Arnaut umjesto Alkalaja

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

suncokrete, daj malo objasni familijarne odnose ovih Arnauta, nesto mi nije jasno :D

dobro, skontala sam da bez obzira na prezime nisu "Arnauti" (Arbërori, Shqiptari) i da veze nemaju sa Albancima (i qartë). Malo mi strange bosnjacka imena Borisha i Srdjan, ali mi jos vise strange da neki "Borisha" dijeli mudzahedinima drzavljanstva, a da neki "Srdjan" pravi dzamiju od konzulata. Jesu li oni u nekom rodu sa Selimom Arnautom ili nisu?
suncokret13

Post by suncokret13 »

basta sljezove boje wrote:suncokrete, daj malo objasni familijarne odnose ovih Arnauta, nesto mi nije jasno :D

dobro, skontala sam da bez obzira na prezime nisu "Arnauti" (Arbërori, Shqiptari) i da veze nemaju sa Albancima (i qartë). Malo mi strange bosnjacka imena Borisha i Srdjan, ali mi jos vise strange da neki "Borisha" dijeli mudzahedinima drzavljanstva, a da neki "Srdjan" pravi dzamiju od konzulata. Jesu li oni u nekom rodu sa Selimom Arnautom ili nisu?

borisa ili barisa...:-)

arnaut,

koliko je meni poznato je TURSKI pogrdni naziv za albance.

jer ovi potoniji ni s turcima nisu bili u dobrim odnosima.

poznato ti je i prezime arnautovic,

a imena koja se neuklapaju u u spisak muslimanskih imena...:-),ima ih dosta.

u Sarajevu je bilo,a ima ih i danas muslomana s imenom SLOBODAN !???? ( poznajem ih 2-3 )
a isto kao i hrvata ( poznat mi je jedan iz Ljubuskog ).

moguca su imena znaci slobodn,goran.....i jos po neko koje bi se moglo svrstati ( odnosno koje se nekada svrstavalo u kategoriju NARODNIH imena - sada su drugaciji kriteriji i kategorizacija ).

obicno takva imena su se davali djeci poslije II sv.rata......pa se s tim donekle ...namjerno prikrivala nacionalna pripadnost,ali ni to ne mora biti tacno,kod nas su bila i popularna imena Tarzan,Sandokan,Fekal :-),Naser,Indira,BrusLi - mozda i varijanta Brus Li,Garinca.............tito vec nije,mislim da je to bilo zabranjeno.nisam siguran

sto znaci,a to mnogimi ni dan-danas nije jasno,
covjeka NE TREBA cjeniti po imenu i prezimenu !

postoje drugi kriteriji,npr visok,nizak,mlad,star,lijep,ruzan....itd.

borisha je bio pravnik u osiguravajucem zavodu Sarajevo,( donosio odluke o tome da li ce se neka ili ne auto-steta platiti,na osnovu sup-ovog izvjestaja ..SUP=MUP........mislim da je bio u SKJ,mada to nije bitno.......preelazi na sud.............ali sve u svemu sam se iznenadio i to podobro,kada je bila frka oko podjele drzavljanstava,uglavnom da se rezumira,on ima pojedinih zasluga u stranci i ovoj ,a i u

a uostalom,siguran sam da Ti znas mnogo vise od ovoga napisanog,a nadam se da sam donekle uspjeo odgovoriti misteriju oko podjele drzavljanstava.
basta sljezove boje

sta mislis, je li Borisa dobio ime po Borisi Kovacevicu? :-)

koji paradoks bosanski, starci ti zaklete komunjare, dobijes ime po narodnom heroju, a onda dijelis drzavljanstva mudzijima :D
m_myers

Post by m_myers »

basta sljezove boje wrote:suncokrete, daj malo objasni familijarne odnose ovih Arnauta, nesto mi nije jasno :D

Dopusti mene da ti ja objasnim, jer znam ovu familiju. I Boriša i brat mu Srđan Arnaut su muslimani, oca i majke muslimanke, ali komunjarska porodica. Otac mu je stari komunista i tada kada su se ovi izlegli, toliko mu je vjera značila da je djeci dao imena kakva je dao. Inace, ta je porodica bukvarski primjer 100% ZABIH kadrovnika: okreeci se tamo kamo vjetrovi pušu. Mislim da bi svako od njih, da danas-sutra dođu vijetnamci na vlast u BiH Damir, brat mu Zlatko dali djeci imena Nguyen, Min Hao itd. Takvi nemaju ideala, takvima je vlast ideal.
Things

Post by Things »

m_myers i ja poznajem ovu porodicu i mogu samo da potpisem sve tvoje napisano...nazalost ovo je samo jos jedan slucaj koliko je nekoj djeci u startu sve obezbjedjeno...tata i mama aranaut su radili po ministarstvima i ambasadama i mirno su skolovali svoju djecu dok su ovdje granate padale :x
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Sve u svemu Alkalaj ostaje ministar vanjskih poslova BiH.
Prozor

Post by Prozor »

m_myers wrote:

Dopusti mene da ti ja objasnim, jer znam ovu familiju. I Boriša i brat mu Srđan Arnaut su muslimani, oca i majke muslimanke, ali komunjarska porodica. Otac mu je stari komunista i tada kada su se ovi izlegli, toliko mu je vjera značila da je djeci dao imena kakva je dao. Inace, ta je porodica bukvarski primjer 100% ZABIH kadrovnika: okreeci se tamo kamo vjetrovi pušu. Mislim da bi svako od njih, da danas-sutra dođu vijetnamci na vlast u BiH Damir, brat mu Zlatko dali djeci imena Nguyen, Min Hao itd. Takvi nemaju ideala, takvima je vlast ideal.
Offtopic, nikad nisam razumio sto su zestoki bosnjacki komunisti kao i Bosnjaci-ateisti i jako sekularizirani Bosnjaci cesto davali "srpska" imena, pa cak i velikan kao Dzemal Bijedic. Sa druge strane nisi mogao naci ateistu i zestokog komunistu Srbina ili Hrvata da ima djecu Muhameda, Envera...
m_myers

Post by m_myers »

Things wrote:m_myers i ja poznajem ovu porodicu i mogu samo da potpisem sve tvoje napisano...nazalost ovo je samo jos jedan slucaj koliko je nekoj djeci u startu sve obezbjedjeno...tata i mama aranaut su radili po ministarstvima i ambasadama i mirno su skolovali svoju djecu dok su ovdje granate padale :x
Boli to čovjeka jako, jer se osjecas nekako malo manje vrijednim. Dok si trunuo po rovovima, crkavao od gladi, krvario za ovu Bosnu (njoj halal svaka kap krvi koje sam prosuo,a jesam!), oni su se školovali na najprestižnijim svjetskim fakultetima. Hajd,nije ni to problem,neka ih,nek se školuju, ali znam njihov stav, znam da su to pijavice koji ispijaju sve iz ove države, a to opravdavaju svojom "stručnoscu", a sve pod krinkom patriotizma. Boli me, što znam da je njima Bosna, svi je uništavaju kao rapidni karcinom, a svi imaju druge pasoše kao backup u svojim džepovima. Nikada nisam bio ni na kog ljubomoran, moja je volja bila da u 17toj uzmem pušku, ali ne dam, jednostavno ne dam, da su svi ti drugi, veće patriote od nas koji smo bili ovdje i ne želim da mi zemlju u svijetu predstavlja neko kome je ona samo pogodno tlo za malverzacije.

Malo sam analizirao naše prethodne ministre vanjskih poslova (čast rahmetli Ljubijankiću) i skontao da je svaki od njih uvijek imao rezervno državljanstvo. I Šaćirbey, i Alkalaj, a evo i Aranut su bili ponosni nosioci USA pasoša. PA,DOVRAGA, ZAR JE USLOV IMATI DVOJNO (ILI TROJNO KAO ALKALAJ) DRŽAVLJANSTVO DA BI BIO MINISTAR VANJSKI POSLOVA???? :x

Nek ide sve u vražiju mater,glava me boli dok ovo pišem!!!
aida81

Post by aida81 »

arnauti su iz arnauticca, koji su se doselili u bih za vrijeme vladavine arnaudija, koji su arnautisali cijelu bih, pa su ostavili u amanet da arnautissu i ovo malo jada sto je ostalo. prvi potomci arnauta radili su u obavijestajnim zajednicama - stoje pretca danasnjim tajnih sluzbi, pa se od tada to prezime vazda vrtilo po vlasti, javno ili tajno. tako da, glasajte molim vas, glasajte i opet, i opet, i opet, i sve zaboravite sto prije da bi mogli opet da glasate, bas ste slatki a i ovi arnauti su nam tipicni predstavnici naroda. jedva cekam na svijet da dodju i novi arnautici jebo nas otac retardirane
basta sljezove boje

Prozor wrote:
m_myers wrote:

Offtopic, nikad nisam razumio sto su zestoki bosnjacki komunisti kao i Bosnjaci-ateisti i jako sekularizirani Bosnjaci cesto davali "srpska" imena, pa cak i velikan kao Dzemal Bijedic. Sa druge strane nisi mogao naci ateistu i zestokog komunistu Srbina ili Hrvata da ima djecu Muhameda, Envera...
offtopic, pokojni Branko Mikulic je zelio da mu se unuka zove Azra, kcerka njegove pokojne kcerke Planinke i nekog Rusa. Na kraju je prevagnuo Rus i cura je dobila ime Nastija ili Nastasija ili tako nekako
Prozor

Post by Prozor »

basta sljezove boje wrote:
Prozor wrote:
m_myers wrote: Dopusti mene da ti ja objasnim, jer znam ovu familiju. I Boriša i brat mu Srđan Arnaut su muslimani, oca i majke muslimanke, ali komunjarska porodica. Otac mu je stari komunista i tada kada su se ovi izlegli, toliko mu je vjera značila da je djeci dao imena kakva je dao. Inace, ta je porodica bukvarski primjer 100% ZABIH kadrovnika: okreeci se tamo kamo vjetrovi pušu. Mislim da bi svako od njih, da danas-sutra dođu vijetnamci na vlast u BiH Damir, brat mu Zlatko dali djeci imena Nguyen, Min Hao itd. Takvi nemaju ideala, takvima je vlast ideal.
offtopic, pokojni Branko Mikulic je zelio da mu se unuka zove Azra, kcerka njegove pokojne kcerke Planinke i nekog Rusa. Na kraju je prevagnuo Rus i cura je dobila ime Nastija ili Nastasija ili tako nekako
Izuzetak i to rijetki u odnosu na Bosnjake...
suncokret13

Post by suncokret13 »

a Alfred Hitchckoc i njegova Alma ?
:-) ( jesta da mu je naze bila....)

ili ona od Charlesa Chaplina,Oona ( Una )
danas

Post by danas »

Prozor wrote:
offtopic -- posto znam bijedice jako dobro, mogu pojasniti... dzemo je imao troje djece, kcerku azru i sinove miljenka i dragana, koji su dobili imena po dzemalovim ratnim drugovima koji su zrtvovali svoje zivote cuvajuci dzemalu odstupnicu. svjesno su usli u cetnicku zasjedu, samo da bi se on izvukao i spasio. malo je po takvim ljudima nazvati djecu, a obrati paznju da ova imena nisu 'srpska' vec u osnovi slavenska/paganska... inace, sva unucad osim najstarije unuke koliko znam imaju 'muslimanska' imena...

PS ne znam kakav je damir pravnik jer je relativno mlad za neke zvjezdane karijere -- ama kontam mozda da postavimo seadu palavric, ili kojeg cijenjenog forumasa na ovu funkciju? i kao -- alkalaj je 'strucnjak' :lol: elem, ovaj mali arnaut sigurno nije naucio nista na UC Berkeley, evo ko da gledam ima ovdje forumasa koji nisu ni faks obicni zavrsili a kamoli faks + law school na prestiznom univerzitetu, a sigurno se razumiju u pravo (kao i u sve ostalo pod kapom nebeskom) bolje od bilo koga... :oops:
basta sljezove boje

za Prozora ...

je li znas da se unuk Aleksandra Rankovica zove Mirza? :lol:

za danas ...

cemu vrijedjanje? Ima Bosanaca i Hercegovaca koji su stosta stogdje zavrsili, tako da mi je smijesno navodjenje nekoga ko nema ni relevantnih publikacija ni doktorata kao nekakvog super-strucnjaka ... ali ti ljudi, sa magisterijima i doktoratima koji publiciraju tamo gdje Arnaut nikad nece nemaju ni 0,1% sanse koje ima taj Arnaut. Bas na tom istom Berkleyu kojeg spominjes je moj poznanik puno nekih stvari napravio, ali njemu ni mama, ni tata, ni amidza ne rade po Ministarstvima, a jos je i dijete iz mijesanog braka ... sreca da se to u Americi puno ne gleda :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma mene ovdje vise interesuje... Kako je uopste nostrifikovao americku diplomu kada smo naucili da se to kod nas ne moze? :? :shock: :D
Prozor

Post by Prozor »

basta sljezove boje wrote:za Prozora ...

Je li znas da se unuk Ratka Mladica zove Alija? :lol: :lol: :-)
basta sljezove boje

Prozor wrote:

je li to Darko Mladic ima sina? :lol:
Rankoviceva kcerka se udala za Bosnjaka :P
danas

Post by danas »

za danas ...

cemu vrijedjanje? Ima Bosanaca i Hercegovaca koji su stosta stogdje zavrsili, tako da mi je smijesno navodjenje nekoga ko nema ni relevantnih publikacija ni doktorata kao nekakvog super-strucnjaka ... ali ti ljudi, sa magisterijima i doktoratima koji publiciraju tamo gdje Arnaut nikad nece nemaju ni 0,1% sanse koje ima taj Arnaut. Bas na tom istom Berkleyu kojeg spominjes je moj poznanik puno nekih stvari napravio, ali njemu ni mama, ni tata, ni amidza ne rade po Ministarstvima, a jos je i dijete iz mijesanog braka ... sreca da se to u Americi puno ne gleda :-D
oprosti, koga sam ja ovdje tacno vrijedjala, i cime?

koliko vidim, ovaj mali je sad odjednom meta za odstrijel, a osim mame i tate mu se malo sta drugo ima za zamjeriti... ne znam da je alkalaj neki 'strucnjak' za bilo sta i ne vidim razloga zasto ne bi bio smijenjen, a ovog arnauta ne poznajem uopste... nemam razloga ni da ga napadam ni da ga branim... ali ocito nije potaman nekome... zato rekoh -- sigurna sam da ima forumasa koji su sposobni za ovu funkciju... cekamo njih da nam spasu drzavu -- ama steta sto trud i energiju rasipaju palamudeci po forumu :D :D

a kada tvoj poznanik za berkeley-a dodje nazad u BH, branicu i njega od napada sitnih i ljubomornih dusa -- za koje sam sigurna da ce i njemu (kao i svakome slicnom) naci neku zestoku falinku i dlaku u jajetu, pa bila to majka ili otac, supruga, pogresno ime, ili pogresna boja ociju... :) nema njima niko, ama bas niko da valja... osim njih samih :)
Last edited by danas on 26/11/2007 16:01, edited 1 time in total.
Prozor

Post by Prozor »

Prozor wrote:

je li to Darko Mladic ima sina? :lol:
Rankoviceva kcerka se udala za Bosnjaka :P
Ima, a zena mu je Aida :P
basta sljezove boje

danas wrote: koliko vidim, ovaj mali je sad odjednom meta za odstrijel, a osim mame i tate mu se malo sta drugo ima za zamjeriti... ne znam da je alkalaj neki 'strucnjak' za bilo sta i ne vidim razloga zasto ne bi bio sminjenjen, a ovog alkalaja ne poznajem uopste... nemam razloga ni da ga napadam ni da ga branim... ali ocito nije potaman nekome... zato rekoh -- sigurna sam da ima forumasa koji su sposobni za ovu funkciju... cekamo njih da nam spasu drzavu -- ama steta sto trud i energiju rasipaju palamudeci po forumu :D :D

a kada tvoj poznanik za berkeley-a dodje nazad u BH, branicu i njega od napada sitnih i ljubomornih dusa -- za koje sam sigurna da ce i njemu (kao i svakome slicnom) naci neku zestoku falinku i dlaku u jajetu, pa bila to
majka ili otac, supruga, pogresno ime, ili pogresna boja ociju... :) nema njima niko, ama bas niko da valja... osim njih samih :)
a amidza Srdjan? :D

ako vec ne znas nista o Alkalaju, onda se raspitaj o bilaterali i multilaterali za vrijeme njegovog diplomatskog boravka u USA. O diplomatskim dostignucima ovog Damira nema nista na netu, pa me cudi da neko ko nikad nije bio diplomat odjednom postane ministar diplomacije?

student sa Berkleya - savjetnik Harisa Silajdzica - ministar vanjskih poslova? Ima li u Americi ovakvih munjevitih karijera?
spreca

Post by spreca »

danas wrote: koliko vidim, ovaj mali je sad odjednom meta za odstrijel, a osim mame i tate mu se malo sta drugo ima za zamjeriti... ne znam da je alkalaj neki 'strucnjak' za bilo sta i ne vidim razloga zasto ne bi bio sminjenjen, a ovog alkalaja ne poznajem uopste... nemam razloga ni da ga napadam ni da ga branim... ali ocito nije potaman nekome... zato rekoh -- sigurna sam da ima forumasa koji su sposobni za ovu funkciju... cekamo njih da nam spasu drzavu -- ama steta sto trud i energiju rasipaju palamudeci po forumu :D :D

a kada tvoj poznanik za berkeley-a dodje nazad u BH, branicu i njega od napada sitnih i ljubomornih dusa -- za koje sam sigurna da ce i njemu (kao i svakome slicnom) naci neku zestoku falinku i dlaku u jajetu, pa bila to
majka ili otac, supruga, pogresno ime, ili pogresna boja ociju... :) nema njima niko, ama bas niko da valja... osim njih samih :)

ako vec ne znas nista o Alkalaju, onda se raspitaj o bilaterali i multilaterali za vrijeme njegovog diplomatskog boravka u USA. O diplomatskim dostignucima ovog Damira nema nista na netu, pa me cudi da neko ko nikad nije bio diplomat odjednom postane ministar diplomacije?

student sa Berkleya - savjetnik Harisa Silajdzica - ministar vanjskih poslova? Ima li u Americi ovakvih munjevitih karijera?

Pa pobogu nije amerika tako napr(D)edna :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

ne kontam -- koja dostignuca :?

alkalaj je kao 'podoban kadar' otisao u DC da bude ambasador. ne poricem, to je bio jedan od rijetkih pametnih poteza alije i co -- ako nista drugo, da pokazu da su 'multi-kulti' postavljanjem jevreja za ambasadora u USA u doba najgorih ratnih dejstava. da je alkalaj nesto posebno 'postigao' na polju diplomatije ili za BH u ta doba -- ne znam da jeste, niti sam sigurna da stvari koje spominjes ne bi bile 'zavrsene' i bez njega. koliko znam, covjek je inzinjer -- kako se samo on nadje u diplomatiji ostaje pitanje... ali eto, to nikome ne smeta -- problematicna je diploma i karijera nekoga ko je makar koliko-toliko skolovan za posao u diplomatiji...

ono sto zelim reci da vam je skroz bezze tvrditi da je alkalaj haman pa 'nesto' a arnaut 'nista'. ako cemo pravo -- obojica su de fakto niko i nista... jer alkalaj nije nista bolji od arnauta, i on je oportunisticku usao u harisovu 'zagrabih' stranku i guzla se godinama od fotelje do fotelje -- a ne vidjeh da se ima cime podiciti. ni obrazovanjem, ni konkretnim uspjesima na 'terenu' za svo ovo vrijeme od 15-ak godina koliko se vuca 'u politici'. stoga je vise nego smijesno 'braniti' alkalaja od arnauta, a pri tome kao jedini argument spominjati damirovu porodicu... :-)
Post Reply