To je vjerovatno jace od njega,treba ga poslati na kakvu meditaciju ili nestoCrvena Tifoza wrote:I Bešić malo pretjeruje sa ovim davljenjem protivnika. Kao da nije navikao da ga igrač vuče za dres. Sreća njegova pa nije crveni dobio danas. Tek bi nam tad pomogao protiv Izraela.
Andora - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alijagoro
#501 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
- cyprus
#502 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Aha, država koja živi od turizma nije vidjela gostujućeg navijača dosadFudo387 wrote:Mislim da ovi iz andore u zivotu nisu vidjeli gostujuceg navijaca do sad.
-
Fudo387
#503 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
I u toj turistickoj ponudi izmedju ostalog imaju i utakmice reprezentacije andore?cyprus wrote:Aha, država koja živi od turizma nije vidjela gostujućeg navijača dosadFudo387 wrote:Mislim da ovi iz andore u zivotu nisu vidjeli gostujuceg navijaca do sad.
- cyprus
#504 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
0:3 - očekivan i zadovoljavajući rezultat... Rutinski...
Igra nije bila baš tako zadovoljavajuća... Ipak, ne bih ja to previše zamjerao ni selektoru ni igračima - uzeli smo ono po što smo došli... Treba imati na umu i faktore koje sam spomenuo pred utakmicu, a to su nadmorska visina stadiona, čudan teren, destruktivan protivnik, loša forma igrača, selektorov debi... Uz sve to je bilo i za očekivat da nećemo pružiti baš neku rapsodiju i iživljavat se nad protivnikom... Očekivat se mogla rutina i to smo i dobili...
Ako sagledamo pojedinačno igrače, ističe se naravno u prvom redu Džeko, koji je još jednom pokazao da je naš najvrijedniji igrač - onaj koji čini razliku... Svaka čast majstore... Također, dobitak večeri je i to što je Lulić konačno proigro u reprezentaciji kako treba i kako može... Mislim da će mu Mešina koncepcija odgovarati daleko više nego Papetova... Hvalospjevke konačno i za desnu stranu... Mujdža i Višća su bili dosta dobri... Za Višću smatram da treba ostati dio prve postave... Lajk za debije Đuričića
i Cocalića, te povratak Zukanovića... Eh da, pohvale i za Begovića - odigrao je bez greške
Pjanić - bez obzira na njegovu vrijednost i eventualno opravdanje da nije u formi, meni se jednostavno uvijek činilo da on ne može biti ono što je Miske bio - igrač koji čini razliku... Volio bih da griješim, ali eto, u svakom slučaju mu želim što skoriji pronalazak forme... A za Bešića definitivno treba angažovat psihologa
Vedo, jebiga, dok se ne pronađe ja ga ne bih forsirao... Isto tako mu ne treba niti zatvarat vrata... Daleko od toga...
Ipak, pravi testovi za novog selektora i ovu ekipu tek slijede...
Igra nije bila baš tako zadovoljavajuća... Ipak, ne bih ja to previše zamjerao ni selektoru ni igračima - uzeli smo ono po što smo došli... Treba imati na umu i faktore koje sam spomenuo pred utakmicu, a to su nadmorska visina stadiona, čudan teren, destruktivan protivnik, loša forma igrača, selektorov debi... Uz sve to je bilo i za očekivat da nećemo pružiti baš neku rapsodiju i iživljavat se nad protivnikom... Očekivat se mogla rutina i to smo i dobili...
Ako sagledamo pojedinačno igrače, ističe se naravno u prvom redu Džeko, koji je još jednom pokazao da je naš najvrijedniji igrač - onaj koji čini razliku... Svaka čast majstore... Također, dobitak večeri je i to što je Lulić konačno proigro u reprezentaciji kako treba i kako može... Mislim da će mu Mešina koncepcija odgovarati daleko više nego Papetova... Hvalospjevke konačno i za desnu stranu... Mujdža i Višća su bili dosta dobri... Za Višću smatram da treba ostati dio prve postave... Lajk za debije Đuričića
Pjanić - bez obzira na njegovu vrijednost i eventualno opravdanje da nije u formi, meni se jednostavno uvijek činilo da on ne može biti ono što je Miske bio - igrač koji čini razliku... Volio bih da griješim, ali eto, u svakom slučaju mu želim što skoriji pronalazak forme... A za Bešića definitivno treba angažovat psihologa
Ipak, pravi testovi za novog selektora i ovu ekipu tek slijede...
Last edited by cyprus on 29/03/2015 03:34, edited 1 time in total.
- cyprus
#505 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Između ostalogFudo387 wrote:I u toj turistickoj ponudi izmedju ostalog imaju i utakmice reprezentacije andore?cyprus wrote:Aha, država koja živi od turizma nije vidjela gostujućeg navijača dosadFudo387 wrote:Mislim da ovi iz andore u zivotu nisu vidjeli gostujuceg navijaca do sad.
-
samkoF
#506 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
E tu smo isti ko Man CityCrvena Tifoza wrote:Ovo za korner se slažem. Toliko kornera protiv Andore i nijedna lopta da valja.
- kucniljubimac
#507 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Nisam gledo, svi pisu o ovome sta su to radili?Reisova wrote:Višća večeras odličan, Džeko i Lulić...ostalo bezzze posebno Pjanić i Bešić....onako ponašanje na terenu šta oni misle ko su. Neka vide jednog Lahma kako se ponaša na terenu..hladno su mogli dobiti crvene kartone.
- noiserr
#508 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Gruba utakmica bila, ali ubilacki instinkti Besica su proradili. Kosta ce nas decko crvenog a necemi ni biti krivo materemikucniljubimac wrote:Nisam gledo, svi pisu o ovome sta su to radili?Reisova wrote:Višća večeras odličan, Džeko i Lulić...ostalo bezzze posebno Pjanić i Bešić....onako ponašanje na terenu šta oni misle ko su. Neka vide jednog Lahma kako se ponaša na terenu..hladno su mogli dobiti crvene kartone.
-
VCorp
#509 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Džeko je pokazao da još ima šta da doprinese reprezentaciji, samo da mu se forma popravi.
Ibišević je igrač koji se već duže vremena traži, svaka riječ je suvišna
Ono što sam čekao da vidim je upravo ova igra preko krila i kombinacije bekova i krila u napadu. Lulić je pokazao upravo to, mi najbolje i igramo kada se što više ubacuje preko krila i s bekovskih pozicija na visokog Džeku ( sad imamo i Đurića ) jer da tražimo nešto kroz sredinu, to je za nas izgubljena bitka bez Misimovića. Pjanić odavno u reprezentaciji ne pokazuje ništa a svi su se nadali da imamo novog playmakera.
Zukanović je odigrao veoma dobro, svaka mu čast. Mislim da je izjavio da nema problem ni s igranjem na desnom beku pa ako je tako onda kada se Kolašinac vrati Meša bi imao neke nove opcije za taktiku.
Višća puno trči, za ostalo je zanemarljiv jer ne čini neku razliku na terenu protiv amatera iz Andore. Iako nije u formi volio bih da sam vidio Hajrovića u drugom poluvremenu da vidim kako to funkcioniše.
Ne znam što svi dižu buku oko Bicakcica jer Vranjes je odradio solidan posao, dobro je izgledao na terenu a i upravo je on otvorio prostor za prvi gol.
Oko Spahe ne treba trositi riječi, u onim godinama je svima otac na terenu.
Besic nije nista posebno pokazao, mada nije ni trebao s obzirom na svoj zadatak. Reakcija, koliko god rizicna bila, opravdana je. Amateri uklizuju sa dvije noge liku koji igra u jednom Evertonu, udaraju ga cijelu utakmicu i normalno ako sudija ne uradi nesto da ce covjek popizditi. Popizdio bi i smireniji covjek od Besica, mada se vidi da se suzdrzavao koliko je mogao.
Cocalic i nije imao neke specijalne prilike da napravi nesto tako da ne bih o njemu.
Đuric pokusao iz nekih poluprilika, tek je stigao u tim i mora se naviknuti ali mi je drago zbog njegovog debija jer moramo imati jos napadaca jer ocito je da Ibisevic nije na ovom svijetu trenutno.
Volio bih da sam vidio i malog Cimirota da vidim kako bi se on snašao.
Begovica nisam ni vidio jos od himne
Kad će više i taj Štilić da vidim šta on nudi reprezentaciji u ovom trenutku, mozda bude dobar razigravatelj.
Ibišević je igrač koji se već duže vremena traži, svaka riječ je suvišna
Ono što sam čekao da vidim je upravo ova igra preko krila i kombinacije bekova i krila u napadu. Lulić je pokazao upravo to, mi najbolje i igramo kada se što više ubacuje preko krila i s bekovskih pozicija na visokog Džeku ( sad imamo i Đurića ) jer da tražimo nešto kroz sredinu, to je za nas izgubljena bitka bez Misimovića. Pjanić odavno u reprezentaciji ne pokazuje ništa a svi su se nadali da imamo novog playmakera.
Zukanović je odigrao veoma dobro, svaka mu čast. Mislim da je izjavio da nema problem ni s igranjem na desnom beku pa ako je tako onda kada se Kolašinac vrati Meša bi imao neke nove opcije za taktiku.
Višća puno trči, za ostalo je zanemarljiv jer ne čini neku razliku na terenu protiv amatera iz Andore. Iako nije u formi volio bih da sam vidio Hajrovića u drugom poluvremenu da vidim kako to funkcioniše.
Ne znam što svi dižu buku oko Bicakcica jer Vranjes je odradio solidan posao, dobro je izgledao na terenu a i upravo je on otvorio prostor za prvi gol.
Oko Spahe ne treba trositi riječi, u onim godinama je svima otac na terenu.
Besic nije nista posebno pokazao, mada nije ni trebao s obzirom na svoj zadatak. Reakcija, koliko god rizicna bila, opravdana je. Amateri uklizuju sa dvije noge liku koji igra u jednom Evertonu, udaraju ga cijelu utakmicu i normalno ako sudija ne uradi nesto da ce covjek popizditi. Popizdio bi i smireniji covjek od Besica, mada se vidi da se suzdrzavao koliko je mogao.
Cocalic i nije imao neke specijalne prilike da napravi nesto tako da ne bih o njemu.
Đuric pokusao iz nekih poluprilika, tek je stigao u tim i mora se naviknuti ali mi je drago zbog njegovog debija jer moramo imati jos napadaca jer ocito je da Ibisevic nije na ovom svijetu trenutno.
Volio bih da sam vidio i malog Cimirota da vidim kako bi se on snašao.
Begovica nisam ni vidio jos od himne
Kad će više i taj Štilić da vidim šta on nudi reprezentaciji u ovom trenutku, mozda bude dobar razigravatelj.
-
RtrnOfSalisbury
#510 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
ko je zdogovorio andoru u ovo doba treba mu dati orden i svaka mu dala ... da smo igrali protiv iole boljeg tima bilo bi svasta. nastavlja se slepanje nekije igraca-taraba i dokle ce ko da zna ? ako nema boljije onda zbilja imamo problem(e). sreca pa se radi o napadu pa se ne vidi tolko a kad naidje
neko malo potkovaniji i u odbrani ce se otkriti ozbiljne slaboce al jebga, ako nema bolje stas?
neko malo potkovaniji i u odbrani ce se otkriti ozbiljne slaboce al jebga, ako nema bolje stas?
- cvrčak_na_hedonizmu
#511 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Al se naigraše Tinki i Vrško ( Hadžića levata neću ni da spominjem )
Neka, igraće kad jedan ode u Englesku, a drugi u Inter
S druge strane Cocalić je debitovao
Kakvi mazlumi daju sebi za pravo da pišu o fudbalu, da se naježiš.
Prva kvalifikaciona utakmica i odmah patak iz pete po sred Safeta aka "nemam ozbiljne ponude, nit ću je imati do kraja karijere, jer sam nivo forumaša/neznalica koji kontaju da znaju". Isto se odnosi i na neznalice sa foruma.
Znači, mi totalno van forme, a nijedan German nije ni primirisao terenu. Čudno. Kako su prije igrali, ta Germanija ne postoji. To je zapravo mit
Prva kvalifikaciona utakmica i odmah patak iz pete po sred Safeta aka "nemam ozbiljne ponude, nit ću je imati do kraja karijere, jer sam nivo forumaša/neznalica koji kontaju da znaju". Isto se odnosi i na neznalice sa foruma.
Znači, mi totalno van forme, a nijedan German nije ni primirisao terenu. Čudno. Kako su prije igrali, ta Germanija ne postoji. To je zapravo mit
- mO k3
#512 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Pa koliko dugo jos trebaju da bdu van forme , sljedeću tekmu neću ni gledati samo se nerviramcvrčak_na_hedonizmu wrote:Al se naigraše Tinki i Vrško ( Hadžića levata neću ni da spominjem )Neka, igraće kad jedan ode u Englesku, a drugi u Inter
S druge strane Cocalić je debitovao
![]()
-
Paul F.
#513 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ne znam šta je Džeki svirao ali nije bio offside.Crvena Tifoza wrote:Zar Džeko nije bio u ofsajdu u prvom? Neki mu je klinac svirao.Paul F. wrote:Niti jedan offside. Ne znam je li ovo znakovito.
Evo statistike ovdje
http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers ... ch/report/
Nije mi jasno ovo za faule. Bosna napravila 14 a nad Andorom počinjeno 13. Ili se tu računa i šamaranje sudije.
Begović nije bio učinkovit. Nije uspio odbraniti nijedan šut.
- Drvosjeca iz Dejcica
#514 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Prva utakmica sa novim selektorom, svi igrači generalno u lošoj formi, pritisak da se mora pobjediti ma kakva bila protivnička ekipa, novi igrači u timu, čudan teren za igru sa vještačkom travom...itd.leškarenje wrote:Tanki smo ko rizla,mogu misliti da je Susic selektor sta bi sve bilo izrecenopa mi nismo imali prilike kako treba ,ne znam o cemu pricamo.Lose je ovo do bola,mada ne znam koliko se ova tekma uzeti za mjerilo ali mrka kapa i bez Germanije.............
Kada sve ovo uzmeš u obzir mislim da nije sve tako crno, čak šta više smatram da će prijateljska utakmica posložiti neke stvari a ostalo ćemo vidjeti.
-
Paul F.
#515 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Nije mi jasno ovo za plastičnu travu. Ako igračima koji su tek sanirali povrede nije preporučivo igrati na njoj, kako onda zadovoljava standarde ?
- ganjeta
#516 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Kaže Bega da ova trava čak nije ni prva klasa, ocm bolji je kod Bobana onaj zakrpljeni teren nego onaj od sinoć.
Svi igrači ističu da je bilo veoma teško igrati po onome, još kad dodaš da gotovo većina nije u formi, pa novi selektor, grubi amateri, pritisak i zalihu bodovnu koju nam je ostavio prethodni mag...ovo je odlično. Uvalili tri komada sa po gasa, nije se niko povrijedio, jedan žuti dobili, tako da je ovo mjera.
Konačno imamo sve ono što vrijedi na našoj fudbalskoj mapi, novog selektora koji zna znanje + oblači se kako dolikuje
još kad se vrati Seo i još niih nekoliko uđe u formu satraćemo Ćifute .
Svi igrači ističu da je bilo veoma teško igrati po onome, još kad dodaš da gotovo većina nije u formi, pa novi selektor, grubi amateri, pritisak i zalihu bodovnu koju nam je ostavio prethodni mag...ovo je odlično. Uvalili tri komada sa po gasa, nije se niko povrijedio, jedan žuti dobili, tako da je ovo mjera.
Konačno imamo sve ono što vrijedi na našoj fudbalskoj mapi, novog selektora koji zna znanje + oblači se kako dolikuje
- JThomas
#517 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
sa vedadom u ovakvoj formi mislim da je potpuno suvišno da igramo sa dva špica. 4-1-4-1, bešića vratiti odmah ispred odbrane jer napadu ne doprinosi, ojačati vezni red sa medunjaninom i to bi trebalo biti najbolje što imamo ovako. đurića ubaciti ako ganjamo rezultat i nabijamo u bunar.
- Drvosjeca iz Dejcica
#518 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Tako je, i meni se čini ovo sasvim OK s obzirom na sve okolnosti. I čovjek se obukao kako dolikuje jednom selektoru a ne u trenerci po stadionu k'o da je kući. Što se tiče Izraela mora se maksimalno oprezno sa njima igrati. Mislim da Baždarević i tim odgleda par utakmica protivnika pa postavlja taktiku. Čovjek je odledao i utakmice Andore, mislim svaka čast na maksimalnoj ozbiljnosti i profesionalizmu.ganjeta wrote:Kaže Bega da ova trava čak nije ni prva klasa, ocm bolji je kod Bobana onaj zakrpljeni teren nego onaj od sinoć.
Konačno imamo sve ono što vrijedi na našoj fudbalskoj mapi, novog selektora koji zna znanje + oblači se kako dolikujejoš kad se vrati Seo i još niih nekoliko uđe u formu satraćemo Ćifute .
- ganjeta
#519 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Pa to samo dokazuje koliki je to laik bio. On bolan jednu Nigeriju na svjestkom nije gledao
jbt ja kad sa ekipom s sposla igram neki turnir odgledamo što više ekipa protivničkih, da znaš na čemu si. Jebo nam je majku svima i sad nam se valja boriti sa tim. Biće teško ali ja sam optimista, imamo kvalitet, samo još da dignemo formu, vratimo samopouzdanje i karaćemo sve redom
.
JTomas mi savakako moramo igrati 4-1-4-1 ili 4-5-1 u ovoj formaciji protiv bilo koje ozbiljne reprezentacije nemamo šta tražiti. Vidjećmo kako će Štila odigrati portiv Austrije, kad bi s njim uboli to bi bilo vrh.
JTomas mi savakako moramo igrati 4-1-4-1 ili 4-5-1 u ovoj formaciji protiv bilo koje ozbiljne reprezentacije nemamo šta tražiti. Vidjećmo kako će Štila odigrati portiv Austrije, kad bi s njim uboli to bi bilo vrh.
-
groove
#520 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
pa kakve veze ima odijelo, cime se vi zamarate.
vazan je samo dobar rezultat a selektor moze na utakmicu doci u sorcu, havajskoj kosulji i papucama.
rehhagel je bio uuvijek u trenerci a ovaj u pozadini je nula od trenera ida je odijelo od zlata.

vazan je samo dobar rezultat a selektor moze na utakmicu doci u sorcu, havajskoj kosulji i papucama.
rehhagel je bio uuvijek u trenerci a ovaj u pozadini je nula od trenera ida je odijelo od zlata.

- Point.
#521 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Sta li si ti gledo? Pa Vedo je sam imo 3 stopostotne sanse.leškarenje wrote:Tanki smo ko rizla,mogu misliti da je Susic selektor sta bi sve bilo izrecenopa mi nismo imali prilike kako treba ,ne znam o cemu pricamo.Lose je ovo do bola,mada ne znam koliko se ova tekma uzeti za mjerilo ali mrka kapa i bez Germanije.............
- Altsa
#522 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Ova utakmica nam nista ne govori. Poslije Austrije ce se vec nesto moci reci.
- Ajatolah_
#523 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Čitavu utakmicu? Ne znam je li prošlo deset minuta utakmice kad je ovaj pobudalio...VCorp wrote:Besic nije nista posebno pokazao, mada nije ni trebao s obzirom na svoj zadatak. Reakcija, koliko god rizicna bila, opravdana je. Amateri uklizuju sa dvije noge liku koji igra u jednom Evertonu, udaraju ga cijelu utakmicu i normalno ako sudija ne uradi nesto da ce covjek popizditi. Popizdio bi i smireniji covjek od Besica, mada se vidi da se suzdrzavao koliko je mogao.
- It_is_a_Leclerc
#524 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Sa Bešićem se desilo ono čega sam se ja i pribojavao da će se desiti. Bešić je i sam uzjahao talas "sakrio Messija u džep", "pokriva Zemlju", "ubica dječijeg lica", iako za to, hajmo biti realni i staviti ruku na srce, nema i niti je ikad i bilo pokrića. I sada je ego veliki, minutaža relativno mala, i javila se velika nervoza. Ne možeš onako refleksno krenuti daviti igrača, pa čak ni uhvatiti ga za vrat, jer će svaki ozbiljniji profesionalac pasti k'o da ga je slon ugazio, i bit će crno i rđavo za nas.
Muhamed treba da igra fudbal, jer to zna. Ovo budalasanje i izigravanje kauboja na terenu neće donijeti ništa dobro.
Muhamed treba da igra fudbal, jer to zna. Ovo budalasanje i izigravanje kauboja na terenu neće donijeti ništa dobro.
- ganjeta
#525 Re: Andora - Bosna i Hercegovina
Neka ba, treba i ono neko da radi. Nemoj da smo svi fini pametni i klimamo samo glavom. Prije onog starta lik mu je uletio opasan klizeći, ono je bio drugi start u kratkom vremenu.