Apartheid u BiH
- duh_sa_sjekirom
#101 Re: Apartheid u BiH
Ljudi, nemojte o vodi i ovdje, ako Boga znate...
- salik79
#102 Re: Apartheid u BiH
Nemoj meni o Tuzli, jer sam te redukcije imao cijeli svoj zivot, do dolaska u Sarajevo. I tamam kada sam pomislio da je tome kraj, u 21. stoljecu nastavljam zivjeti kao u nekad u Tuzli. S tom razlikom da u Tuzli nije bilo apartheida, redukcija je vazila za sve.GeeTnT wrote: ..ahh da zaboravio sam na "vodu"... da, to je zaista problem koji sam zivjeci godinama u Tuzli osjecao, cak sam se toliko ispraksirao prati ruke iz kanistera (ono kad stavis kanister izmedju nogu i nad kadom laganim pritiscima koljenima doziras kolicinu vode) tako da cesto nisam ni provjeravao da li je voda "dosla"...ne znam ali cini mi se da smo u tom vaktu glasali za Beslagica, pa sad za Imaamovica...medjutim, balija haman slao vodu godinama na poljine..kocegaznat...majkuimesdeaovsku..
Danas i (Donje) Poljice/Svatovac ima uredno 24-satno vodosnabdjevanje, ali glavni grad jedne drzave ne. Osim na Poljinama.
- GeeTnT
#103 Re: Apartheid u BiH
Sve naopako...u Kiseljaku ima vode, a prave sranja...u Sarajevu je nema, a svi ko bubice...cudan neki vakat.duh_sa_sjekirom wrote:Ljudi, nemojte o vodi i ovdje, ako Boga znate...
- duh_sa_sjekirom
#104 Re: Apartheid u BiH
To je normalno-ne može žedan i neokupan čovjek praviti takva sranjaGeeTnT wrote:Sve naopako...u Kiseljaku ima vode, a prave sranja...u Sarajevu je nema, a svi ko bubice...cudan neki vakat.duh_sa_sjekirom wrote:Ljudi, nemojte o vodi i ovdje, ako Boga znate...
- GeeTnT
#105 Re: Apartheid u BiH
Tebe je care neko prokleo i nisi to smio napisat, jer sad ce te sarajlije optuzit da si baksuz i da tebe prati prokletstvo. ..trebao bi "stravu salit" ili makar popit casu vode preko mashica...more i iz kanistera.salik79 wrote:Nemoj meni o Tuzli, jer sam te redukcije imao cijeli svoj zivot, do dolaska u Sarajevo. I tamam kada sam pomislio da je tome kraj, u 21. stoljecu nastavljam zivjeti kao u nekad u Tuzli. S tom razlikom da u Tuzli nije bilo apartheida, redukcija je vazila za sve.GeeTnT wrote: ..ahh da zaboravio sam na "vodu"... da, to je zaista problem koji sam zivjeci godinama u Tuzli osjecao, cak sam se toliko ispraksirao prati ruke iz kanistera (ono kad stavis kanister izmedju nogu i nad kadom laganim pritiscima koljenima doziras kolicinu vode) tako da cesto nisam ni provjeravao da li je voda "dosla"...ne znam ali cini mi se da smo u tom vaktu glasali za Beslagica, pa sad za Imaamovica...medjutim, balija haman slao vodu godinama na poljine..kocegaznat...majkuimesdeaovsku..
Danas i (Donje) Poljice/Svatovac ima uredno 24-satno vodosnabdjevanje, ali glavni grad jedne drzave ne. Osim na Poljinama.
- salik79
#106 Re: Apartheid u BiH
GeeTnT wrote:Tebe je care neko prokleo i nisi to smio napisat, jer sad ce te sarajlije optuzit da si baksuz i da tebe prati prokletstvo. ..trebao bi "stravu salit" ili makar popit casu vode preko mashica...more i iz kanistera.salik79 wrote:Nemoj meni o Tuzli, jer sam te redukcije imao cijeli svoj zivot, do dolaska u Sarajevo. I tamam kada sam pomislio da je tome kraj, u 21. stoljecu nastavljam zivjeti kao u nekad u Tuzli. S tom razlikom da u Tuzli nije bilo apartheida, redukcija je vazila za sve.GeeTnT wrote: ..ahh da zaboravio sam na "vodu"... da, to je zaista problem koji sam zivjeci godinama u Tuzli osjecao, cak sam se toliko ispraksirao prati ruke iz kanistera (ono kad stavis kanister izmedju nogu i nad kadom laganim pritiscima koljenima doziras kolicinu vode) tako da cesto nisam ni provjeravao da li je voda "dosla"...ne znam ali cini mi se da smo u tom vaktu glasali za Beslagica, pa sad za Imaamovica...medjutim, balija haman slao vodu godinama na poljine..kocegaznat...majkuimesdeaovsku..
Ne znam sta je, ali vidim da me jasu moje balije koje su kao najrodjenija braca s tim ustasama, kada su talovi u pitanju. Kako ne vidite da nas jedni te isti jasu decenijama, a kada dodje vakat izborima onda krenu zbijat torove. Sacekaj jos koji dan - doci ce na red i nana Fata i crkva u njenoj basci. To sto nana nakon izbora redovno padne u zaborav, da bi pred izbore "vaskrsla", sa predizbornim zbijanjem torova nema nikakve veze.
Ne bih ja imao nista protiv da se ova sranja konstantno potenciraju, do konacnog rjesenja, ali ovo ciklicno ponavljanje je vise preofirno...
-
LARVA
- Sanjarko
#108 Re: Apartheid u BiH
Iz koristoljublja. A ovi iz sovinizma. Nije kabadahija isti kao ovi sto sistemski diskriminisu itd., druge ljude, druge narodnosti, nacije itd.Hrvatskog povratnika Mirka Vicu iz mjesta Ljesovina u konjičkoj općini pretukao je u srijedu i nanio mu teške ozljede Đulejman Turković Đema, lokalni nasilnik, koji je i ranije prijetio Vici i povratnicima te im stalno krade šumu.
Last edited by Sanjarko on 23/09/2017 23:11, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#109 Re: Apartheid u BiH
U toru nema vode dok "gazda" ne donese kotvu...prema tome strpljen-spasen.salik79 wrote:
Ne znam sta je, ali vidim da me jasu moje balije koje su kao najrodjenija braca s tim ustasama, kada su talovi u pitanju. Kako ne vidite da nas jedni te isti jasu decenijama, a kada dodje vakat izborima onda krenu zbijat torove. Sacekaj jos koji dan - doci ce na red i nana Fata i crkva u njenoj basci. To sto nana nakon izbora redovno padne u zaborav, da bi pred izbore "vaskrsla", sa predizbornim zbijanjem torova nema nikakve veze.![]()
Ne bih ja imao nista protiv da se ova sranja konstantno potenciraju, do konacnog rjesenja, ali ovo ciklicno ponavljanje je vise preofirno...
- GeeTnT
#110 Re: Apartheid u BiH
Mislim da posle ovoga bosnjackoj djeci u Kiseljaku treba lance na ruke i noge stavit ...Vizionar 1985 wrote:Iz koristoljublja. A ovi iz sovinizma. Nije kabadahija isti kao ovi sto sistemski diskriminisu itd., druge ljude, druge narodnosti, nacije itd.Hrvatskog povratnika Mirka Vicu iz mjesta Ljesovina u konjičkoj općini pretukao je u srijedu i nanio mu teške ozljede Đulejman Turković Đema, lokalni nasilnik, koji je i ranije prijetio Vici i povratnicima te im stalno krade šumu.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatsk ... nu-1170789 - http://www.vecernji.ba
- salik79
#111 Re: Apartheid u BiH
Lahko je tebi, ja dok sam se s tobom dopisiv'o nestalo mi vode, pa moradoh iz bokala zube oprati. I da, ima jos jedna stvar gora u poredjenju s nekadasnjim tuzlanskim redukcijama - tamo smo znali termine, a ovdje svaki dan saraju, sto se tice i zavrtanja i odvrtanja ventila. A ponekad, kada jos nesto kao rade, po citav dan nemas vode i onda kada dodje kroz sat-dva je zavrnu, jer je vakat zavrtanju. Tako mi je bilo dan uoci Bajrama. Da nisu balije 100% na vlasti, bio bi ustaski apartheid.GeeTnT wrote:U toru nema vode dok "gazda" ne donese kotvu...prema tome strpljen-spasen.salik79 wrote:
Ne znam sta je, ali vidim da me jasu moje balije koje su kao najrodjenija braca s tim ustasama, kada su talovi u pitanju. Kako ne vidite da nas jedni te isti jasu decenijama, a kada dodje vakat izborima onda krenu zbijat torove. Sacekaj jos koji dan - doci ce na red i nana Fata i crkva u njenoj basci. To sto nana nakon izbora redovno padne u zaborav, da bi pred izbore "vaskrsla", sa predizbornim zbijanjem torova nema nikakve veze.![]()
- Sanjarko
#112 Re: Apartheid u BiH
Ma degutantno. Jedno se opravdava sa drugim koje je iz koristoljublja kako vidim. Sto nije stavio onu Elmu iz Neuma. Isto, i njenog oca kabadahija Hrvat prebio.GeeTnT wrote:Mislim da posle ovoga bosnjackoj djeci u Kiseljaku treba lance na ruke i noge stavit ...Vizionar 1985 wrote:Iz koristoljublja. A ovi iz sovinizma. Nije kabadahija isti kao ovi sto sistemski diskriminisu itd., druge ljude, druge narodnosti, nacije itd.Hrvatskog povratnika Mirka Vicu iz mjesta Ljesovina u konjičkoj općini pretukao je u srijedu i nanio mu teške ozljede Đulejman Turković Đema, lokalni nasilnik, koji je i ranije prijetio Vici i povratnicima te im stalno krade šumu.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatsk ... nu-1170789 - http://www.vecernji.ba
- ABH017
#113 Re: Apartheid u BiH
Nabijem svakog Bošnjaka, koji napad na Mirka Vicu, opravdava sa istjerivanjem bošnjačke djece iz autobusa ili napadom na pokrivenu muslimanku u Kiseljaku.
Nabijem, isto tako, i ove koji, istjerivanje bošnjačke djece iz autobusa ili napad na pokrivenu muslimanku u Kiseljaku, pokušavaju opravdati sa napadom na Mirka Vicu u Ljesovini.
Nasilnici, lopovi, prevaranti, ubice ne mogu biti "moji" i ne mogu ih opravdavati samo zato što pripadaju toru, kojem i ja pripadam po rođenju. Moji su svi ljudi na kugli zemaljskoj. Koje mu je porodično ime, kojem plemenu pripada, odakle mu je porijeklo, baš me briga. Interesuje me samo kakav je čovjek i koliko koristi mozak, a koliko je podložan manipulaciji.
-
hAZNADAR
#114 Re: Apartheid u BiH
Jeli Marko Vico pretucen po nacionalnoj osnovi, na osnovu nacionalne mrznje? Prvo to imamo utvrditi pa tek onda stavljati to u istu ravan sa vrlo jasnim sikaniranjem u Kiseljaku.ABH017 wrote:Nabijem svakog Bošnjaka, koji napad na Mirka Vicu, opravdava sa istjerivanjem bošnjačke djece iz autobusa ili napadom na pokrivenu muslimanku u Kiseljaku.LARVA wrote:
19.5.2017. Pretučen Bošnjak u Konjicu
Nabijem, isto tako, i ove koji, istjerivanje bošnjačke djece iz autobusa ili napad na pokrivenu muslimanku u Kiseljaku, pokušavaju opravdati sa napadom na Mirka Vicu u Ljesovini.
Nasilnici, lopovi, prevaranti, ubice ne mogu biti "moji" i ne mogu ih opravdavati samo zato što pripadaju toru, kojem i ja pripadam po rođenju. Moji su svi ljudi na kugli zemaljskoj. Koje mu je porodično ime, kojem plemenu pripada, odakle mu je porijeklo, baš me briga. Interesuje me samo kakav je čovjek i koliko koristi mozak, a koliko je podložan manipulaciji.
Pa onda utvrdimo razliku. Ko je popularniji danas? Nasilnik iz Konjica u Konjicu u gradu medju rajom,... ili nasilnici iz Kiseljaka medju rajom u Kiseljaku.
Naravno da osudjujem svako nasilje - i sve zasluzuje kaznu. Ali nam standardi u drustvu mozda nisu isti. Ne stidimo se svi na isti nacin i ne aplaudiramo na iste stvari.
-
smijesni_ste
#115 Re: Apartheid u BiH
Da, standardi nisu isti....ja bih npr. radije da me neko istjera iz autobusa nego da me ovako krvnički pretuku...
-
Fudo387
#116 Re: Apartheid u BiH
Ne treba donositi zakljucke dok se ne provede istraga.
Mozda je taj gore iz Konjica prsao u site, sta, iranski lobi je jak.
Mozda je taj gore iz Konjica prsao u site, sta, iranski lobi je jak.
-
hAZNADAR
#117 Re: Apartheid u BiH
U Kiseljaku je pretucena zena samo zato sto je bila pokrivena.smijesni_ste wrote:Da, standardi nisu isti....ja bih npr. radije da me neko istjera iz autobusa nego da me ovako krvnički pretuku...
U Konjicu covjek koji je pokusao sprijeciti sjecu svoje sume.
Motivi su itekako bitni. I naravno - koliko je Konjicana reklo e nek ga je a koliko Kiseljacana e nek je.
-
smijesni_ste
#118 Re: Apartheid u BiH
Otvorio si temu o ISIL povratnicima pa vidiš koliko ljudi relativizira problem...koji su njihovi motivi?
- Edin H.
#119 Re: Apartheid u BiH
MirVico je pretucen po nacionalnoj osnovi po sablonu iz rata - imam ja pravo na tudje, jer je on druge nacije.hAZNADAR wrote:Jeli Marko Vico pretucen po nacionalnoj osnovi, na osnovu nacionalne mrznje? Prvo to imamo utvrditi pa tek onda stavljati to u istu ravan sa vrlo jasnim sikaniranjem u Kiseljaku.ABH017 wrote:Nabijem svakog Bošnjaka, koji napad na Mirka Vicu, opravdava sa istjerivanjem bošnjačke djece iz autobusa ili napadom na pokrivenu muslimanku u Kiseljaku.LARVA wrote:
19.5.2017. Pretučen Bošnjak u Konjicu
Pa onda utvrdimo razliku. Ko je popularniji danas? Nasilnik iz Konjica u Konjicu u gradu medju rajom,... ili nasilnici iz Kiseljaka medju rajom u Kiseljaku.
Naravno da osudjujem svako nasilje - i sve zasluzuje kaznu. Ali nam standardi u drustvu mozda nisu isti. Ne stidimo se svi na isti nacin i ne aplaudiramo na iste stvari.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#120 Re: Apartheid u BiH
Ovo stvarno nije normalno!
Otvorim temu o apartheidu u BiH, sve napisano o cemu se radi u uvodnom postu a oni opet se "brane".
Napisao sam da izjednacavanje nije moguce, jer je apartheid u BiH dio sistema, to su bolesna pluca s kojim BiH nikad nece normalno prodisati. Apartheid u BiH je instaliran posredstvom U.N. i EU, uz podrsku SAD po naredbi Slobe i Tudjmana, oni su to sve kreirali, U.N. EU i SAD su samo bili posrednici koji su igrali ulogu mirotvoraca a u stvari bili advokati Slobe i Tudjmana.
Vi naglabate o glupostima, umjesto da razmijenimo misljenje kako se izvuci iz ovog sistema, kako ici naprijed zadovoljiti pravdu i osigurati prosparitet naseg drustva vi o nabijenim kompleksima, cas o SDA cas o vodonosnabdjevanju. De bolan saberite se, sjedi razmisli sta pises, procitaj da kontas, da znas o cemu se prica, ako nisi skonto procitaj ponovo. Jebo vas vise broj postova i lajkova, unisti vas taj facebook, svi ste narcisisti postali. Podijelili se u stotine grupa i stranki i svi biva patriote, vece od veceg, a drzave nema. Kako's biti patriota kad nemas drzave? Hej ba, niste normalni!
Toliko od mene, GASI TEMU, goni sve u pm ode mi secer na 317
slobodno mi zabrani ulaz na forum, ne dolazim nazad.
Otvorim temu o apartheidu u BiH, sve napisano o cemu se radi u uvodnom postu a oni opet se "brane".
Napisao sam da izjednacavanje nije moguce, jer je apartheid u BiH dio sistema, to su bolesna pluca s kojim BiH nikad nece normalno prodisati. Apartheid u BiH je instaliran posredstvom U.N. i EU, uz podrsku SAD po naredbi Slobe i Tudjmana, oni su to sve kreirali, U.N. EU i SAD su samo bili posrednici koji su igrali ulogu mirotvoraca a u stvari bili advokati Slobe i Tudjmana.
Vi naglabate o glupostima, umjesto da razmijenimo misljenje kako se izvuci iz ovog sistema, kako ici naprijed zadovoljiti pravdu i osigurati prosparitet naseg drustva vi o nabijenim kompleksima, cas o SDA cas o vodonosnabdjevanju. De bolan saberite se, sjedi razmisli sta pises, procitaj da kontas, da znas o cemu se prica, ako nisi skonto procitaj ponovo. Jebo vas vise broj postova i lajkova, unisti vas taj facebook, svi ste narcisisti postali. Podijelili se u stotine grupa i stranki i svi biva patriote, vece od veceg, a drzave nema. Kako's biti patriota kad nemas drzave? Hej ba, niste normalni!
Toliko od mene, GASI TEMU, goni sve u pm ode mi secer na 317
slobodno mi zabrani ulaz na forum, ne dolazim nazad.
- Edin H.
#121 Re: Apartheid u BiH
Za kapitalizam smo se borili i izborili.salik79 wrote:Za mene je Apartheid kada, recimo, jedan dio grada (Poljine) ima nesmetano vodosnabdijevanje s izvorista koje je mahsuz za njih pravljeno, dok ostali dijelovi grada trpe svakodnevne redukcije i teror, jer stalnim zavrtanjima i pustanjima ne samo da uticu na dusevno i tjelesno stanje stanovnika, nego im unistavaju i privatnu imovinu, kao sto su masine za pranje sudja i vesa, bojleri, cesme i sl. ....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#122 Re: Apartheid u BiH
@wonkaw
kad si besposlen razmišljaš o glupostima, pa i o tome ko je u autobusu a ko nije
nakon 8h rada, pola sata vozanja prije toga i jos jedan sat spremanja, jel misliš da će bilo kome pasti na pamet ko je odakle
neki dan ja u Tomislavgradu, na autu naljepnica firme (iz Sarajeva)
stao trenerka stil, i zagleda, pa da pročita ono Sarajevo što piše
nabraja nešto i ode
a ljudi ko ljudi... sve sam obišao, iskreno jedino je bilo čudno u Zapadnom Mostaru
Prvo su me pitali (jedna jedina osoba koja je bila voljna da razgovara) jeli smijem da hodam sam
Uđem u kancelariju, dobar dan trebao bih to i to, šute
ja ću ovo, šute
ja sam završio, doviđenja, šute
poslije su se raspričali, kad su se svi skupili, i vidjeli da je to sve normalno i uredu...sasvim korektni ljudi, ali sa napunjenim glavama
nikad nigdje otišao nisam sa predrasudom da su fuj ljudi, osim u Bugojno i tamo sam se 1000 puta uvjerio
kad si besposlen razmišljaš o glupostima, pa i o tome ko je u autobusu a ko nije
nakon 8h rada, pola sata vozanja prije toga i jos jedan sat spremanja, jel misliš da će bilo kome pasti na pamet ko je odakle
neki dan ja u Tomislavgradu, na autu naljepnica firme (iz Sarajeva)
stao trenerka stil, i zagleda, pa da pročita ono Sarajevo što piše
nabraja nešto i ode
a ljudi ko ljudi... sve sam obišao, iskreno jedino je bilo čudno u Zapadnom Mostaru
Prvo su me pitali (jedna jedina osoba koja je bila voljna da razgovara) jeli smijem da hodam sam
Uđem u kancelariju, dobar dan trebao bih to i to, šute
ja ću ovo, šute
ja sam završio, doviđenja, šute
poslije su se raspričali, kad su se svi skupili, i vidjeli da je to sve normalno i uredu...sasvim korektni ljudi, ali sa napunjenim glavama
nikad nigdje otišao nisam sa predrasudom da su fuj ljudi, osim u Bugojno i tamo sam se 1000 puta uvjerio
- Sanjarko
#123 Re: Apartheid u BiH
Dzaba verglas. Mozes tako do sutra ili sudnjeg dana. Rjesenje je jedino rat. Za vecinu Srba i Hrvata smo dibidus, sve naj, naj, naj u najgorem smislu.wonkaw wrote:Code: Select all
Ovo stvarno nije normalno! Otvorim temu o apartheidu u BiH, sve napisano o cemu se radi u uvodnom postu a oni opet se "brane". Napisao sam da izjednacavanje nije moguce, jer je apartheid u BiH dio sistema, to su bolesna pluca s kojim BiH nikad nece normalno prodisati. Apartheid u BiH je instaliran posredstvom U.N. i EU, uz podrsku SAD po naredbi Slobe i Tudjmana, oni su to sve kreirali, U.N. EU i SAD su samo bili posrednici koji su igrali ulogu mirotvoraca a u stvari bili advokati Slobe i Tudjmana. Vi naglabate o glupostima, umjesto da razmijenimo misljenje kako se izvuci iz ovog sistema, kako ici naprijed zadovoljiti pravdu i osigurati prosparitet naseg drustva vi o nabijenim kompleksima, cas o SDA cas o vodonosnabdjevanju. De bolan saberite se, sjedi razmisli sta pises, procitaj da kontas, da znas o cemu se prica, ako nisi skonto procitaj ponovo. Jebo vas vise broj postova i lajkova, unisti vas taj facebook, svi ste narcisisti postali. Podijelili se u stotine grupa i stranki i svi biva patriote, vece od veceg, a drzave nema. Kako's biti patriota kad nemas drzave? Hej ba, niste normalni! Toliko od mene, GASI TEMU, goni sve u pm ode mi secer na 317 slobodno mi zabrani ulaz na forum, ne dolazim nazad.
-
hAZNADAR
#124 Re: Apartheid u BiH
A ha, i ti to znas, negdje stoji da je nasilnik to maksuz uradio zbog nacionalnosti.Edin H. wrote:
MirVico je pretucen po nacionalnoj osnovi po sablonu iz rata - imam ja pravo na tudje, jer je on druge nacije.
Ili ti nacionalnost pretucenog i nasilnika igra bitnu ulogu pa sve tumacis nacionalno.
Ili
iskreno receno, kad god vidim u notifications da si mi se obratio - znam da je kontra. Ne zna covjek koliko da te uzme i ozbiljno. Radije se zadrzi na uobicajenim glupim pokusajima provokcija - to ti je zastitni znak.
-
hAZNADAR
#125 Re: Apartheid u BiH
Stereotipi. Namirisu neki salonce, komunjare, bezkicmenjake,... i opletu patetiku.smijesni_ste wrote:Otvorio si temu o ISIL povratnicima pa vidiš koliko ljudi relativizira problem...koji su njihovi motivi?
Ovo nije isto. Postavljati znak pitanja jeli nasilnistvo nacionalno motivirano je sasvim OK.
Nije ni svaki pretuceni Bosnjak u RS pretucen samo zbog nacionalnosti. Bilo je slucajeva u novinama gdje je neko pretucen u kafani u Prijedoru u 2 iza ponoci a prethodno cugao satima. Tu je upitno koliko je nacionalnost motiv.
Ovo sto se desilo u Konjicu zasluzuje najstroziju kaznu za pocinioca.
Ali pitanje je koliko se to moze uporediti sa napadom na pokrivenu zenu u Kiseljaku. Mozda motiv nije isti i samim tim je upitno da li se Konjic moze prikazati kao primjer aparthejda. A o tome je tema.