Onda pretpostavljam da raspolažeš konkretnim dokazima o izdaji Srebrenice od navedenih ličnosti, pa ako si pravi patriota, daj nam ih na sunce!!!dibidus wrote:Razgovarao i naslusao se svega. A sta ja licno mislim o srebrenici, rekao sam ovdje
viewtopic.php?f=3&t=89676&p=6292837#p6225618
(ovo cisto da pokazem da je moguce da neko priznaje i osudjuje genocid u Srebrenici i da istovremeno sumnja u Nasera!)
Nije tačno, ali ne vrijedi ti objašnjavati...dibidus wrote:Ovo ne lazem, licno sam iskusio ovu "kadrovsku politiku", ali to uopste nije bitno u ovoj raspravi, bitno je kazati da nijedan komandir nije natjeran da to bude i da preuzimanje neke komandne duznosti podrazumijeva i famoznu KOMANDNU ODGOVORNOST, koja ukljucuje i INFORMIRANOST O STANJU NA TERENU.
Sto se tice Srebrenice, komandant je ocito bio dobro informisan...pa nabrao na vrijeme!
OK, ako nisam, dokaži suprotno! Ali daj argumente, ostavi se laprdanja...dibidus wrote:Nisi u pravu, ali ne vrijedi ti objasnjavati.
Fakat ti hvala što mi otvori oči, pa sad znam razliku između "činiti genocid" i "predvidjeti genocid"...dibidus wrote:Kako te nije sramota uopce pisati ovakve nebuloze i jos ih nazivati "mojom logikom".
Moja logika je ovo (procitaj dvaput prije nego me ponovo napadnes):
Nista, pa ni slabost protivnika, ne moze opravdati genocid, a pogotovo osloboditi od ucinjenog zlocina. Ali isto tako niko, a pogotovo zrtvovana strana nema razloga da prasta odgovornost svojim vodjama koji su previdjeli genocid i time uvecali tragediju.
Pokusaj primjetiti razliku izmedju "ciniti genocid" i "previdjeti genocid" (ili sprijeciti)
Šta ti predviđaš, gdje je slijedeći ?
Hmm, Alija je imao toliko opcija da izabere, ali on izabra onu najgoru....dibidus wrote:Vidis, ovakva glupost ti moze biti oprostena kao forumasu, ali kad ovako kaze Alija ili Naser, onda se tu radi samo o dvije mogucnosti a) naivnost b)izdaja.
Izaberi
Ukratko: Ne želim nikoga amnestirati bilo kakve krivice, i na bilo kojoj strani, ali tvrditi kako je Srebrenica "prodata", i to na osnovu iskaza pojedinaca čija je relevantnost upitna a frustriranost očigledna, a bez ikakvih konkretnih materijalnih dokaza, za mene je u najmanju ruku smiješno. No, svako ima pravo na svoje mišljenje, i ja to poštujem...Međutim, tvoj pokušaj izjednačavanja krivice i razvodnjavanja svega je upravo ono što je četnička propaganda forsirala svo ovo vrijeme, a isto čini i danas (tipa "u BiH se vodio građanski rat" i slična sr*nja).
A istina je da je na BiH izvršena agresija od strane Srbije i Crne gore, te da je u Srebrenici učinjen genocid od strane agresora!!! Ako ti i za ovo trebaju dokazi, onda hebi ga...
Ni ti, ni stotine takvih kao ti, ni hiljade filmova i likova na koje se ti pozivaš ne mogu te ČINJENICE promijeniti!!!