadnoj drzavi!
s postovanjem!
-
Murisno1
Pa eto da je tako onda nek oni sto ne izlaze na izbore nek sjede kod kuce i nek ture prst u uho i nek glededaju odakle je vedro... a znas dobro da su te politicke stvari duboko zakovane da je to tesko shvatit, a mi smo mala drzava koja je sad najpogodnije tlo za tipove poput Pedija (visokih predstavnika) i slicnih (a ovdje ih najvise ima). Eto sad se trebamo svi zapitat... jer promatrajuci ovaj forum vidim da ima dosta ako ne 90% osoblja koje nisu nikakvi zitelji SDA-ovacaPa ne izlazi Paddy na izbore da bira neobrazovanu stoku, vec upravo mi, zar ne?
-
Prenj
Najveca glupost i najveca tragedija, ovih sto ne izlaze na izbore, je da to sto nisu glasali oni sebi racunaju ko neku vrlinuMurisno1 wrote:Pa eto da je tako onda nek oni sto ne izlaze na izbore nek sjede kod kuce i nek ture prst u uho i nek glededaju odakle je vedro... a znas dobro da su te politicke stvari duboko zakovane da je to tesko shvatit, a mi smo mala drzava koja je sad najpogodnije tlo za tipove poput Pedija (visokih predstavnika) i slicnih (a ovdje ih najvise ima). Eto sad se trebamo svi zapitat... jer promatrajuci ovaj forum vidim da ima dosta ako ne 90% osoblja koje nisu nikakvi zitelji SDA-ovacaPa ne izlazi Paddy na izbore da bira neobrazovanu stoku, vec upravo mi, zar ne?... eh ako je tako - ili ne izlazite na izbore ili neka "visa sila" upravlja tim sferama!
Eh, bas ce ih grdno zeznuti svojim neizlazenjem.
-
Murisno1
zalosno ali istinito...
ali uglavno su to da kazem pametni ljudi... ja se ne bi slozio da su glupi ljudi... prije bi reko da su svjesni situacije u kojoj se nalaze-
1.na izborima su ti ponuđene stranke od kojih imas mogucnost da izaberes samo onu koja je najmanje losa!
2.ako uzmes u obzir mogućnost da to sve diktira Pedy onda tesko da ce pobijedit neko osim "svete trojke"
3.srbi uglavnom idu "SVOJIMA",hrvati "SVOJIMA"... bosnjaci "SVOJIMA".... A BOSANACA JE MALO U OVAKVOM SLUČAJU
4.veliki stepen korupcije u nasoj zemlji daje normalnom covjeku za pravo da misli da politicar (na malo jacoj poziciji) na nasoj politickoj sceni i da dodje pošten neco to ostati...
i jos mnogo mnogo toga...
a ja vjerujem da visoki predstavnik utice na stvaranje te atmosfere koja nije povoljna za eto te koji nece na izbore , a povoljna je za one koji hoce ... a oni koji hoce znamo za koga glasaju!
Eto to je moja neka analiza e sad jesam li u pravu...volio bi da nisam!
ali uglavno su to da kazem pametni ljudi... ja se ne bi slozio da su glupi ljudi... prije bi reko da su svjesni situacije u kojoj se nalaze-
1.na izborima su ti ponuđene stranke od kojih imas mogucnost da izaberes samo onu koja je najmanje losa!
2.ako uzmes u obzir mogućnost da to sve diktira Pedy onda tesko da ce pobijedit neko osim "svete trojke"
3.srbi uglavnom idu "SVOJIMA",hrvati "SVOJIMA"... bosnjaci "SVOJIMA".... A BOSANACA JE MALO U OVAKVOM SLUČAJU
4.veliki stepen korupcije u nasoj zemlji daje normalnom covjeku za pravo da misli da politicar (na malo jacoj poziciji) na nasoj politickoj sceni i da dodje pošten neco to ostati...
i jos mnogo mnogo toga...
a ja vjerujem da visoki predstavnik utice na stvaranje te atmosfere koja nije povoljna za eto te koji nece na izbore , a povoljna je za one koji hoce ... a oni koji hoce znamo za koga glasaju!
Eto to je moja neka analiza e sad jesam li u pravu...volio bi da nisam!
-
mIRCerka
nesto se ne sjecam da smo zvocali na pedija kad je smijenio onog hrvatskog clana predsjednistva.....Murisno1 wrote:pa bas od Pedija ne mogu na vlast ni doc obrazovani ljudi...pa koliko ja znam njemu stima da ovom drzavom vladju budale... to je njegovo trziste... a to sto je ismijo i ponizio clana predsjednistva (ko god da je) neke drzave,je upravo da dokaze svijetu da smo jos uvijek ovce koje trebaju cobana iz međunarone zajednice da ih vodi!
tad nam je valjao....
dokle vise trostruki arshini?
istina je da nas niko drugi i ne moze voditi nego medjunarodna zajednica...
dokle god se jasno i glasno odvajamo....
normalno da nam treba choban....kad smo fakat ovce...nista drugo do ovce...
-
digger
E vidis Tiho, ti obeca narodu da ce do ove jeseni moci slobodno da putuju kroz Evropu.ja_sarajevo wrote:"To je urađeno bez moga odobrenja i bilo kakvih konsultacija sa mnom. Smatram da je ponašanje Vašega ureda nedopustivo i u suprotnosti s elementarnim diplomatskim pravilima. To je i lažno predstavljanje. Niko, uključujući i Vaš Ured, nema pravo da to čini u moje ime!", ističe Tihić u otvorenom pismu Ashdownu.
Da si to ispunio, sada bi mogao da ides u Brisel bez cikinog odobrenja.
-
Murisno1
Pa smijenio je onog seljaka jer je u javnost dospjelo dosta informacija o nekim njegovim tajnim kanalima pa sad mora ispast malo "peacemaker" u ocima naroda ... a dokaz da je to otprilike tako ili slicno je sledeci seljak koji je doso umjesto onog koji je ipak osto predsjednik HDZ-a - Ivo Miro Jović...
-
mIRCerka
nesto se ne sjecam da je ivo miro predsjednik HDZ...mozda jeste u Kiseljaku.... nebitno...bitno je to da ni tihic nije cist ko suza i bolje da nas u svijetu predstavlja crni ciganin nego iko iz predsjednistva....Murisno1 wrote:Pa smijenio je onog seljaka jer je u javnost dospjelo dosta informacija o nekim njegovim tajnim kanalima pa sad mora ispast malo "peacemaker" u ocima naroda ... a dokaz da je to otprilike tako ili slicno je sledeci seljak koji je doso umjesto onog koji je ipak osto predsjednik HDZ-a - Ivo Miro Jović...
a nazalost, predstavlja nas ultra-mega ministar vanjskih poslova...koji je u zadnjih 364 dana proveo nekih 20 u BiH.....
cool...