Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kanalu
Moderator: anex
-
AdnanSA
#1 Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kanalu
Jeste li primjetili koja količina propagande i veličanja američke vojske u emisijama na gore pobrojanim kanalima.
Kroz razne ratove koje su vodili na tuđem teritoriju pobrajaju kako su pobili: Njemce, Japance, Vijetnamce, Koreance, Kineze i u posljednje vrijeme arapske ratnike sa bliskog istoka. Sve velike bitke koje su vodili i uvijek ama baš uvijek izlazili kao pobjednici. U nedostatku boljih sadržaja na našim kanalima gledao sam ove edukativne programe ali i to je čisto ispiranje mozga.
Jedino je bila dobra emisija ruskog porijekla na Histori kanalu što je išla o sukobu Rusa i Njemaca na istočnom frontu.
Naravno i Rusi navijaju za svoje što je i razumljivo ali ipak daleko je to od američko-holivudskih scenarija koji štancaju Ameri.
Kroz razne ratove koje su vodili na tuđem teritoriju pobrajaju kako su pobili: Njemce, Japance, Vijetnamce, Koreance, Kineze i u posljednje vrijeme arapske ratnike sa bliskog istoka. Sve velike bitke koje su vodili i uvijek ama baš uvijek izlazili kao pobjednici. U nedostatku boljih sadržaja na našim kanalima gledao sam ove edukativne programe ali i to je čisto ispiranje mozga.
Jedino je bila dobra emisija ruskog porijekla na Histori kanalu što je išla o sukobu Rusa i Njemaca na istočnom frontu.
Naravno i Rusi navijaju za svoje što je i razumljivo ali ipak daleko je to od američko-holivudskih scenarija koji štancaju Ameri.
- AleksoMKD
#2 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Hebiga, za to trziste ih prave, a na zalost i Diskaveri je otisao u p.m. u zadnjih 3-4 godine, izgubio je onu prepoznatljivu ozbiljnost koju je imao u pocetku.
Histori je sada "Histori", mislim imaju emisiju Ancient Aliens
A to za Ruse valjda mislis na Soviet Storm gde stvarno realno pricaju o katastrofalnim porazima Sovjetskih armija i krvavog puta Crvene Armije 41-45 bez ulepsavanja cinjenica.
Mene nervira serijal Dogfights koji je u pocetku izgledao kao super ideja ali je na kraju zavrsio ko svrsavanje na sve Americko, ko da niko drugi nije imao asove.
Histori je sada "Histori", mislim imaju emisiju Ancient Aliens
A to za Ruse valjda mislis na Soviet Storm gde stvarno realno pricaju o katastrofalnim porazima Sovjetskih armija i krvavog puta Crvene Armije 41-45 bez ulepsavanja cinjenica.
Mene nervira serijal Dogfights koji je u pocetku izgledao kao super ideja ali je na kraju zavrsio ko svrsavanje na sve Americko, ko da niko drugi nije imao asove.
- sema911s
#3 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
znate onu pobjednici pisu historiju,., jbga,., pobjedili su i mogu sta hoce,.,
ima tu dobrih emisija,.,al su sada sve same reprize,.,
velike tenkovske bitke,., e to je dobro tu se velica njemacka nadmoc nad ostalima,.al jbga pali su od manjih i sada ti manji mogu da gaze,.,
a i disscovery je sada malo vise komercijalizivan,., pogotovo ovi free sto nama naplate operateri,., pa tako ko plati emisiju moze malo i da promjeni tok historije
ima tu dobrih emisija,.,al su sada sve same reprize,.,
velike tenkovske bitke,., e to je dobro tu se velica njemacka nadmoc nad ostalima,.al jbga pali su od manjih i sada ti manji mogu da gaze,.,
a i disscovery je sada malo vise komercijalizivan,., pogotovo ovi free sto nama naplate operateri,., pa tako ko plati emisiju moze malo i da promjeni tok historije
-
AdnanSA
#4 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Da mislio sam na Sovjet storm. Vrlo dobra i dosta realna. Čak sam određenom dozom uvažavanja sprama Njemaca.AleksoMKD wrote:Hebiga, za to trziste ih prave, a na zalost i Diskaveri je otisao u p.m. u zadnjih 3-4 godine, izgubio je onu prepoznatljivu ozbiljnost koju je imao u pocetku.
Histori je sada "Histori", mislim imaju emisiju Ancient Aliens![]()
- drug_profi
#5 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Viasat kanali su sad najedukativniji. Nature, History, Explorer.
Ovo iz Discovery grupe je postalo samo jedan veliki reality show. Ne mozes vise ozbiljnu materiju nauciti. Jos se drzi samo Disovery Science.
Ovo iz Discovery grupe je postalo samo jedan veliki reality show. Ne mozes vise ozbiljnu materiju nauciti. Jos se drzi samo Disovery Science.
- cenecimoveocino
#6 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
drugi profil wrote:Viasat kanali su sad najedukativniji. Nature, History, Explorer.
Viasat history i Nat geo wild najkvalitetniji po meni.Dokumentarci o Versaju,tajni rat o ww2,Alelsandar veliki I Hanibal itd.
Sto se tice Doscovery kanala nide veze,ima ovaj world hd na njemu ima par emisija o Aljasci to meni jedino valja.
- drug_profi
#7 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Ma evo ja sad na Science najcesce odem zadrzim se. Ok je zasad. Bio je ovaj sjajni serijal sa Freemanom, Through the Wormhole. Pa Dark Matters serijal, pa Steven Hawking Grand Design... Ali i tu polako ulaze nezeljeni elementi tipa Scrap Challenge.
- It_is_a_Leclerc
#8 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Samo da provjerim. Je li iza svega Izrael ili CIA, ili su Iluminati ?!

- drug_profi
#9 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Nisam primjetio tu tendenciju u diskusiji. Cinjenica je da su kanali americki pa su i jbg. puni hvalospjeva o sebi, kako prilici nivou americke publike.It_is_a_Leclerc wrote:Samo da provjerim. Je li iza svega Izrael ili CIA, ili su Iluminati ?!
Medjutim odavno je to nama (bar meni) evropljanima smijesno i vise gledam na to kao neki njihov kompleks u odnosu na Evropu. Imaju dolar, vojsku, silu, uticaj, vladaju svijetom, ali im fali pedigre i plava krv, jer i pored svega neka se inferiornost osjeti kad se radi o evropskoj tradiciji, umjetnosti, istoriji.
Kao kad se neki jado dokopa miliona pa bi da bude beg, ali mu fali slif, salje djecu na balet, klavir i violinu, kupuje slike koje ne razumije, zada seu politiku, kandiduje se, samo da bi stekao taj neki repsekt...
- fakat
#10 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Kvalitet ovih kanala je stvarno postao ocajan, nemas vise nista pametno pogledati na tv.
- Partizzanka
#11 Re: Američka propaganda na Discovery, Nat geo i Histori kana
Uh dobro je nisam jedina, u posljednjih par godina ja inace ovisnik o dokumentarcima, nisam prebacila haman 10x na navedene kanale i sve mislim sto sam ofalila sa interesovanjem za nauku a ustvari sam skontala da me ne interesuju ultra napucana americka oruzja, njihove borbe u iraku, lovci na krokodile koji su tipicna americka papanska klasa, kupci i prodavaci antikviteta koji se prepiru oko 50$, nove tehnicke napravice koje niko me moze priustiti i sl
Vise nema ni onih myht bustersa kako bog zapovijeda
Bas sve lose i tuzno je to sto omladina mora da gleda reality u bilo kojem zanru
Vise nema ni onih myht bustersa kako bog zapovijeda
Bas sve lose i tuzno je to sto omladina mora da gleda reality u bilo kojem zanru