Ashdown ponizio i ismijao Tihića!
-
Normaala
Kikica_mala:
(Logicno je da nam se ovakve stvari desavaju, jer je za nase (citaj
bosnjacke) kadrove vrhunac studija Malezija, a srbi svoje salju u London i
u Ameriku na studije.)
Ne bih se bas slozio sa ovom tvrdnjom. Jer npr. u Becu (koji je jedan od svijetskih univerzitetskih gradova) studirala trenutno oko 2000 Bosanskih studenata, medju kojima sam i ja. A ovaj grad ne zaostaje ni malo za ostalim jakim Uni-gradovima svijeta. Znaci nas kadar ne bi trebalo tako lahko da zakucaju srbi u zemlju...
Iz ovoga vidimo da ne bi trebao biti ovo problem.
u Ameriku na studije.)
Ne bih se bas slozio sa ovom tvrdnjom. Jer npr. u Becu (koji je jedan od svijetskih univerzitetskih gradova) studirala trenutno oko 2000 Bosanskih studenata, medju kojima sam i ja. A ovaj grad ne zaostaje ni malo za ostalim jakim Uni-gradovima svijeta. Znaci nas kadar ne bi trebalo tako lahko da zakucaju srbi u zemlju...
- Vodenjak
#27 Re: Ashdown ponizio i ismijao Tihića!
Jeste!Panasonic wrote:U moru katastrofalnih poteza ovo je najgori potez i najneprofesionalniji potez po kojem ce mi OHR ostati u sjecanju.Jasho wrote:Da li ste ćuli za novu komediju! Član predsjedništva BiH Sulejman Tihić poznatiji kao Golum je trebao da putuje u Brisel, gdje se trebao između ostalog susresti sa glavnim čelnicima Evropske narodne stranke, ali Pady Ashdown je čelnicima u Briselu otkazao njegov dolazak i učešće na skupu i na taj način ismijao i ponizio Tihića i pokazao koliko je Tihić jadna osoba i bez autoriteta! Molim vaše komentare na ovu komediju! Odavno se nisam nasmijao kao na ovu odluku! U moru katastrofalnih poteza Ashdowna ovo mu je jedan od rijetkih dobrih! Zanimljivo kad se treba razgovarati o ustavnim promjenama Sulejman Tihić poznatiji kao Golum bježi na skupove po svijetu o trošku nas poreskih obveznika kako bi izbjegao razgovore o istim i tamo mlati praznu slamu!
OHR izgleda misli da je Bog Bogova.
-
Bastet
iskreno htjeli mi to priznat ili ne kako ashdown svira tako bosna igra... što pokazuje i njegova odluka o kojoj ovdje raspravljamo...
s druge strane tihić i ostala predsjednička kompanija u svijetu nas mogu samo brukat... no to ne znači da treba opravdat ashdowna, koji nema pravo odlučivati ko bi trebao predstavljati BIH, no iskreno on je još gori od sve trojice u paketu...
s druge strane tihić i ostala predsjednička kompanija u svijetu nas mogu samo brukat... no to ne znači da treba opravdat ashdowna, koji nema pravo odlučivati ko bi trebao predstavljati BIH, no iskreno on je još gori od sve trojice u paketu...
-
zzzzz
Sva ova nemoc Bosnjaka a i ostalih koji ovu zemlju vide kao svoju No1 domovinu, cini mi se polako ali sigurno prelazi u sadomazohizam.
Ismijavanjem Tihica pojedinci kao da zele da se distanciraju i stvore sliku sebi, kao da oni nisu dio toga sto Esdaun zeli poniziti i postrojiti. Dobro vi znate da se ne radi o "Gargamelu" i da bi se isto desilo da je u pitanju bilo ko od bosnjackih predstavnika u vlasti ili opoziciji.
Neki se opet sarkasticno osvrcu na drzavu koju nam je Alija ostavio u amanet (ja sam jedan od njegovih kriticara) zeleci na taj nacin svaliti odgovornost jednog cijelog naroda, za svoju nesposobnost da kroz vijekove rijesi svoje nacionalno pitanje, na samo jednu licnost i period od nekih pet-sest godina.
Da napomenem da nam je prije neki dan ambasador Slovacke odrzao lekciju i cak priprijetio ako se budemo previse bunili u vezi sa pricom oko Starog Mosta, da ce poduzeti diplomatske korake protiv pojedinih novina i politicara. Po njegovim rijecima, domacin koji je docekao goste iz Slovacke u Mostaru je ispricao ""samo golu istinu o "padu" mosta u Neretvu"" te da pisanje sarajevskih medija i prozvanih politicara ne doprinosi suzivotu u BiH.
Podvukao je da nam ne pada na pamet da trazimo smjenu "historicara" iz Mostara jer ce njihova zemlja uputiti protestnu notu.
Tu nije umjesan Tihic....kome cemo se sad smijati
Ismijavanjem Tihica pojedinci kao da zele da se distanciraju i stvore sliku sebi, kao da oni nisu dio toga sto Esdaun zeli poniziti i postrojiti. Dobro vi znate da se ne radi o "Gargamelu" i da bi se isto desilo da je u pitanju bilo ko od bosnjackih predstavnika u vlasti ili opoziciji.
Neki se opet sarkasticno osvrcu na drzavu koju nam je Alija ostavio u amanet (ja sam jedan od njegovih kriticara) zeleci na taj nacin svaliti odgovornost jednog cijelog naroda, za svoju nesposobnost da kroz vijekove rijesi svoje nacionalno pitanje, na samo jednu licnost i period od nekih pet-sest godina.
Da napomenem da nam je prije neki dan ambasador Slovacke odrzao lekciju i cak priprijetio ako se budemo previse bunili u vezi sa pricom oko Starog Mosta, da ce poduzeti diplomatske korake protiv pojedinih novina i politicara. Po njegovim rijecima, domacin koji je docekao goste iz Slovacke u Mostaru je ispricao ""samo golu istinu o "padu" mosta u Neretvu"" te da pisanje sarajevskih medija i prozvanih politicara ne doprinosi suzivotu u BiH.
Podvukao je da nam ne pada na pamet da trazimo smjenu "historicara" iz Mostara jer ce njihova zemlja uputiti protestnu notu.
- Vodenjak
@zzzzz, mozes ti to i bolje!zzzzz wrote:Sva ova nemoc Bosnjaka a i ostalih koji ovu zemlju vide kao svoju No1 domovinu, cini mi se polako ali sigurno prelazi u sadomazohizam.
Ono gore ti je potpuno van konteksta i molim te, ako se ti osjecas dijelom onoga cega je Alija nekad bio dio ili cega je to danas Tihic, ima nas koji se nikad nismo tako osjecali!
Vec 15 godina traje ta ista prozaicna i bolesna prica da je napad na SDA napad na Bosnjake!
Dokle vise?
Status rukovodstva politickih stranaka u BiH nije nista jaci od statusa mog sina kod mene! Mogu se ponasati kako hoce sve dok Pedica ne kaze stop!
A on moze reci stop kad god mu se cejfne!
I sve to prema propisima usvojenim u Dejtonu!
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Da, ali od vas 2000 posao u Bosni ceka na nekih pedesetak babinih sinova i kceri. Jos pedesetak ce iz patriotskih razloga odluciti da se vrati i trebace im od sest mjeseci do dvije godine da skontaju da ih u Bosni niko ne zeli jer su opasnost za sve neobrazovane kadrove koji su na funkcije dosli po familijarnim relacijama i sve ce uciniti da pozicije zadrze. Nakon toga, jedina razumna odluka je da se pokusaju vratiti u zemlju studija i pridruze se uz onih 1900 koji su u medjuvremenu nasli posao i zivot dovode u normalu.Normaala wrote:Kikica_mala:
u Ameriku na studije.)
Ovoj drzavi nije u cilju da zadrzi ili u zemlj vrati obrazovani kadar. Da ne spominjem stvaranje obrazovanog kadra radi obezbjedjenja bolje buducnosti. Ovdje se pojedinci zale na postupke OHR-a, dok cute o postupcima nasih politicara koji pokazuju manje brige za buducnost ove zemlje od bilo kojeg stranca koji je igrom slucaja dosao u dodir sa sudbinom nase zemlje!!!
-
mačak u čizmama
ja čula da čovjek ima problemapitt wrote:karikatura od covjeka
- DiplomataSaSela
#33 g
Ne znam sto vam je draze tudje govno od bilo cega naseg pa bio to i Tihic.Zato i prolazimo kako prolazimo.
I volio bih da ovi sto ga nazivaju klempo,gargamel,karikatura...itd da postave svoje slike...narocito ova macka u cizmama
I volio bih da ovi sto ga nazivaju klempo,gargamel,karikatura...itd da postave svoje slike...narocito ova macka u cizmama
-
Kikica_mala
POTPISUJEMOvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Da, ali od vas 2000 posao u Bosni ceka na nekih pedesetak babinih sinova i kceri. Jos pedesetak ce iz patriotskih razloga odluciti da se vrati i trebace im od sest mjeseci do dvije godine da skontaju da ih u Bosni niko ne zeli jer su opasnost za sve neobrazovane kadrove koji su na funkcije dosli po familijarnim relacijama i sve ce uciniti da pozicije zadrze. Nakon toga, jedina razumna odluka je da se pokusaju vratiti u zemlju studija i pridruze se uz onih 1900 koji su u medjuvremenu nasli posao i zivot dovode u normalu.Normaala wrote:Kikica_mala:
u Ameriku na studije.)
Ovoj drzavi nije u cilju da zadrzi ili u zemlj vrati obrazovani kadar. Da ne spominjem stvaranje obrazovanog kadra radi obezbjedjenja bolje buducnosti. Ovdje se pojedinci zale na postupke OHR-a, dok cute o postupcima nasih politicara koji pokazuju manje brige za buducnost ove zemlje od bilo kojeg stranca koji je igrom slucaja dosao u dodir sa sudbinom nase zemlje!!!
U ovome i jeste bit mog prvog posta.
-
wanderer
Jedan sam od onih koji se obicno ili smiju ili placu zbog Tihicevih izjava i poteza, ali mi neki od vas fakat nisu jasni.
Kako to mozete ciniti u ovom slucaju? Koliko vam je godina? Bi li se isto tako smijali da Ashdown nesto slicno uradi Lagumdziji? Zar ste toliko slijepi pored ociju da mislite da sve ruzno sto se desi nekom Tihicu ide vama u korist?
Kako to mozete ciniti u ovom slucaju? Koliko vam je godina? Bi li se isto tako smijali da Ashdown nesto slicno uradi Lagumdziji? Zar ste toliko slijepi pored ociju da mislite da sve ruzno sto se desi nekom Tihicu ide vama u korist?
- DiplomataSaSela
lagumdjiji ne bi imo ni potrebe da cini bilo sta jer je potpuna nulaJasho wrote:Lagumdžiji ne bi mogao to učiniti, jer Lagumdžija nije idiot i obična politička marioneta, kao Tihić!
- Zox
Ne ne, nismo se razumjeli, evo sad zrelo, za mojih 26 godina: Lagumdzija mi ne lici na Gargamela, Tihic dawanderer wrote:Jedan sam od onih koji se obicno ili smiju ili placu zbog Tihicevih izjava i poteza, ali mi neki od vas fakat nisu jasni.
-
Fair_Life
- Vodenjak
#47 Re: g
Varas se Diplomato...DiplomataSaSela wrote:Ne znam sto vam je draze tudje govno od bilo cega naseg pa bio to i Tihic.Zato i prolazimo kako prolazimo.
Ubijedjen sam da kod svih nas, kojima je imalo stalo do ove nase Bosne, sve ovo sto se desava izaziva u najmanju ruku blagi osjecaj mucnine...
Meni se povraca, ljut sam, bijesan, bespomocan..
Druga je stvar sto mi je, kao i nekima ovdje, potpuno jasno da uzroci ovakvog ponasanja zapadnih politicara ne leze u njima samima vec upravo u idiotima i mormonima koji nas vode evo vec 15 godina!
I sve sto se desava je mila majka sta bi se moglo i trebalo desavati!
A ti sad reci kako to nije tacno i kako smo mi suverena i samostalna zemlja!
A onda idi i trazi donaciju (sadaka na bosanskom!) - istu onakvu kakvima je barem 70% "suverene i samostalne" obnovljeno do sada!
Govorim o kucama i stanovima..
Fabrike i tako i tako ne trebaju nikome!
-
airman1
Ponasanje OHR-a u ovom slucaju je nedopustivo, ma o kome se tu radilo, Tihicu ili bilo kome, mislim da je to cak i izvan ingerencija OHR-a, da ne kazemo najgrublja uvreda. Tihic je ruzan, fakat, ne da gledat' u sebe, ali da li je vaznije da je politicar prijatne vanjstine a nesposoban, ili obratno? Sad daleko od toga da je Tihic sposoban, ali malo mi je prazno ovo "napucavanje" njegovog vanjskog izgleda, nije njemu posao da bude lijep, vec pametan. E, tu je skroz uprskao, a li to je sasvim u skladu sa preformansama BiH politicara. Svi do jednoga, nasa izabrana rukovodstva su nekompetentni da se bave politikim, da ne kazem, moralno nepodobni. Tacan je opis Hejsa :"posteni kurvin sin", to jeste slika Americke politike, sve je dozvoljeno unutar onoga sto je dogovoreno, zato se i trosi vrijeme i energija PRIJE nego pocnu pregovori, jer se na pregovorima uglavnom pregovara oko detalja nekog okvirnog sporazuma. Sam Dejton je najbolji primjer. Kada su prihvacene osnovne odrednice Dejtonskog ustava, onda je dalje sve "po pravilima" dozvoljeno kada su u pitanju nijanse samog sporazuma. Ali da se ne ide predaleko od teme. Tihic je farsa sam za sebe, ali je ponasanje OHR-a u ovom slucaju nedopustivo. A sto se tice skole, kakve veze ima gdje se zavrsi Fakultet, vaznije je sta imas u glavi nakon toga. Eno ga GW Bush, diplomac sa Univrziteta Yale, pa je bas sladak. Pravo je valj'o Amerima ovih godina. Kakve to veze ima.
-
Murisno1
ma ovo s OHR-om je katastrofa.
Pa jel vi mislite da je to udarac na SDA i Tihića... OHR je ponizio i ismijo sve nas ... jebe se svijetu ko nas predstavlja ili koji narod... vazno je da je OHR po ko zna koji put ponizio i ismijo nas sve, nije bitno jesil SDPovac ili sta vec drugo... sramota...
Pa jel vi mislite da je to udarac na SDA i Tihića... OHR je ponizio i ismijo sve nas ... jebe se svijetu ko nas predstavlja ili koji narod... vazno je da je OHR po ko zna koji put ponizio i ismijo nas sve, nije bitno jesil SDPovac ili sta vec drugo... sramota...
-
Bastet
a i ja bi se brinula za budućnost neke tamo zemlje da mi je plaća oko 80. 000 eura... a to da je došao igrom slučaja... how yes no... mislim u kom svijetu ti živiš? ne pravdam naše političare no ak ih je narod izabrao da ih predstavlja (sada neću ulaziti u to kako) onda bi nas i trebali predstavljati...OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:nasih politicara koji pokazuju manje brige za buducnost ove zemlje od bilo kojeg stranca koji je igrom slucaja dosao u dodir sa sudbinom nase zemlje!!!