Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Michiegen

#1 Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Michiegen »

Arapsko-židovski duet
Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji
Izrael će ove godine na Pjesmi Evrovizije prvi put predstavljati pjevačica koja je po nacionalnosti Arapkinja – Mira Awad, koja će pjevati u duetu s pjevačicom Ahinoam Nini koja je Židovkinja, piše u petak The Guardian.

Image

Na ideju o tome duetu došla je židovska pjevačica koja je ljevičarka i podržava mješovite židovsko-arapske organizacije.

Njih dvije sada vježbaju četiri pjesme na hebrejskom, arapskom i engleskom jeziku prije nego što odluče šta će zapravo pjevati na Euroviziji u Rusiji.

Duet je međutim izazvao sporenja među Arapima – i onima koji žive u Izraelu i njihovim sunarodnjacima na palestinskim teritorijima. Grupa arapskih umjetnika tražila je od arapske pjevačice da se povuče iz dueta.

Poručili su joj da će u suprotnome sudjelovati u propagandi izraelske vlade koja, kako navode, s jedne strane želi ostaviti utisak da Arapi i Židovi žive zajedno, a s druge vrši masakre nad palestinskim civilima.

Mira Awad međutim odgovara kako joj je vrlo stalo pokazati da Židovi i Arapi nemaju izbora osim da nađu način da žive zajedno, prenosi Guardian.

FENA
Michiegen

#2 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Michiegen »

Ovo su dobri izgledi da se Bliski Istok ne gleda ocima i stavovima ratne propagande, nego da tamo postoji jezik razuma i sloge i zelje da se ljudi pocnu slagati i raditi za dobrobiti svih, koji zive u tom dijelu Bliskog Istoka.Bliski Istok je ipak prestonica stare kulture i zato pored Bosne navijacu za Izrael. Nemojmo stvarati blokove EUa li Azije jer svi smo ljudi.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by corolla02 »

Ja ovo pozdravljam!
Milefromneigborhood

#4 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Milefromneigborhood »

Uvjek sam se čudio okle izraela na EUROviziji,kako to?
Amila♥Emir

#5 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Amila♥Emir »

da bi izrael izgledao dobra dusa, a da su arapi govna jebem li im majku sto ubijaju nevinu djecu jevrejsku

:x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Truba »

eto ima priliku da zapjeva o gazi jer je live prijenos bit će heroj
arzuhal

#7 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by arzuhal »

ubleha od ublehe. lažine laži-laža. manđijača, san i dim. smetikovo, svrzislovo. žderimozga jama...
Mrs.Zurbrigen

#8 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Mrs.Zurbrigen »

meni se ideja svidja. :)

a sto se izraela i eurovizije tice, i ja sam se uvijek pitala, sta oni tu rade... ono, europa kao geografski pojam ne ukljucuje izrael. barem sam ja to tako ucila. :)

a sto se propagande tice: da li onda mogu povuci generalnu analogiju i reci da su svi projekti, u kojima jevreji i arapi rade skupa (kao npr. neve shalom / wahat al-salam) propagandisticki poduhvati?
Amila♥Emir

#9 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Amila♥Emir »

Mrs.Zurbrigen wrote:meni se ideja svidja. :)

a sto se izraela i eurovizije tice, i ja sam se uvijek pitala, sta oni tu rade... ono, europa kao geografski pojam ne ukljucuje izrael. barem sam ja to tako ucila. :)
geografski ne, ali germanski da, kao sto je njemacka jedan od glavnih sponzora uopste evrovizije, naravno da mora izreael biti tu, jer njemci nikada nece moci otplatiti sta su ucinili jevrejima ;-) zbog toga je i umro "slucajno smrcu" politicar njemacke koji je tvrdio "kada ce njemacka prestati placati izraelu "kamate""

iduci dan slucajno mu se nije padobran otvorio, slucajno ;-)
Mrs.Zurbrigen

#10 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Mrs.Zurbrigen »

Amila♥Emir wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:meni se ideja svidja. :)

geografski ne, ali germanski da, kao sto je njemacka jedan od glavnih sponzora uopste evrovizije, naravno da mora izreael biti tu, jer njemci nikada nece moci otplatiti sta su ucinili jevrejima ;-) zbog toga je i umro "slucajno smrcu" politicar njemacke koji je tvrdio "kada ce njemacka prestati placati izraelu "kamate""

iduci dan slucajno mu se nije padobran otvorio, slucajno ;-)
omfg - jürgen mölleman nije zrtva neke jevrejske zavjere. :-)

drzavno tuzilastvo je istrazivalo slucaj i fazit je: samoubistvo ili - totalno banalno - nesreca. ali ako tebi bolje pase ideja zavjere - samo izvoli...
Amila♥Emir

#11 Re: Arapkinja nastupa za Izrael na Evroviziji

Post by Amila♥Emir »

nisi svjesna sta pricas, no, neka bude da je nesreca, lahka mu zemlja bila :-D
Post Reply