Arduana Show

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li se drogirate?

Poll ended at 19/12/2004 19:12

Da
12
29%
Ne
30
71%

Total votes: 42

LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

eh, da postoji neki link, na koji odes i zivot ti bude pink :-)
ustvari ima, a na njemu nisu pare, ni ruzicaste naocare...moj care :)
FaceOff

Post by FaceOff »

sekica wrote:Dobri dan...

Kao prvo zasto je topic arduana show ako te zanima vise o narkomaniji...trebala si bar dodati arduana show..narkokmanija....ja se bas obradovala da malo sikritikujem nacin vodjenja emisije...ok ideja...super najave medjutim sa mo blijeda kopija sanje dolezal na rtl-u...steta moglo je biti bolje...i kad je vec radila emisiju o nrakomaniji mogla je uraditi to malo orgihnalnije ...jer svi smo vec hiljadu puta vidjeli murgu i onog lika sto ide po skolama i prica o drogi....ali hajd...i voditeljica bi trebala malo majne da bude agresivna kad postavlja pitanja jer nijedan od njenih gostiju njije tu pod prisliom vec dobrovoljno....et toliko ima gresaka pravopisnih ali sta cu..pusicaaaaaa
Kao prvo, mislim da je Hayat novu programsku semu osmislio na osnovu RTL televizije, sto im apsolutno ne zamjeram. mislim da su uzeli ono najbolje s hrvatskih televizija. Pogledajte samo njihovu novu web stranicu- odlicna kombinacija websiteova TV NOVE i RTL televizije.
Sto se tice Arduaninog showa, mislim da je osmisljen na osnovama showa SANJA na RTL-u, ali u kvaliteti je daleko bolji od Sanje. Sanja je, u najmanju ruku, neobrazovana za ono sto radi, u krajnjoj liniji glupaca koja se samoprozvala hrvatskom Oprom Vinfri.
Arduana je milion puta bolja, pametnija i ima nesto u sebi sto mi se apsolutno svidja.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

hm, FaceOff...volis slusati Al'Dina? 8)
sicky

Post by sicky »

citiram Arduanu :D "...odgovorom na ovo pitanje dacete mi odgovor...." :?
ragib

Post by ragib »

sicky wrote:citiram Arduanu :D "...odgovorom na ovo pitanje dacete mi odgovor...." :?
nhije nihko od modheratora savrhsen.
Last edited by ragib on 11/09/2004 00:41, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

sicky wrote:citiram Arduanu :D "...odgovorom na ovo pitanje dacete mi odgovor...." :?
evo i ja tebe citirah :D ...nek se zna :D (ne mislim na HDZ :D )
susu

Post by susu »

Ja sam danas gledala tu emisiju o narkomaniji. Mislim da sam joj ja bila gost danas da bih se osjecala neugodno. Bila je dosta gruba bez da razumijem zasto, a i te emisije o narkomaniji su mi sve bezzzze! Mlate o istom, bez da se doticu istine u vezi droge! Klasicno ispiranje mozga, al valjda je to ono sto treba mladjim generacijama.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

susu, sta je istina u vezi droge?
susu

Post by susu »

Istina je da ako se pravilno koristi nije stetna!
CiCiban

Post by CiCiban »

ni ruski rulet nije stetan.. ako se nisani u suprotnom smjeru od sebe
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

susu wrote:Istina je da ako se pravilno koristi nije stetna!
ako mislis na medicinsku primjenu nekih droga, onda cu reci da je razlika izmedju lijeka i otrova samo u dozi...ali, nesto ne mislim da je tema emisije bila medicinska primjena psihotropnih agenasa

samo nastavi pravilno koristiti, naime, sustina je kod intravenoznog drogiranja da u sprici nema vazduha koji bi mogao uzrokovati zastoj srca...vjerovatno mislis na tu pravilnost...od mene imas samo skromni rudarski pozdrav (a i od Poolla, da je tu :)): sretno!
AlisaWonder

Post by AlisaWonder »

meni je njen nacin vodjenja kaastrofalan, cak mislim da gore vodjenje ne vidjeh cak ni na ntv 99, a u jutarnjem je bila ok, valjda kad samo treba procitati tekst.
pretenciozna, ima vlastiti stav koji apsolutno forsira, umjesto da se suzdrzi od komentara, bar ne preagresivnog, ima ČUDNE stavove kad smo već kod stavova ( napasti psihologa koji je pričao o homoseksualzimu sa naučne strane i objasnio da to postoji već stoljećima, "Dali vi to podrzavate homoseksualizam" ?; ili npr biti apsolutno oduševljena novim nastavnim programom za osnovnu školu, mada nema pojma ni o metodici ni o samom sistemu školovanja, starom ili novom..." Admire, nema sabiranja u prvom razredu ! " - mislim da bi admir, dijete koje tek treba da krene u skolu, gleda je blijedo jer, naravno nema pojma o čemu ona priča i čemu oduševljenje, on svakako još ne zna šta je sabiranje :roll: ; ili npr zaključak emisije od juče - narkomanija, ako je ona znala sta hoce da kaze mi ostali bas i nismo, ko je gledao shvatiće :? ), takođe gosti koje dovodi nemaju priliku da kažu sta zele, lose su odabrani, nema reda u emisiji, sve je onako zbrda-zdola...jednom rječju jedan fini haos, pa jos dnevno.
po mom misljenju ni puno bolji i iskusniji voditelj ne bi tako lako odgovorio na takav jedan zahtjev - imati dnevno pripremljenu emisiju, Sanja Doležal je bolja i spontanija, ali ni ona nije uvijek u stanju dati dnevno kvalitetnu emisiju, mada daleko bolje improvizira nego arduana.

nije mi jasno u uvodnoj spici kad pozira u onim njenim uskim kompleticima, ona poza kao ester vilijams, kao da je kraj bazena , cemu onda marama na glavi ne kontam?

cula sam da je u americi kad je bila izjavila da joj je to stil oblacenja ?! 8)
violentjack

Post by violentjack »

:-? Ko je Arduna..neka nasa, jel :wink:
susu

Post by susu »

LudoALudjiJA wrote:
susu wrote:Istina je da ako se pravilno koristi nije stetna!
ako mislis na medicinsku primjenu nekih droga, onda cu reci da je razlika izmedju lijeka i otrova samo u dozi...ali, nesto ne mislim da je tema emisije bila medicinska primjena psihotropnih agenasa

samo nastavi pravilno koristiti, naime, sustina je kod intravenoznog drogiranja da u sprici nema vazduha koji bi mogao uzrokovati zastoj srca...vjerovatno mislis na tu pravilnost...od mene imas samo skromni rudarski pozdrav (a i od Poolla, da je tu :)): sretno!

Mislila sam na slijedece:
1. Ako ti za heroin svi narkomani kazu da je uzas koji te unisti i ako ti vidis da su im zivoti unisteni (i njima dragih osoba) onda ga nemoj uzimati. Nema dovoljno jakog razloga da ga uzmes.

2. Svaka droga nije heroin i vecina ostalih droga ukoliko si odgovoran, imas obaveze i ciljeve u zivotu i znas otprilike ono sto trebas znati o njima i koristis ih ponekad u normalnim kolicinama za opustanje i zabavu nisu stetne. Isto kao i alkohol.

Al kazem meni su te emisije bezveze jer su sve iste i sluze za ispiranje mozga i ne mogu ih dugo gledati, a slazem se da treba ispirati djeci mozak i strasiti ih dok ne budu u mogucnosti da shvate znacaj odgovornosti, drugih zivota oko njih i sl. (ako ikad budu)

Imas i ti pozdrav od mene.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

susu, fenomen ovisnosti ti ocito nije poznat, niti proces kroz koji on u skoro 100% slucajeva nastaje...svi pocnu sa lakim drogama i bas svi misle da ce na njima i stati i da nisu opasne...i onda bas svi pocnu sa tezim, govoreci sebi "samo da probam, necu postati ovisan", pa onda probaju jos jednom i jos jednom...bas nijedan od narkomana nije poceo sa namjerom da postane ovisan...i kada postane ovisan, dugo ne shvata da je postao...a onda mora tog dana naci tih 40 KM, po cijenu da proda rodjenu mater...
lici li ti ovaj gornji tekst na nekog? :D
a pojam narkomanija upravo podrazumijeva ovisnost, a on je bio tema emisije...pa ni oni sto se predoziraju i umru (takvih je slucajeva u sarajevu bilo nekoliko u zadnju godinu) nisu zeljeli da se predoziraju, vec da se samo doziraju...kao i ti, mislili su da znaju pravu mjeru koja nije stetna...a ja ti opet kazem kao i svima sto misle da drogiranje nije stetno: jedno rudarsko sretno
Selm@

Post by Selm@ »

hajde otvorite temu narkomanija, ja vidim da gore pise- arduana

inace- arduana mi je super i ova sad emisija joj je extra, ma nemam rijeci

arduana is the best

:)
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Selm@ wrote:hajde otvorite temu narkomanija, ja vidim da gore pise- arduana

inace- arduana mi je super i ova sad emisija joj je extra, ma nemam rijeci

arduana is the best

:)
mrsko nam ustajati, otvori ti...i ponesi casu vode usput :D

(i procitaj o cemu je tema i anketa)
suncokret

Post by suncokret »

svidjaju mi se teme koje arduana odabire jer su vrlo aktuelne i zanimljive ali mi se definitivno ne svidja nacin vodjenja emisije -ne samo da je preagresivan nego je i nekulturan u nekim dijelovima ..potpuno neprimjeren jednoj voditeljici
a sto se tice gostiju mogla bi se malo vise potruditi ..ili su uvijek jedni te isti ili neki skroz bezveze...
arci

Post by arci »

Istina je da se od neceg mora i krenuti...Mozda je sustina
stereotipnosti nasih TV programa upravo u svima onima
koji u stratu iskritikuju ljude do kostane srzi....Pustite
da unesu neke konstruktivnije promjene i na koncu konca
bolje je da se ugledaju na nakog ko to radi profesionalnije i bolje
nego da lupetaju "od oka".I znamo da je u svim sferama
neko nesto prvo izumio da bi ga drugi slijedili.A sreca hrabre prati, zar ne?
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:Istina je da se od neceg mora i krenuti...A sreca hrabre prati, zar ne?
mislis na dzoint? :D :D
arci

Post by arci »

Ti bi meni sad jos prilijepio i pogresnu etiketu :x
Nisam se izjasnila o narkomaniji...dobro ,evo, izjasnicu se
FUJ KAKA!!!Ko bi rekao da ti znas biti zlocest?? :shock:
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote: FUJ KAKA!!!Ko bi rekao da ti znas biti zlocest?? :shock:
ne bi rekao samo onaj ko me nije upoznao :-)
arci

Post by arci »

Poceli smo se i samarati :D Nece na dobro :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Arduanin show ce biti interesantan jos par sedmica dok joj ne nestane ovih uvijek zanimljivih tema.

Kasnije teme ce se ticati problema vodovoda i kanalizacije i bucnosti tramvaja.

I njoj kao njoj, podlegla ego tripu, i iz anonimnosti hoce da postane kao Denis Latin, misli da ce nesto sto se izgovori u njenoj emisiji uzburkati neke stvari.

Tesko...
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

arci wrote:Poceli smo se i samarati :D Nece na dobro :D
ma jok zenu, ni cvijetom...a ono sto kazu da je batina iz raja izasla...to je los prevod sa aramejskog, previse generalan...ustvari se misli na oklagiju i kuhanje pite (oklagija je iz raja izasla), ali su zene mlateci njome jadne muzeve i privodeci je toj novoj svrsi doprinijele tom preslobodnom prevodu-"batina" :-)
Post Reply