Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MarlboroGold

#6051 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Tu je i Bruno Guimareš. Igračina je nema šta. Razumijem i njegovu ulogu na terenu.

Ali kad onaj odvratni favela mentalitet proradi kod njega rijetko kad bude kažnjen koliko treba biti.
MarlboroGold

#6052 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Još jedna sezona za zaborav realno. Što se mene tiče Arteta ima još jednu godinu i to je to. Bez osvajanja ili lige ili lige prvaka treba biti nogiran na kraju sljedeće sezone. Domaći kupovi nisu dovoljni. Nema više prostora za razna opravdanja od povreda do svega ostalog.

Najviše nas povezuju sa Nicom Williamsom, Viktorom Gyokeresom i Martinom Zubimendijem što se tiče pojačanja. Vrijeme je da se pozdravimo sa Jorginhom, Zinchenkom, Martinellijem, Jesusom i Sterlingom (svakako je iznajmljen) i da se od nekih od njih skupi fina suma novca za pojačanja.

Nakon nekoliko zadnjih mjeseci vrijeme je i da se pronađe zamjena za Odegaarda. Frajer ne liči na sebe nakon povratka na teren u novembru od povrede. Mislim da nam je dijete Max Dowman sa 15 godina već sad bolji od Odegaarda, ali je za njega ipak još rano. Ono što sam vidio od Maxa moram reći da je nevjerovatan. Hvalili su ga Rio Ferdinand, Michael Owen i drugi koji su ga gledali uživo da je to sljedeća velika engleska zvijezda na pomolu.
vaučer

#6053 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Mislim da samo bacate sezonu u vjetar ako ostavite Artetu i naredne sezone (ne da ću se puno buniti). Jednostavno će svi skupa opet izgoriti jer je on pod pritiskom. Tip je postao Mourinho-light sa izjavama u zadnje vrijeme, za ne povjerovati šta izvaljuje. Pored sveg tog ga se i dalje u Engleskim medijima kuje u zvijezde kao da je nešto zbilja napravio.

S druge strane od svih pretendenata na naslov, mislim da morate najmanje kemijati u prelaznom roku. City ima totalni rebuild, Liverpool isto dosta toga mora odraditi, Arsenal treba nabiti nogom Martinelija i dovesti produktivno lijevo krilo i devetku, sve ostalo imaju više manje.
MarlboroGold

#6054 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Neka, još jedna godina. Eto mu 250m i zadnja šansa za bilo šta i da pusti ručnu sa ove ekipe da ne igramo na momente kao ušminkani Stoke City.

Liga ili liga prvaka su must win. Inače će ta sezona biti totalni promašaj.
Tromblon

#6055 Re: Arsenal F.C.

Post by Tromblon »

Arsenal hahaha. Arteta je uvijek blizu. I još jedna sezona za ismijavanje je u pripremi. Wenger na aparatima i dalje.
SmokingMan

#6056 Re: Arsenal F.C.

Post by SmokingMan »

Je li sada vrijeme, onaj pravi trenutak @MarlboroGold :thumbup:

MarlboroGold

#6057 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

SmokingMan wrote: 09/12/2025 13:32 Je li sada vrijeme, onaj pravi trenutak @MarlboroGold :thumbup:

Nadam se da jeste, ali će naredni period pokazati je li ova ekipa mentalo sazrila kao i sam Arteta. Desetkovani smo pozadi trenutno, ali sreća pa ide malo lakši raspored pa bi se bar dvojica trebali oporaviti do teških utakmica u januaru i februaru.

Ako opet završimo sezonu bez osvajanja lige Arteta treba otići i tu nema puno filozofije. 3x drugi prije ovog i ako opet bude isto mislim da je dosta s njim, a nadam se da će Kroenke postupiti ispravno i uručiti mu otkaz u tom slučaju.

Koliko god nas je izdigao iz onog što smo bili tu je već 6 i kusur godina sa samo jednim FA kupom iz prve sezone, a to je malo nakon potrošenih milijardu eura na transfere.

Isto tako smatram da Eze treba počinjati umjesto Odegaarda jer je na toj poziciji bolji igrač od njega i s njim na toj poziciji smo imali dobar niz, tako da ne treba kvariti ono što funkcioniše. Martin ne liči na sebe već 2 sezone. Na kraju sezone bi ozbiljno trebao razmisliti o prodaji ili bar skidanju kapitenske trake i da je da Rice-u koji je pravi lider na terenu.
MarlboroGold

#6058 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Nakon Dowmana stiže još jedan dragulj. Arsenal je oborio rekord u uefa youth ligi. Prvi put ikad da je u igru ušlo dijete od 13 godina.

Tehnika šuta dosta podsjeća na Ronalda.
MarlboroGold

#6059 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Tanki smo pravo. Ovo je večeras bio teški antifudbal protiv Sportinga.

Malo je naprijed proradilo tek kad su Dowman i Trossard ušli. Do tad ništa.

Protiv Citya nam treba Bog. Ne vidim kako ćemo proći bez poraza sa ovakvom formom.

Ako se ne dignu na vrijeme i Atletico će nas izbaciti lagano.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6060 Re: Arsenal F.C.

Post by liaar »

ja sam ovu sezonu halalio, nakon utakmice sa Bornmutom, očajem protiv Sportinga i ovom utakmicom protiv Citya.

2 utakmica protiv Citya u kojoj Havertz fula čisti zicer 1 na 1 sa Donnarupom. Prvo na početku finala Kupa kad je izašao 1 na 1 i pucao u njeg, i opet sad u Ligi izlazi 1 na 1 i puca u golmana

2 zicera koja su lagano mogla i donijeti kup (da su rano poveli sumnjam da bi onako dominirao City) i ovo eventualno da je u Ligi zabio, vjerujem da bi promijenilo utakmicu
vaučer

#6061 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Nije mi jasno oko čega panika. Da, izgubili ste od Citya ali su ih bome vile pronosale. Arsenal je imao brdo dobrih prilika i stativa i trebali ste pobjediti. Skulirajte se, pobjedite narednu utakmicu i polako. Nije ni City što je bio. Dolazi naslov, samo bez panike.
MarlboroGold

#6062 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

vaučer wrote: 22/04/2026 12:21 Nije mi jasno oko čega panika. Da, izgubili ste od Citya ali su ih bome vile pronosale. Arsenal je imao brdo dobrih prilika i stativa i trebali ste pobjediti. Skulirajte se, pobjedite narednu utakmicu i polako. Nije ni City što je bio. Dolazi naslov, samo bez panike.
:thumbup:

jbg kad je čojk emotivan teško je misliti na takav način pogotov kad ne ide

Inače, u vezi teme... ne pamtim ovakvu atmosferu na Emiratima:

Idemo do kraja COYG
vaučer

#6063 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Zato slušaj navijače Liverpoola, mi smo odradili sve verzije gubljenja naslova koje postoje i znamo kad nešto ide u tom smjeru. :D
Logovan

#6064 Re: Arsenal F.C.

Post by Logovan »

Kakva je situacija sa Artetom, hoće li ostati? Zavisi li ostanak od trofeja?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6065 Re: Arsenal F.C.

Post by liaar »

Ja moram ovaj gore svoj raniji komentar da povučem za sad.

Bio sam skeptičan, ali su momci protiv Fulhama odigrali srcem i pokazali da ne odustaju, i onda Everton uze 2 boda Cityu.

Ovo sinoć je bila luda kuća, Gabriel i Saliba odigrali nazad bez greške, Sorloth kad je ušao nije mogao meda sa kašike.

Gyokeres po meni igrač utakmice uveliko. Svaku dubinsku loptu je dobio koju su slali iz odbrane, prima loptu sa 2 igrača na leđima. Jedini "kiks" onaj šut preko prečke, ali halal mu bilo. i o tome koliko su realne one ocjene na aplikacijama tipa Sofascore i to, Gyokeres dobio 5.5 - haos

Iskreno se nadam da neće kiksati preostale tri utakmice u EPL, da će barem uzeti taj trofej
MarlboroGold

#6066 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Gyokeres je u brutalnoj formi. Kretnje su mu mnogo bolje u posljednja 2 mjeseca nego u prethodnom periodu. Učestvuje u skoro svemu. Mislim da mu je samopouzdanje značajno skočilo kad je manje više sam odveo Švedsku na svjetsko prvenstvo. Tu se nešto desilo s njim i skroz je drugačiji na terenu.

Radi, trči i ima ga svugdje na terenu. Samo na završnici i tehnici (ovo drugo je mnogo teže) da još poradi i biće top. Sa ovakvom igrom i energijom baš podsjeća na Mandžukića iz najboljih dana.
MarlboroGold

#6067 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

Logovan wrote: 06/05/2026 12:03 Kakva je situacija sa Artetom, hoće li ostati? Zavisi li ostanak od trofeja?
Ništa se o tome ne govori niti on šta sam o tome priča. Čisto sumnjam da će mu dati pedalu ako ne osvoji ligu ili ligu prvaka, jer je Arsenal finansijski nikad bolji. Amerikancima su samo pare važne :mrgreen:
MarlboroGold

#6068 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

vaučer wrote: 06/05/2026 11:51 Zato slušaj navijače Liverpoola, mi smo odradili sve verzije gubljenja naslova koje postoje i znamo kad nešto ide u tom smjeru. :D
:lol:
MarlboroGold

#6069 Re: Arsenal F.C.

Post by MarlboroGold »

https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 5py534dvlo

Stvarno su neumorni :lol: Pa ovo se samo pripisuje Arsenalu i nijednoj drugoj ekipi.

Naravno, potpaljeno i od strane pojedinih pundita čija imena bolje da ne spominjem :mrgreen:
Osmi Socrates

#6070 Re: Arsenal F.C.

Post by Osmi Socrates »

Takva prigovaranja nemaju nikakvog osnova ali nije istina da se samo pripisuje Arsenalu. I sam članak navodi drugi primjer.
vaučer

#6071 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

MarlboroGold wrote: 08/05/2026 14:40 https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 5py534dvlo

Stvarno su neumorni :lol: Pa ovo se samo pripisuje Arsenalu i nijednoj drugoj ekipi.

Naravno, potpaljeno i od strane pojedinih pundita čija imena bolje da ne spominjem :mrgreen:

Koje smeće od članka.
Dan te jebo klub nije bio u finalu dvaes' godina, šta bi trebali, umjereno se radovati?
Post Reply