Ma nemoj mi rec, aman oklen to najednom?Hakiz wrote: ↑10/01/2026 16:10Rusija i Amerika su trenutno u savezu. Kao kod nas kada SNSD plaši Srbe islamistima, a SDA Bošnjake četnicima, i tako jeda drugoj omogućava opstanak na vlasti, tako i Amerika i Rusija jedna drugu koristi za interes baziran na strahu. Grenland Americi jer ako ga se dokopaju Rusi sa jedne i Ukrajina ne smije u NATO sa druge strane.Njanjavi wrote: ↑09/01/2026 15:59 Sve ovo moze vrlo dobro da izadje za eu ako budu imali iole mozga u glavi.
Kolko god vama bila nebulozna ideja da se rusija i turska pridruze eu bloku, tolko to postaje sve vise i vise blize reali.
Uz to sve vjv i ostatak nas banana državica ako budu pametni pa zaokruze sve, eu moze izac iz svega dosta jaca nego ikad.
Monro doktrina je najavljena kao pravac na početku mandata ovog hajvana, sto znaci da nije to nista on smislio vec mozgovi iza, to im je slamcica spasa za imperiju koja odumire.
I sve one zemlje koje su naumili stavit pod svoju kontrolu, to će i odradit, ako ne sad onda u narednom mandatu sigurno.
Venecuela, kuba, kolumbija, mexiko, kanada, grenland, i ostatak juzne amerike vjv, to je vec davno odluceno i to ce tako bit jbga.
Sad ako eu mozgici imaju dvi ciste u glavi i imalo kicme, ovo mogu preokrenut na svoj mlin samo tako.
Ruski energenti, turski, odjebat americko cackanje i monopol oko toga za sva vremena.
Al daj boze, puno izraelskog uticaja jebe eu jbga.
Samo ja vam kazem, kolko god se cinila luda ideja da se rusi prikljuce eu prici, toliko je i reala u narednih par godina.
U oba slučaja, i kod nas i SAD-Rusija, su kao sukobljeni, a zapravo rade u dogovoru.
Zar niste ljude na kolac prije godinu kad vam se to pričalo?
Svi su oni lijepo poslusni kerici koji ispunjavaju vec odluceno, tako da nista novo, stanje redovno.
Ja se sjecam kad sam isto pisao u vezi irana i satro sukoba sa izraelom da su ljudi pjenili.
Kolko glup trebas bit da popusis onu bajkicu o satro sukobu i ratu u kojem ovi najave neprijateljima napad i kolko ce raketa bit ispaljeno na koje ciljeve.
Svi su oni iza zatvorenih vrata u dosluhu vise jedni sa drugima nego sa svojim narodom.
I svi oni slusaju iste tatice, doslovno.