Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rapptor

#1 Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by rapptor »

Svjedoci smo da se prodaju mnoge kopije popularnih brendova telefona. iPhone, 4 ili 5, Samsung Galaxy S 3, ili 4. iPhone su skoro pa isti, identicni oblikom, tezinom, Samsung isto tako. Ekrani su im slabiji, kamere takodje i jos neki zenzori ili slicno, ni sam ne znam bas. Dok iPhone na sebi imaju Androide, a kompletan meni i ostalo je izgledom isto iOs-u.
Sta vi kazete na te telefone, ima li neko neka iskustva, jer prodavci cesto brisu komentare nakon sto ih nahvale.
Ja sam licno imao prilike obje vrste imati u rukama, i istina rade dobro. Sad,do kada, koliko je to dobro ili sta, za cijenu od recimo 200 km ili 210, naspram 700 ili 800 ili 1000 km.
Imate li neka iskustva sa ovime? Ne govorim, da napomenem o onim kopijama bez Androida, razni ajfoni sa dvije SIM kartice, ili neki drugi, samo o Android kopijama.
jefferson

#2 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by jefferson »

rapptor wrote:Svjedoci smo da se prodaju mnoge kopije popularnih brendova telefona. iPhone, 4 ili 5, Samsung Galaxy S 3, ili 4. iPhone su skoro pa isti, identicni oblikom, tezinom, Samsung isto tako. Ekrani su im slabiji, kamere takodje i jos neki zenzori ili slicno, ni sam ne znam bas. Dok iPhone na sebi imaju Androide, a kompletan meni i ostalo je izgledom isto iOs-u.
Sta vi kazete na te telefone, ima li neko neka iskustva, jer prodavci cesto brisu komentare nakon sto ih nahvale.
Ja sam licno imao prilike obje vrste imati u rukama, i istina rade dobro. Sad,do kada, koliko je to dobro ili sta, za cijenu od recimo 200 km ili 210, naspram 700 ili 800 ili 1000 km.
Imate li neka iskustva sa ovime? Ne govorim, da napomenem o onim kopijama bez Androida, razni ajfoni sa dvije SIM kartice, ili neki drugi, samo o Android kopijama.
Da li bi kupio kopjiju BMW-a ili pravi BMW?
Son1

#3 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Son1 »

Prave iPhone kopije ne postoje, jer iOS radi samo na Apple mobilnim uredjajima.
Android kopije su vec nesto drugo, s obzirom da je sam sistem (Android) dostupan svima.
Izgled uredjaja se kopira u potpunosti, a performansama zaostaje za originalom (posebno sto se tice S4 kopija i tehnologije koju Samsung koristi).
Ima izuzetno kvalitetnih kopija, ali koliko para, toliko muzike (bar preko onog sto sam uspio da vidim na YT).
Šveđanin

#4 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Šveđanin »

Pusti 2 kartice i TV antenu, hoću funkcionalan i fluidan telefon kao prvo. :D

Sa originalom ću biti bliži tome, a kopije.. Koliko para toliko muzike..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
aux

#5 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by aux »

Mislim da je bolje biti bez telefona nego imati kopiju bez obzira o kakvoj se izradi i kvaliteti radi jer ipak original je original i ako ga ne mozes sebi priustiti onda nemoj niti kopiju,bolje skupljaj pare pa taman dok ti skupis malo ce i originalu spasti cijena i imat ces bar telefon i uzivat ces u njemu.
jefferson

#6 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by jefferson »

Son1 wrote:Prave iPhone kopije ne postoje, jer iOS radi samo na Apple mobilnim uredjajima.
Android kopije su vec nesto drugo, s obzirom da je sam sistem (Android) dostupan svima.
Izgled uredjaja se kopira u potpunosti, a performansama zaostaje za originalom (posebno sto se tice S4 kopija i tehnologije koju Samsung koristi).
Ima izuzetno kvalitetnih kopija, ali koliko para, toliko muzike (bar preko onog sto sam uspio da vidim na YT).
Kad smo vec kod toga, proklinjem svaki dan sto se prebaci sa iPhone-a na Android.
mobile9

#7 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by mobile9 »

aux wrote:Mislim da je bolje biti bez telefona nego imati kopiju bez obzira o kakvoj se izradi i kvaliteti radi jer ipak original je original i ako ga ne mozes sebi priustiti onda nemoj niti kopiju,bolje skupljaj pare pa taman dok ti skupis malo ce i originalu spasti cijena i imat ces bar telefon i uzivat ces u njemu.
Radije kupi N70 original nego kopiju nekog boljeg telefona. Zaobilazi kopije u što širem luku.. :run:
rapptor

#8 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by rapptor »

Hehe, nismo se razumjeli izgleda. Ne kazem da kupim, imam ja nekoliko skupih telefona, nije stvar u tome, nego pitam za vase misljenje, ali onoga KO JE IMAO iskustva. Ne one koji nisu NIKAKO ni vidjeli taj telefon. Dakle oni koji su ih imali.
Imao sam dodira sa njima, probao ih, rade super, tu se nema sta reci, ali naravno da su kopije, cuj Andrija na ajfonu, ali fantazija je kako je to sve odradjeno. Sto se brzine tice, rade brzo, opcije, usluge koje pruzaju, ma svasta nesto, ali su kopije.
Recimo konkretno..Prestigio telefoni su kinezi recimo sa imenom. Ima ih jos 2Look recimo, ali su kinezi.Bit ovih kopija je da im je drob nesto, a izgled nesto drugo. Tako da se pitam, ako j neko KUPIO ili IMA takvu kopiju da nam kaze, recimo evo ovi telefoni..
http://mobitelshop1.pik.ba/artikal/8271 ... -8gb-wifi/
http://www.pik.ba/artikal/8499249/samsu ... a-s-4-siv/

Oba sam ova probao, i rade odlicno. I ekrani su im ok, i touch, sve su opcije skoro tu. A ajfon ovaj, iako je Android, sve je vjerno preslikano, i malo neiskusnijim ljudima nema razlike. Dakle pitam one koji su ih IMALI ili ih IMAJU. Ne pitam da ih ja kupim, ponavljam imam originale, ali me opcenito/uopsteno zanima..da pricamo malo :-)..
rapptor

#9 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by rapptor »

Niko nije imao/nema ih??
staradis

#10 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by staradis »

Telefoni su losi

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
jefferson

#11 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by jefferson »

rapptor wrote:Hehe, nismo se razumjeli izgleda. Ne kazem da kupim, imam ja nekoliko skupih telefona, nije stvar u tome, nego pitam za vase misljenje, ali onoga KO JE IMAO iskustva. Ne one koji nisu NIKAKO ni vidjeli taj telefon. Dakle oni koji su ih imali.
Imao sam dodira sa njima, probao ih, rade super, tu se nema sta reci, ali naravno da su kopije, cuj Andrija na ajfonu, ali fantazija je kako je to sve odradjeno. Sto se brzine tice, rade brzo, opcije, usluge koje pruzaju, ma svasta nesto, ali su kopije.
Recimo konkretno..Prestigio telefoni su kinezi recimo sa imenom. Ima ih jos 2Look recimo, ali su kinezi.Bit ovih kopija je da im je drob nesto, a izgled nesto drugo. Tako da se pitam, ako j neko KUPIO ili IMA takvu kopiju da nam kaze, recimo evo ovi telefoni..
http://mobitelshop1.pik.ba/artikal/8271 ... -8gb-wifi/
http://www.pik.ba/artikal/8499249/samsu ... a-s-4-siv/

Oba sam ova probao, i rade odlicno. I ekrani su im ok, i touch, sve su opcije skoro tu. A ajfon ovaj, iako je Android, sve je vjerno preslikano, i malo neiskusnijim ljudima nema razlike. Dakle pitam one koji su ih IMALI ili ih IMAJU. Ne pitam da ih ja kupim, ponavljam imam originale, ali me opcenito/uopsteno zanima..da pricamo malo :-)..
Mislim da niko ne odgovara jer niko ne zna kako bi odgovorio.
Pitas za misljenje, a onda elaboriras kako imas puno iskustva i sve radi kao original.
Jel to trazis svadju ili sta?
Revolucionar ★

#12 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Revolucionar ★ »

Glupost, losa izrada, prelosi dijelovi, kurcenje bez pokrica prakticno
Neradnik

#13 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Neradnik »

Ja sam vidio s3 kao najjaca kopija 1 sim telefon kanta zestoka sramota bi me bilo ono izvadit i javit se. :D
Za te pare koliko ih cijene mozes kupit pristojan orginal.
rapptor

#14 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by rapptor »

Sto se tic tih telefona, strasna je stvar oko njih. Nasao sam nekoliko stranica, na kojima su ti telefoni. Kada kontaktiras sa njima, napisu ti na telefonima tvoje ime ako hoces, njih ne zanima.I ovi nasi su se dosjetili toga, pa stoga imamo razne kopije. Kod tih kopija, koji stvarno izgledju isto kao i oridjidji, mnogo je toga off.Kamere su prednja 0.3 ,zadnja 2 do 3,2 MP, memorije je manje, stekaju, Androidi su olaksani i slicno. Ekrani su slabije reze, ako pise IPS nije, nego je obicni TFT, vidis e razlika, ali su to korejski ekrani koji su super dobri od jos starih Samsunga pa se vidi sve super, i pixelizacija je izbjegnuta stavljanjem socivo stakla sa blur efektom.Stoga izgleda ko bomba, a reza je 480x400 i slicno kako vec to ide. Ja sam ih kupio 3. Rade dobro, nemam zamjerke.Na nekima je ton slabiji, na nekima jaci, negdje je ekran bolji, negdje nije. Nema standarda, zato probajte ih 5 da bi jedan bio bolji. U biti se rade u Kini, ali i u Maleziji, Filipinima i Singapuru. Ako naletite na singapurca, to je premija, jer oni rade za Samsung, pa imaju jako kvalitetnih dijelova. Neke stvari i jesu sa njih.Uostalom, na svima ima original stvari. U biti svaka amsina skrojena za Android, radi ok. Nema tu sad mudrolije, daj memoriju, daj, dobar ekran i eto. Kamere lazu, Antutu dodje u sistemu i laze.Ako sve obrises i ubacis Andorid 2 tacka neki, telefon leti!!! Ali cesto ne prepozna dual procesor sto vecina ima, jer nisu skupivise, ali ako ga prepozna, ej..havarija.Nema igre koja ne ide i to FPS jos bolji engo na oriinalu. Nijajnse su sta se moze napraviti, a moze svasta.Znam ja sta ej bit, izvaditi ga na sto i da imas taj i taj telefon. Opet, rade dobro, nema grske.I kad se pocnu kvarit, iste stvari se kvare kao i na ostalim telefonima i IMA dijelova. Svako mora zaradit, kao sto i mi moramo pricat ovde, i en treba ih osudjivat, jer nikao nas ne vuce za rukav da ih kupimo. Ja eto akzem, volim neki stariji HTC sa 1 ghz skorpionom i 5 MP kamerom jer znam da je oriinal i radi ko sat.Ali nemojte ih poredit sa originalima, jer ovi sto kazu da je zmaj od telefona i nije bas, ali nije los!
Ima modela mnogo skupljih koji imaju super hardver, quad core jegre, 12 mp kamere (kome treba 12 MP kamera??, oko nemoze poznati vise od 3.2 mp),imaju memorije i slicnog, i ekrane superpravo dobre, eto ga. E tada taj proizvodjac promjeni ime iz NoName u recimo Prestigio i voila..ima svoj brend i bezbjedan je.Evo vam sajt, pogledajte i telefone i tablete i vidjecete sta se desava i sta sve ima.Prdobrih teleona i onih manje dobrih, uz razumjene cijene.Ima ih i na Amazonu.CUBOT je jedan od silnijih stvari, imam jedna model od 230 dolara i radi ma milina, samo sto je izgledom kao S3, ili S4...ja bi toliko.
http://www.focalprice.com/
rapptor

#15 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by rapptor »

Tacnije imam i ovoga, i radi sasvim,sasvim solidno.Ali nije Smasung.Pa neka nije, radi i ovaj dobro, a kada se pokvari, neka ga za ukras, ima drugi, onaj rezrervni LG K500 ;-)

http://www.focalprice.com/MH0705B/Star_ ... id_42.html

I ovaj solidno radi, sluzi :-)..
http://www.focalprice.com/MH0586B/Cubot ... droid.html
respo

#16 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by respo »

pa sta onda nas pitas kad si izucio sve te kopije i govoris da super brzo rade i ostalo

reci brate malo bi palamudio o kopijama a ne sta mislite i kad su ti prvi odgovorili bjezi od toga ti ih poceo braniti :-)
Lopov-eliminator

#17 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Lopov-eliminator »

Zna li ko šta je s onim 2Look telefonima što ProMedia prodaje? Ono su vjerovatno kopije samo što su ih oni kao brendirali za ovo tržište jel tako? Kažu da ti ovih 2Look telefoni ima na eBayu pod drugim imenima, zna li neko konkretan primjer s eBaya za to?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#18 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Entropio »

.
Mlad i Nevin

#19 Re: Android telefoni kopije-Vasa iskustva

Post by Mlad i Nevin »

Kupio sam s8+ Dubai repliku za 150 e i poprilično sam zadovoljan....izgled je gotovo identičan i samo stručnjak moze provaliti razliku. Performanse su malo slabije, ima 4 GB RAM, baterija znatno slabija od originala i interna memorija Pise 64 GB al se moze iskorisiti nekih 5 GB, no zato podržava karticu do 128 GB. Brz je, ne steka i ja koji nisam zahtjevan korisnik sam prezadovoljan, samo eto baterija ne moze izdrzati dan uz intenzivnije koristenje. Ja sam kupio externu bateriju kao ispomoć. Po meni, s obzirom da je triput jeftiniji od org, daleko od toga da je triput losiji...naprotiv.
Post Reply