Android Aplikacije
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#26 Re: Android Aplikacije
Na marketu
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
-
hau jes no
#27 Re: Android Aplikacije
Hvala, evo nadjoh vise slucajno, searchom nisam mogao nikako pronaci
- green man
#28 Re: Android Aplikacije
Moje preporuke:
OsmAnd- nenadjebiva navigacija, upoznata sa svim bosanskim vukojebinama u koja vas svakodnevnica ili posao mogu odvesti + podržava glasovno navođenje.
MX Player- Player koji podržava skoro pa sve moguće codexe, jednostavan i zanimljiv za koristiti- must have
SwiftKey 3- tastatura koja me oduševila. Mogućnost detekcije, korekcije i upotpunjavanja riječi. Pamti vaše riječi iz poruka koje ste pisali i pametno ih predlaže u naradnim pisanjima. Podržava srpski i hrvatski jezik.
Do ovog trennutka mi je uštedila 45 702 nepotrebna stiskanja slova, ispravila 10 686, predvidjela 1 217 i dovršila 4 640 riječi
TV Portal- Odličan database type app sa kijamet filmova i serija. Šta god gledali ili vam se gleda, ovdje to možete naći. stavite vaše serije koje pratite na favorit listu, i gledajte ih preko gore pomenutog MX Playera učitavanjem jednog od mnogo postojećih hosting servera tipa putlocker, novamove itd.
Uz ovu aplikaciju je potrebno instalirati MX Player preko kojeg se filmovi/serije očitavaju.
OsmAnd- nenadjebiva navigacija, upoznata sa svim bosanskim vukojebinama u koja vas svakodnevnica ili posao mogu odvesti + podržava glasovno navođenje.
MX Player- Player koji podržava skoro pa sve moguće codexe, jednostavan i zanimljiv za koristiti- must have
SwiftKey 3- tastatura koja me oduševila. Mogućnost detekcije, korekcije i upotpunjavanja riječi. Pamti vaše riječi iz poruka koje ste pisali i pametno ih predlaže u naradnim pisanjima. Podržava srpski i hrvatski jezik.
Do ovog trennutka mi je uštedila 45 702 nepotrebna stiskanja slova, ispravila 10 686, predvidjela 1 217 i dovršila 4 640 riječi
TV Portal- Odličan database type app sa kijamet filmova i serija. Šta god gledali ili vam se gleda, ovdje to možete naći. stavite vaše serije koje pratite na favorit listu, i gledajte ih preko gore pomenutog MX Playera učitavanjem jednog od mnogo postojećih hosting servera tipa putlocker, novamove itd.
Uz ovu aplikaciju je potrebno instalirati MX Player preko kojeg se filmovi/serije očitavaju.
- KID
#29 Re: Android Aplikacije
Jebem ti misa, nemam ni jedan od ovih tvojih prijedloga...green man wrote:Moje preporuke:
Interesuje me ova navigacija, jel radi preko gps.a ili moras imati konekciju na net... ???
Idem sve da skinem...
¤¤¤ Sent from my Tapatalk ¤¤¤
- Cossack
#30 Re: Android Aplikacije
Radi preko gps-a 100%. Samo moras skinuti offline mape. U free verziji imas dozvoljenih 10 downloada. Use them wisely!KID wrote:Jebem ti misa, nemam ni jedan od ovih tvojih prijedloga...green man wrote:Moje preporuke:
Interesuje me ova navigacija, jel radi preko gps.a ili moras imati konekciju na net... ???
Idem sve da skinem...
-
usora
#31 Re: Android Aplikacije
Kod ovoga Tunein radia mi je sve poznato sto se tice besplatne aplikacije.da li na kupljenoj postoji podcast da se moze naknadno slusati emisije. Znaci da se mogu snimiti emisije kada nisi online i naknadno reproduciratiandr0id wrote:insomnia78 wrote:Joj alarm clock xtreme ja stavio sebi da ga nemo's snoozati dok ne rjesis mat. zadatak, kad mi ga zavuce na sabahu 320 X 150 - 72,
onda valja digitron paliti:mrgreen:
Al jos nisam prespavo a ustajem u 6
s' moje sokocalo
:lol::lol::lol::lol:
Ja nesto manje ganjam aplikacije.. vise romove i to. Nekako se drzim na 3 stranice po 20 aplikacija..
Pohvalit cu ovaj TuneIN Radio, hvata sve nase i iz citavog svijeta stanice. Takodjer ima posebne grupe za vrstu muzike.. naravno wireless je potreban. Ali moze i kad je skroz slab signal. Malo mu treba za buffering..
Tapatalk odlicna stvar
Files menager takodje
Dolphin
Fb, youtube,gmail i te zafrkancije
Top eleven glupi sam se navukao..
Kad sam kod top elevena.. ima li kakva dobra igrica online.. da se mora svaki dan igrati.. preko licno svoje aplikacije..
Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- vukojebina
#32 Re: Android Aplikacije
Da, mislim da je to i jedina razlika u odnosu na besplatnu verziju, tj da mozes snimat pa posle preslusat...
- Fourier88
#33 Re: Android Aplikacije
jel neko na swiftkeyu uspio ukljuciti nas rjecnik a da su na layoutu tastature iskljucena nasa slova?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
-
usora
#34 Re: Android Aplikacije
Ne snimiti, mislio sam da postoji mogucnost timera. Ukljuciti vrijeme kada ce snimati. Podcastvukojebina wrote:Da, mislim da je to i jedina razlika u odnosu na besplatnu verziju, tj da mozes snimat pa posle preslusat...
-
Djubre_
#35 Re: Android Aplikacije
Ja kontam ove tastature.. swiftkey itd.. ali ljudi ja ne mogu na njima pisati.. izludjuje me..kad pisem, uvijek potkacim jos neko slovo haha.. tanki su mi prsti ebemu...
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- vukojebina
#36 Re: Android Aplikacije
usora wrote:Ne snimiti, mislio sam da postoji mogucnost timera. Ukljuciti vrijeme kada ce snimati. Podcastvukojebina wrote:Da, mislim da je to i jedina razlika u odnosu na besplatnu verziju, tj da mozes snimat pa posle preslusat...
e to ti nebi znao odgovorit...znam samo da jedan kolega s posla, nasnima sebi kod kuce na wifi par sati programa i na poslu slusa, ubija dosadu..posto nema net na telefonu....
- green man
#37 Re: Android Aplikacije
Ako skontaš javiFourier88 wrote:jel neko na swiftkeyu uspio ukljuciti nas rjecnik a da su na layoutu tastature iskljucena nasa slova?
Sent from my HTC using Tapatalk 2
- green man
#38 Re: Android Aplikacije
I ja imam sindrom "ćevap prsti" i to što viška slova potkačim, u ovom slučaju SwiftKey ispraviandr0id wrote:Ja kontam ove tastature.. swiftkey itd.. ali ljudi ja ne mogu na njima pisati.. izludjuje me..kad pisem, uvijek potkacim jos neko slovo haha.. tanki su mi prsti ebemu...
Sent from my GT-i9001
Bukvalno sam se preporodio koristeći ovu tastaturu umjesto one standardne.
Sent from my HTC using Tapatalk 2
-
Djubre_
#39 Re: Android Aplikacije
Da treba malo vremena da se covjek navikne. Inace su odlicna stvar sto ne.moras lupati po 3 puta u jednu tipku..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
-
fantabox
#40 Re: Android Aplikacije
Pozdrav,Fourier88 wrote:jel neko na swiftkeyu uspio ukljuciti nas rjecnik a da su na layoutu tastature iskljucena nasa slova?
Ako je u pitanju Swiftkey Flow ( http://www.swiftkey.net/flow/ ), moguce je. Imam instalirana 2 jezika (eng i cro), layout postavljen na qwerty eng, a koristim cro i to je to. Moguce je jer Swiftkey Flow podrzava 2 jezika istovremeno, tj. oba su ti aktivna cijelo vrijeme. A layout, ako bas moras, mijenjas slide-om taba u lijevo ili desno (ime trenutno aktivnog je ispisano na samom tabu). Ako ti je flow opcija iskljucena, duzi pritisak na neko slovo na eng layoutu (ako si instalirao 2 jezika naravno) ti daje izbor svih mogucih kombinacija slova iz oba jezika.
Upravo je jucer izasla nova Beta, vjerojatno i posljednja, jer je "expiry" datum ostao kao i kod prethodne (22.02.).
Inace, koristio sam do sada skoro sve flow-like tastature (Swype, Kii, Touchpal..) ali od ove bolje nema, jos da je customizacija malo bolja... Kada se pojavi na playu, biti ce prva apk koju cu i pazariti (da ne bude zabune, u ove vise od 2 godine u Android vodama koristio sam samo free apk, uz AdAway naravno, nisam imao potrebe nikada za full verzijama), zasluzila je!
- e><pert
#41 Re: Android Aplikacije
Zarazna igra, bilijar je u pitanju, moguće igrati u multiplayeru sa prijateljima ili slučajnmim odabirom na sajtu bude i po 70K igrača, et ako neko bude za partiju nek kaže 
https://play.google.com/store/apps/deta ... Gxwb29sIl0.
https://play.google.com/store/apps/deta ... Gxwb29sIl0.
- KID
#43 Re: Android Aplikacije
Evo, skinuo sam i danas isao za Tesanj.... Bez navigacije se nebi snasao...Cossack wrote:Radi preko gps-a 100%. Samo moras skinuti offline mape. U free verziji imas dozvoljenih 10 downloada. Use them wisely!KID wrote:Jebem ti misa, nemam ni jedan od ovih tvojih prijedloga...green man wrote:Moje preporuke:
Idem sve da skinem...
- KID
#44 Re: Android Aplikacije
Ja sam isprobao 10-tak tastaura i mogu vam reci da mi je ova sistemska najbolja.. Jedino sto na njoj neznam nastimati da mi vibrira prilikom dodira tj. kucanja teksta.. Ako neko zna fazon, nek se javi.Fourier88 wrote:jel neko na swiftkeyu uspio ukljuciti nas rjecnik a da su na layoutu tastature iskljucena nasa slova?
- derp
#45 Re: Android Aplikacije
menu ---> settings ---> sound ---> haptic feedbackKID wrote:Ja sam isprobao 10-tak tastaura i mogu vam reci da mi je ova sistemska najbolja.. Jedino sto na njoj neznam nastimati da mi vibrira prilikom dodira tj. kucanja teksta.. Ako neko zna fazon, nek se javi.Fourier88 wrote:jel neko na swiftkeyu uspio ukljuciti nas rjecnik a da su na layoutu tastature iskljucena nasa slova?
- KID
#46 Re: Android Aplikacije
Sto se tice internet preglednika, isprobao sam par njih pocevsi od Dolphina, Firefoxa, Chromea i meni se najbolje pokazao Opera Mobile..
-
Nostromo
#47 Re: Android Aplikacije
Za ljubitelje kladjenja SofaScore (https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=en, glasovno i textovno obavjestava o pocetku i kraju utakmice, te, naravno, o promjeni rezultata.
- KID
#48 Re: Android Aplikacije
Dobar, imam ovo.... kako sam se prvi put sjebo kad mi je telefon iz cista mira progovorio iz dzepa...Nostromo wrote:Za ljubitelje kladjenja SofaScore (https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=en, glasovno i textovno obavjestava o pocetku i kraju utakmice, te, naravno, o promjeni rezultata.
-
F16HT3R
#49 Re: Android Aplikacije
Evo lista nekih aplikacija za sve one koju su tek dobili telefon, pa kao neke osnovne aplikacije koje trebaju da imaju.
http://goo.gl/SNXuR
http://goo.gl/SNXuR
- mumi80
#50 Re: Android Aplikacije
Koristio sam livescore i sofascore al meni se kao najbolja aplikacija za praćenje rezultata tekmi pokazala ova https://play.google.com/store/apps/deta ... 2MyMDEwIl0.Nostromo wrote:Za ljubitelje kladjenja SofaScore (https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=en, glasovno i textovno obavjestava o pocetku i kraju utakmice, te, naravno, o promjeni rezultata.
Ima sve, od obavještavanja o promjeni rezultata, live komentara, pa do tabela i rasporeda utakmica.