Antizapadnjacki sentiment

sumirprimus

#76 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by sumirprimus »

:lol: sad je kipar i salonac :lol:
Kad se ideologije i geostrategije pomjesaju :mrgreen:
Kaligrafija

#77 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Kaligrafija »

sumirprimus wrote: :lol:
Ocekivano javlja se insomnin mali, dobro te obucio! :lol: :lol: :lol:
DZe vam je DZapin...!? :mrgreen:
Kaligrafija

#78 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Kaligrafija »

cyprus wrote:
Kaligrafija wrote:
Opsuj salonac slobodno, da te se kutarisemo po kratkom postupku...!
Post prijavljen :)
Neka si, ja ne vidim uvredu...salonac...niti te psujem, niti spominjem rodbinu, ni nista...salonac moze biti i gospodin covjek...sa manirima...
Evo ti tri smajlija nazad... :lol: :lol: :lol:
TomANDJerry

#79 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by TomANDJerry »

Kaligrafija wrote:
TomANDJerry wrote:meni najzanimljivija teorija teoreticara zavjera (koji su naravno uvijek protiv NATO-a i ostalo) jeste prica o tome kako je demokratija najvece zlo , a kako su diktatori tima Assad, Putin, Sadam Husein, Gadafi andjeli sa nebesa poslani da se suprotstave tom zlu zvanom demokratija koje dolazi sa zapada. Tom zlu gdje narod moze da izadje na izbore i izabere tko ce da ga vodi, a ne da drzavu dozivotno drzi jedna budaletina - pa ga onda sin nasljedi. I ono sto bi po svim kriterijima covjecnosti i logike trebalo da bude -> neka narod sam izadje na izbore i izabere tko ce da ga vodi , pa ako bude lose njihov izbor ... to se smatra zlim i nevjerovatno je kako neko moze podrzati takvo zlo, a ne stati na stranu Assada, Putina i ostale ekipe koja je poznata kao neko tko ide i nosi blagostanje sa sobom.
Koja je demokratija u USA Boga ti, dvopartijski sistem, gdje se ne racunaju glasovi miliona ljudi, vec elektora...i gdje se smijenjuju djeca bogatih tajkuna na celu jedne drzave...Biraju lobisti svuda u svijetu, kite narod ista bira...Čuj demokratija, narod bira...smijesno...
Prvo gdje sam ja rekao USA , drugo u SAD nije dvopartijski sistem ... moze se kandidovati tko hoce , u zadnjim izborima Hillary je dijelom izgubila zbog dva kandidata Jill Stein i jos neka stranka koji su odnijeli dobar dio glasova "normalnih" ljudi. To sto postoje dvije jake stranke ne znaci da nema izbora , nego je drustvo tako podjeljeno. A evo argumentovano objasni recimo kod nas , kako to narod ne bira ... za 6 mjeseci su izbori , izadjemo nas milion - 250.000 zaokruzi SDA na listicima , 180 000 SNSD , 100 000 HDZ -- svaki glas validan , svaki glas anoniman , svaki glas-glas jednog stanovnika drzave BiH koji se to jutro probudio i otisao na glasacko mjesto da zaokruzi svoju SDA/SNSD/HDZ stranku --- sta je tu namjesteno i sta je tu neposteno ???! ... sta tu tacno nije demokratski ??? TO STO JE NAROD GLUP DA IZABERE KAKO TREBA NE ZNACI DA DEMOKRATIJA NE POSTOJI , sta mislis koliko bi glasova dobio Trump, Dodik, Izetbegovic i ostala ekipa u Svedskoj ili Norveskoj.

Intelektualno je neposteno i nedopustivo kriviti demokratiju kao sistem za drustva u kojima je 30-40 ili vise % jednostavno idiota, nacinalista, rasista itd. generalno losih ili glupih ljudi
Kaligrafija

#80 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Kaligrafija »

TomANDJerry wrote:
Kaligrafija wrote:
TomANDJerry wrote:meni najzanimljivija teorija teoreticara zavjera (koji su naravno uvijek protiv NATO-a i ostalo) jeste prica o tome kako je demokratija najvece zlo , a kako su diktatori tima Assad, Putin, Sadam Husein, Gadafi andjeli sa nebesa poslani da se suprotstave tom zlu zvanom demokratija koje dolazi sa zapada. Tom zlu gdje narod moze da izadje na izbore i izabere tko ce da ga vodi, a ne da drzavu dozivotno drzi jedna budaletina - pa ga onda sin nasljedi. I ono sto bi po svim kriterijima covjecnosti i logike trebalo da bude -> neka narod sam izadje na izbore i izabere tko ce da ga vodi , pa ako bude lose njihov izbor ... to se smatra zlim i nevjerovatno je kako neko moze podrzati takvo zlo, a ne stati na stranu Assada, Putina i ostale ekipe koja je poznata kao neko tko ide i nosi blagostanje sa sobom.
Koja je demokratija u USA Boga ti, dvopartijski sistem, gdje se ne racunaju glasovi miliona ljudi, vec elektora...i gdje se smijenjuju djeca bogatih tajkuna na celu jedne drzave...Biraju lobisti svuda u svijetu, kite narod ista bira...Čuj demokratija, narod bira...smijesno...
Prvo gdje sam ja rekao USA , drugo u SAD nije dvopartijski sistem ... moze se kandidovati tko hoce , u zadnjim izborima Hillary je dijelom izgubila zbog dva kandidata Jill Stein i jos neka stranka koji su odnijeli dobar dio glasova "normalnih" ljudi. To sto postoje dvije jake stranke ne znaci da nema izbora , nego je drustvo tako podjeljeno. A evo argumentovano objasni recimo kod nas , kako to narod ne bira ... za 6 mjeseci su izbori , izadjemo nas milion - 250.000 zaokruzi SDA na listicima , 180 000 SNSD , 100 000 HDZ -- svaki glas validan , svaki glas anoniman , svaki glas-glas jednog stanovnika drzave BiH koji se to jutro probudio i otisao na glasacko mjesto da zaokruzi svoju SDA/SNSD/HDZ stranku --- sta je tu namjesteno i sta je tu neposteno ???! ... sta tu tacno nije demokratski ??? TO STO JE NAROD GLUP DA IZABERE KAKO TREBA NE ZNACI DA DEMOKRATIJA NE POSTOJI , sta mislis koliko bi glasova dobio Trump, Dodik, Izetbegovic i ostala ekipa u Svedskoj ili Norveskoj.

Intelektualno je neposteno i nedopustivo kriviti demokratiju kao sistem za drustva u kojima je 30-40 ili vise % jednostavno idiota, nacinalista, rasista itd. generalno losih ili glupih ljudi
Ti si naveo zapad kao referencu, ja sam USA naveo kao primjer, vodilju ,tog istog zapadnog svijeta!!!
Ovo drugo necu ni da komentarisem...demokratija, gdje su dva ili vise puta predsjednicki kandidati sa vise osvojenih glasova gubili izbore zbog elektora...
I trece, ko si ti da ocjenjujes ko je glup, ko fasista, ko nacionalista, ko je idiot...!??....tim sam sebe stavljas u kategoriju nekog viseg bica, sto se u prevodu cita kao fasizam...!!!
TomANDJerry

#81 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by TomANDJerry »

Kaligrafija wrote:
TomANDJerry wrote:

Ti si naveo zapad kao referencu, ja sam USA naveo kao primjer, vodilju ,tog istog zapadnog svijeta!!!
Ovo drugo necu ni da komentarisem...demokratija, gdje su dva ili vise puta predsjednicki kandidati sa vise osvojenih glasova gubili izbore zbog elektora...
I trece, ko si ti da ocjenjujes ko je glup, ko fasista, ko nacionalista, ko je idiot...!??....tim sam sebe stavljas u kategoriju nekog viseg bica, sto se u prevodu cita kao fasizam...!!!
Evo ja cu reci da su ljudi koji glasaju za SNSD i smatraju Ratka Mladica herojem , nacionalisti i opcenito zli ljudi (80% RS-a) ... jesam li time sebe stavio u kategoriju viseg bica ... Evo reci cu da su ljudi koji glasaju za Trumpa i govore kako su Meksikanci silovatelji , da treba muslimanima zabraniti ulazak u SAD ... (da ne nabrajam dalje idiotarije) rasisti i idioti (25% SAD-a) , jesam li time sebe stavio u ulogu viseg bica ??? ... Evo reci cu da su siromasni i obespravljeni ljudi koji glasaju za dokazano korumpirane politicare u BiH glupi ljudi, jesam li time sebe stavio u ulogu viseg bica ???

Oko elektora u SAD, u primjeru gore sam naveo Svedsku i Norvesku (mozes dodati i Njemacku, Svicarsku, Francusku itd) kao primjere Demokratije - nisam SAD jer je i ne smatram punom demokratijom - ali na nekom zamisljenom Indexu Demokratije gdje se volja naroda preslikava na vlast (kakva god ta volja bila) od 0 do 10 SAD ima barem 7 ... koliko ima Rusija, Sirija, bivsa Libija, Irak itd itd...
Gojeni H

#82 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Gojeni H »

Kaligrafija wrote:Haj reci, sta je zapad imao s tim prije bombardovanja NATO avijacije...kad je Armija BiH imala protuoklopno naoruzanje za unistavanje tenkova, koje nije doslo sa zapada btw, kad je ljudstvo bilo dobro naoruzano i opremljeno, kad je operativa radila ujedinjeno i na kraju nista manje vazno, kad je moral bio nikad na vecem nivou, a cetnicki na nikad gorem...! Haj ba nemoj meni pricat, zarobljavali smo vam vojnike po linijama, te godine, tek napunilo 18 godina, gladno i zedno, spustilo ga na liniju, ne zna ni on gdje je dosao, po deset dana im nije dostavljana hrana, niti ih je iko obilazio...Spremni za bjezaniju svi...Gdje god se napalo provaljivala se linija, bjezali cetnici ko muhe bez glave...Nasa najveca zrtva te godine je genocid u Srebrenici, gdje su "hrabri junaci" pobili nenaoruzane ljude i pokazali svu svoju slavu i junastvo...gdje je tad bio strasni NATO da to zaustavi!???Sad kad uzmes spisak zrtava, kod nas je vecina civila ubijena, kod cetnika vecina vojske...Vi trebate da dignete spomenik NATO i da ih popovi stalno blagosiljaju... A dovili smo, sta je problem!??
Ne slazem se ni ja u mnogim stvarima ne samo sa @cyprusom, vec i mnogim drugim ... ali, lik ipak nije cetnik. Nije ti ovo u redu.
Alfons Kauders

#83 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Alfons Kauders »

Jesu nam se salonci uzjebali ovih dana... :D
Kaligrafija

#84 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Kaligrafija »

Gojeni H wrote:
Kaligrafija wrote:Haj reci, sta je zapad imao s tim prije bombardovanja NATO avijacije...kad je Armija BiH imala protuoklopno naoruzanje za unistavanje tenkova, koje nije doslo sa zapada btw, kad je ljudstvo bilo dobro naoruzano i opremljeno, kad je operativa radila ujedinjeno i na kraju nista manje vazno, kad je moral bio nikad na vecem nivou, a cetnicki na nikad gorem...! Haj ba nemoj meni pricat, zarobljavali smo vam vojnike po linijama, te godine, tek napunilo 18 godina, gladno i zedno, spustilo ga na liniju, ne zna ni on gdje je dosao, po deset dana im nije dostavljana hrana, niti ih je iko obilazio...Spremni za bjezaniju svi...Gdje god se napalo provaljivala se linija, bjezali cetnici ko muhe bez glave...Nasa najveca zrtva te godine je genocid u Srebrenici, gdje su "hrabri junaci" pobili nenaoruzane ljude i pokazali svu svoju slavu i junastvo...gdje je tad bio strasni NATO da to zaustavi!???Sad kad uzmes spisak zrtava, kod nas je vecina civila ubijena, kod cetnika vecina vojske...Vi trebate da dignete spomenik NATO i da ih popovi stalno blagosiljaju... A dovili smo, sta je problem!??
Ne slazem se ni ja u mnogim stvarima ne samo sa @cyprusom, vec i mnogim drugim ... ali, lik ipak nije cetnik. Nije ti ovo u redu.
Evo, ja mu se javno i duboko izvinjavam i svakome drugom koga sam uvrijedio...! Ponesu me nekad emocije, a izrodilo se mnogo profesionalnih provokatora pod raznim krinkama koji broje krvna zrnca i pljuju po svemu sto je Bosna i Hercegovina...ja sam na forumu od pocetka, neki drugi nickovi, bilo je i tad provokatora, al ne kao sad, pa se nekad pitam jel ja ovo pisem na serbian.cafe...!!!?!
Jos jednom moje izvinjenje doticnom @cyprus i @kiligonzales! Hvala sto si me opomenuo, pretjerao sam...Pozivam i admina da me banuje, zasluzio sam..!
Gojeni H

#85 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Gojeni H »

Kaligrafija wrote: Evo, ja mu se javno i duboko izvinjavam i svakome drugom koga sam uvrijedio...! Ponesu me nekad emocije, a izrodilo se mnogo profesionalnih provokatora pod raznim krinkama koji broje krvna zrnca i pljuju po svemu sto je Bosna i Hercegovina...ja sam na forumu od pocetka, neki drugi nickovi, bilo je i tad provokatora, al ne kao sad, pa se nekad pitam jel ja ovo pisem na serbian.cafe...!!!?!
Jos jednom moje izvinjenje doticnom @cyprus i @kiligonzales! Hvala sto si me opomenuo, pretjerao sam...Pozivam i admina da me banuje, zasluzio sam..!
:thumbup: ;-)

Ti si i dobar, kakav sam ja. Mene samo rodjena mati moze voljeti. :D
bogoljub

#86 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by bogoljub »

Oficir francuskog bataljona Unprofora tokom opsade Sarajeva, Guillaume Ancel je autor nedavno objavljene knjige “Ledeni vjetar nad Sarajevom” (“Vent glacial sur Sarajevo”, Ed. Les Belles Lettres).

O politici francuskog predsjednika Miterana u Bosni, mnogo toga je već poznato. Ipak, zvanične političke i vojne strukture u Francuskoj o tom periodu uglavnom šute. Guillaume Ancel, kao bivši pripadnik oružanih snaga Francuske, odlučio je prekinuti zavjet šutnje koji je sveto vojničko pravilo i po prvi put javno svjedočiti o dvosmislenosti i pristrasnosti francuske politike tokom sukoba u Bosni i Hercegovini.

Zašto UN nije intervenirao u Sarajevu?

Šta se desilo u operacijama Šumarska, Lukavica, Vrbanja most, Srebrenica?
Kako je riješena talačka kriza preko sa 250 UN-ovih vojnika koje su zarobile srpske snage u proljeće 1995 godine?
Kako je François Lecointre, danas general i vrhovni zapovjednik francuskih oružanih snaga, postao heroj francuske intervencije u Sarajevu?
Zasto su svi vrhovni zapovjednici UN-a u Bosni bili Francuzi?
Ko je stavljao veto na zračne napade protiv Srba?
Postoji li odgovornost Francuske u Bosni?

Pitanja bez odgovora o bosanskom ratu je mnogo. Iz svoje perspektive svjedoka i učesnika u UN vojnoj intervenciji u Sarajevu, Guillaume Ancel je pokušao dati odgovore na neka od njih.

VISE POGLEDAJTE VIDEO>

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... NpKU3Myq1c
cyprus

#87 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by cyprus »

Kaligrafija wrote:
cyprus wrote:
Kaligrafija wrote:
Post prijavljen :)
Neka si, ja ne vidim uvredu...salonac...niti te psujem, niti spominjem rodbinu, ni nista...salonac moze biti i gospodin covjek...sa manirima...
Evo ti tri smajlija nazad... :lol: :lol: :lol:
Svojevremeno je administracija obznanila da ta vrsta etiketiranja neisotmišljenika među forumašima nije prihvatljiva... Pa samo rekoh da provjerim da li to još važi :)
insomnia78

#88 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by insomnia78 »

Ne znam bas koliko je on kompetentan pricati o nekim stvarima kada 95-e stize u Sa
bogoljub

#89 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by bogoljub »

sinuhe wrote:Oni nas ne vole kazu neki jos od 1992. Tako je predsjednik Francuske Mitterand cetnik a komandant UNPROFOR-a je silovao Bosnjakinje.
Danas su to Inzko i Wigemark koji odrzavaju troglavu azdahu na vlasti i naravno deytonski sporazum kao ludjacka kosulja.
Vehabije i bosnjacki stratezi imaju svoje razloge a koji su vasi?

Mitterrand u Sarajevu kao valjda jedini predsjednik u posjeti ratnoj zoni.
Image
odgovor>
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... NpKU3Myq1c
Kaligrafija

#90 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Kaligrafija »

cyprus wrote:
Svojevremeno je administracija obznanila da ta vrsta etiketiranja neisotmišljenika među forumašima nije prihvatljiva... Pa samo rekoh da provjerim da li to još važi :)
Ima drugi post, ako nisi procitao gdje ti se izvinjavam i gdje sam pozvao admina da me banuje...pretjero sam priznajem...jos jednom izvini...pozdrav!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#91 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Chmoljo »

Kaligrafija wrote:
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Kaligrafija

mjesec
seln

#92 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by seln »

fakat wrote:Jos jedna tema o zlim Bosnjacima koju ispisuju “Bosnjaci”.
Ocam', poceo sam me mrziti.
seln

#93 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by seln »

cyprus wrote: Svojevremeno je administracija obznanila da ta vrsta etiketiranja neisotmišljenika među forumašima nije prihvatljiva... Pa samo rekoh da provjerim da li to još važi :)
Ali otvaranje uvijek novih tema u kojima se objasnjava kakvi su Bosnjaci uhljupi, podli, glupi, mrze zapad...
to je prihvatljivo. :wink:
I oni koji otvaraju takve teme, odnosno, oni koji im komentarima pusu pod krila se mogu nazvati...
hm..... butikdzije? zadrugari? soareashi?
cyprus

#94 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by cyprus »

Kaligrafija wrote:
cyprus wrote:
Ima drugi post, ako nisi procitao gdje ti se izvinjavam i gdje sam pozvao admina da me banuje...pretjero sam priznajem...jos jednom izvini...pozdrav!
Jbg, zakasnih :sad: Obzirom da zaista na forumu ne doživljavam često izvinjenja, mogu reći da sam veoma prijatno iznenađen... Zbog toga mi je žao što je ipak došlo do bana... Apelujem na Chmolju da ako je ikako moguće poništi isti, ili ga bar reducira (mjesec dana mi djeluje isuviše rigorozno)...

Ono što bih ipak volio istaći da mi zaista nije pravo kada mi neko zalijepi tu vrstu etikete samo zato što se ne slaže sa mnom... Dijelom iz privatnih razloga, a dijelom i zbog toga što su sve vrijednosti za koje se ja zalažem u potpunoj suprotnosti sa onim čime me pojedini sugovornici pokušavaju diskreditovati... Tačno je da ja uglavnom bivam aktivan na temama gdje dominiraju ili su značajno zastupljeni stavovi sa kojim se generalno ne slažem (u suprotnom mi nije zanimljivo) - iz prostog razloga jer mi se to čini kao smisao foruma, da uspostaviš diskusiju sa ljudima različitih shvatanja i probaš naći put do nekog međusobnog razumijevanja... Nažalost, ne uspijevam u tom konačnom cilju baš često, ali to je sad neka druga priča... Moja poenta se odnosi na neutemeljenost gore opisane retorike, koja se često koristi spram neistomišljenika...

@seln, ne znam, nek ti administracija objasni šta je prihvatljivo, a šta ne... Ja nisam u poziciji da to određujem... Ono što se meni čini jeste da bi ti rado neke teme proglasio tabuom... Evo recimo - ja ne vidim šta je sporno u tome da se prodiskutuje o antizapadnjačkom sentimentu kod nas... Isti možda nije dominantan ili naročito izražen, ali nije ni nepostojeći... Mislim da nije loše ni preispitati šta je to istina, a šta su mitovi u nekoj opštoj percepciji Zapada u Bosni i Hercegovini...
Bodkin

#95 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Kaligrafija wrote: Evo, ja mu se javno i duboko izvinjavam i svakome drugom koga sam uvrijedio...! Ponesu me nekad emocije, a izrodilo se mnogo profesionalnih provokatora pod raznim krinkama koji broje krvna zrnca i pljuju po svemu sto je Bosna i Hercegovina...ja sam na forumu od pocetka, neki drugi nickovi, bilo je i tad provokatora, al ne kao sad, pa se nekad pitam jel ja ovo pisem na serbian.cafe...!!!?!
:thumbup: ;-)

Ti si i dobar, kakav sam ja. Mene samo rodjena mati moze voljeti. :D
:lol:
Bodkin

#96 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Bodkin »

seln wrote:
cyprus wrote: Svojevremeno je administracija obznanila da ta vrsta etiketiranja neisotmišljenika među forumašima nije prihvatljiva... Pa samo rekoh da provjerim da li to još važi :)
Ali otvaranje uvijek novih tema u kojima se objasnjava kakvi su Bosnjaci uhljupi, podli, glupi, mrze zapad...
I oni koji otvaraju takve teme, odnosno, oni koji im komentarima pusu pod krila se mogu nazvati...
Ali je ok otvarati iste teme o srbima i hrvatima. Ili jevrejima npr :D
seln

#97 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Ali je ok otvarati iste teme o srbima i hrvatima. Ili jevrejima npr :D
Varam li se ili su se srbi i hrvati u blizoj istoriji/historiji/povijesti ogrijesili o Bosnjake? Ispravi me ako nije tacno...
S druge strane, evo prilike da nam kazes gdje su se to u blizoj istoriji/historiji/povijesti Bosnjaci ogrijesili o srbe i hrvate.
I da znas, nije lijepo lagati. Ne postoji takva tema o Jevrejima, vec o zlocinima drzave Izrael. Ako ti ne mozes napraviti distinkciju izmedju to dvoje, onda je do tebe.
seln

#98 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by seln »

cyprus wrote:
@seln, ne znam, nek ti administracija objasni šta je prihvatljivo, a šta ne... Ja nisam u poziciji da to određujem... Ono što se meni čini jeste da bi ti rado neke teme proglasio tabuom... Evo recimo - ja ne vidim šta je sporno u tome da se prodiskutuje o antizapadnjačkom sentimentu kod nas... Isti možda nije dominantan ili naročito izražen, ali nije ni nepostojeći... Mislim da nije loše ni preispitati šta je to istina, a šta su mitovi u nekoj opštoj percepciji Zapada u Bosni i Hercegovini...
Ne zelim (tacnije, ne smijem) komentirati rad administracije, zato i pitam tebe: sta je onako, na ljudsku, prihvatljivo?
Za mene ne postoje tabu teme, osim onih koje iz razloga pijeteta treba izbjegavati.
Ono sto postoji je: motivacija. Jedna je stvar (i motivacija, rekao bih) kad @Alfons otvori takvu temu, a sasvim druga kad je otvori neko sa laganom natruhom butikdzijstva.
I ne znam sta podrazumijevas pod ovim:
Evo recimo - ja ne vidim šta je sporno u tome da se prodiskutuje o antizapadnjačkom sentimentu kod nas
Kod kojih "nas"? U Srbiji je taj sentiment za faktor 10 jaci nego u BiH.
insomnia78

#99 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by insomnia78 »

Ova tema itekako pije vode ali je skroz pogresno postavljena kaki kurac Miteran i odnos EU prema ratu u BiH. Ja glavu dajem da 90 % ovih danasnjih “bruda” uopste ni ne zna za to. Njih npr više jede uloga tog istog “zapada” na bliskom istoku danas
Bodkin

#100 Re: Antizapadnjacki sentiment

Post by Bodkin »

seln wrote:
Varam li se ili su se srbi i hrvati u blizoj istoriji/historiji/povijesti ogrijesili o Bosnjake? Ispravi me ako nije tacno...
S druge strane, evo prilike da nam kazes gdje su se to u blizoj istoriji/historiji/povijesti Bosnjaci ogrijesili o srbe i hrvate.
I da znas, nije lijepo lagati. Ne postoji takva tema o Jevrejima, vec o zlocinima drzave Izrael. Ako ti ne mozes napraviti distinkciju izmedju to dvoje, onda je do tebe.
[/quote]

Ne varas se ako uzmes zadnjih 25 godina. Ako uznes nalo vise, varas se.
Ali na stranu sve to, znaci ti smatras da je zato ok pljuvati otvoreno po srbima i hrvatima. Samo nam reci dokle ide to vremensko ogranicenje, i kad je ok stati/poceti :D

A ti jako dobro znas da se svo pljuvanje svodi na jevreje, a ne na izrael u 90% slucajeva :D
Post Reply