1. ja koliko znam jedina zemlja koja je do sad koristila atomsku bombu je upravo ta amerika...Macuser wrote:Prvo, to sto si cuo/la je samo jedan od mogucih scenarija. Drugo, zavisi ko posjeduje bombu. U Iranskom slucaju to bi bilo ekstremno opasno, jer Iranski predsjednik javno prijeti izraelu, negirajuci mu pravo na postojanje i negira da se Holokaust desio.MayaTitan wrote:ako iko ima pravo imat atomsku bombu onda svako ima pravo da je ima...
2. ako izrael ima pravo na najsavremenije americko oruzje i nuklearno naoruzanje, zasto na to ne bi imali pravo i njihovi susjedi? izrael kao nije opasan? izrael kao ne ubija neduzne ljude svaki dan?
3. sva prica o 'pravima' na nuklearno naoruznje je tako smijesne i dvolicna... indija i pakistan, dvije zemlje u ratu, imaju nuklearno oruzje... pakistan pod sankcijama, indija nije... sto li Boze?
4. ja se iskreno nadam da iran ima to naoruzanje, jer u tom slucaju amerika nece smjeti napasti... prijetit ce isto kao sto prijeti i sjevernoj koreji, ail nikad nista... a ako amerika napadne, to ce ustvari biti znak da iran tog oruzja uopste nema... sjetimo se samo iraka i price o oruzju za masovno unistenje...