Anketica :-)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Zene padaju na musku:

Poll ended at 06/02/2007 21:13

pricu
32
51%
izgled
3
5%
bogatstvo
13
21%
drustveni status
5
8%
sve je to ista lafina
2
3%
muskarci me ne zanimaju (L)
8
13%

Total votes: 63

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Sarafcina wrote: da li ljubav teze
naci :shock:
osvojiti :x ... ili ...
ocuvati :zzzz:
Nijedno od to troje nije lagano.

Trece je najmanje lako, ali je najljepse.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Sarafcina wrote:
mlada i zelena wrote:
black_noke wrote: i mene interesuje...
to Vam je umjetnosti koju Vam neko mlad i zelen k'o ja ne moze otkriti a da Vas ne ubije :D :D :D mozda neki iskusni stari morski vuk pred smrt bude spreman da Vam otkrije tajnu "dobre price" :D :D
samo znam da jedino na to padam k'o zrela kruska :D

ma ja sam probo :? sve recepte sto sam cuo ;)
od one da glumim pedera :-) do simpicantnih 8) i manje simpicantnih :( prilazaka :roll: ... i nece pa nece :D ;)
a price... :oops: isprico hiljadu i jednu noc :D, bukovskog ;) i najinteresantnije epizode bleka stene :kravata:
mislio sam da je do auta :dance: :kravata: ... promijenio.. isto :angry:
do mobitela :idea: .. promijenio :music2: .. opet isto :angry: :angry:

i sad shvatam one dileme :oops: ...
da li ljubav teze
Ajoj tebe, skroz si fulio, ne pali prica: dosta vise o mom autu, stanu, mobitelu, hajmo sad malo o meni :D
Moras joj tako pricati da se osjeti kao da je naljepse, najbolje, najpametnije, najprivlacnije, najvoljenije bice na svijetu, da bi za nju sve uradio i dao :-)
Naravno, a da ona ne skuzi da i nisi bas iskren :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

nebojeplavo wrote:
Sarafcina wrote:
mlada i zelena wrote: to Vam je umjetnosti koju Vam neko mlad i zelen k'o ja ne moze otkriti a da Vas ne ubije :D :D :D mozda neki iskusni stari morski vuk pred smrt bude spreman da Vam otkrije tajnu "dobre price" :D :D
samo znam da jedino na to padam k'o zrela kruska :D

ma ja sam probo :? sve recepte sto sam cuo ;)
od one da glumim pedera :-) do simpicantnih 8) i manje simpicantnih :( prilazaka :roll: ... i nece pa nece :D ;)
a price... :oops: isprico hiljadu i jednu noc :D, bukovskog ;) i najinteresantnije epizode bleka stene :kravata:
mislio sam da je do auta :dance: :kravata: ... promijenio.. isto :angry:
do mobitela :idea: .. promijenio :music2: .. opet isto :angry: :angry:

i sad shvatam one dileme :oops: ...
da li ljubav teze
Ajoj tebe, skroz si fulio, ne pali prica: dosta vise o mom autu, stanu, mobitelu, hajmo sad malo o meni :D
Moras joj tako pricati da se osjeti kao da je naljepse, najbolje, najpametnije, najprivlacnije, najvoljenije bice na svijetu, da bi za nju sve uradio i dao :-)

kao prvo ja ne lazem ! ;)
a ja vazda imo puno strebanja ... pa se uvijek svodilo
hoces ili neces? ... imam ja ucit 8)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Ja sam samo navela jedan od recepata, koji pojedini uspjesno primjenjuju :D
Doduse, to ti je sve relativno, nijedno zensko nije isto, pa de ti sad pogodi :D
U svakom slucaju, od mene veliki plus za iskrenost, to je danas rijetko :)
Saraswati

Post by Saraswati »

nebojeplavo wrote:Naravno, a da ona ne skuzi da i nisi bas iskren :D
Okrutno :D
pitt

Post by pitt »

nebojeplavo wrote:
Aha.......pravi pocetak :D Ovo ti mozd aupali ako je veza neka zajebancija ili nesto a la one night stand. AKo mislis nesto iole ozbiljno, onda budi prirodan (onakav kakav jesi za prave) i iskren. Vjeruj mi da nema bolje strategije......a i more problema koji te mogu kasnije snaci izbjegnes u samom startu :roll:

Saro, sta ono tebe na ledja izvrne? :D:D
patrius

Post by patrius »

_STOKA_OD_OKA wrote:
patrius wrote:Ma imam ti ja krvi za 1.000.000,00. komarica,Njonjy,ali nemam strpljenja za prenemaganja.Ja se inace jezim na "price",sta tu ima jedno drugom da pametujemo???Treba da se upoznajemo,a tu nema mjesta bajkama,i kad mi zena postavi tako neko bezvezno pitanje,tek reda radi.ja se najezim!Vise volim tisinu(sutnju),nego bezveznu pricu,tek da se nesto kaze.To me jako ljuti,i zbog toga mi nije la(h)ko,ali jbg,sta cu...Znas ono,kad ti pricas a ona te pita zelis li da kazes...
neka pusi kitu jelda :)
To si ti rek'o/la.To i nije neki problem,barem danas,zene su,kao i muskarci,spremni na sve i svasta.Kako bilo,srusili smo mnoge tabue,i ne samo to,nego smo uveliko ogrezli u dekadenciju,pa cak i zastranili.Ono sto ja kazem jeste da smo,svi skupa,posrnuli duhom,ponasamo se kao pravi Sergiovi "oni sto dolaze za nama",slusamo cvrkut plasticnih ptica,imamo u osmijeh namjestena lica,gledamo betonirane pejzaze,umjesto sljivovice ispijamo eter,imamo sterilizirane osjecaje bez klica,sklapamo prijateljstva putem PC..."It doesn't have to be like this,all we need to do is make sure,we keep talking"...
Saraswati

Post by Saraswati »

pitt wrote:Saro, sta ono tebe na ledja izvrne? :D:D
Iskrenost :D :D
pitt

Post by pitt »

Saraswati wrote:
pitt wrote:Saro, sta ono tebe na ledja izvrne? :D:D
Iskrenost :D :D
to ti onom ko te ne zna..... :D:D
SaraLe

Post by SaraLe »

Za muske :D Kad vam djevojka nesto prica slusajte je :) a ne u glavi da smisljate, kako je "dovuci" do kreveta sto prije :D Ako budete pazljivo slusali sta vam prica, dobicete i rijesenje kako je "dovuci" do kreveta 8)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

SaraLe wrote:Za muske :D Kad vam djevojka nesto prica slusajte je :) a ne u glavi da smisljate, kako je "dovuci" do kreveta sto prije :D Ako budete pazljivo slusali sta vam prica, dobicete i rijesenje kako je "dovuci" do kreveta 8)
Ima istine i u ovome :-)
Muski, slusate li??? :D Nemojte reci da vam ne otkrivamo tajne :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

SaraLe wrote:Za muske :D Kad vam djevojka nesto prica slusajte je :) a ne u glavi da smisljate, kako je "dovuci" do kreveta sto prije :D Ako budete pazljivo slusali sta vam prica, dobicete i rijesenje kako je "dovuci" do kreveta 8)

da ja znam slusati do sada bih bio doktor nauka :D
a i vi vala... od tog slusanja.. napravile poentu zivota ;)
patrius

Post by patrius »

Nije problem u krevetu,vec ono poslije njega!!!Nazalost,musko-zenska komunikacija se danas uglavnom na to i svodi,na primitivan oblik interakcije,odnosno opcenja.Problem se pojavljuje tek poslije kreveta.Danas je,cini mi se,vise zenama stalo do toga s kim ce zavrsiti u krevetu,smatrajuci to potvrdom svoje licnosti,umjesnosti,atraktivnosti itd.Ono sto mene cudi jeste to da zene danas sve vise prihvataju "ulogu" koju im muzjaci od iskona namecu,a to je da postoje samo da bi njih zadovoljile.Tuzno i zalosno,ali istinito...Zato,drage moje dame,dignite glavu i pomno odaberite kome cete uciniti tu cast...mnogi ne zasluzuju ni da vas dotaknu,niti da se nadju u vasoj blizini,a kamoli nesto vise...Ne trebaju mi cestitke niti aplauzi,nisam ni feminist niti muski sovinist,jednostavno prihvatam stvari kako to bog/priroda zapovijeda.Ljudski zivot je najveca vrijednost na dunjaluku,pa ga kao takvog treba i prihvatiti,i cijeniti sve njegove nosioce,bez obzira na spol,jer jedni bez drugih ne mozemo...
pitt

Post by pitt »

Le, to slusanje mora radit u oba smjera. Ako ce ona samo verglat neke nebuloze a ja morat to slusati, onda nista od toga. Biti dobar listener je i te kako vazno u vezi.....bilo ljubavnoj bilo u prijateljskoj. :-D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

pitt wrote:
Le, to slusanje mora radit u oba smjera. Ako ce ona samo verglat neke nebuloze a ja morat to slusati, onda nista od toga. Biti dobar listener je i te kako vazno u vezi.....bilo ljubavnoj bilo u prijateljskoj. :-D

e to je vec teze :)
po prirodi stvari ;) zene cuju samo ono sto ili ne trebaju cuti..ili ono sto im odgovara :D
ernest

Post by ernest »

SaraLe, u uho sam se pretvorio
pitt

Post by pitt »

matico :D......mislim na zene vrijedne paznje i truda.......kojih ima jako puno al ih valja naci. Mislim da i one imaju problema nalaziti muskarce koji im odgovaraju.....u ovom sivilu :D
amrino

Post by amrino »

patrius wrote:Nije problem u krevetu,vec ono poslije njega!!!Nazalost,musko-zenska komunikacija se danas uglavnom na to i svodi,na primitivan oblik interakcije,odnosno opcenja.Problem se pojavljuje tek poslije kreveta.Danas je,cini mi se,vise zenama stalo do toga s kim ce zavrsiti u krevetu,smatrajuci to potvrdom svoje licnosti,umjesnosti,atraktivnosti itd.Ono sto mene cudi jeste to da zene danas sve vise prihvataju "ulogu" koju im muzjaci od iskona namecu,a to je da postoje samo da bi njih zadovoljile.Tuzno i zalosno,ali istinito...Zato,drage moje dame,dignite glavu i pomno odaberite kome cete uciniti tu cast...mnogi ne zasluzuju ni da vas dotaknu,niti da se nadju u vasoj blizini,a kamoli nesto vise...Ne trebaju mi cestitke niti aplauzi,nisam ni feminist niti muski sovinist,jednostavno prihvatam stvari kako to bog/priroda zapovijeda.Ljudski zivot je najveca vrijednost na dunjaluku,pa ga kao takvog treba i prihvatiti,i cijeniti sve njegove nosioce,bez obzira na spol,jer jedni bez drugih ne mozemo...
E vidis- ti znas znanje!!! 8-)
S tom pricom skoro svaku mozes!!! :D jelde?!
Ljudi- ovaj ima pricu!!!
Saraswati

Post by Saraswati »

pitt wrote:matico :D......mislim na zene vrijedne paznje i truda.......kojih ima jako puno al ih valja naci. Mislim da i one imaju problema nalaziti muskarce koji im odgovaraju.....u ovom sivilu :D
Mislis na ovaj novi dizajn? :D
patrius

Post by patrius »

Ma nije bitno sta mogu a sta ne mogu,nego sta hocu a sta necu...I naravno,"sa muske strane ne spadam u Tarzane al' daleko od tog da sam zeko..."
Sarafcina

Post by Sarafcina »

amrino wrote:
patrius wrote:Nije problem u krevetu,vec ono poslije njega!!!Nazalost,musko-zenska komunikacija se danas uglavnom na to i svodi,na primitivan oblik interakcije,odnosno opcenja.Problem se pojavljuje tek poslije kreveta.Danas je,cini mi se,vise zenama stalo do toga s kim ce zavrsiti u krevetu,smatrajuci to potvrdom svoje licnosti,umjesnosti,atraktivnosti itd.Ono sto mene cudi jeste to da zene danas sve vise prihvataju "ulogu" koju im muzjaci od iskona namecu,a to je da postoje samo da bi njih zadovoljile.Tuzno i zalosno,ali istinito...Zato,drage moje dame,dignite glavu i pomno odaberite kome cete uciniti tu cast...mnogi ne zasluzuju ni da vas dotaknu,niti da se nadju u vasoj blizini,a kamoli nesto vise...Ne trebaju mi cestitke niti aplauzi,nisam ni feminist niti muski sovinist,jednostavno prihvatam stvari kako to bog/priroda zapovijeda.Ljudski zivot je najveca vrijednost na dunjaluku,pa ga kao takvog treba i prihvatiti,i cijeniti sve njegove nosioce,bez obzira na spol,jer jedni bez drugih ne mozemo...
E vidis- ti znas znanje!!! 8-)
S tom pricom skoro svaku mozes!!! :D jelde?!
Ljudi- ovaj ima pricu!!!

ostadoh ja nezenja :(
pitt

Post by pitt »

Saraswati wrote:
pitt wrote:matico :D......mislim na zene vrijedne paznje i truda.......kojih ima jako puno al ih valja naci. Mislim da i one imaju problema nalaziti muskarce koji im odgovaraju.....u ovom sivilu :D
Mislis na ovaj novi dizajn? :D
ha ja....to mi je pred ocima trenutno :D:D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Izgleda da anketa treba i malo objasnjenje.
Mi Bosanci smo skloni da komplikovanu stvar stavimo u 2-3 rijeci i tako opisemo (uglavnom :D ) ono sto zelimo kazati...pa tako i ovdje u ovoj anketi.

Kada sam stavila pricu, ona podrazumijeva:
-sarm,
-samouvjerenost (koja opet proizilazi iz sigurnosti u sebe, svoje znanje, svoj izgled, svoj status ma kakav on bio, svoje porijeklo, itd, itd)
-ophodjenje (prema zenama uopste-mojim prijateljicama npr.)
-kultura govora (kad mi pocne recenicu sa "yebo mater"...vala da je Brad Pitt...hvala)
-opste znanje (a ne, rastura u igricama za X-box, a ne zna ko je Brian De Palma ili Steven Hoskins)

...i jos neke stvari. Znaci nema ni price, ako nema znanja....supljak se brzo otkrije.
To za sex si u pravu, ali onda te zene ne traze partnera za vezu, vec partnera za sex, a tu su vec kriterijumi potpuno drugaciji :D
bug

Post by bug »

joj kako sve to :D padne u vodu :D
probudis se i ne znas :D na sta si odlijepio al' :D jesi, ono kvalitetno :D:D
patrius

Post by patrius »

Pretpostavljam da mislis na Stephena Hawkinga,Lucy?Eto vidis,svasta ja znam.No dobro,salu na stranu,problem je u tome sto zene misle,nazalost,vecina njih da je dovoljno da daju tijelo da bi dobile kartu za raj. Dakako,u ovom nasem poremecenom "turbo-folk" ambijentu to je jedan od najvaznijih kriterija,koji su postavili novokomponovani pripadnici tzv.elite.Medjutim,mene upravo to cudi da zene danas,kada imaju koliko-toliko vece mogucnosti za emancipaciju i neovisnost o "muzjacima",vise no ikad prije srljaju u propast.Sto je najzalosnije,i mediji su agresivno ukljuceni u tu prljavu kampanju sofisticirane prostitucije svojim morbidnim emisijama tipa "big brother" i sl.
Post Reply