Pa prije je vjerovatno da nikad nisu ni planirali da grade ambasadu na toj lokaciji jer realno gledajuci - previse je sresno sto se saobracaja tice - nego su prije isli na to da prigrabe prostor za male pare a ne treba ni pokusati zamisliti koliko para sada mogu dobiti za isto to zemljiste, upravo zahvaljuci cinjenici da se toliko izdradilo okolo i da je postalo neko kao IN mjesto za gradnju.... Nisu ni oni naivni, samo ih nasi politicari nisu skontali odmah nego im poletili budzasto prodati dio kampusa.CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
Čuo sam od više ljudi da su Ameri odustali od gradnje ambasade na zemljištu koje su kupili jer je nedaleko 'nikao' toranj od 150m koji im ugrožava bezbjednost i privatnost. Da li je još neko čuo ovo? Koliko ima istine u tome?
Amerikanci odustali od ambasade...
- daduli_sa
#26 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
-
Umjetnik a
#27 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
samo da se bude neki merkatordaduli_sa wrote:Pa prije je vjerovatno da nikad nisu ni planirali da grade ambasadu na toj lokaciji jer realno gledajuci - previse je sresno sto se saobracaja tice - nego su prije isli na to da prigrabe prostor za male pare a ne treba ni pokusati zamisliti koliko para sada mogu dobiti za isto to zemljiste, upravo zahvaljuci cinjenici da se toliko izdradilo okolo i da je postalo neko kao IN mjesto za gradnju.... Nisu ni oni naivni, samo ih nasi politicari nisu skontali odmah nego im poletili budzasto prodati dio kampusa.CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
Čuo sam od više ljudi da su Ameri odustali od gradnje ambasade na zemljištu koje su kupili jer je nedaleko 'nikao' toranj od 150m koji im ugrožava bezbjednost i privatnost. Da li je još neko čuo ovo? Koliko ima istine u tome?
ja još ne znam gdje će biti kampus
ima li iko ikakvu sliku
- daduli_sa
I ja se istinski nadam da se on to samo zeza..._BosanaC wrote:Jel' ti ovo ozbiljno?fantom slobode wrote:Nego je li to bilo saopstenje iz americke ambasade ili to nama mahala opet servira uzbudljive price:-):-)Da li ce ljudi graditi ili nece, nije ni bitno, jer su dobro platili taj komad zemlje.Ako ostane i travnjak, ja se ne bunim.
- fantom slobode
Moja Nada mi kaze da se i ti pokusavas zezatidaduli_sa wrote:I ja se istinski nadam da se on to samo zeza..._BosanaC wrote:Jel' ti ovo ozbiljno?fantom slobode wrote:Nego je li to bilo saopstenje iz americke ambasade ili to nama mahala opet servira uzbudljive price:-):-)Da li ce ljudi graditi ili nece, nije ni bitno, jer su dobro platili taj komad zemlje.Ako ostane i travnjak, ja se ne bunim.
-
realna do boli
Cisto mahalska informacija...ambasada ce se graditi ..ali secekat ce "dogledno" vrijeme da se zemljiste "slegne" i "ocisti" od moguceg "otpada" jer ne zele da im se dogodi Moskva.
Kraj mahalske informacije ..koja je iz ozbiljnog izvora koji zeli ostati anoniman
.
Kraj mahalske informacije ..koja je iz ozbiljnog izvora koji zeli ostati anoniman
-
skorpija83
DaysleepeR wrote:Odlično, ono je super lokacija za park, ali pošto ne živimo u SF svijetu, niknuće Gadžo Komerc tu ili sl.
hahahah bravo...bas tako
-
Dezidijat
#32 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
Ja bih volio da je to istina, te da se lokacija ispred đeljezničke stanice iskoristi za nešto pametnije.CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
-
Dezidijat
#33 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
Ja bih volio da je to istina, te da se lokacija ispred đeljezničke stanice iskoristi za nešto pametnije.CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
-
Dezidijat
#34 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
-
Dezidijat
#35 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
Ja bih volio da je tako ,
-
Vozdra_123
citam ja prvu stranicu, preso na druguliberal wrote:ma sad ce da otvore Wall Mart ......![]()
i kontam sad cu ja ispati pametnjakovic sa komentarom o walmartu
ali me neko preduhitrio
- Topla voda
gledam onu travu......
dobro bi onde stadion lego
dobro bi onde stadion lego
- GandalfSivi
Samo da potvrdim da sam i ja isto to cuo...realna do boli wrote:Cisto mahalska informacija...ambasada ce se graditi ..ali secekat ce "dogledno" vrijeme da se zemljiste "slegne" i "ocisti" od moguceg "otpada" jer ne zele da im se dogodi Moskva.
Kraj mahalske informacije ..koja je iz ozbiljnog izvora koji zeli ostati anoniman.
- Jara
Pliiiz, šta to bi u Moskvi i kada? Znam dok se gradila da su stalno nalazili neke nepredviđene "dodatke" u građevinskom materijalu...realna do boli wrote:Cisto mahalska informacija...ambasada ce se graditi ..ali secekat ce "dogledno" vrijeme da se zemljiste "slegne" i "ocisti" od moguceg "otpada" jer ne zele da im se dogodi Moskva.
Kraj mahalske informacije ..koja je iz ozbiljnog izvora koji zeli ostati anoniman.
- Skyfox
Ha ne bi me iznenadilo da je sva prica oko amb. bila varka kako bi srusili kasarnu u ime supermaketa jer niko ne kupuje bolje od Balkanca i BalkankeDaysleepeR wrote:Odlično, ono je super lokacija za park, ali pošto ne živimo u SF svijetu, niknuće Gadžo Komerc tu ili sl.
Fakat ako bude amb. kako su dozvolili da ih neko snima dvogledom sa okolnih zgrada???
- fantom slobode
Evo da malo utvrdimo da ja ozbiljno, a da pokretac teme je dosao na forum da siri glasine koje nikada nisu imale veze sa istinom.Vjerovatno se radi o kompleksima vezanih za ovu drzavu, nekima je tesko podnijeti da postoji.Najtuznije je sto takve glasine nailaze na odobravanje odredjenog dijela forumasa i imaju prolaz, mjesto da se ignorisu.Cijena koja je placena za zemljiste je inace vrlo dobra i objekat nije pravljen da bi se u njemu sirila novoosnovana oligarhija BiH.fantom slobode wrote:Moja Nada mi kaze da se i ti pokusavas zezatidaduli_sa wrote:I ja se istinski nadam da se on to samo zeza..._BosanaC wrote: Jel' ti ovo ozbiljno?![]()
Počela gradnja Ambasade SAD
Na površini od od 44.175 kvadratnih metara bit će izgrađena glavna zgrada, a izvođač radova je američka kompanija "Caddel"...
17.12.2007. 10:25
Na lokaciji gdje će biti sagrađena nova zgrada Ambasade SAD u krugu bivše kasarne "Maršal Tito" u Sarajevu krajem prošle sedmice postavljena je tabla na kojoj su ispisani rokovi početka i završetka radova na ovom značajnom objektu.
Kao početak naveden je novembar ove godine, a završetak radova planiran je u proljeće 2010.
Na površini od 44.175 kvadratnih metara, koliko će zauzimati ovaj diplomatski kompleks, bit će izgrađena glavna zgrada, a investitor je Stejt department.
Za izvođača radova izabrana je američka kompanija "Caddel".
Inače, na ovom prostoru koji je ranije ograđen već su urađeni infrastrukturni radovi, kao i priključna saobraćajnica na ulicu Zmaja od Bosne.
-
tbaharis
#46 Re: Amerikanci odustali od ambasade...
veca_sa wrote:momo i uzeir su stara raja, ovaj je novi pa kontaju da nije ekstremista kakavdripac wrote:Pa tu su i Unisovi neboder (UNITIC) pa im nije smetalo.CK5 wrote:...na planiranoj lokaciji.
Navodno.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
bice jedna etaza vidljiva, a stici ce na pola puta do kine doleSkyfox wrote:Ha ne bi me iznenadilo da je sva prica oko amb. bila varka kako bi srusili kasarnu u ime supermaketa jer niko ne kupuje bolje od Balkanca i BalkankeDaysleepeR wrote:Odlično, ono je super lokacija za park, ali pošto ne živimo u SF svijetu, niknuće Gadžo Komerc tu ili sl.![]()
Fakat ako bude amb. kako su dozvolili da ih neko snima dvogledom sa okolnih zgrada???