Arapski elementi u BiH? Jesmo li nezahvalni prema US?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:Mislim da sa pasosima ukradenim u hrvatskom konzulatu u mostaru, drzava BiH nema nista osim sto se sve desavalo na njenoj teritoriji. Osoblje konzulata po svojim vlastitim kriterijima zaposljava drzava Hrvatska, koja je i odgovorna za sigurnost tih pasosa. Da se ista stvar desila u konzulatu u Moskvi, niko ne bi krivio Ruse, nego osoblje hrvatskog konzulata.
Za Lukovicev slucaj nisam ni mislio da je odgovorna drzava BiH. Naveo sam ga samo kao drastican primjer sta se sve moze i koliko puta sa jednim ukradenim pasosem. Uostalom jasno pise:
Interpol o tome kako je Legija prelazio medjunarodne granice wrote:... Pasos koji je koristio Legija jedan je od 100 hrvatskih pasosa ukradenih iz konzulata u Mostaru 1999. godine .... Koristio ih je za putovanja u Svajcarsku, Austriju, Makedoniju, Grcku, Singapur i Hrvatsku.
Do tebe je.

Poslije toga slijedi pitanje: Sta se je sve dogadjalo sa nasim pasosima kojima se svercovalo, kralo i na razne nacine zloupotrebljavalo?
Pasosima iz nasih BiH ambasada sirom svijeta? Ko je sve posjedovao diplomatske pasose ... ? Zasto su izdavani ? Ko je naredio ? Ko je odgovoran ? Da li je ko odgovarao ?

Bez odgovora na ova pitanja i poduzimanja akcija u tom smislu, pa makar sa zakasnjenjem od 10 godina, nema prelaska granica. Jedino uz prebrojavanje crvenih krvnih zrnaca.

Nisam primijetio RoadRunner-u da si dao komentar na drugi dio posta. Ako si vec nasao za shodno napomenuti da drzava BiH nije kriva za izdavanje pasosa Miodragu Ulemeku - Legiji, kao sto i nije (jer se je to desilo sa pasosima ukradenim u Konzulatu drzave Hrvatske u Mostaru), zelio bih procitati tvoj komentar u vezi nasih BiH pasosa koji su nasli nelegalan put do svojih vlasnika. I, mislis li da medju tolikim brojem pasosa (cifra se krece i do nekoliko hiljada) nijedan nije dobio neko od osumnjicenih za terorizam ili za aktivnu povezanost sa teroristima?
Last edited by Fair Life on 02/09/2004 08:49, edited 1 time in total.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote: Za Lukovicev slucaj nisam ni mislio da je odgovorna drzava BiH. Naveo sam ga samo kao primjer sta se sve moze i koliko puta sa jednim ukradenim pasosem. Naveo sam Lukovicev slucaj samo kao drastican primjer.
OK
Fair Life wrote:Mozda sam nezgodno postavio "quote".
Mozda.
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:Mozda sam nezgodno postavio "quote".
Mda.
Vrati se nazad, jer sam u medjuvremenu editovao. "Quote" je bilo u redu, samo ti nisi zelio da razumijes. Shvatio si tekst na nacin koji je tebi jedino odgovarao.

Dao sam i tri linka. Procitaj ! Ima li opravdanja da zbog nekih lopova iz diplomatskih predstavnistava BiH trpe gradjani Bosne i Hercegovine ?

Ili to sto su "nasi upetljani" automatski ih oslobadja krivice ? Ako ne, zasto se do sada cekalo ? Da neko donese limun ?
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:Do tebe je.
OK.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote: "Quote" je bilo u redu, samo ti nisi zelio da razumijes. Shvatio si tekst na nacin koji je tebi jedino odgovarao.
Ne, ja vrlo dobro razumijem, kako tvoj post, tako i tvoje stavove.

Svoje misljenje o BH pasosima sam vec iznio.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote: Ili to sto su "nasi upetljani" automatski ih oslobadja krivice ? Ako ne, zasto se do sada cekalo ? Da neko donese limun ?
Procitaj moj komentar u vezi pasosa, pa ces vidjeti sta sam napisao, i ne dijeli lekcije u stilu "o nasima" kada si veoma selektivan u svojim komentarima.
Qwert

Post by Qwert »

Prisustvo arapskog elementa :-? i Arapa u Bosni :-) Sta se zeli s tim reci? Da su ljudi drugog reda ili sta?
Bezveze je napominjati tu sacicu ljudi pored prisustva toliko Amerikanaca, Engleza, Njemaca, Italijana...itd itd. U cemu je razlika??? Svako na svoj nacin preko ledja nas obicnih smrtnika.

Stranci..i jedni i drugi kao i treci.
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:
Fair Life wrote: Ili to sto su "nasi upetljani" automatski ih oslobadja krivice ? Ako ne, zasto se do sada cekalo ? Da neko donese limun ?
Procitaj moj komentar u vezi pasosa, pa ces vidjeti sta sam napisao, i ne dijeli lekcije u stilu "o nasima" kada si veoma selektivan u svojim komentarima.
Naravno da sam procitao. Sta znaci revizija ? Nista. Komisije ? Znaju se prekrsioci. Njih treba za vratove.
Nema potrebe za revizijom sada, ako vec nije izvrsena. Ko ziv ko mrtav od vlasnika pasosa !?

Kazes da sam selektivan. Naravno, jer smeta mi smrad ispod vlastitog prozora. Svako moze da mjenja samo sebe i svojim pozitivnim primjerom utice na druge. Zahtijevati od drugih da posade cvijece u svojim avlijama dok u nasoj korov - stvarno je besmisao. Svi smo spremni apelovati i kritikovati samo "one anamo". Ne mislim zasukivati rukave da bih drugome kucu sredjivao. Samo svoju prijatelju RoadRunner-u ! Ponavljam - SAMO SVOJU.
Fair Life

Post by Fair Life »

Qwert wrote:... U cemu je razlika???...
Samo ce ti se reci! Potrebno je samo sacekati da se klupko pocne odmotavati. Ja se nadam - poslije izbora.

Zivio ti meni i tebi slicni.

Pozdrav !
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
RoadRunner wrote:
Naravno da sam procitao. Sta znaci revizija ? Nista. Komisije ? Znaju se prekrsioci. Njih treba za vratove.
Nema potrebe za revizijom sada, ako vec nije izvrsena. Ko ziv ko mrtav od vlasnika pasosa !?

Kazes da sam selektivan. Naravno, jer smeta mi smrad ispod vlastitog prozora. Svako moze da mjenja samo sebe i svojim pozitivnim primjerom utice na druge. Zahtijevati od drugih da posade cvijece u svojim avlijama dok u nasoj korov - stvarno je besmisao. Svi smo spremni apelovati i kritikovati samo "one anamo". Ne mislim zasukivati rukave da bih drugome kucu sredjivao. Samo svoju prijatelju RoadRunner-u ! Ponavljam - SAMO SVOJU.
Na "nasu kucu" i mislim, ako obojica pod tim podrazumjevamo BiH.
Selektivnost na koju sam mislio, jeste da vise drzis "hrvatsku stranu"...barem koliko sam te do sada procijenio, ali vidjet cemo jos, forum se ne zavrsava sa ovom temom.

Budi pozdravljen!
Qwert

Post by Qwert »

Fair Life wrote:
Samo ce ti se reci! Potrebno je samo sacekati da se klupko pocne odmotavati. Ja se nadam - poslije izbora.

Pozdrav !
Ko sam to ja i meni slicni? Najlakse je nekog strpati u tor i onda 'drvlje i kamenje' po njemu. I nije valjda doslo do toga da te moja malenkost mora podsjecati da je granica ipak dalje od Igmana. Previse ste zaokupljeni jednim malim djelicem teritorije.
Fair Life

Post by Fair Life »

Qwert wrote:Ko sam to ja i meni slicni? Najlakse je nekog strpati u tor i onda 'drvlje i kamenje' po njemu. I nije valjda doslo do toga da te moja malenkost mora podsjecati da je granica ipak dalje od Igmana. Previse ste zaokupljeni jednim malim djelicem teritorije.
Nisam imao namjeru da te povrijedim. Izvini. Nisam zaokupljen "jednim malim djelicem teritorije". Tebi za informaciju - Igman je od mene dalje nego Zagreb, sjeverno-zapadna BiH, sa prostora predratne sire Banjalucke regije. Brze sam stizao u Ljubljanu nego u Sarajevo. Sarajevo je za mene samo bio i ostao glavni grad nekad Republike, danas drzave Bosne i Hercegovine - administrativni centar, ni vise ni manje, u kojem sam imao nekad vise, a danas jos uvijek dovoljan broj dragih mi prijatelja.
airwing

Post by airwing »

Fair Life wrote:Kazes da sam selektivan. Naravno, jer smeta mi smrad ispod vlastitog prozora. Svako moze da mjenja samo sebe i svojim pozitivnim primjerom utice na druge. Zahtijevati od drugih da posade cvijece u svojim avlijama dok u nasoj korov - stvarno je besmisao.
Predlažem da sa sjetvom cvijeća počneš u zapadnoj Hercegovini.
Fair Life

Post by Fair Life »

airwing wrote:Predlažem da sa sjetvom cvijeća počneš u zapadnoj Hercegovini.
Tanak si kao covjek airwing. Skoro da i nisi covjek jer nacionalisti i nisu nekakvi ljudi. Od onih si koji osobama odredjuju karakter i lokaciju na osnovu imena, ili na osnovu svoje pretpostavke o necijem imenu, pa makar ona bila i pogresna.

Vidis - kod mene si se zajebao debelo.

Rahmetli didu mi je ime bilo Husein (onako kao kapetan Gradascevic), stricu Hasan (kao Muratovic ili ako ti je vise po volji Cengic). Rahmetli tetki mi je bila dzenaza u proslu srijedu. Umrla je u 84. godini zivota. Umrla je sa samijom na glavi. Klanjala je najmanje 75 godina, ispostila sve ramazane svoga zivota, bila "has" muslimanka, ali ne i budala airwing. Bila je muslimanka na bosanski nacin. Moj dide Husein, a ni stric mi nikad nisu nosili trofrtaljke. O ocu ne bih - bilo bi previse. Tesko da svu tu sliku mozes strpati u svoj objektiv.

I svi su bili partizani.

I jos nesto: za mene su ljudi - ljudi, a neljudi sranje.
________
I jos nesto svrco mali: na ovom forumu pisu dvije osobe koje me znaju licno, ne virtualno.

Iskreno - pomalo mi postajes odvratan baleci svojim nacionalizmom po ovom forumu.
Last edited by Fair Life on 02/09/2004 13:49, edited 1 time in total.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
Qwert wrote:Ko sam to ja i meni slicni?
Na ovo nigdje odgovora :roll:
Fair Life wrote: Nisam imao namjeru da te povrijedim. Izvini. Nisam zaokupljen "jednim malim djelicem teritorije". Tebi za informaciju - Igman je od mene dalje nego Zagreb, sjeverno-zapadna BiH, sa prostora predratne sire Banjalucke regije. Brze sam stizao u Ljubljanu nego u Sarajevo. Sarajevo je za mene samo bio i ostao glavni grad nekad Republike, danas drzave Bosne i Hercegovine - administrativni centar, ni vise ni manje, u kojem sam imao nekad vise, a danas jos uvijek dovoljan broj dragih mi prijatelja.
Ma nije vazno da li ti je geografski blizi Zagreb ili Sarajevo, vazno je sta je u srcu :)
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
Fair Life wrote: Nisam imao namjeru da te povrijedim. Izvini. Nisam zaokupljen "jednim malim djelicem teritorije". Tebi za informaciju - Igman je od mene dalje nego Zagreb, sjeverno-zapadna BiH, sa prostora predratne sire Banjalucke regije. Brze sam stizao u Ljubljanu nego u Sarajevo. Sarajevo je za mene samo bio i ostao glavni grad nekad Republike, danas drzave Bosne i Hercegovine - administrativni centar, ni vise ni manje, u kojem sam imao nekad vise, a danas jos uvijek dovoljan broj dragih mi prijatelja.
Ma nije vazno da li ti je geografski blizi Zagreb ili Sarajevo, vazno je sta je u srcu :)
Fair Life

Post by Fair Life »

RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:
Pozdrav nije ni bio tebi upucen RoadRunner, osim ako ne pises i pod nickom Qwert. Prema tome - neka te ne boli glava.
Qwert wrote:
Fair Life wrote:

Pozdrav !
Ko sam to ja i meni slicni?...
Ne budi tudji advokat.

Ipak, vratimo se na temu. Nije chat.
Last edited by Fair Life on 02/09/2004 14:00, edited 1 time in total.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

to-le-ran-tan e-kla-tan-tan tan tan na na i fra pan tan tan tan (hrmba hrmba hrmba...)

"mali svrce se odlikuju viskom nacionalizma i manjkom maramica"

veliki svrce su isto odlikasi, sve suha petica, i odlikuju se manjkom tolerancije koji je upravo proporcionalan autopercipiranom manjku nacionalizma

sta je sad veca mana: nacionalizam ili netolerancija? nacionalizam sam po sebi to ne mora nuzno biti, a netolerancija mora (neko BI rekao...)

kakva kafana, takva tarapana (neko JE rekao, pa ostao ziv i sacuvao mjesto za stolom u TOJ kafani)

nista, samo 'nako :D
RoadRunner

Post by RoadRunner »

Fair Life wrote:
RoadRunner wrote:
Fair Life wrote:
Pozdrav nije ni bio tebi upucen RoadRunner, osim ako ne pises i pod nickom Quert. Prema tome - neka te ne boli glava.
Nisam ti ni otpozdravio :-)
Samo sam zakljucio da si covjeka strpao u nekakav kos, a sada izbjegavas da mu odgovoris na direktno pitanje gdje i zasto si ga to strpao!
Prihvati da je ovo forum, i da imam pravo na svoj komentar, a tebi ako se ne svidja, mozes da ignorises :zzzz:
Fair Life wrote:
Qwert wrote:
Fair Life wrote:Samo ce ti se reci! Potrebno je samo sacekati da se klupko pocne odmotavati. Ja se nadam - poslije izbora.

Pozdrav !
Ko sam to ja i meni slicni?...
Ne budi tudji advokat.

Ipak, vratimo se na temu. Nije chat.
Eto Qwert, sad ti je odgovorio.
E neka ti je vala rekao :-)
Hoces ti Qwert da budes unfair :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

LudoALudjiJA wrote:to-le-ran-tan e-kla-tan-tan tan tan na na i fra pan tan tan tan (hrmba hrmba hrmba...)...
nista, samo 'nako :D
"zumba zumba bakalar"

Isto 'nako, nek' se nadje... za po kuci, ili oko kuce.
airwing

Post by airwing »

Fair Life wrote:
I svi su bili partizani.
Neki su izgleda još uvijek :D
Post Reply