Amir Zukic epilog

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Neelix

Post by Neelix »

bug wrote:
mladenko wrote:Te osobe su se same otkrile nepaznjom na jednom postu i citava redakcija bht zna o kome se radi .
Ako me budu vukli za jezik, u slijedecem postu otkrivam idnetitet osoba cije samo nogice vire iz urednikove pozadine.
blago nama, ti si ocit primjer jedne "uletim ti" atmosfere koja dolje vlada. kad bi se u tom sivom domu svi manje bavili ovakvim proklizavanjima, podmetanjima, rekla-kazala storijama, i poceli raditi svoj posao mozda bi se nesto pozitivno i izrodilo iz svega.
licno, smeta mi njegov sablonski pristup gledaocu, smeta mi to sto se povuce pred isporovociranim sagovornikom ali... covjek napravio emisiju, okupio ljude koji je nose - i to je menadzerski posao..
i da ima guzu - ima.
poznavajuci prilike tamo tvrdim da je zukic zadnja osoba na koju bi trebalo upirati prstom sa liste nekvalifikovanih, neskolovanih, nesposobnih urednika a i novinara.
eto, umjesto sto trosis energiju ovdje mozda bi bilo bolje da i ti nadjes kakvu dobru pozadinu za zavuci glavu, vrijeme je promjena, mozda ti se i posreci.
bubo, sta si ti pushila :? :?

otkad ti pises ozbiljne postove :D
Dilan_dog

Post by Dilan_dog »

zelenooka blogerica wrote:Dilan_dog: Da li ti zaista mislis da si kulturan, vaspitan i nadave, pametan? Kako si to zaključio? Jer tvoje ophođenje prema nekome ko nema isto mišljenje kao ti, je totalno djetinjasto i pokazuje da ni ti sam nisi siguran u svoje stavove.

A sad da ti i ja odgovorim. Ja licno poznajem Amira, on je užasno ufuran lik, osrednji novinar koji je uvijek spremiji na krađu tuđih nego na stvaranje svojih ideja. I iskreno se nadam da će s enaći neko kao Bakir ko će doći na njegovo mjesto. Jer Zukić, i onako planira da ide u diplomatiju!!!!! Samo mi još nije kristalno jasno ko će ga to pogurati!!!
Lutkice drago mi je da si odgovorila na temu upravo je to bila ideja da se jave informisani ljudi sa stavom i kazu svoje misljenje.
Sto se tice mog duela sa momkom od ranije to nije tvoja stvar. Ja mrzim supljatore koji idu od teme do teme i bacaju gluposti to je njegovo pravo ( a ovaj je extra primjer) i ja to postujem. Moje misljenje je moj problem, kao i dijalog koji vodim.
I BTW da ne bi pisala dva odgovora jedan za drugim da ispravis greske imas opciju edit za te stvari. :-D
paparazzi

Post by paparazzi »

cekaj vidi pazi stani gledaj, niko ne poredi zukica s bakirom h., bakir je TITO! :D
ovo vec pricamo o drugoj ligi, a sto se muda tice i petoj...zna se da bakir ima najveca muda :lol:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:09, edited 1 time in total.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Nancy Drew wrote:
Nancy Drew wrote:E vala ako je njega neko 'kupio' bacio je pare. Ne da se gledat' .....ne bih rekla, toliko je tanak i neuk....i dosadan.
Ja volim 'nadrndane' žene. Duška :thumbup: .... još samo da skine onu 'kao zabrinutu' facu.
Uz sve ovo gore
:thumbup: za sinoćnji prilog o BHT-u.
U situaciji kad mu se i samom sprema otkaz napraviti onakvu priču.........:thumbup:
Bakiru otkaz :?
Nisam u toku. Sta se desava :?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:08, edited 1 time in total.
bug

Post by bug »

Neelix wrote:
bug wrote:
mladenko wrote:Te osobe su se same otkrile nepaznjom na jednom postu i citava redakcija bht zna o kome se radi .
Ako me budu vukli za jezik, u slijedecem postu otkrivam idnetitet osoba cije samo nogice vire iz urednikove pozadine.
blago nama, ti si ocit primjer jedne "uletim ti" atmosfere koja dolje vlada. kad bi se u tom sivom domu svi manje bavili ovakvim proklizavanjima, podmetanjima, rekla-kazala storijama, i poceli raditi svoj posao mozda bi se nesto pozitivno i izrodilo iz svega.
licno, smeta mi njegov sablonski pristup gledaocu, smeta mi to sto se povuce pred isporovociranim sagovornikom ali... covjek napravio emisiju, okupio ljude koji je nose - i to je menadzerski posao..
i da ima guzu - ima.
poznavajuci prilike tamo tvrdim da je zukic zadnja osoba na koju bi trebalo upirati prstom sa liste nekvalifikovanih, neskolovanih, nesposobnih urednika a i novinara.
eto, umjesto sto trosis energiju ovdje mozda bi bilo bolje da i ti nadjes kakvu dobru pozadinu za zavuci glavu, vrijeme je promjena, mozda ti se i posreci.
bubo, sta si ti pushila :? :?

otkad ti pises ozbiljne postove :D
a otkad se ti ovako zoves? :D :D
ah da, od 15. decembra :D
bug

Post by bug »

mladenko wrote:ah da , za tebe bug, samo da znas da ja u pozadinu, iskljucivo zenama, zavlacim nesto drugo.
Istina i pravda!!!!
tesko mi je povjerovati u to :D cinis se frustriran
Vingo

Post by Vingo »

Jel ovo radnicki savjet ovdje? :D
bug

Post by bug »

ja nemam nista s njima :D:D al bih vjerovatno mogla reci par recenica i o mladenku da se usudio predstaviti pravim imenom, kao sto je spreman da "otkriva identitete" svojih kolega...
skendo

Post by skendo »

paparazzi wrote: bakir je TITO!
:D :D :D :D
Sto se nasmijah
Neelix

Post by Neelix »

ah, moja bubo, tako mi grah pao :D
DATA

#38 TV BIH VS RS

Post by DATA »

zzzz: :? :oops: :x

DONT FORGET SREBRENICA
Last edited by DATA on 31/01/2007 09:51, edited 1 time in total.
broj1

Post by broj1 »

Vec odavno se ne javljam na ovaj forum...od kada sam shvatio da vecina onih koji se ovdje javljaju i jesu likovi iz medija...elektronskih ili stampanih, svejedno....
Nazalost, kao i u stvarnom zivotu , tako i ovdje rijetko je ko kvalifikovan i objektivan u komentarima...
Ne kazem da ja jesam, jedina veza sa novinarstvom mi je iz pozicije gledaoca...a meni je informativni program na BHT-u postajao sve bolji i bolji...znao sam "nece dugo"...
Ali eto posjetili ste me na predratne dobre godine...fino doba nju primitivsa...kad petorica u polumraku pasaza na dnu Dalmatinske napadnu neki osamljeni lik...bitno ga je oboriti, a trojica od petorice prilijecu tek kad bude na zemlji...da ga i oni sutnu jednom "za raju".
biscanka84

Post by biscanka84 »

Zukic mi je dalja rodbina s majkine strane(mati mi je iz Podrinja)
DATA

Post by DATA »

broj1 wrote:Vec odavno se ne javljam na ovaj forum...od kada sam shvatio da vecina onih koji se ovdje javljaju i jesu likovi iz medija...elektronskih ili stampanih, svejedno....
Nazalost, kao i u stvarnom zivotu , tako i ovdje rijetko je ko kvalifikovan i objektivan u komentarima...
Ne kazem da ja jesam, jedina veza sa novinarstvom mi je iz pozicije gledaoca...a meni je informativni program na BHT-u postajao sve bolji i bolji...znao sam "nece dugo"...
Ali eto posjetili ste me na predratne dobre godine...fino doba nju primitivsa...kad petorica u polumraku pasaza na dnu Dalmatinske napadnu neki osamljeni lik...bitno ga je oboriti, a trojica od petorice prilijecu tek kad bude na zemlji...da ga i oni sutnu jednom "za raju".
Ma tako ti to nekako i dodje
sulesavic

Post by sulesavic »

Dilan_dog wrote:
zelenooka blogerica wrote:Dilan_dog: Da li ti zaista mislis da si kulturan, vaspitan i nadave, pametan? Kako si to zakljuèio? Jer tvoje ophoðenje prema nekome ko nema isto mi¹ljenje kao ti, je totalno djetinjasto i pokazuje da ni ti sam nisi siguran u svoje stavove.

A sad da ti i ja odgovorim. Ja licno poznajem Amira, on je u¾asno ufuran lik, osrednji novinar koji je uvijek spremiji na kraðu tuðih nego na stvaranje svojih ideja. I iskreno se nadam da æe s enaæi neko kao Bakir ko æe doæi na njegovo mjesto. Jer Zukiæ, i onako planira da ide u diplomatiju!!!!! Samo mi jo¹ nije kristalno jasno ko æe ga to pogurati!!!
Lutkice drago mi je da si odgovorila na temu upravo je to bila ideja da se jave informisani ljudi sa stavom i kazu svoje misljenje.
Sto se tice mog duela sa momkom od ranije to nije tvoja stvar. Ja mrzim supljatore koji idu od teme do teme i bacaju gluposti to je njegovo pravo ( a ovaj je extra primjer) i ja to postujem. Moje misljenje je moj problem, kao i dijalog koji vodim.
I BTW da ne bi pisala dva odgovora jedan za drugim da ispravis greske imas opciju edit za te stvari. :-D
Dakle...

Sama tvoja teza da je A.Z. neèiji, kako se ispostavilo, ispala je pogre¹na. Izredala su se ovdje sva moguæa imena za koja se mo¾e pretpostaviti da bi ¾eljela imati kontrolu nad BHT-om. ©to mo¾e znaèiti da A.Z. i kompanija varira izmeðu svih strana, ¹to se mo¾e osjetiti i u realizaciji programa, koji je, blago reèeno, dosadan. Niti smrdi, niti miri¹e. ©to je na nebrojeno mnogo mjesta na ovom forum veæ konstatovano.

Prema tome - lupao si.
mawerick

Post by mawerick »

Stranka za BiH!
e, bas ste tvrdoglavi. al' haj'...
SA 071

Post by SA 071 »

Zukic izgleda malo ustogljeno i nije opusten kao Bakir pred kamerama, sto zna iritirati, vizuelno.

Ali Zukic pravi emisiju sa dobrim, vaznim temama i kvalitetnim prilozima, za razliku od emisije "60 SDP-ovaca" u kojoj su prilozi na nivou "rekla-kazala" i gdje novinar "natura" svoje stavove gledatelju.

U emisiji "Javna tajna" mozes cuti cinjenice o nekoj pojavi u zemlji, drustvu, politici, okruzenju i sl., dok u onoj Bakirovoj mozes cuti fabrikovane "istine" o onima koji su stavljeni na listu za odstrijel od strane Vozda. I tu su date samo price jedne strane kao "ekskluzivne istine"...

Odakle je Zukic ne znam, ali kulturno izgleda. Ciji je igrac ne znam, ali mi se cini nepristrasnim i objektivnim (sto je vrlo bitno u novinarstvu). Kakav je privatno kao osoba ne znam, ali dok god profesionalno radi svoj posao to me i ne interesuje.

Za razliku od njega, mali Risto Djogo je nadmasio i tog svog idola. Da bar zavrsi kao i on... :lol:
gap

Post by gap »

Ova tema je očigledno postavljena da bi se Amir oblatio a dobili smo sasvim suprotnu stvar. Slažem se sa gore izrečenim stavovima. Amir je mlad čovjek, novinar koji nam iz emisije u emisiju pokazuje koliko zna. Raditi ovakve emisije s ovako jakim temama u vrijeme kad, kako vidim, upravni odbor predvodjen četnikom Deretićem :x radi na njegovoj smjeni je meni vrhunac. Mene je kupio emisijom u kojoj je oderao vlastiti upravni odbor, šatro nezavisne novinare i ponovo Dodika, ali tako kulturno i inteligentno da sam ja plakao od smijeha. I što je stao uz svoje ljude...zaštitio je Dušku i sve ostale i svim političarima poručio: sikter. E, tu je razlika izmedju njega i Bakira. Amir sve kaže a da pri tome nikoga ne nazove kriminalcem, budalom ili kretenom, a Bakir u želji da se dopadne i pijačarima i kamiondžijama koristi jezik ulice.
Sinoć su u JAVNOJ TAJNI imali prilog o bošnjačkim i hrvatskim političarima koji spavaju dubokim zimskim snom dok Dodik od RS-a pravi bolji dio BiH. Tako su ih razvalili, a pismeno brate :lol:
Faust

Post by Faust »

Čudim se što neko od medijskih kuća ne ponudi forumašima posao. Ovako brojna i argumentirana kritika napravila bi najbolji medij u državi. Niko ne valja, samo mi koji postove ispisujemo.... Dovoljno bi čak bilo napraviti tv-emisiju, dijalošku i nekako dovući forumaše da raspredaju čiji je Zukić čovjek, recimo. No, temu bar nije teško s foruma skinuti.
:zzzz: :zzzz:
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Meni je Zukic jedan od rijetkih normalnih novinara koji postuje osnovni novinarski princip, a to je da se u prici moraju cuti obje strane ili vise ako ih ima...ima blag nastup, za razliku od "Bakira Skandalozno br. 60", a i ljudima je dosta tih bombasticnih drekavaca, koji govore kao da su progutali smirgl papir, a sve im je skandalozno ili ekskluzivno...Zukic je naucio posao u Slobodnoj Evropi, i to je dobra stvar, za razliku od veterinara, masinaca, tehnicara, medicinara koji nas prepadaju s televizije...
sofist

Post by sofist »

Tacno je da je Zukic normalniji i uravnotezeniji lik od Bakira ali i on kao da pocinje da poprima njegov senzacionalisticki stil.
Better Man

Post by Better Man »

Zukić je za Bakira jedna obična nula!
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

biscanka84 wrote:Zukic mi je dalja rodbina s majkine strane(mati mi je iz Podrinja)
pa onda ja i ti smo mozda u rodu :D

pozdrav

p.s. nemoj da koga cujem da jos pljuje po prezimenu Zukic :x :x
Post Reply