Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

plemba

#76 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by plemba »

iskreno... kad hodam gradom pozdravim ljude koje poznajem ako sam u good mood... ako nisam, ma ni rodenu mater ne pozdravljam...
ako mi se neko obrati i pozdravi me i ja to primijetim (sto je jako bitno, jer cesto se zamislim pa ne vidim) uvijek odgovorim na pozdrav...
bez_ideje

#77 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by bez_ideje »

Ma ako te sretnem negdje mimo centra grada pozdravim se ,stanem,popricam........a na potezu od BBI-a do Sebilja....mater rodjenu ne registrujem...mal prostor,previse ljudi,buka.......iskljucim se totalno i samo picim naprijed
sgsaray

#78 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by sgsaray »

11sumirp wrote:eto onda nemoj djaba,oni i ovi sto rade za drzavne sluzbe....
ko da im hljeba iz usta otimas,...a nije gledas ocel te prepoznat .... :D :D :D
E ovdje si 100% u pravu!!!! Kao da im uzimaš hljeb iz ruku. A visina u priči o plati je tek posebna tema za diskusiju.
Posebno oni koji isti taj hljeb nisu imali jesti. E sada su oni gospoda sa kravatama i gospođe sa bundama. A to što većini smrdi iz usta čisto da :run: !!!
Bljak. Nema se operu- za početak!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#79 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ladyblue18 »

Ja sam nekidan se vracala sa faxa, bili rezultati ispita i pala. :roll:
Navecer na msnu napade me jaranica iz osnovne zato sto je nisam pozdravila. :roll:
Meni do same sebe nije bilo, nit sam koga registrovala, a ispadoh kucka arogantna. Inace uvijek je u zivotu pozdravim i ispricamo se. :roll:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#80 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Toto »

sgsaray wrote:Ne znam da li sam jednina,mada sumnjam - ali arogancija ljudi me iznenađuje svaki dan. Baš kada pomislim ma ništa me više ne može iznenanaditi a ono pljussss! :? Ne znam šta se dešava sa ljudima koji se danima pozdravljaju sa mnom a onda jednog dana samo okrenu glavu ili pređu ulicu na drugu stranu???? :run: Ne kontam zaista????
Ima li još ovakvih slučajeva ili sam možda 'jedinstvena'! :roll:
ako neko prodje pored tebe -a ne pozdravi: tu bi i moglo biti do arogancije doticnoga
ako je neko prebjego na drugu stranu ulice: tu ima nesto dublje
trebalo bi prokontat koliko tebe ima u tim dubinama
Last edited by Toto on 17/10/2009 12:10, edited 1 time in total.
JThomas

#81 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by JThomas »

ladyblue18 wrote:Ja sam nekidan se vracala sa faxa, bili rezultati ispita i pala. :roll:
Navecer na msnu napade me jaranica iz osnovne zato sto je nisam pozdravila. :roll:
Meni do same sebe nije bilo, nit sam koga registrovala, a ispadoh kucka arogantna. Inace uvijek je u zivotu pozdravim i ispricamo se. :roll:
kučko arogantna :D nije te stid, ti digla nos nešto... :D

ma nekim ljudima ne možeš nacrtati da ih jednostavno nisi vidio. pa bolan idem da stignem negdje, a ne da gledam ko me gleda...kad me neko prvi pozdravi, uzvratiću i ako se ne mogu sjetiti ko je i otkud ga znam, ali brate, koliko je teško shvatiti da te možda nisam vidio/čuo, iz milion mogućih razloga?
metal_rules_cura

#82 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by metal_rules_cura »

Hajde da pricamo o nepozdravljanju u situacijama kada te osoba ocito vidjela, to je jasno iz aviona, ali je namjerno okrenula glavu... U svim drugim situacijama kada ne vidim ljudi koji me poznaju dovoljno to ne bi trebali zamjeriti. Ako zamjere, njihov problem.

Nego, zanima me... Kakva je razlika izmedju nepozdravljanja na istoj strani ulice i prelaska na drugu? Kakve dubine?
PalaSa Marsa

#83 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by PalaSa Marsa »

Kao prvo, nije da se mjesam gdje mi nije mjesto, al' fakat ovaj naslov"Arogancija bez ikakvog razloga" hm mi malo bas ono odudara. :zoka:
Mislim da nijedna tako ta van-serijska pojava kod ljudni nije bez razloga. Opstepoznato je to, da je Arogancija, Prepotencija i sl. uzrocno-posljedicna pojava
ljudi koji su nesigurni u sebe i sl. i tom svojom maskom Arogancije i sl. zele garant' pokazati nesto drugima s'tim. (Eto im, neka ih) :D
A sto se mene tice isto tako, ne volim se opterecavat' tudjim problemima, al' fakat se moze desit' da nekad covjek prodje pored nekog', a da ne vidi tog nekog i da to nama u tom' trenu izlgeda malo "zacudjujuce" (a nebi trebalo) jer ko zna sta koga tisti, muci, ili u kakvim je mislima taj neko, pa nas mozda nije ni primjetio. Barem ja to tako gledam, mada mi se fakat rijetko (il' skoro nikako) desi da me neko koga dobro poznajem ne pozdravi. :)
Erzsebet

#84 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Erzsebet »

ladyblue18 wrote:Ja sam nekidan se vracala sa faxa, bili rezultati ispita i pala. :roll:

Image

:D :sax:
Erzsebet

#85 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Erzsebet »

Hajde prestanite pričati samo o pozdravljanju, jer nije samo to tema :).

Šta mislite o spomeniku u Skopju? Ja bih jedan takav ovdje digao raji iz Centrala.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#86 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

ali stvarno kako te nije stid? ne smiješ fursatiti profesorima pa na prijateljici se našla istresati...

sramoto :x

:D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#87 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Chmoljo »

Erzsebet wrote:Hajde prestanite pričati samo o pozdravljanju, jer nije samo to tema :).

Šta mislite o spomeniku u Skopju? Ja bih jedan takav ovdje digao raji iz Centrala.
a kakav bi onda bio na Zmajevcu? :D
Edin H.

#88 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Edin H. »

bez_ideje wrote:Ma ako te sretnem negdje mimo centra grada pozdravim se ,stanem,popricam........a na potezu od BBI-a do Sebilja....mater rodjenu ne registrujem...mal prostor,previse ljudi,buka.......iskljucim se totalno i samo picim naprijed

Nisi ba na Oxford Streetu :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#89 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:
ali stvarno kako te nije stid? ne smiješ fursatiti profesorima pa na prijateljici se našla istresati...

sramoto :x

:D
Ah znas nas sa prava... 8-) :mrgreen:
djani s

#90 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by djani s »

Mislim da postoji "pozitivna" i "negativna" arogancija :) . Ova prva arogancija je sredstvo odbrane od ljudi s kojima se ne zeli bilo kakav kontakt 8) . Negativnom arogancijom se koriste ljudi koji ne vide ili ne osjete razliku izmedu od onoga "sto su oni umislili da jesu" i realnosti. Vjerovatno zbog toga ovaj vid ispoljavanja "ufuranosti" izaziva kod posmatraca podsmijeh :-) a bogami, u ekstremnim slucajevima, i gadenje.
bez_ideje

#91 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by bez_ideje »

Edin H. wrote:
bez_ideje wrote:Ma ako te sretnem negdje mimo centra grada pozdravim se ,stanem,popricam........a na potezu od BBI-a do Sebilja....mater rodjenu ne registrujem...mal prostor,previse ljudi,buka.......iskljucim se totalno i samo picim naprijed

Ma gore........meni je ono u centru grozno....jos kad su baste ljeti,zimi i nekako .....pa isto veleslalom :x :x Premal prostor za onoliko ljudi .....tada necu da gledam i ne mogu da gledam....samo hocu da se izvucem "otalen" :mrgreen: :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#92 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Admir_1984 »

Idi ulicom Branilaca Sarajeva, isti ti djavo dodje. razlika na kraju bude 1minut :D
beautifullshinyb.

#93 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by beautifullshinyb. »

bez_ideje wrote:
Edin H. wrote:

Ma gore........meni je ono u centru grozno....jos kad su baste ljeti,zimi i nekako .....pa isto veleslalom :x :x Premal prostor za onoliko ljudi .....tada necu da gledam i ne mogu da gledam....samo hocu da se izvucem "otalen" :mrgreen: :mrgreen:
jos kad krenu buljiti u tebe...a curice se krenu kofrciti....uzas
ja uvijek uzimam sporedne ulice i kako rekoh, gledam svog posla :D
Female_Sa

#94 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Female_Sa »

sgsaray wrote:Drugarica koja se porodila prije 6 mjeseci više nije normalna. Ma ni u trudnoći je bila nepodnošljiva ali sam joj ja to odbijala na drugo stanje i činilo mi se ''u redu''. Međutim, sada kada je valjda shvatila da sa djetetom život više nije sport i da je to obaveza i briga za cijeli život - naprosto je nepodnošljiva a ja mislim i LJUBOORNA na mene zato što ja još uvijek nisam u situaciji kakvoj je ona. Kada joj kažem da sam išta tu i tamo i da sam izlazila ona jednostavno prečuje to i iskulira moju priču.
Jednom sam joj prilikom rekla da znam šta su djeca i sve ovo gore navedeno.....a ona je to izgleda sada tek shvatila pa se pojede.

A planirala ih je 3-4!!!! A sada ne može ni ovo jedno da gleda!

Ljudi me na ulici pitaju šta je s njoj?????
Slicno se i meni desava. Nakon sto sam se udala, dosla sam u situaciju da nemam sa kim popiti kafu jer su sve moje drugarice jos uvijek slobodne, nemaju ni momke, a ja toboze vec "zenturaca". Imam poprilicno, hvala Bogu, fin zivot, divnog muža i nista mi ne fali osim sto nemam najbolje drugarice :roll: . Ako se ponekad i desi da sa nekom na kafu izadjem, uvijek me toliko iznerviraju da se uplakana vratim kuci. A cesto se desi da se jednostavnio naprave da me ne vide, okrenu glavu od mene na ulici, a ja budala ko cukica trcim za njima. Niciji rodjendan ne zaboravim, niti Osmi mart, svima poklone kupim ali meni niko nista i to me toliko boli. Mjesecima sam ih zvala (bilo nas je pet koje smo se druzile) da pijemo kafu, da mi dodju ali niko nikad (kad sam se udala samo su mi dvije cestitale). Nece ni na telefon da se jave kad ih zovem. Ali covjek se zbog toga ne treba sekirati. Sta cu..ja nikome nista nisam ukrala. Svako je kovac svoje srece i svako zivi svoj zivot kako zeli, u to ne ulazim, ali me boli sto me tako ignorisu stvarno bez ikakvog razloga.
JThomas

#95 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by JThomas »

e da izvineš moj francuski, hebale te takve jaranice.
valterrr

#96 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by valterrr »

koja ba arogancija to je nekultura
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#97 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by Truba »

Female_Sa wrote:
sgsaray wrote:Drugarica koja se porodila prije 6 mjeseci više nije normalna. Ma ni u trudnoći je bila nepodnošljiva ali sam joj ja to odbijala na drugo stanje i činilo mi se ''u redu''. Međutim, sada kada je valjda shvatila da sa djetetom život više nije sport i da je to obaveza i briga za cijeli život - naprosto je nepodnošljiva a ja mislim i LJUBOORNA na mene zato što ja još uvijek nisam u situaciji kakvoj je ona. Kada joj kažem da sam išta tu i tamo i da sam izlazila ona jednostavno prečuje to i iskulira moju priču.
Jednom sam joj prilikom rekla da znam šta su djeca i sve ovo gore navedeno.....a ona je to izgleda sada tek shvatila pa se pojede.

A planirala ih je 3-4!!!! A sada ne može ni ovo jedno da gleda!

Ljudi me na ulici pitaju šta je s njoj?????
Slicno se i meni desava. Nakon sto sam se udala, dosla sam u situaciju da nemam sa kim popiti kafu jer su sve moje drugarice jos uvijek slobodne, nemaju ni momke, a ja toboze vec "zenturaca". Imam poprilicno, hvala Bogu, fin zivot, divnog muža i nista mi ne fali osim sto nemam najbolje drugarice :roll: . Ako se ponekad i desi da sa nekom na kafu izadjem, uvijek me toliko iznerviraju da se uplakana vratim kuci. A cesto se desi da se jednostavnio naprave da me ne vide, okrenu glavu od mene na ulici, a ja budala ko cukica trcim za njima. Niciji rodjendan ne zaboravim, niti Osmi mart, svima poklone kupim ali meni niko nista i to me toliko boli. Mjesecima sam ih zvala (bilo nas je pet koje smo se druzile) da pijemo kafu, da mi dodju ali niko nikad (kad sam se udala samo su mi dvije cestitale). Nece ni na telefon da se jave kad ih zovem. Ali covjek se zbog toga ne treba sekirati. Sta cu..ja nikome nista nisam ukrala. Svako je kovac svoje srece i svako zivi svoj zivot kako zeli, u to ne ulazim, ali me boli sto me tako ignorisu stvarno bez ikakvog razloga.
ne mogu vjerovati da ovo postoji

da im nisi preotela momka i udala se za njega (svima njima istog hairliju :lol: :lol: :lol: :lol: )
ljubav_aha

#98 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

arogancija je odlicno mjerilo necije ogranicenosti :mrgreen:
metal_rules_cura

#99 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by metal_rules_cura »

ljubav_aha wrote:arogancija je odlicno mjerilo necije ogranicenosti :mrgreen:
Da, kada bi to bio samo mentalni problem, medjutim bojim se kako su razlozi malo dublji.
ljubav_aha

#100 Re: Arogancija ljudi bez ikakvog razloga

Post by ljubav_aha »

metal_rules_cura wrote:
ljubav_aha wrote:arogancija je odlicno mjerilo necije ogranicenosti :mrgreen:
Da, kada bi to bio samo mentalni problem, medjutim bojim se kako su razlozi malo dublji.
naravno,ogrnaicenost je takodjer dio mentlanog sklopa,ima tu vise socio-faktora :)

kompleksna problem,ali se cesto ispostavi daje u pitanju kompleks nize/vise vrijednosti ,ne-znanja i materijalni status
Post Reply