Apsurd SDPa

Post Reply
Adriatic

#1201 Re: Apsurd SDPa

Post by Adriatic »

45cents wrote:Sedamdeset i dva dana na mom srcu leži vrana;
Nije vrana od bolesti, već od tuge i žalosti,
Što glasah za "reformatore" koji vratiše SDA kriminalce na vlast,
I još to nazvaše "promjenama za Europu - kao zadnja šansa u životu"...
Najveća pobjeda od 1945. godine.. :x
Aj, majko draga!
:angry: :angry: :angry: :angry:
Ma jašta ba. I nemoj više da ti se ponovi ta greška.
Na sljedećim izborima pamet u glavu.
Corto Maltese

#1202 Re: Apsurd SDPa

Post by Corto Maltese »

Aj, majko draga!
Dobrodošao u klub liječenih optimista!
seln

#1203 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
Aj, majko draga!
Dobrodošao u klub liječenih optimista!
Od kada su biraci NS optimisti?
Za uspjeh vam je potreban Isus. Kako je sa sedam pogaca nahranio sedam sela, valjda bi uspio da sa 1% napravi vladu.
45cents

#1204 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

seln wrote: Od kada su biraci NS optimisti?
Za uspjeh vam je potreban Isus. Kako je sa sedam pogaca nahranio sedam sela, valjda bi uspio da sa 1% napravi vladu.
Ja sam glasao za SDP i u momentu glasanja nije mi bilo poznato da će SDP iskoristiti moj i sve druge glasove da napravi "kolaiciju-BLOK-koaliciju" sa SDA. Da li je to neko znao? Nije niko!

Zna li sada neko, bilo ko, kako se to sa SDA prave "promjene za Europu"? (mislim pri tome na "onu" SDA koju svi znamo i o kojoj smo ovdje napisali eseje i eseje... od Oca, do Sina, preko Mahmutovićke do Keše...)

Razglasaj ove promjene dalje.....
seln

#1205 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:
Ja sam glasao za SDP i u momentu glasanja nije mi bilo poznato da će SDP iskoristiti moj i sve druge glasove da napravi "kolaiciju-BLOK-koaliciju" sa SDA. Da li je to neko znao? Nije niko!

Zna li sada neko, bilo ko, kako se to sa SDA prave "promjene za Europu"? (mislim pri tome na "onu" SDA koju svi znamo i o kojoj smo ovdje napisali eseje i eseje... od Oca, do Sina, preko Mahmutovićke do Keše...)

Hajde, daj mi primjer jedne koalicije bez nacionalnih stranaka i odmah cu sam sebe ujesti za guzu. Jel posteno?
Ili si mislio da ce nenacionalne partije osvojiti 50% + 1 glas?
Last edited by seln on 16/12/2010 14:45, edited 1 time in total.
madner

#1206 Re: Apsurd SDPa

Post by madner »

45cents wrote:

Znalo se da nece dobit 50%, samo je bilo pitanje kako ce ostali proci. Sta predlazes kao alternativu?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1207 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

ma nije on glasao za SDP

samo zagovara da SDP ide u opoziciju :-)
45cents

#1208 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

Svjestan sam da će se sada pobuniti foteljaši svih boja i dresova, ali uvijek je bolja časna opozicija, nego nečasna i tru(h)la koalicija...

Drugo, SDP se mogao predizborno programski povezati... ali nisu htjeli (ne pričamo o levatima, tipa "stranka od juče", već o političkoj garnituri koja zna šta radi u svakom momentu);

Treće, SDP se mogao povezati sa cijelom serijom liliput stranaka (koje su osvojile puno manje procente glasova) i sastaviti respektabilnu opoziciju na svim razinama - opoziciju koja će diktirati i uvjetovati djelovanje HDZ-SDA-SNSD/SDS.

Nisu ni to htjeli....

Šta sada da kažem... SDA se vraća na scenu u punom svjetlu.. zahvaljujući glasačima koji su glasali za SDP, jer im je puna kapa SDA....
45cents

#1209 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

plain vanilla wrote:ma nije on glasao za SDP

Posve razumijem tvoj stav. Moj otac tako navija za Željezničar.... Nikada nikome nije dozvolio da otvoreno progovori o manama i slabostima Želje.

Tako je bilo i sa Savezom komunista... samo što bi u tom slučaju, UDBA već bila na mojim vratima.
seln

#1210 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:Svjestan sam da će se sada pobuniti foteljaši svih boja i dresova, ali uvijek je bolja časna opozicija, nego nečasna i tru(h)la koalicija...

Drugo, SDP se mogao predizborno programski povezati... ali nisu htjeli (ne pričamo o levatima, tipa "stranka od juče", već o političkoj garnituri koja zna šta radi u svakom momentu);

Treće, SDP se mogao povezati sa cijelom serijom liliput stranaka (koje su osvojile puno manje procente glasova) i sastaviti respektabilnu opoziciju na svim razinama - opoziciju koja će diktirati i uvjetovati djelovanje HDZ-SDA-SNSD/SDS.

Nisu ni to htjeli....

Šta sada da kažem... SDA se vraća na scenu u punom svjetlu.. zahvaljujući glasačima koji su glasali za SDP, jer im je puna kapa SDA....
Eno, Banksy kaze da po svaku cijenu moraju u 2+2+2.
Hajte se vi dogovorite kako je bolje, siguran sam da ce se SDP sloziti.
seln

#1211 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:

Posve razumijem tvoj stav. Moj otac tako navija za Željezničar.... Nikada nikome nije dozvolio da otvoreno progovori o manama i slabostima Želje.

Tako je bilo i sa Savezom komunista... samo što bi u tom slučaju, UDBA već bila na mojim vratima.
Sad sam siguran da nisi glasao za SDP. "Ugrozeni" svake vrste ne glasaju za SDP.
Minderas ili autenticni?
madner

#1212 Re: Apsurd SDPa

Post by madner »

45cents wrote:Svjestan sam da će se sada pobuniti foteljaši svih boja i dresova, ali uvijek je bolja časna opozicija, nego nečasna i tru(h)la koalicija...

Nisu ni to htjeli....

Liliput stranke bi povezivanjem jos ostale da komadaju glasove i traze pozicije. Ovako ce nestat ili ce napravit vecu stranku koja ce preci izborni prag.

Ako si opozicija jedino sto mozes uvjetovat jeste koliko ce duga biti pauza izmedju sjednica.
plain vanilla

#1213 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

45cents wrote:

moj stav je da je sdp 20 godina u opoziciji
sad imaju mogucnost da udju u vlast, a ne samo da laju iz opozicije, jer to je znacajno koliko i ovo sto mi pisemo ovdje

tu mogucnost da udju u vlas sdp-u su omogucili njihovi glasaci

podviti rep i ne pokusatati uci u vlast bi bilo kukavicki, bezobrazno i nezahvalno..jer to znaci agoniju jos 4 godine

ti, koji samo dolazis ovdje prozvati sdp, i tjerati sdp u opoziciju, imas puno pravo na to, jer je ovo forum i svako ima pravo na svoje misljenje

ali ziv bio, ne govori da si glasao za sdp, jer nisi
45cents

#1214 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

plain vanilla wrote: ti, koji samo dolazis ovdje prozvati sdp, i tjerati sdp u opoziciju, imas puno pravo na to, jer je ovo forum i svako ima pravo na svoje misljenje

Naravno da te opet razumijem!

Svi znamo da postoji taj aparat koji mjeri ko je "PRAVI" Srbin, ko je "PRAVI" Bošnjak, ko je "PRAVI" Hrvat, i ko je "PRAVI" SDP-ovac.

Ti sigurno imaš taj aparat, i sada ti svi zavide na tome?

Zar ne?

Jesi li možda mjerila svoje političko ubjeđenje? Možeš li rezultate podijeliti s nama?
seln

#1215 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:
plain vanilla wrote: ti, koji samo dolazis ovdje prozvati sdp, i tjerati sdp u opoziciju, imas puno pravo na to, jer je ovo forum i svako ima pravo na svoje misljenje

Svi znamo da postoji taj aparat koji mjeri ko je "PRAVI" Srbin, ko je "PRAVI" Bošnjak, ko je "PRAVI" Hrvat, i ko je "PRAVI" SDP-ovac.

Zar ne?

Jesi li možda mjerila svoje političko ubjeđenje? Možeš li rezultate podijeliti s nama?
Ne trudi se, minderu, prepoznat si.
45cents

#1216 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

Misliš da imam duplu registraciju ili da sam dva puta glasao za različite? :-D
seln

#1217 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:Misliš da imam duplu registraciju ili da sam dva puta glasao za različite? :-D
Ne, mislim da lazes.
45cents

#1218 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

seln wrote:
45cents wrote:Misliš da imam duplu registraciju ili da sam dva puta glasao za različite? :-D
Ne, mislim da lazes.
Aha, to je zato što onaj ko je glasao za SDP ne smije kritikovati "postizbornu teraviju", odnosno, da onaj koji komentariše katastrofalne postizborne političke poteze SDP-a, nije nikako mogao glasati za SDP?
seln

#1219 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:
seln wrote:
Ne, mislim da lazes.
Aha, to je zato što onaj ko je glasao za SDP ne smije kritikovati "postizbornu teraviju", odnosno, da onaj koji komentariše katastrofalne postizborne političke poteze SDP-a, nije nikako mogao glasati za SDP?
Ne radi se o kritici, vec o nacinu na koji kritikujes.
Takodje, niko ko bira SDP ne spominje UDBA-u...to obicno "ugrozeni vjernici, demokrate" i sl.
45cents

#1220 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

Nemam veliko iskustvo, bio sam samo tri puta na "informativnim razgovorima" (ali i da imam, to nije tema).
Tema je "apsurd SDP-a".
plain vanilla

#1221 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

45cents wrote:

Zar ne?

trol nisam 100 posto :zzzz:
45cents

#1222 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

Čestitam na ne-trolovanju.

Ipak, zar nije malo smiješno da se razgovor uvijek svede na dijalog tipa "Željo-Sarajevo" ili diskvalifikaciju sagovornika?
Sjećaš li se rečenice: "Oni nas kao napadaju, a mi se kao branimo"?
Ili zaista ne može drugačije, barem kada je u pitanju SDP?
plain vanilla

#1223 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

45cents wrote:Čestitam na ne-trolovanju.

Ipak, zar nije malo smiješno da se razgovor uvijek svede na dijalog tipa "Željo-Sarajevo" ili diskvalifikaciju sagovornika?
Sjećaš li se rečenice: "Oni nas kao napadaju, a mi se kao branimo"?
Ili zaista ne može drugačije, barem kada je u pitanju SDP?
ja preferiram Slobodu :D

SDP nije ni formirao vlast, a ti ga saljes u opoziciju, nakon sto je 20 godina bio u opoziciji

to ne rade neko ko je glasao za SDP

sta tu nije jasno?
seln

#1224 Re: Apsurd SDPa

Post by seln »

45cents wrote:Nemam veliko iskustvo, bio sam samo tri puta na "informativnim razgovorima" (ali i da imam, to nije tema).
Tema je "apsurd SDP-a".
Idi, ba...tri puta nisu pozivali ni bivse cetnike.
Mogao si jednom izaci citav...drugi put ne. Osim ako si bio dousnik.
45cents

#1225 Re: Apsurd SDPa

Post by 45cents »

seln wrote:
45cents wrote:Nemam veliko iskustvo, bio sam samo tri puta na "informativnim razgovorima" (ali i da imam, to nije tema).
Tema je "apsurd SDP-a".
Idi, ba...tri puta nisu pozivali ni bivse cetnike.
Mogao si jednom izaci citav...drugi put ne. Osim ako si bio dousnik.
Nesmotreno sam rekao na jednom mjestu da bi trebalo dozvoliti demokratski pluralizam... Nadam se da i ti shvataš kakva je razlika između Saveza komunista BiH i SDP-a BiH (osim u korištenju poslovnih prostora).
Post Reply