APEL SESTRI ZA OPERACIJU KICME

Forum za humanitarne akcije.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

shuriken wrote:evo i mene, omiljenog skeptika administratorice ovog podforuma

u bosni i hercegovini se operacije ne placaju

vani se nista ne moze operirati za tako sitnu lovu

ima dr. Gavrankapetanovic na Kosevu, njemu nece biti tesko da sestri da preporuku za prikupljanje novaca ako je stvar ortopedije
pa cemo uz takvu garanicju skupiti novac dok je dlan o dlan

ako je iz nekog udaljenog dzemata neka faksaju nalaze na

Klin ika za ortopediju i traumatologiju
Šef klinike: Pof. dr. Ismet Gavrankapetanović
Adresa klinike: Bolnička 25
Telefon: + 387 33 215 836
Centrala +387 33 297 000 lokali: 2600;
Fax: + 387 33 444 550
e-mail: [email protected] d
Koliko znam u BiH se plaća participacija za takve operacije. Radna kolegica moje supruge je nedavno morala platiti oko 7000 KM, koje je hvala Allahu platila firma.
atko

Post by atko »

mIRCerka wrote:sta da napisem ko naslov atko?
APEL == JAVNI POZIV

APEL ZA PRIKUPLJANJE POMOCI SESTRI ZA OPERACIJU KICHME

Naslov je fakat zbunjujuci i prije nego se otvori tema i procita svo ovo palamudjenje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
_BosanaC wrote:Sad me zaista povuce za jezik... Jbg, moram... Pogotovo shodno onome sto smo pricali na vec jednoj temi...

Gdje su ta braca i sestre i IZ da pomognu svojoj sestri u ovom korektnom slucaju, kad se vec poziva i Allah i ovaj i onaj? Gdje su svi oni koji u ime Allaha i ostalih bogova rade to sto rade?

Ovo stvarno vise smijesno postaje...
Ako hoces pomozi, ako neces ne seri, da izvine ostali normalan svijet...
Kerovi laju, karavane prolaze...
lolita_xx

Post by lolita_xx »

deset_u_pola wrote:

ima dr. Gavrankapetanovic na Kosevu, njemu nece biti tesko da sestri da preporuku za prikupljanje novaca ako je stvar ortopedije

Koliko znam u BiH se plaća participacija za takve operacije. Radna kolegica moje supruge je nedavno morala platiti oko 7000 KM, koje je hvala Allahu platila firma.
hm ja koliko znam ne placaju se ako imas zdravstveno osiguranje... o kakvoj god operaciji da se radi...
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

lolita_xx wrote:
deset_u_pola wrote:

hm ja koliko znam ne placaju se ako imas zdravstveno osiguranje... o kakvoj god operaciji da se radi...
Nije tacno. Placa se participacija.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

nezeljeni nadimak wrote:
lolita_xx wrote:
deset_u_pola wrote: Koliko znam u BiH se plaća participacija za takve operacije. Radna kolegica moje supruge je nedavno morala platiti oko 7000 KM, koje je hvala Allahu platila firma.
7000KM??
ako imas zdravstveno osiguranje onda socijalno snosi troskove lijecenja..
znam x slucajeva koji su vrsili najteze operacije na kcus, i niko nije placao...pogotovo ne toliku sumu novca...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

_BosanaC wrote:
zena wrote:
_BosanaC wrote:Sad me zaista povuce za jezik... Jbg, moram... Pogotovo shodno onome sto smo pricali na vec jednoj temi...

Gdje su ta braca i sestre i IZ da pomognu svojoj sestri u ovom korektnom slucaju, kad se vec poziva i Allah i ovaj i onaj? Gdje su svi oni koji u ime Allaha i ostalih bogova rade to sto rade?

Ovo stvarno vise smijesno postaje...
Sta postaje smijesno? Da muslimani jedni druge nazivaju braćom i sestrama? Jesi li razmislio ikada cemu "bratstvo"? Svako ko se poziva na ovo naglasava, da se jedni prema drugima trebamo ophoditi na takav nacin..ili ti imas neko posebno gađenje prema riječima "bratstvo, jedinstvo"... ...

A sta to tebe toliko vrijeđa? Zar tebi nisu svi isti? Ti si iznad toga da pravis razliku po religijskoj pripadnosti... ili te smeta to sto ova osoba trazi pomoc od ljudi u ime Boga?
Smeta ti? Nije problem. Ima toliko drugih koji se ne pozivaju na Bozije ime, a pomoc trebaju... ti se preusmjeri tamo, napravi sebi prihvatljivu selekciju.. ako ti vec smeta da pomoc neko trazi od ljudi, u ime Bozije...
Ili mislis da trazenje pomoci na ovakav nacin nije prihvatljiv zato sto je javan... da ne bi kome zasmetalo..
Ne, nego mislim da je u ime Allaha pomoc najbolje traziti u dzamiji, a vjerujem da, pogotovo za vrijeme Ramazana kada su svima puna usta merhameta, Allaha, i slicnih ziranata koji se zaista sve selektivnije koriste samo kada to kome odgovara.

I pogotovo zato sto neko treba da vjeruje nekome samo na osnovu toga sto kaze da treba i sto postavi broj ziro racuna :? Sorry ali bez razloga si se upalila, a ako pogledas malo manje subjektivno na ono sto napisah znam da ces shvatiti sta sam htio reci.
Nisam vidjela u tvom postu da si problematizirao "nedostatak informacija" vec nesto sasvim drugo... i ja nisam regirala na problematiziranje "nedostatka informacija" vec to sto se iz tvog prvog posta vidi sasvim jasno sta jeste problem..u ime Allaha.
Mozda sam se upalila bez razloga, a ako ti mislis da jeste bez razloga...ja se zaista izvinjavam. Znas, akcija "za Viktora"... puno je ljudi u ime Allaha, zvalo broj ili uplatilo na racun za pomoc... ali ako mislis da je rjesenje da oni koji u ime Allaha daju, da su dobrosli kad daju, a ne kad im treba... e to bi mogao biti problem...jer me ti, mozda nesvjesno, guras u segregaciju u koju ja ne zelim, jer pripadam onoj grupi koja i kad daje pomoc i kad je treba, to cini u ime Boga.
Al opet, mozda se ja palim bez razloga...
@bosanac, niko od nas ne pomaze, i ti to znas, i ja to znam, onoliko koliko moze, zato sto to rade drugi ljudi, bili uposlenici bilo koje vjerske zajednice ili politicari... mene za to nije briga. Neka svako radi s cim moze zivjeti, ali ja vjerujem, zaista, jednog dana ce se za sve poloziti racun. Ti ne moras vjerovati u to, jer ono sto nas moze vezati i sto nas veze na ovakvim akcijama da pomoc dobiju oni koji je trebaju; u ime Allaha ili u ime humanosti... dok potrebni dobijaju nasu pomoc...
rmesa

Post by rmesa »

-ziv bio ti veze nemas sta se placa a sta ne u ovoj drzavi
- neznas ni od cega boluje ova sestra
-gdje ce se operisati ako Bog da
-nije uredu da odmazes bolesniku, to rade nenormalne osobe i u najmanju ruku bezobraznici
-bolesniku treba pomoci po svaku cjenu ako nista osmjehom
-nije tebe strefila nikakva bolest u porodici,nedo Allah da te strefi pa bi vidio kako se kod nas u kosevu i u BIH ne placa nista i koliko kostaju upravo ovako teske bolesti
-istina da se za manje bolesti,upale pluca,operacija zuci i sl placa minimalno ako imas osiguranje a ako nemas onda placas pun pansion
-niko te ne tjera da joj uplatis marku al te tjera vjera, ako je imas u sebi da pomognes il da sutis i neotezavas
-ja sam vezan kosevo tri godine i dobro znam kolko sta kosta kod teskih oboljenja,samo jednu dozu lijeka sam znao placati po 700 km,i ako sam osiguran zdrastveno.

Ovo ti kazem ,kao primjer ostalima da uzmu pouku,da prestanes otezavati i da ti i tvoji istomisljenici razmisle, sta bi vi da vam se desi nesto slicno,nedo Bog.
-Zato padni na sedzdu Allahu i zahvaljuj sto se nisi susreo sa ovako teskim bolestima
rmesa

Post by rmesa »

Samo da resimo i taj naslov.Sestro stavi koji hoces naslov to nije problem razumnim osobama al nemoj zaboraviti ime uplata za KESKIC MIRSADU a ostalo je isto.
Ja sam samo htio da se aktiviramo sto prije,jer je Mirsada u teskoj zdrastvenoj situaciji,a dobro znam sta to znaci i kako je kad na vreme dodze pomoc.
A ostali nije mi jasno sto komplkujete ,sad nasli naslov,daj aktivirajte se kolko ko moze da se rijesi problam, za MIRSADU,ako Bog da,i oni szo vole otezavat neka sute bolje im je.
A ovaj broj je njezin licni pa bujrum ko hoce nek je nazove da joj pomogne makar recima,a oni koji joj misle odmoci i zvati da joj otezaju nek nezovu.
Nema nista sakriveno.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

lolita_xx wrote:
nezeljeni nadimak wrote:
lolita_xx wrote: hm ja koliko znam ne placaju se ako imas zdravstveno osiguranje... o kakvoj god operaciji da se radi...
7000KM??
ako imas zdravstveno osiguranje onda socijalno snosi troskove lijecenja..
znam x slucajeva koji su vrsili najteze operacije na kcus, i niko nije placao...pogotovo ne toliku sumu novca...
Nije 7000 već 2.500 KM - do mene je. Večeras sam provjerio. Budi uvjerena.

Provjerit ću kod izvora bliskog Farisu G. pa ću vam javiti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena wrote:
_BosanaC wrote:
zena wrote: Sta postaje smijesno? Da muslimani jedni druge nazivaju braćom i sestrama? Jesi li razmislio ikada cemu "bratstvo"? Svako ko se poziva na ovo naglasava, da se jedni prema drugima trebamo ophoditi na takav nacin..ili ti imas neko posebno gađenje prema riječima "bratstvo, jedinstvo"... ...

A sta to tebe toliko vrijeđa? Zar tebi nisu svi isti? Ti si iznad toga da pravis razliku po religijskoj pripadnosti... ili te smeta to sto ova osoba trazi pomoc od ljudi u ime Boga?
Smeta ti? Nije problem. Ima toliko drugih koji se ne pozivaju na Bozije ime, a pomoc trebaju... ti se preusmjeri tamo, napravi sebi prihvatljivu selekciju.. ako ti vec smeta da pomoc neko trazi od ljudi, u ime Bozije...
Ili mislis da trazenje pomoci na ovakav nacin nije prihvatljiv zato sto je javan... da ne bi kome zasmetalo..
Ne, nego mislim da je u ime Allaha pomoc najbolje traziti u dzamiji, a vjerujem da, pogotovo za vrijeme Ramazana kada su svima puna usta merhameta, Allaha, i slicnih ziranata koji se zaista sve selektivnije koriste samo kada to kome odgovara.

I pogotovo zato sto neko treba da vjeruje nekome samo na osnovu toga sto kaze da treba i sto postavi broj ziro racuna :? Sorry ali bez razloga si se upalila, a ako pogledas malo manje subjektivno na ono sto napisah znam da ces shvatiti sta sam htio reci.
Nisam vidjela u tvom postu da si problematizirao "nedostatak informacija" vec nesto sasvim drugo... i ja nisam regirala na problematiziranje "nedostatka informacija" vec to sto se iz tvog prvog posta vidi sasvim jasno sta jeste problem..u ime Allaha.
Mozda sam se upalila bez razloga, a ako ti mislis da jeste bez razloga...ja se zaista izvinjavam. Znas, akcija "za Viktora"... puno je ljudi u ime Allaha, zvalo broj ili uplatilo na racun za pomoc... ali ako mislis da je rjesenje da oni koji u ime Allaha daju, da su dobrosli kad daju, a ne kad im treba... e to bi mogao biti problem...jer me ti, mozda nesvjesno, guras u segregaciju u koju ja ne zelim, jer pripadam onoj grupi koja i kad daje pomoc i kad je treba, to cini u ime Boga.
Al opet, mozda se ja palim bez razloga...
@bosanac, niko od nas ne pomaze, i ti to znas, i ja to znam, onoliko koliko moze, zato sto to rade drugi ljudi, bili uposlenici bilo koje vjerske zajednice ili politicari... mene za to nije briga. Neka svako radi s cim moze zivjeti, ali ja vjerujem, zaista, jednog dana ce se za sve poloziti racun. Ti ne moras vjerovati u to, jer ono sto nas moze vezati i sto nas veze na ovakvim akcijama da pomoc dobiju oni koji je trebaju; u ime Allaha ili u ime humanosti... dok potrebni dobijaju nasu pomoc...
U ime cega god hoces... Meni ime Viktor ili Mirsada ne znaci nista... Ali ama bas nista... I ne favorizujem nikoga niti sam to ikada radio... Ali me zaista iritira suplja pogotovo po forumu boj se Allaha... Mal' ne lanuh cega da se ko boji... Jer mislim da je definitivno upuceno na pogresnom mjestu, pogresnim ljudima i na pogresnom podforumu... A onim kojima bi trebalo biti upuceno, ne upucuje se... Niti je kritika istih dobrodosla... Jer, za Boga miloga... Jos uz Ramazan :roll:

Ali nejse... Ako neko radi nesto dobro iz straha od bilo koga i bilo cega (ne, ne odnosi se na tebe) to onda govori o njemu... I o tome koliko bi to isto uradio da ne postoji taj strah. A ja najbolje znam sta ja licno radim i znam da Allah nema veze s tim... Osim sto je u svoj svojoj milostivosti dopustio da postoje ljudi kojima je icija pomoc potrebna.
*mima*

Post by *mima* »

rmesa wrote:Samo da resimo i taj naslov.Sestro stavi koji hoces naslov to nije problem razumnim osobama al nemoj zaboraviti ime uplata za KESKIC MIRSADU a ostalo je isto.
Ja sam samo htio da se aktiviramo sto prije,jer je Mirsada u teskoj zdrastvenoj situaciji,a dobro znam sta to znaci i kako je kad na vreme dodze pomoc.
A ostali nije mi jasno sto komplkujete ,sad nasli naslov,daj aktivirajte se kolko ko moze da se rijesi problam, za MIRSADU,ako Bog da,i oni szo vole otezavat neka sute bolje im je.
A ovaj broj je njezin licni pa bujrum ko hoce nek je nazove da joj pomogne makar recima,a oni koji joj misle odmoci i zvati da joj otezaju nek nezovu.
Nema nista sakriveno.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

mima wrote:
rmesa wrote:Samo da resimo i taj naslov.Sestro stavi koji hoces naslov to nije problem razumnim osobama al nemoj zaboraviti ime uplata za KESKIC MIRSADU a ostalo je isto.
Nema nista sakriveno.
:-)
shuriken

Post by shuriken »

rmesa wrote:-ziv bio ti veze nemas sta se placa a sta ne u ovoj drzavi
-nije uredu da odmazes bolesniku, to rade nenormalne osobe i u najmanju ruku bezobraznici
-nije tebe strefila nikakva bolest u porodici,nedo Allah da te strefi pa bi vidio kako se kod nas u kosevu i u BIH ne placa nista i koliko kostaju upravo ovako teske bolesti
-istina da se za manje bolesti,upale pluca,operacija zuci i sl placa minimalno ako imas osiguranje a ako nemas onda placas pun pansion
-niko te ne tjera da joj uplatis marku al te tjera vjera, ako je imas u sebi da pomognes il da sutis i neotezavas
-ja sam vezan kosevo tri godine i dobro znam kolko sta kosta kod teskih oboljenja,samo jednu dozu lijeka sam znao placati po 700 km,i ako sam osiguran zdrastveno.

Ovo ti kazem ,kao primjer ostalima da uzmu pouku,da prestanes otezavati i da ti i tvoji istomisljenici razmisle, sta bi vi da vam se desi nesto slicno,nedo Bog.
-Zato padni na sedzdu Allahu i zahvaljuj sto se nisi susreo sa ovako teskim bolestima
zahvaljujem na razumijevanju.

ako hoces pomoci sestri, daj informaciju od cega boluje
i gdje ce se operirati
ili u cilju zastite privatnosti reci samo koji ce ugledni doktor to potvrditi
i puno vise ljudi ce pomoci sa osmijehom
nego ako se pozivas na Alaha

takodjer, neko mozda moze osigurat put, neko smjestaj ako je negdje vani
neko moze naci bolju ili alternativnu terapiju iz svog iskustva
itd., itd.,

a ovo, "evo zene strasno bolesne, pa ako se usudjujete sumnjati nazovite nju", zvuci vise kao prijetnja nego zelja da ljudi stvarno provjere informaciju.
pogotovo pravi vjernici ne zele u svoju dusu uz Ramazan uvesti sumnju u bracu i sestre. i nazalost ima slucajeva da se to zloupotrebljava

ako Mirsadi ne stigne dovoljna pomoc, ne krivi mene i Bosanca. pokrenuo si apel a ne znas ni kome je pomoc potreban ni za sta. i hoce da ti ljudi vjeruju. tako se ne pomaze, ni njoj ni nama.
*mima*

Post by *mima* »

rmesa wrote:-ziv bio ti veze nemas sta se placa a sta ne u ovoj drzavi

Ne mislis li da je ovo malo nebulozno? Sad da ja napisem da sam ...gluho bilo...tesko bolesna da mi treba za operacije i naravno se pozovem na Allaha i ostavim broj racuna ...............Jeli bi ti uplatio???????????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

xon, nemoj ti srat....

kakav je to jezik? to je tolerantno na sportu u maloj mjeri, ali fakat mislim da ovdje tome mjesto nije...

Nisam znala da se ne smije izraziti suprotno misljenje ili sumnja u nesto sto je nejasno...

Mesha, najbolje ti je ponovo pokreni temu sa svim podacima, ime prezime i brojevi racuna i telefona, da mogu ovu zakljucat prije nego neki dobiju ban...
rmesa

Post by rmesa »

selam seko, u pravu si pokrecemo novu akciju a ovo zakljucaj.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

rmesa wrote:selam seko, u pravu si pokrecemo novu akciju a ovo zakljucaj.
:faraon1:

samo budi detaljan...
Locked