Anketa; Apple Mac vs PCs. . .?!
Moderator: Benq
-
Billy The Man
ztluhcs, objasni svome istomisljeniku xon_sa da je kompjuter alat, a ne produženje spolovila. Ja radim na istom, ne masturbiram pred istim. Uspijevas li da rijeci povezes u recenice kada citas ili si diskletican?
Ti vjerovatno ne radis sa Flashom, BBEditom, Photoshopom, inDesignom, vjerovatno nikada nisi ni kliknuo sa Apple mouse-om, pa cemu onda nastaviti ovu pricu? Mac je superiorniji i tacka. Ostalo je presipanje iz supljeg u prazno. Mislim, ako si slijep, mogu ti pomoci, ali ako ne razumijes ni mocni Zevs (ili bilo koje drugo bozanstvo) ne moze ti pomoci.
Ti vjerovatno ne radis sa Flashom, BBEditom, Photoshopom, inDesignom, vjerovatno nikada nisi ni kliknuo sa Apple mouse-om, pa cemu onda nastaviti ovu pricu? Mac je superiorniji i tacka. Ostalo je presipanje iz supljeg u prazno. Mislim, ako si slijep, mogu ti pomoci, ali ako ne razumijes ni mocni Zevs (ili bilo koje drugo bozanstvo) ne moze ti pomoci.
Last edited by Billy The Man on 27/04/2007 22:40, edited 1 time in total.
-
Billy The Man
Necu! Ako vas ja ne obrazujem, ko ce. Zarasli ste, pa vam treba sisanje.
-
_BosanaC
5 dana BANata, bez MAC-a, PC-a, i bilo cega sto ima veze s tehnikomBilly The Man wrote:Necu! Ako vas ja ne obrazujem, ko ce. Zarasli ste, pa vam treba sisanje.
http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html
-
Hierarchia
Zasto niste postavili pravu anketu da klikamo jedno ili drugo?
Ovako je dosadno bez statistike.

-
pljuskavice
Moj dragi ima Mac-a, ja sam na PC-u.
Kad moram nesto uraditi na Mac-u to je avantura prava.
Ali priznajem, mocniji je, samo treba vremena da se skonta.
Kad moram nesto uraditi na Mac-u to je avantura prava.
Ali priznajem, mocniji je, samo treba vremena da se skonta.
- Qler
ja u silnoj ovoj prepirci ne procitah jedan konkretan razlog sto je Mac bolji? jel ima veci izbor hardware-a? jel ima vise software-a za njega? jel ima igara? koliko sam shvatio ljepsi je i dugotrajniji zbog toga sto ga moras koristiti onakvog kakvog ga dobijes i sto mozes na njega snimiti samo ono sto ti all mighty Jobs dozvoli?
-
oggitomic
Dali su Mac racunari popularni u Sarajevo? Kako se cijene krecu za Macbook i Macbook Pro. Sto se tice performansa Mac vs PC, hm . . . MAC RAZVALJUJE
Ja evo radim na 512mb rama montazu za university i Final Cut Pro leti, probaj motnirat na je''' pc-u sa 512mb, al malo sutra.
O
O
- niskoprofilni
Jeste, ali u Mokronozimashin wrote:
3642km ova konfiguracija, nemam zivaca da ganjam cijene klasicnog PC-a sa ovim komponentama. Ispod dvije milje sigurno 1800 plafon.
Znaci isti hardver iste performanse.
-
seha
shin wrote:
3642km ova konfiguracija, nemam zivaca da ganjam cijene klasicnog PC-a sa ovim komponentama. Ispod dvije milje sigurno 1800 plafon.
Taj Imac je $1400 u americi! Slican PC je isto toliko. Usput moras dobro platiti za 20" monitor istog kvaliteta. Imacovi monitori su haos. Bluetooth, kamera i ostalo takodje.
- pike
iSight kamera je built in, a sto se monitora tice tu nema dileme stvarno razvaljuju, pogotovo onaj iMac 24"...to se mora vidjeti da bi se povjerovalo.seha wrote:shin wrote:
Taj Imac je $1400 u americi! Slican PC je isto toliko. Usput moras dobro platiti za 20" monitor istog kvaliteta. Imacovi monitori su haos. Bluetooth, kamera i ostalo takodje.
-
seha
Znam da je na Mac-u built-in kazem da na cijenu PC-ja moras dodati i kameru i bluetooth adapter kad uporedjujes sa tim Imacom.pike wrote: iSight kamera je built in, a sto se monitora tice tu nema dileme stvarno razvaljuju, pogotovo onaj iMac 24"...to se mora vidjeti da bi se povjerovalo.
Usput, kamera na IMac-u dugo vremena nije radila kad se Imac boot-a u windows, sad radi.
-
array
Perfect, dobijes kameru za extra 300 dolara i imas super kompjuter za email i online seks sa drugim mac korisnicima.seha wrote:Znam da je na Mac-u built-in kazem da na cijenu PC-ja moras dodati i kameru i bluetooth adapter kad uporedjujes sa tim Imacom.pike wrote: iSight kamera je built in, a sto se monitora tice tu nema dileme stvarno razvaljuju, pogotovo onaj iMac 24"...to se mora vidjeti da bi se povjerovalo.
Usput, kamera na IMac-u dugo vremena nije radila kad se Imac boot-a u windows, sad radi.
Prakticno nista drugo sta normalan svijet koristi nemoze se koristiti na macu jer nema mac verzije.
Seha, ako mac nije skuplji od Windowsa a bolji je zasto je onda svega 3% mac usera?
-
forUMASH
.....ma dajte ljudi ba......
......koliko je MAC beznacajan najbolje oslikava cinjenica da se hakerima ne isplati praviti viruse za njega.....
.....mozda ih sad neko rokne sa kakvim, samo zato sto se kurche da su sigurni.....
.....mozda ih sad neko rokne sa kakvim, samo zato sto se kurche da su sigurni.....