arhitektura, nauka, arapi, itd...

Rasprave o vjerskim temama.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

visby wrote:
I nećemo se, digger, mi, muslimani, ni pokrštavati ni "pokrštavati", onako, kolektivno, iako bi to tebi, kao dokazanom ateisti, sasma odgovaralo...Da se malo kristijaniziramo, u navikama, običajima, da napustimo islamske vvrijednosti, jer su zastarjele, nepotrebne...zaostale i koče nas u razvoju.....
Japancima nista ne fali zbog toga sto su odustali od starih obicaja, a japanska kultura nikad nije bila jaca nego sto je ovog trenutka, ali sta bi ti o tome mogao znati.
Japanci su sasvim lijepo "pomiješali" stare navike i tradiciju, sa suvremenim dostignućima....LIjepo su to uradili, volio bih da i mi učimo neke stvari od njih....

A za ovo što si napisao: "šta bi ti o tome mogao znati"....Odgovorit ću ti, kratko i jasno: mrš :D

Zoom, znam da ćeš brisati, znaš da ja to više neću ponoviti, al, eto, pusti barem pet minuta :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

digger wrote:
Ahmmed wrote:...No, digger, hvala za jednu stvar: Djeluješ koheziono :D
Uzeo bobe. :D
Skini se s boba, draži mi je nekohezioni digger :-)
zlata

Post by zlata »

visby wrote:
I nećemo se, digger, mi, muslimani, ni pokrštavati ni "pokrštavati", onako, kolektivno, iako bi to tebi, kao dokazanom ateisti, sasma odgovaralo...Da se malo kristijaniziramo, u navikama, običajima, da napustimo islamske vvrijednosti, jer su zastarjele, nepotrebne...zaostale i koče nas u razvoju.....
Japancima nista ne fali zbog toga sto su odustali od starih obicaja, a japanska kultura nikad nije bila jaca nego sto je ovog trenutka, ali sta bi ti o tome mogao znati.
Nije to bio demokratski proces...u Japanu. Nije se japanski narod nikad kolektivno odrek'o svojih obicaja...i starinske kulture...NEGO...je njihova elita svjesno krenula u modernizam...svjesna da ako se ne budu ulagali u nauku-znanje...ulagali u razvitak zemlje...da ce ih "Zapad" prozderati...isto k'o sto je pokus'o Kinu, Indoneziju..Filipine...itd. Bili su svjesni da su svakako bili zaostali...narocito naucno-gospodarski.

Pri tom se je tradicionalna elita morala odrec svojih privilegija...veliki broj Japanaca je u tom drustvenom kaosu bio prisiljen emigrirati...ALI za 100 godina...su bili postali jedna velesila...koja je mogla parirati SAD-u...cak i bez prirodnih resursa...Amerike.

Znaci...WHEN THERE IS A WILL....THERE IS A WAY! To se zove LEADERSHIP! :D Kad je tata pametan...i mama ga "slusa"! :P a kamo li djeca!
digger

Post by digger »

Ahmmed wrote:
digger wrote:
Ahmmed wrote:...No, digger, hvala za jednu stvar: Djeluješ koheziono :D
Uzeo bobe. :D
Skini se s boba, draži mi je nekohezioni digger :-)
Jebes ga.... ti ko moja zena. Nikad udovoljiti! :D
digger

Post by digger »

zlata wrote:Japanci...Znaci...WHEN THERE IS A WILL....THERE IS A WAY! To se zove LEADERSHIP! :D Kad je tata pametan...i mama ga "slusa"! :Pa kamo li djeca!
Jedna nacija i svi kosooki... Nek' dodju u Bosnu da prave red ako smiju. :D
zlata

Post by zlata »

digger wrote:
zlata wrote:Japanci...Znaci...WHEN THERE IS A WILL....THERE IS A WAY! To se zove LEADERSHIP! :D Kad je tata pametan...i mama ga "slusa"! :Pa kamo li djeca!
Jedna nacija i svi kosooki... Nek' dodju u Bosnu da prave red ako smiju. :D
Ama more....more! :D

Kad rahmetli Tito....zamalo....rahmetli mi dida na komunizam..prevede...onda znas da tu samo treba "pravi coek"! :D

Otklanja stari Jaciju...pa dok pije kahvu...uzdhane uz: "Neka nama Tite"!

Sad znam...sta to znaci...mada su mi i Tito i komunisti ISLI na zivce! :x Ja sam po prirodi anarhista! :-D
njonjica

Post by njonjica »

Gost123 wrote:
njonjica wrote:[
Nulu su izmislili (otkrili arapi).
Medjutim, tebi to i dalje nista ne govori? :D :D
tocnije indijci... postenije bi bilo reci indo(hindu)-arapski brojevni sustav, al eto.
netko dobio nesto od babilonaca, netko od grka, netko od arapa i tako dalje...
ne kontam oko cega se toliko raspravlja...
Ispravkica.....NULU su otkrili arapi.
Gost123

Post by Gost123 »

njonjica wrote:
Gost123 wrote:
njonjica wrote:[
Nulu su izmislili (otkrili arapi).
Medjutim, tebi to i dalje nista ne govori? :D :D
tocnije indijci... postenije bi bilo reci indo(hindu)-arapski brojevni sustav, al eto.
netko dobio nesto od babilonaca, netko od grka, netko od arapa i tako dalje...
ne kontam oko cega se toliko raspravlja...
Ispravkica.....NULU su otkrili arapi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hindu-Arab ... em#History
digger

Post by digger »

Gost123 wrote:tocnije indijci... postenije bi bilo reci indo (hindu)-arapski brojevni sustav, al eto...
To bas navalio da ides u dzehenem? :D
Post Reply