ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

amortizer

#26 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by amortizer »

damskot wrote:
amortizer wrote: Brz si, nema ste.
Kada cemo mi obicni smrtnici moci vidjeti istu?
Pa kazem ti ONLINE je .. Mozes vidjeti kako izgleda .
Trazi na marketu/Play-u ili ukucas u google damskot android app :)
Ja jok Bogu mi! Nije kompatibilna, a vidio sam screenshot-ove. NIje lose, imam par "zamjerki", ali kad nadjem malo vise vremena napisem ti. OK?
damskot

#27 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

amortizer wrote:
damskot wrote:
amortizer wrote: Brz si, nema ste.
Kada cemo mi obicni smrtnici moci vidjeti istu?
Ja jok Bogu mi! Nije kompatibilna, a vidio sam screenshot-ove. NIje lose, imam par "zamjerki", ali kad nadjem malo vise vremena napisem ti. OK?
Samo me nemoj suditi po gramatickim greskama:( Funkcije ce biti sve , sad je samo test za sponzore da neradim djaba :)

A IDEJU ZA http://www.mtel.ba/article/1134/ APP ???
Last edited by damskot on 03/05/2012 11:08, edited 1 time in total.
amortizer

#28 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by amortizer »

damskot wrote:
amortizer wrote:
damskot wrote:
Samo me nemoj suditi po gramatickim greskama odrasto sam van BiH i gramaticki invalid sam :) Sto bi dole rekli :) Kad zavrsim sve dacu nekom ko bolje zna pisati da mi popravi greske . :(
Nije gramatika u pitanju
Mariella

#29 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by Mariella »

damskot wrote:HM 2.2 to 4.0 Android touchscreen :( Neznam Ali kad zavrsis naparvicu tebi maxuz bez reklame za tvoj uredjaj ;)

Nije placen nego moram raditi u Sarajevu . A meni to dodje kao godisnji hehehe :)

Posteno da ti kazem idem uvjek na galaxy s2 jer njega imam .

Screen layouts: SMALL NORMAL LARGE XLARGE
Required device features
android.hardware.screen.portrait
android.hardware.touchscreen
This application is available to over 1200 devices. Show devices

I bas tvoj da promasim :(
Skinula sam aplikaciju (HTC Desire), tabovi rade normalno, ali ne mogu otvoriti nijedan red voznje?
amortizer

#30 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by amortizer »

damskot wrote:HM 2.2 to 4.0 Android touchscreen :( Neznam Ali kad zavrsis naparvicu tebi maxuz bez reklame za tvoj uredjaj ;)

Nije placen nego moram raditi u Sarajevu . A meni to dodje kao godisnji hehehe :)

Posteno da ti kazem idem uvjek na galaxy s2 jer njega imam .

Screen layouts: SMALL NORMAL LARGE XLARGE
Required device features
android.hardware.screen.portrait
android.hardware.touchscreen
This application is available to over 1200 devices. Show devices

I bas tvoj da promasim :(
HTC Sensation 4.0.3
damskot

#31 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

Mariella wrote:
Skinula sam aplikaciju (HTC Desire), tabovi rade normalno, ali ne mogu otvoriti nijedan red voznje?
What's New

What's in this version:

Beta1,2!! Male popravke i dodavanje Lokacije (Primjer) za sponzore .
Za sad samo Tramvaj ,ali uskoro update sa svim ostalim javnim prevozima ..

Sto se tice da vam neradi radi ce poslje ljeta cu izdati update . Sad kontam dali da naparvim staticno ili dinamicno . Dali da pravim skriptu u php na serveru pa vucem na tel da bih lakse mogao ubaciti otkazane voznje ili ocekivane zastoje . Ili da ubacim sve u sqllite na app da neide na internet po datu . Sve su to pitanja koja ce odgovoriti sponzori . Sto se tice izgleda takodje ocekujem totalnu izmjenu i dodacu MAPS bar satelit da se turist moze snaci do prve vece ulice sa javnim prevozom . U svakom slucaju ako niko ne odradi ovo prije septembra odradicu je ja Kvalitetno sad nemam vremena .

IDEJA ZA APP Vjerski praznici pa da mogu iz "kontakata" izvuci likove i staviti u app kad im je vjerski praznik da me upozori mozda cak i automatski posalje poruku (cestitku). Ovo mi bas treba redovno zaboravljam praznike kolega dok oni meni redovno cestitaju i tu app zelim vidjeti . Sam sam kontao kako to odraditi ali jos nisam skontao . Mozda da ide direkt u Kalendar ... neznam ..
Eborg

#32 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by Eborg »

Čestitke na uloženom trudu no trebat će tu još rada ako želiš da ovo postane popularna aplikacija (a mislim da ima potencijal). Ako je ovo samo da položiš ispit ili nešto slično onda ništa, mada bih volio da ova aplikacija dobije svoj pravi format jer je to nešto što je zaista potrebno.

Evo ti par prijedloga:

1) Na home-screenu napravi Settings/Opcije dugme gdje će se moći birati između bosanskog i engleskog jezika (za početak, možeš to širiti dalje), pozadine ekrana (možda da omogućiš čisto sivi ekran, ne znam kako će se ponašati onako tamna pozadina na suncu i sl.), (ne)odobravanje korištenja internet konekcije za neke ostale opcije itd.

2) Uvedi neki info tab u kojem će (pogotovo na engleskom) pisati vrste karata (jednokratna, dnevna, sedmična ili kako već), cijene istih, gdje se mogu kupiti te gdje će biti objašnjeno njihovo važenje (jednom poništena važi samo za tu vožnju, stranci se često zeznu pa misle da vrijedi 90 minuta i za presjedanje što kod nas nije slučaj). Nemoj sve gruhnuti u jedan blok teksta već razvoji opet u podizbornike da to bude elegantno i pristupačno.

3) Razdvoji red vožnje od trenutnog stanja tramvaja. Tj. napravi zaseban tab za red vožnje a primarno neka ti bude to trenutno stanje. Šta to znači? Pa neka telefon koristi dan i vrijeme korisnika i neka prikaže tramvaje samo za taj dan i oni koji su preostali (tako će npr. u četvrtak u 16:54 prikazati samo tramvaje koji su ostali za taj dan). Na vrhu prikažeš naredna tri tramvaja a ispod opet izbornik za cijelu listu ali samo za one koji su preostali taj dan. Generalni red vožnje staviš negdje sa strane kao opciju koja se može otvoriti.

4) Mapa transportne mreže sa nazivima stanica. Za početak je i obična neinteraktivna slika dovoljna, mislim da to GRAS ima no bilo bi dobro kada bi imao razdvojene tramvajske/autobuske/trolejbuske i sl. mreže kao i zajedničku za sve te opcije.

5) Korištenje OpenStreetMaps ili još bolje Google Maps satelitskih snimaka (ako uspiješ pronaći način da ih prebaciš u cache i zapakuješ u aplikaciju još bolje) sa ucrtanim linijama tramvaja/autobusa i sl. će omogućiti GPS lociranje korisnika što je opet korisno za turiste ali i one koji ne koriste javni transport često. Pogledaj aplikaciju Zagreb Tram, ona to ima jako fino urađeno.

Sretno! :thumbup:
damskot

#33 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

Eborg wrote:Čestitke na uloženom trudu no trebat će tu još rada ako želiš da ovo postane popularna aplikacija (a mislim da ima potencijal). Ako je ovo samo da položiš ispit ili nešto slično onda ništa, mada bih volio da ova aplikacija dobije svoj pravi format jer je to nešto što je zaista potrebno.

Evo ti par prijedloga:

1) Na home-screenu napravi Settings/Opcije dugme gdje će se moći birati između bosanskog i engleskog jezika (za početak, možeš to širiti dalje), pozadine ekrana (možda da omogućiš čisto sivi ekran, ne znam kako će se ponašati onako tamna pozadina na suncu i sl.), (ne)odobravanje korištenja internet konekcije za neke ostale opcije itd.

2) Uvedi neki info tab u kojem će (pogotovo na engleskom) pisati vrste karata (jednokratna, dnevna, sedmična ili kako već), cijene istih, gdje se mogu kupiti te gdje će biti objašnjeno njihovo važenje (jednom poništena važi samo za tu vožnju, stranci se često zeznu pa misle da vrijedi 90 minuta i za presjedanje što kod nas nije slučaj). Nemoj sve gruhnuti u jedan blok teksta već razvoji opet u podizbornike da to bude elegantno i pristupačno.

3) Razdvoji red vožnje od trenutnog stanja tramvaja. Tj. napravi zaseban tab za red vožnje a primarno neka ti bude to trenutno stanje. Šta to znači? Pa neka telefon koristi dan i vrijeme korisnika i neka prikaže tramvaje samo za taj dan i oni koji su preostali (tako će npr. u četvrtak u 16:54 prikazati samo tramvaje koji su ostali za taj dan). Na vrhu prikažeš naredna tri tramvaja a ispod opet izbornik za cijelu listu ali samo za one koji su preostali taj dan. Generalni red vožnje staviš negdje sa strane kao opciju koja se može otvoriti.

4) Mapa transportne mreže sa nazivima stanica. Za početak je i obična neinteraktivna slika dovoljna, mislim da to GRAS ima no bilo bi dobro kada bi imao razdvojene tramvajske/autobuske/trolejbuske i sl. mreže kao i zajedničku za sve te opcije.

5) Korištenje OpenStreetMaps ili još bolje Google Maps satelitskih snimaka (ako uspiješ pronaći način da ih prebaciš u cache i zapakuješ u aplikaciju još bolje) sa ucrtanim linijama tramvaja/autobusa i sl. će omogućiti GPS lociranje korisnika što je opet korisno za turiste ali i one koji ne koriste javni transport često. Pogledaj aplikaciju Zagreb Tram, ona to ima jako fino urađeno.

Sretno! :thumbup:
Ok fino je to zamisljeno . Ali ja to gledam kao 200 sati rada . A u bih korisnik jos nije spreman platiti 3 ili 4 km za takvu app . Sto se tice Grasa i javnog prevoza . Takodje mozes zaboraviti naplatu . Tako da aplikaciju koju ti zelis je stvarno ne isplatljivo raditi za bih trziste :( .
Sve ostalo je OK kako si rekao .
casanova123

#34 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by casanova123 »

kada se zumira mapa zumira je na milissekundu, i onda vrati nazad na normalan pregled.. imam galaxy nexus ICS 4.0.4
damskot

#35 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

casanova123 wrote:kada se zumira mapa zumira je na milissekundu, i onda vrati nazad na normalan pregled.. imam galaxy nexus ICS 4.0.4

To je zato sto nisam jos ni 2% popunio mapu sa prevozom . Samo je primjer . I da bi pokazao tih 2% udaljim mapu . Ali GPS konta da se kreces pa se vraca u stanje da bi ti pokazao put :) Jesam ovo i objasnio sam ne kontam sta sam rekao :)

Bice sve kako treba u septembru .
Last edited by damskot on 19/07/2012 08:21, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#36 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by arman1 »

Je si li još otvoren za ideje? Ja imam jednu papučarsku koja bi se u budučnosti fino mogla razviti.
damskot

#37 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

arman1 wrote:Je si li još otvoren za ideje? Ja imam jednu papučarsku koja bi se u budučnosti fino mogla razviti.
Reci, nemogu nista do septembra raditi ali pokusao bi tad .

Molim sve forumase da postave WIFI kljuceve iz Sarajevskih kafica (Javnih lokacija) . Ja sam bio skupio ali sam napravio update Androida i sad mi ta APP sa kojom sa skupljo neradi :( . Napravio bih APP baza WIFI kljuceva .
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#38 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by arman1 »

damskot wrote:
arman1 wrote:Je si li još otvoren za ideje? Ja imam jednu papučarsku koja bi se u budučnosti fino mogla razviti.
Reci, nemogu nista do septembra raditi ali pokusao bi tad .

Molim sve forumase da postave WIFI kljuceve iz Sarajevskih kafica (Javnih lokacija) . Ja sam bio skupio ali sam napravio update Androida i sad mi ta APP sa kojom sa skupljo neradi :( . Napravio bih APP baza WIFI kljuceva .
Lista za nabavku, kad ideš u TC obično napraviš spisak koji zaboraviš na stolu.
Statistički oko 72% uvijek uzmamo iste ili jako slične artikle.
Imaš prvi unos i eventualno cijene. Sljedeći put označavaš na listi kupovanih artikala i eventualno unesene cijene ti služe da buđetiraš kupovinu. Nešto kao "Purchase master" - software.
Između ostlog kad stavljaš u korpu samo očitaš bar-code i utipkaš količinu i jed cijenu.
Software bi mogao da se obogati sa još more opcija.
Kako ti zvući ideja?
damskot

#39 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

arman1 wrote: Lista za nabavku, kad ideš u TC obično napraviš spisak koji zaboraviš na stolu.
Statistički oko 72% uvijek uzmamo iste ili jako slične artikle.
Imaš prvi unos i eventualno cijene. Sljedeći put označavaš na listi kupovanih artikala i eventualno unesene cijene ti služe da buđetiraš kupovinu. Nešto kao "Purchase master" - software.
Između ostlog kad stavljaš u korpu samo očitaš bar-code i utipkaš količinu i jed cijenu.
Software bi mogao da se obogati sa još more opcija.
Kako ti zvući ideja?
Ove dvije su mi primjer:
ova je bas to sto zelis . Samo za jednu radnju . Pa cak ti pokaze na kojem mjestu stoi artikal u radnji kad udjes . Lista cijene sve .. CAK i recept izaberes recept za jelo a on ti sam popuni listu sta ti treba da bih to naparvio :)
https://play.google.com/store/apps/deta ... lbertheijn

A ova uradi isto samo sto nadje najjeftinije radnje za te proizvode .
https://play.google.com/store/apps/deta ... aanbieding

Te dvije app su mi primjer ocemu pricas gledao sam i Konzum HR app nije bad .

Sad imam vec APP radni nalozi koja funkcionira od prilike isto kao sto zelis ti , bez BARkode skenera ali ni to nebi bilo problem ugraditi .
Kontam kako to za pocetak uraditi . JA bih mogao napraviti app da sam ubacujes ali puno bolje bi bilo bazu TC iz kase ili servera dobiti . Nevazno koji format baze ja bih je Konvertirao u SQLite i odmah ubacio sve artikle . Tako da bih ti poslje listu kreirao birajuci artikle koje vec vidis . Samo dugme ADD (dodaj u korpu) Stavim .
Razmislicu malo dublje o tome kako da naparvim Da vrijedi necemu a da ima i mene tu :)

Bilo bi Ljepo kad bi neki IT Admin Vecih trgovina objavio bazu artikala ili Mozda neko bazu sa Auto djelovima itd .
Wh0CaREs

#40 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by Wh0CaREs »

Bili ikako mogao napraviti aplikaciju za android 2,1 update 1 Huawei U8110
Svako malo idem u SA i ovo je stvarno dobra app koja bi mi trebala
damskot

#41 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

Wh0CaREs wrote:Bili ikako mogao napraviti aplikaciju za android 2,1 update 1 Huawei U8110
Svako malo idem u SA i ovo je stvarno dobra app koja bi mi trebala
Ako mislis ovo za Javni Prevoz . Za sad nemas nista od nje samo primjer za sponzore .
A drugi problem je sto sam ucio programirati od 2.2 Android na dalje . Pa bih prvo da je naparvim (nekad u septembru) onako kako znam , pa cu onda pokusati izmjeniti djelove code koji smetaju nizim verzijama .
jalle

#42 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by jalle »

pokušavam nešto napraviti sa VS.NET IDE i Mono android frameworkom.
Koji je najbolji (besplatan) način objave app , budući da mislim nešto prvo objaviti samo da vidim kako stvar funkcioniše
damskot

#43 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

jalle wrote:pokušavam nešto napraviti sa VS.NET IDE i Mono android frameworkom.
Koji je najbolji (besplatan) način objave app , budući da mislim nešto prvo objaviti samo da vidim kako stvar funkcioniše
Nemam pojma, za besplatan nacin objave . Primjetio sam Apps koje objavim na play da dosta stranica kopira na svoje pa pogledaj na google za to .

Sad ja da sam ti , znao bih koju korisnicku grupu ciljam i onda na nekom forumu dao link raji da isproba . Evo recimo ako je neka APP za bih trziste objavis je na sarajevo X tj klix forumu . PA ti raja da feedback ..

Samo pazi ako je dobra app da imas neku reklamu u njoj jer poslje kad dodas reklamu raja ce izbjegavati taj update i traziti staru verziju bez reklame .
zgonic

#44 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by zgonic »

Treba mi programer za Android aplikaciju.
Ko zna i hoce da zaradi neka salje PP pa da se dalje dogovaramo.

lp
threshold

#45 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by threshold »

Moze malo konkretnije? Neki poseban API, obim posla, placanje?
-poz
zgonic

#46 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by zgonic »

Poslao sam ti PP
threshold wrote:Moze malo konkretnije? Neki poseban API, obim posla, placanje?
-poz
damskot

#47 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by damskot »

zgonic wrote:Treba mi programer za Android aplikaciju.

lp
Ako je bas neki extra projekt uradicu ti djabe stim da zadrzim kodu ?
zgonic

#48 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by zgonic »

E odgovorio sam ti na mail :)

lp
damskot wrote:

lp
zgonic

#49 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by zgonic »

:)
zgonic wrote:E odgovorio sam ti na mail :)

lp
damskot wrote:

lp
Frizby

#50 Re: ANDROID aplikacije (Vase zelje)

Post by Frizby »

imam nako neku ideju, al et mogla bi ti mozda proci..
stranica kupikartu.ba napravi kao aplikaciju... S tim eventualno da te informise putem poruke ako ima kakav bitan dogadjaj ili tako kakav fol. Ideja bi bila ludilo da smo negdje u evropi, al kod nas jos nema tog obicaja da se na taj nacin informisemo. Ovo ako imas malo menadjerskog duha bi mogo fino prodat spomenutoj stranici...
pozz
Post Reply