i arapi se odrekli svojih zivota da bi ameri zivjeli "american dream"Black swan wrote:odričem se filmova zarad dobra u svijetu
AMERIKA
- mepac
#201 Re: AMERIKA
-
Goblin
#202 Re: AMERIKA
Imaginarnog terorizmaBlack swan wrote:ako krenemo u prošlost ko je koga pljačkao nećemo daleko dogurati
pričamo o sada![]()
činjenica je da žive iznad svojih mogućnosti a da taj ceh plaća cijeli svijet
dovoljno je pogledati kako je krenula posljednja recesija...
da ne spominjemo ratove i bombe te nesigurnost u svijtu koju su proizveli svojim osobnim ratom protiv imaginarnog terorizma
Terorizam nije imaginaran,terorizam je oblik djelovanja,koji se poceo pojavljivati u 19 vijeku. Globalizacijom je i terorizam postao globalan,borba protiv terorizma je postala globalna.
Ako hocemo da pricamo ko danas koga pljacka naravno da moramo krenuti u proslost da vidimo ko je prije koga pljackao. Uzrok i posljedica. Imperije,drzave smjenjuju jedna drugu u ljudskoj istoriji. Mi smo kako sam naveo imali svojih 5 minuta pljackanja i ubijanja svijeta,sada se kolo okrenulo. Sada je red da US bude vodeca sila svijeta. I puno nam je bolje da su oni ta sila ,nego da su na njihovom mjestu Rusija,Kina ili neko drugi. Za svijet bi bilo najgore da su na vrhu Bosanci ili drugi Juzni Slaveni,gore ne bi moglo,stvarno.
Kroz sve svoje postove provlacis da US zivi iznad svojih mogucnosti
US su jedna od najvecih drzava svijeta 3-4 po velicini,isto su medzu 5-6 najmnogoljudnijih drzava svijeta.imaju ogromne rezerve nafte,ruda,minerala. Ogromno energetske potencijale,ogromne povrsine pogodne za stocarstvo i poljoprivredu,sto ih cini jednim od najvecih ako ne i najvecim proizvodzacem hrane u svijetu. Industrijski i tehnoloski su najrazvijenija zemlja svijeta. Zasto ,to sve imaju
US snaga i moc je rezultat 350 godina rada americkih ljudi. 250 godina ispravnih politickih i ekonomskih odluka i dobijenih ratova. Sve je to izgradzeno rukama i krvlju americkih ljudi. Kroz odricanje su iz nicega su stvorili sve. Poceli od nule i stvorili zemlju i ideju koja ce do kraja covjecanstva biti ljudskoj rasi vodilja i svjetionik.
Samo luzeri izgubljeni u svojim malim zivotima i mrznjama mrze US i sve ono sto ona predstavlja.
- vox-populi
#203 Re: AMERIKA
mepac wrote:i arapi se odrekli svojih zivota da bi ameri zivjeli "american dream"Black swan wrote:odričem se filmova zarad dobra u svijetu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#204 Re: AMERIKA
više je bombi puklo među arapima nego medju zapadnjacima nakon 2001
- mepac
#205 Re: AMERIKA
Goblin wrote:Black swan wrote:ako krenemo u prošlost ko je koga pljačkao nećemo daleko dogurati
pričamo o sada![]()
Imaginarnog terorizma![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Terorizam nije imaginaran,terorizam je oblik djelovanja,koji se poceo pojavljivati u 19 vijeku. Globalizacijom je i terorizam postao globalan,borba protiv terorizma je postala globalna.
Ako hocemo da pricamo ko danas koga pljacka naravno da moramo krenuti u proslost da vidimo ko je prije koga pljackao. Uzrok i posljedica. Imperije,drzave smjenjuju jedna drugu u ljudskoj istoriji. Mi smo kako sam naveo imali svojih 5 minuta pljackanja i ubijanja svijeta,sada se kolo okrenulo. Sada je red da US bude vodeca sila svijeta. I puno nam je bolje da su oni ta sila ,nego da su na njihovom mjestu Rusija,Kina ili neko drugi. Za svijet bi bilo najgore da su na vrhu Bosanci ili drugi Juzni Slaveni,gore ne bi moglo,stvarno.
Kroz sve svoje postove provlacis da US zivi iznad svojih mogucnosti![]()
![]()
I da neko placa cijenu,za to
![]()
![]()
US su jedna od najvecih drzava svijeta 3-4 po velicini,isto su medzu 5-6 najmnogoljudnijih drzava svijeta.imaju ogromne rezerve nafte,ruda,minerala. Ogromno energetske potencijale,ogromne povrsine pogodne za stocarstvo i poljoprivredu,sto ih cini jednim od najvecih ako ne i najvecim proizvodzacem hrane u svijetu. Industrijski i tehnoloski su najrazvijenija zemlja svijeta. Zasto ,to sve imaju![]()
Po tvome zato sto 'pljackaju Irak'' sto 'pljackaju ostale zemlje'' a najvjerovatnije zato sto su interveciju u Bosni poceli 95 a ne 92,to ih je diglo garant.
US snaga i moc je rezultat 350 godina rada americkih ljudi. 250 godina ispravnih politickih i ekonomskih odluka i dobijenih ratova. Sve je to izgradzeno rukama i krvlju americkih ljudi. Kroz odricanje su iz nicega su stvorili sve. Poceli od nule i stvorili zemlju i ideju koja ce do kraja covjecanstva biti ljudskoj rasi vodilja i svjetionik.
Samo luzeri izgubljeni u svojim malim zivotima i mrznjama mrze US i sve ono sto ona predstavlja.
pa kad sve imaju sta traze kod arapa?
- mepac
#206 Re: AMERIKA
tone i tone exploziva bacenoga na civile,zene i djecu i onda pricaju kako ameri sve imaju kako zive american dreamBlack swan wrote:više je bombi puklo među arapima nego medju zapadnjacima nakon 2001
obicne ubice... opet pitam to uredjeno drustvo kolko im vrijedi jedan zivot?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#207 Re: AMERIKA
kad ubiješ svadbenu kolonu u afganistanu
samo se ispričaš
to je politika
ispričaš i daš 100 dolara ocu koji je izgubio kćer koja se trebala udati na taj dan
samo se ispričaš
to je politika
ispričaš i daš 100 dolara ocu koji je izgubio kćer koja se trebala udati na taj dan
-
Goblin
#208 Re: AMERIKA
Cijena kceri u Afghanistanu se krece oko 3000-4000 $ i vec je babo naplatio u keshu ,inace ne bi ni bilo svadbeBlack swan wrote:kad ubiješ svadbenu kolonu u afganistanu
samo se ispričaš
to je politika
Jasta radi,rekao sam vec na drugoj temi,dodzi pa valjaj ove besmislice po Kabulu ili Bagdadu,medzu Afghanima i Arapima,pa da vidis kako se ostaje bez bubrega
Last edited by Goblin on 26/08/2011 13:43, edited 1 time in total.
- mepac
#209 Re: AMERIKA
Silovanja i ponižavanja
Metodi mučenja u Gvantanamu
Zvaničnici CIA dozvolili su u zatvoru na Kubi za osumnjičene
za terorizam specijalne tehnike propitivanja:
- uskraćivanje sna
- držanje zatvorenika bez odeće na neodređeno vreme
- fotografisanje zatvorenika bez odeće
- potapanje zatvorenika u vodu dok se skoro ne udavi
- udaranje u zidove
- višednevno vezivanje lisicama za plafon
- zatvaranje u tesne kutije
- prisilno davanje narkotika i lekova
Skandalozni tretman u Abu Graibu
Više američkih oficira izvedeno je pred vojne sudove zbog
zlostavljanja zatvorenika u ovom iračkom zatvoru optuženi da su:
- seksualno ponižavali zatvorenike
- silovali i prisiljavali na sodomiju
- fotografisali iživljavanja nad zatvorenicima
- urinirali po zatvorenicima
- huškali pse na zatvorenike
- skakali im po nogama pošto bi ih prethodno ranili
- testirali na njima hemijsko i biološko oružje
- vezivali ih konopcima za polne organe i vukli
Šok tehnike iz Bagrama
U američkoj vazduhoplovnoj bazi u Avganistanu
osumnjičeni za veze sa Al Kaidom i talibanima trpeli su:
- izlaganje ekstremnim temperaturama
- obnaživanje zatvorenika pred ženama vojnicima
- fizičko maltretiranje
- izlaganje preteranoj buci
- držanje na nišanu
- uskraćivanje sna
- prisilno davanje medikamenata
- huškanje pasa na zatvorenike
http://www.google.ba/imgres?q=gvantanam ... 80&bih=899
Metodi mučenja u Gvantanamu
Zvaničnici CIA dozvolili su u zatvoru na Kubi za osumnjičene
za terorizam specijalne tehnike propitivanja:
- uskraćivanje sna
- držanje zatvorenika bez odeće na neodređeno vreme
- fotografisanje zatvorenika bez odeće
- potapanje zatvorenika u vodu dok se skoro ne udavi
- udaranje u zidove
- višednevno vezivanje lisicama za plafon
- zatvaranje u tesne kutije
- prisilno davanje narkotika i lekova
Skandalozni tretman u Abu Graibu
Više američkih oficira izvedeno je pred vojne sudove zbog
zlostavljanja zatvorenika u ovom iračkom zatvoru optuženi da su:
- seksualno ponižavali zatvorenike
- silovali i prisiljavali na sodomiju
- fotografisali iživljavanja nad zatvorenicima
- urinirali po zatvorenicima
- huškali pse na zatvorenike
- skakali im po nogama pošto bi ih prethodno ranili
- testirali na njima hemijsko i biološko oružje
- vezivali ih konopcima za polne organe i vukli
Šok tehnike iz Bagrama
U američkoj vazduhoplovnoj bazi u Avganistanu
osumnjičeni za veze sa Al Kaidom i talibanima trpeli su:
- izlaganje ekstremnim temperaturama
- obnaživanje zatvorenika pred ženama vojnicima
- fizičko maltretiranje
- izlaganje preteranoj buci
- držanje na nišanu
- uskraćivanje sna
- prisilno davanje medikamenata
- huškanje pasa na zatvorenike
http://www.google.ba/imgres?q=gvantanam ... 80&bih=899
- vox-populi
#210 Re: AMERIKA
Ocigledno je tema otvorena da bi se pljuvalo po Americi. Predlazem uskladjivanje naziva teme. 
- mepac
#211 Re: AMERIKA
jedno je pljuvati a drugo je iznositi cinjenice...ako mi ne vjerujes pitaj amerikance nek ti oni kazu kolko su dosad baciti tona exploziva i kolko su dosad ubili civila ...vox-populi wrote:Ocigledno je tema otvorena da bi se pljuvalo po Americi. Predlazem uskladjivanje naziva teme.
-
Univerzim-BL
#212 Re: AMERIKA
simpozijum delirijum wrote:zao mi je care , , da upozorim usijane glave ,...Univerzim-BL wrote:Eh da je bogdo srece pa da ovako Ameri o nama pricaju ma gdje bi nam bio kraj....
Mene samo jedna stvar cudi! pojedinci pljuju sve i svasta za svakoga oko sebe i po svijetu dok u njihovoj rodjenoj zemlji mozes naci sve vrste Olosa,Bagre,Dzabalebarosa,Propalica i to sve u Vladi i Presjednistvu.
Sta bilo da bilo niko od vas Ameriku nece promjeniti niti ce ona vas da cita po forumima....
Sto se tice Amerike mrzili je ili ne mrzili,pljuvali je ili ne pljuvali ja znam sigurno da bi ovog trenutka da moze 70% mladezi iz EXYU nahrlilo bi drage volje u USA a takodje i ostala mladez iz drugih drzava Evrope.bliskog istoka i ostalih kontinenata i drzava.
Nemoj da se lazemo,a za njihovu politiku nebih da raspravljam jer sam jos zut oko kljuna da bih ja njih mogao da analiziram.
Lijep Pozdrav Svima
Americki san ne postoji , ( osim ako nisi narko diler , poput Mexica i dilas kokain i gandzu ) ako mislite hiljade dolara zaraditi![]()
ja znam oko deset ljudi iz BiH koji su se vratili , Amerika je kriza ,. trenutno , kraj ..
Amerika nije video i hip-hop i video spotovi i Holivud i CNN ..
Amerika je divna zemlja takodjer ,..
ali ne budite djeca
zivot je surov, pravo surov, u USA
ja sam 6 godina ovdje i ne pricam suplje
Burazeru ja sam u toj USA 13 godina i znam ih 20-tak koji se vratili u BiH sa punim konjtenjerima,USA pasosom i poslovnim namjerama Nemojmo da se lazemo,USA nije san snova iz filmova to je istina ali nije ni dno dna,niko te nedira,radi svoj posao,ganjaj svoju firmu ako zelis i varaj ili kradi niko ti ne brani dok te ne uhvati a mozes da izganjas i SSI i Food Stamps nije big deal.
Po pojedinim pricama od pojedinaca ispade USA jedno 30 puta gora od BiH i po ekonomiji i po lopovlucima u vladama i politikama pa kada je vec tako ja bih burazeru pravac nazad BiH i cim bih dosao na SA aerodrom odmah bih zapalio USA Pasaos ili Green card a ne sakrivao pod Jastuk za nedaj boze ako se zapuca ili zagusti da se lakse moze bjezat.
Istina je i ta da je mozda Bivsa Yuga ziva mi nebi trebali sanjat a jos manje pricat o USA ali posto nije jebat ga moramo nekoga kriviti za nase nesposobnosti i ljenost koju nam nasi dicni politicari na Demokratski nacin prospaju i svakog dana traze pomoc od USA.
Moglo bih se do sutra pisati o pozitivnim stvarima a isto tako moglo bi se do sutra pisati o negativnima stvarima sve zavisi sta ko zeli da vidi a ne sta ko bi trebao da sagleda.
Pozdrav Svima
-
Korisničkoime
#213 Re: AMERIKA
Eh brate svakakvih likova u nas ima. Mislim stvarno mi niste jasni. SAD ne valjaju, potlačuju narode širom svijeta, Obama instaliran od korporacija, kradu od drugih da bi oni imali. Ali su zato Gadafi, Ahmedinedžad, Sadam Husein, Bašar al Assad prave demokrate a zemlje poput Libije, Irana, Iraka, Sirije prave oaze blagostanja, bastioni demokratije, čuvari ljudskih i građanskih prava. U tim zemljama pod navedenim vođama ljudska i građanska prava su bila i dalje jesu zagarantovana. Nema šanse da bi se njihovi građani pobunili protiv tih vlastodržaca kad imaju sve što požele ne,ne to su zli Amerikanci koji podmeću nemire iz 101 razloga (kako mepac reče u primjeru Libije da ne bi morali platiti dug Libiji
koji dug čovječe daj malo pojasni).
Zar zaista mislite da je ljudima u Tunisu, Egiptu i Libiji bilo toliko dobro da se ne bi ni u kojem slučaju sami od sebe pobunili. 20 do 30 godina vladavine istog čovjeka i istog režima i vi zaista mislite da je itko drugi potreban pa da se ti potlačeni ljudi pobune.
Ovdje se zaista ne radi o racionalnom razmišljanju nego o čistoj mržnji te razmišljanju koje je upravljano tom mržnjom. Daleko od toga da su SAD idealne ali od njih praviti šejtane a od Gadafija i ostale ekipe nevinašcad je priča za malu djecu.
Zar zaista mislite da je ljudima u Tunisu, Egiptu i Libiji bilo toliko dobro da se ne bi ni u kojem slučaju sami od sebe pobunili. 20 do 30 godina vladavine istog čovjeka i istog režima i vi zaista mislite da je itko drugi potreban pa da se ti potlačeni ljudi pobune.
Ovdje se zaista ne radi o racionalnom razmišljanju nego o čistoj mržnji te razmišljanju koje je upravljano tom mržnjom. Daleko od toga da su SAD idealne ali od njih praviti šejtane a od Gadafija i ostale ekipe nevinašcad je priča za malu djecu.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
- Nele9
#215 Re: AMERIKA
Svaki period ima svoju imperiju. U ovom našem periodu to je SAD, iako bi se već za našeg života moglo (potencijalno) desiti da Kina preuzme tu ulogu.
Oci osnivači ove zemlje nisu ni sanjali da bi SAD mogla postati ovo što je danas. Ako se ne varam baš je Jefferson upozoravao da SAD nikada ne smiju postati imperija ili kolonijalna sila.
Stvorena je genocidom nad domaćim stanovništvom koje mi zovemo Indijancima a oni Native Americans.
Već krajem 19 stoljeća SAD se upliću u raznorazne sukobe i počinju osvajati druge zemlje (npr Filipini).
Početkom 20 stoljeća (I svj rat) SAD dokazuje da preuzima ulogu koju je nekada imala Velika Britanija.
Do II svj rata (a neki smatraju i ranije) i korporativna Amerika počinje da nekontrolirano jača. Porodice poput Ford-ova, Rockefellera, Du Pont-a, itd. jačaju do te mjere da značajno utiču na politički život SAD-a.
Od II svj rata na ovamo SAD se miješaju u svaki rat za koji misle da može uticati na njihove interese. Uglavnom se radi o ekonomskim interesima, napose interesima kontrole izvora energije/resursa.
SAD tokom II svj rata osnivaju OSS (Office of Strategic Services ili Ured za starteške usluge) koji će biti začetnik CIA (Central Intelligence Agency). CIA igra značajnu ulogu u kreiranju vanjske politike SAD. Operativci sakupljaju informacije, koje analiziraju analititčari i daju na filter šefovima odsjeka koji onda ovo proslijedjuju direktoru, odnosno kongresu, predsjedniku itd.
Unutarnje politike što se tiče, Noam Chomsky je to najbolje objasnio time što je rekao da je korporativna Amerika ubila pojam u američkom čovjeku i on sada više nema vremena da misli od silnih obaveza. Mora da se kupi sve što se reklamira, a da bi se to uradilo mora da se crkne radeći.
Demokrati kao i Republikanci imaju svoja jezgra za podršku i ukoliko se vlast osvoji ta se jezgra bogato nagradjuju, uglavnom vladinim ugovorima i parama ljudi koji plaćaju porez.
Mediji su kontrolisani od strane 5 korporacija. 70-ih mediji su bili u vlasništvu preko 140 kompanija.
Američki slobodoumni čovjek nema šanse da misli...
Amerikanci su najveće patriote i nacionalisti na svijetu. Niski porezi, sloboda govora, nošenja oružja, su stvari koje su svete za prosječnog čovjeka u SAD i on vidi da nema zemlje u svijetu koja se u ovome može primaći SAD-u.
Nakon vijetnamskog rata, Washington je odlučio da se može kritizirati administracija ali ne vojska (support the troops). Tako danas imamo ljude koji su protiv rata u Afg ali i dalje podržavaju vojsku. Pametne političke glave su ovim izbjegle ponavljanje pljuvanja vojske na aerodromima, značajniji PTSP, ali još važnije da se neko usudi i kaže zašto se lova troši na vojsku. Vladini ugovori su veoma bitni za mnoge igrače i mnoge bi glave padale ukoliko bi neko to pokušao omesti.
Na kraju...Amerika je imperija sa svim onim što to nosi. Po mom skromnom mišljenju (još uvijek) ako neko treba da bude imperija onda SAD definitivno prije nego Kina i Rusija.
Oci osnivači ove zemlje nisu ni sanjali da bi SAD mogla postati ovo što je danas. Ako se ne varam baš je Jefferson upozoravao da SAD nikada ne smiju postati imperija ili kolonijalna sila.
Stvorena je genocidom nad domaćim stanovništvom koje mi zovemo Indijancima a oni Native Americans.
Već krajem 19 stoljeća SAD se upliću u raznorazne sukobe i počinju osvajati druge zemlje (npr Filipini).
Početkom 20 stoljeća (I svj rat) SAD dokazuje da preuzima ulogu koju je nekada imala Velika Britanija.
Do II svj rata (a neki smatraju i ranije) i korporativna Amerika počinje da nekontrolirano jača. Porodice poput Ford-ova, Rockefellera, Du Pont-a, itd. jačaju do te mjere da značajno utiču na politički život SAD-a.
Od II svj rata na ovamo SAD se miješaju u svaki rat za koji misle da može uticati na njihove interese. Uglavnom se radi o ekonomskim interesima, napose interesima kontrole izvora energije/resursa.
SAD tokom II svj rata osnivaju OSS (Office of Strategic Services ili Ured za starteške usluge) koji će biti začetnik CIA (Central Intelligence Agency). CIA igra značajnu ulogu u kreiranju vanjske politike SAD. Operativci sakupljaju informacije, koje analiziraju analititčari i daju na filter šefovima odsjeka koji onda ovo proslijedjuju direktoru, odnosno kongresu, predsjedniku itd.
Unutarnje politike što se tiče, Noam Chomsky je to najbolje objasnio time što je rekao da je korporativna Amerika ubila pojam u američkom čovjeku i on sada više nema vremena da misli od silnih obaveza. Mora da se kupi sve što se reklamira, a da bi se to uradilo mora da se crkne radeći.
Demokrati kao i Republikanci imaju svoja jezgra za podršku i ukoliko se vlast osvoji ta se jezgra bogato nagradjuju, uglavnom vladinim ugovorima i parama ljudi koji plaćaju porez.
Mediji su kontrolisani od strane 5 korporacija. 70-ih mediji su bili u vlasništvu preko 140 kompanija.
Amerikanci su najveće patriote i nacionalisti na svijetu. Niski porezi, sloboda govora, nošenja oružja, su stvari koje su svete za prosječnog čovjeka u SAD i on vidi da nema zemlje u svijetu koja se u ovome može primaći SAD-u.
Nakon vijetnamskog rata, Washington je odlučio da se može kritizirati administracija ali ne vojska (support the troops). Tako danas imamo ljude koji su protiv rata u Afg ali i dalje podržavaju vojsku. Pametne političke glave su ovim izbjegle ponavljanje pljuvanja vojske na aerodromima, značajniji PTSP, ali još važnije da se neko usudi i kaže zašto se lova troši na vojsku. Vladini ugovori su veoma bitni za mnoge igrače i mnoge bi glave padale ukoliko bi neko to pokušao omesti.
Na kraju...Amerika je imperija sa svim onim što to nosi. Po mom skromnom mišljenju (još uvijek) ako neko treba da bude imperija onda SAD definitivno prije nego Kina i Rusija.
- mepac
- mepac
#217 Re: AMERIKA
sta to americke majke ne placu kad im djeca dolaze u vrecama?? nebudi naivan....Korisničkoime wrote:Eh brate svakakvih likova u nas ima. Mislim stvarno mi niste jasni. SAD ne valjaju, potlačuju narode širom svijeta, Obama instaliran od korporacija, kradu od drugih da bi oni imali. Ali su zato Gadafi, Ahmedinedžad, Sadam Husein, Bašar al Assad prave demokrate a zemlje poput Libije, Irana, Iraka, Sirije prave oaze blagostanja, bastioni demokratije, čuvari ljudskih i građanskih prava. U tim zemljama pod navedenim vođama ljudska i građanska prava su bila i dalje jesu zagarantovana. Nema šanse da bi se njihovi građani pobunili protiv tih vlastodržaca kad imaju sve što požele ne,ne to su zli Amerikanci koji podmeću nemire iz 101 razloga (kako mepac reče u primjeru Libije da ne bi morali platiti dug Libiji![]()
![]()
koji dug čovječe daj malo pojasni).
- fatamorgana
#218 Re: AMERIKA
A stripova ...Black swan wrote:odričem se filmova zarad dobra u svijetu
- mepac
#219 Re: AMERIKA
[/quote]
Burazeru ja sam u toj USA 13 godina i znam ih 20-tak koji se vratili u BiH sa punim konjtenjerima,USA pasosom i poslovnim namjerama Nemojmo da se lazemo,USA nije san snova iz filmova to je istina ali nije ni dno dna,niko te nedira,radi svoj posao,ganjaj svoju firmu ako zelis i varaj ili kradi niko ti ne brani dok te ne uhvati a mozes da izganjas i SSI i Food Stamps nije big deal.
Po pojedinim pricama od pojedinaca ispade USA jedno 30 puta gora od BiH i po ekonomiji i po lopovlucima u vladama i politikama pa kada je vec tako ja bih burazeru pravac nazad BiH i cim bih dosao na SA aerodrom odmah bih zapalio USA Pasaos ili Green card a ne sakrivao pod Jastuk za nedaj boze ako se zapuca ili zagusti da se lakse moze bjezat.
Istina je i ta da je mozda Bivsa Yuga ziva mi nebi trebali sanjat a jos manje pricat o USA ali posto nije jebat ga moramo nekoga kriviti za nase nesposobnosti i ljenost koju nam nasi dicni politicari na Demokratski nacin prospaju i svakog dana traze pomoc od USA.
Moglo bih se do sutra pisati o pozitivnim stvarima a isto tako moglo bi se do sutra pisati o negativnima stvarima sve zavisi sta ko zeli da vidi a ne sta ko bi trebao da sagleda.
Pozdrav Svima
e bas fino burazeru de mi ti isto odgovori za americke majke kad im djeca dodju u crnim vrecema kakvo je stanje?
- fatamorgana
#220 Re: AMERIKA
Nele9 wrote:Svaki period ima svoju imperiju. U ovom našem periodu to je SAD, iako bi se već za našeg života moglo (potencijalno) desiti da Kina preuzme tu ulogu.
-
zavrzlama
#221 Re: AMERIKA
USA je prica za sebe...po meni u kratkim crtama status Amerike na svjetskoj sceni izgleda ovako..
USA + pastorce Kanada imaju vojonog i ekonmskog potencijala da se opasu bodljikavom zicom od ostataka planete zemlje i da zive najvecim standardima zivota narednih 500 godina...Ameri rovare po svijetu cisto jer im se hoce i sto njihove avanture placaju drugi,jer Ameri imaju vojnu silu sa kojom prisiljavaju druge na poslusnost ili drugi kupuju svoje interese Americkom vojnom zastitom,u oba slucaju ameri su na dobitku....kako radi njihova sposljna politika ,vec je objasnio @nele..Ameri konstantno pune prazne busotine nafte arapskom naftom....zasto? cuce se..
USA + pastorce Kanada imaju vojonog i ekonmskog potencijala da se opasu bodljikavom zicom od ostataka planete zemlje i da zive najvecim standardima zivota narednih 500 godina...Ameri rovare po svijetu cisto jer im se hoce i sto njihove avanture placaju drugi,jer Ameri imaju vojnu silu sa kojom prisiljavaju druge na poslusnost ili drugi kupuju svoje interese Americkom vojnom zastitom,u oba slucaju ameri su na dobitku....kako radi njihova sposljna politika ,vec je objasnio @nele..Ameri konstantno pune prazne busotine nafte arapskom naftom....zasto? cuce se..
- Spejs
#222 Re: AMERIKA
Amerika je šupak svemira i trenutno joj se kao bokseru nokautom grogiranom odbrojava.
Dugo vremena je bila pandan SSSR-u koji je u toj trci izgubio i ostavio jednopolarni svijet u kojem Amerika nije imala konkurenta. Tako je mogla pljačkati i pokoraviti bez ikakvog otpora.
Danas je situacija već drugačija, a Amerika u sve većim govnima, te stoga u najgorem slučaju možemo očekivati uspostavu višepolarnog globalnog poretka koji će konačno stati na kraj Atlantistima.
Dugo vremena je bila pandan SSSR-u koji je u toj trci izgubio i ostavio jednopolarni svijet u kojem Amerika nije imala konkurenta. Tako je mogla pljačkati i pokoraviti bez ikakvog otpora.
Danas je situacija već drugačija, a Amerika u sve većim govnima, te stoga u najgorem slučaju možemo očekivati uspostavu višepolarnog globalnog poretka koji će konačno stati na kraj Atlantistima.
-
doboj
#223 Re: AMERIKA
Na cemu li ste vi pojedini,djeco draga?!
- asurbanipal
#224 Re: AMERIKA
Jest da im je na čelu države Pinocchio, ali stvari ne treba ovdje posmatati crno-bijelo...Nije USA toliki šejtan koliko je neki žele ocrniti i kakvom je predstavljaju...
- irvinx1
#225 Re: AMERIKA
Za sve americke patriote jedna lijepa pjesmica:
Iako bi neki voljeli da Amerika propadne, zalim slucaj, to se nikada nece dogoditi.

Iako bi neki voljeli da Amerika propadne, zalim slucaj, to se nikada nece dogoditi.