Američka ponuda Dodiku i Silajdžiću

jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

artzy, u potpunosti se slazem. :thumbup:
seldzuk

Post by seldzuk »

Majjah wrote::-) :D
Samo umjestu ,,republika'' Srba, Hrvata i Bosnjaka ubaciti ,,kraljevina'', a onda neka Mile formira novu kraljevsku lozu Dodikovica! :D :D
:lol: :lol: :lol:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nancy Drew wrote:
kub lajkan wrote:Capri ti je bas glupava. Naprdjivanja tvog tipa ..
kub lajkan wrote:Usrana prica...
kub lajkan wrote:Zaboravio si citirati sustinski dio:
:shock: :shock: :shock:
:? :? :?
:roll: :roll: :roll:
Sta je nejasno?

Onom ko ne razumije sustinu treba ponavljati vise puta.

Evo jos jednom:

====================================================

Nisam pratio sve sto je napisano ovdje, jer me fakat ubi ovakva tematika.

Ali zelim reci zasto mi je pun qratz Harisove politike.

Kad on pregovara u Americi, onda daje direktive da se objavljuje ovako:

Silajdžić prihvatio ponuđena rješenja, Dodik odbio sve

U vezi s navodnim izjavama i informacijama američkih dužnosnika, ističe se da je rješenja koja su ponuđena prije dolaska u SAD, Haris Silajdžić prihvatio dok ih je Milorad Dodik u potpunosti odbacio.

Stoga su netočne sve insinuacije da nespremnost za kompromis postoji na obje strane, već samo tamo gdje je i dosada postojala po svim reformskim pitanjima, navodi se u saopćenju iz Kabineta člana Predsjedništva Harisa Silajdžića.

Tijekom jučerašnjih i današnjih sastanaka u State Departmentu između dr. Silajdžića i Milorada Dodika, kojim su također prisustvovali Veleposlanik SAD u BiH Douglas Mclheaney i zamjenik Visokog predstavnika Raffi Gregorian, član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić se složio sa gotovo svim prijedlozima sadržanim u dokumentu koji je bio produkt razgovora u Sarajevu prošloga tjedna, dok je Milorad Dodik sve te prijedloge bez izuzetka odbacio. Bilo kakvi pokušaji izjednačavanja odgovornosti između pregovaračkih strana su stoga u potpunosti neutemeljeni, te predstavljaju nastavak pokušaja da se za neuspjeh reformskih procesa jednako okrive stvarni opstrukcionisti i oni koji su spremni na kompromis, saopćeno je.

(FENA)

Dakle, nedobog da sam ja kriv, uvijek je kriv onaj drugi...

A kad se vrati iz Amerike, onda cak i Avaz pise, tj. prenosi rijeci americkog ambasadora, ovako:

Image
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:37, edited 1 time in total.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

kub lajkan wrote:Dakle, nedobog da sam ja kriv, uvijek je kriv onaj drugi...
Da, zato si u stanju reci sta je bila njegova greska na tom sastanku. Ili mozda nisi ?
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

jeza u ledja wrote:@ artzy

Ne znaci da te neke 'etnicke federalne jedinice' trebaju biti ogranicene teritorijama osvojenim u ratu. RS u svojim trenutnim granicama nikako nije legitimna niti treba takva da ostane. Medjutim, to ne znaci da Srbi (i ostali) u opstinama u kojima su vecina nemaju pravo na autonomiju.
To se moze postici decentralizacijom, bez nametanja jednoetnickog karaktera tim administrativnim jedinicama. Ako ti kazes da je unitarna BiH tebi neprihvatljiva, a ja kazem da je meni etnicka podjela neprihvatljiva, gdje je kompromis ? Kompromis je u dogovoru da se administrativne jedinice (entitete, kantone, regije....) ne moze svojatati nazivom, obiljezjem ili nekim drugim oblikom institucionalizovane diskriminacije.

Ti kompromis mozes ignorisati i nastaviti insistirati na etnickoj podjeli drzave, no to se nece desiti, jer je to samo korak ka nestanku iste.
prleitihi

Post by prleitihi »

Nancy Drew wrote:Ne moraš ponavljati :roll: , jasno je ...

Ja to u vezi komunikacije, stila i to ... :roll: ...

I onda ovo

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100

pa se pitaju što :roll:
daj bože.. :D:D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

prleitihi wrote:

I onda ovo

Pomoglo bi da se kolega ne sakriva iza fundamentalisticke averzije koju gaji prema odredjenom politickom faktoru, umjesto da objasni koje je Dodikove prijedloge Silajdzic u Vasingtonu trebao prihvatiti. Tako sam sebe dovodi u situaciju da on (kub lajkan) svojim prizemnim animozitetom i polititikanstvom direktno opravdava opstanak entitetskog glasanja ili velikosrpske kontrole nad policijom. Moguce je da ni Abdic nije imao plan da izda, te da je sve pocelo tek njegovim licnim animozitetom prema Izetbegovicu.

A to drzavi nije u interesu. Ti, kub lajkan, Silajdzic, Lagumdzija i ja ne moramo imati puno zajednickog, a privatno ako se ko na to lozi, mozemo i mater jedni drugima psovati. Ali u stvarima od zajednickog interesa, kao sto je na primjer nadleznost nad policijom, nema mjesta politikanstvu. Ne moze se Silajdzica optuziti za manjak spremnosti na kompromisa kada pristane na americki prijedlog a ne pristane na velikosrpski. Bez obzira koliko to (naizgled) odgovaralo onim elementima medju drzavi lojalnim gradjanima, a koji se sa Silajdzicem ne slazu oko vecine drugih stvari.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

prleitihi wrote:

I onda ovo

Nekad metar ulazi lakse nego cent... sve zavisno od aspekta... :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:37, edited 1 time in total.
prleitihi

Post by prleitihi »

Jastreb35 wrote:
prleitihi wrote:

I onda ovo

Pomoglo bi da se kolega ne sakriva iza fundamentalisticke averzije koju gaji prema odredjenom politickom faktoru, umjesto da objasni koje je Dodikove prijedloge Silajdzic u Vasingtonu trebao prihvatiti. Tako sam sebe dovodi u situaciju da on (kub lajkan) svojim prizemnim animozitetom i polititikanstvom direktno opravdava opstanak entitetskog glasanja ili velikosrpske kontrole nad policijom. Moguce je da ni Abdic nije imao plan da izda, te da je sve pocelo tek njegovim licnim animozitetom prema Izetbegovicu.

A to drzavi nije u interesu. Ti, kub lajkan, Silajdzic, Lagumdzija i ja ne moramo imati puno zajednickog, a privatno ako se ko na to lozi, mozemo i mater jedni drugima psovati. Ali u stvarima od zajednickog interesa, kao sto je na primjer nadleznost nad policijom, nema mjesta politikanstvu. Ne moze se Silajdzica optuziti za manjak spremnosti na kompromisa kada pristane na americki prijedlog a ne pristane na velikosrpski. Bez obzira koliko to (naizgled) odgovaralo onim elementima medju drzavi lojalnim gradjanima, a koji se sa Silajdzicem ne slazu oko vecine drugih stvari.
a aprilski paket nije američki nego velikosrpski prijedlog.. :lol: :lol: :lol: :lol:

fensi abdel silajdžić..u nedostatku argumenata..po nekoliko puta postavlja iste tekstove..i to ne baš svačije.. :oops: ..nego velike novinarke vildane selimbegović.. :D:D ..autorice nenadjebivog naslova..kojeg je smišljala..brat-bratu..2 mjeseca.. :D ....odlazi nam raja..osta samo zlaja.. :D:D ..a šta je raja radila nakon odlaska..možemo pitati njih..pa tako je čika duraković bio malo kod hareta..iako je za njega rekao da je "izvana delon a iznutra demon".. :thumbup: ..pa je malo bio sa mirnesom u koaliciji..iako je za njega onomad rekao da je on (nijaz) ''više p'jan zaboravio nego što je mirens trijezan zapamtio''.. :thumbup: ..= licemjerstvo - :thumbup::D ..a hoćemo li spomenuti čika durakovićevu izjavo o selveru lekići..za kojeg kaže "da mu je bio drug"..te veli.."to je bio jedan fini momak..nije bio kriminalac..došao je do 3 godine prava..perspektivan student..pametan momak.."..itd.. :lol: :lol: :lol: :lol: ..(ovo je učio od hareta..samo hare može 'vol'ko hvaliti igrače a'la jata "humanitarac".. :D )..nakon čika nijaza mogli bi o tokićaru..avdiću..lazoviću..(miro i dan-danas za dodika kaže da je on socijaldemokrata.. :D:D )..o ivi komšiću..itd..ali mi se fakat ne da..samo bih priupitao našu fensi abdel silajdžić..zna li ona za jednu inicijativu koju je pokrenuo nijaz skenderagić u parlamentu..a imao je 4 mandata???..eto..simpatične su te vaše krokodilske suza za sdp-om.. :-) ..i ja sam plakao kad se hare u washingotnu grlio sa dodikom.. :oops: ..ali od sreće.. :D ..jer sve što hare radi je 100% dobro za bih.. :oops: ..pa tako i jedan hag za dodikom je..u stvari..haretova žrtva za ovu državu..kao niz drugih 100% poteza..haretov glas špirketu..haretovo puštanje dodika u federalnu vladu..itd.. :thumbup::thumbup::thumbup:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:36, edited 1 time in total.
prleitihi

Post by prleitihi »

moraš ponoviti..jer nemaš šta odgovoriti na moje "nebuloze i balavačke uvrede".. :thumbup: ..dok nešto ne smisliš..ili ne postaviš neko novo tuđe mišljenje..bokkkkkkkkkkkkkk! :kravata:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

prleitihi wrote:moraš ponoviti..jer nemaš šta odgovoriti na moje "nebuloze i balavačke uvrede".. :thumbup: ..dok nešto ne smisliš..ili ne postaviš neko novo tuđe mišljenje..bokkkkkkkkkkkkkk! :kravata:
Ma rekoh vec... metar vs. cent... :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Dodik: Sa Silajdžićem ćemo prestati kontaktirati
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je danas člana Predsjedništva BiH i lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića da "više ne iznosi laži" kako je RS osuđena za genocid presudom Međunarodnog suda pravde u Haagu, te ako to uradi ponovo protiv njega će biti poduzete određene mjere, prestanak kontakta ili će biti podnijeta tužba.

"Na bazi onoga što on priča mi više nemamo nikakvog razloga da s njim imamo bilo kakav kontakt", kazao je Dodik navodeći da on ne poziva međunarodnu zajednicu da reagira protiv Silajdžića jer smatra da domaći političari imaju dovoljno snage da sami to urade.

On je naveo da je vrijeme da političari iz Sarajeva koji vode hajku protiv RS-a pročitaju presudu Međunarodnig suda pravde u Haagu, jer je "Haris Silajdžić jučer u Velikoj Britaniji dao lažne podatke i rekao da je genocid počinila RS".

Dodik tvrdi da je to "kleveta, laž i ne vodi ničemu i mora da prestane, a Silajdžić ne može tako da se ponaša, jer RS ima svoj ustavni i međunarodni kapacitet i nije osuđena presudom iz Haaga niti je bila predmet tužbe".

Oštro optužujući Silajdžića da govori laži, Dodik je, pokazujući prevedenu presudu Međunarodnog suda prave u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije, kazao da tu stoji da nije utvrđena nikakva odgovornost ni Srbije, a posebno ni RS-a za genocid počinjen kako je okvalifikovano u Srebrenici.

On je citirao dio presude u kojem se kaže da su masakr počinile osobe ili grupe osoba, te da to stoji u tački 417. presude, a da ne stoji da su uradile institucije RS-a, vojska ili policija, "kako to nastoji da predoči Silajdžić".

"Za razliku od onih iz Sarajeva mi imamo prevedenu presudu, pročitali smo je i u završenom dijelu gdje se kvalifikuje krivica, nedeterminiše se nikakva odgovornost RS-a", kazao je Dodik na pres-konferenciji.

Zamjerio je i nekim medijima iz FBiH, konkretno TV Hayat, zbog kako je kazao huškašnog rječnika i optužbi na račun RS-a.
Da nebi otvarao 101 novu temu o Dodiku moze li neko naci transkript presude (na nasem ili engleskom) koji govori o odgovornosti RS-a.
prleitihi

Post by prleitihi »

remijer Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je danas člana Predsjedništva BiH i lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića da "više ne iznosi laži" kako je RS osuđena za genocid presudom Međunarodnog suda pravde u Haagu, te ako to uradi ponovo protiv njega će biti poduzete određene mjere, prestanak kontakta ili će biti podnijeta tužba.
reče mićo koji je na dan presude izjavio kako tu istu "presudu ne priznaje"..te još dodao "da se u srebrenici nije dogodio nikakav genocid".. :-) ..samo još jedna u nizu dodikovih izjava koja pršti kabadahijskim licemjerjem.. :oops:
moze li neko naci transkript presude (na nasem ili engleskom) koji govori o odgovornosti RS-a.
ovo bih i ja volio pročitati.. :-)
DrugaGimnazija

#417 "Genocid je pocinjen od strane VRS"

Post by DrugaGimnazija »

moze li neko naci transkript presude (na nasem ili engleskom) koji govori o odgovornosti RS-a.
Stranica 108 (od 171), paragraf 297 zvanične presude na engleskom jeziku:

The Court concludes that the acts committed at Srebrenica falling within Article II (a)
and (b) of the Convention were committed with the specific intent to destroy in part the group of
the Muslims of Bosnia and Herzegovina as such; and accordingly that these were acts of genocide,
committed by members of the VRS in and around Srebrenica from about 13 July 1995.

U prevodu:
Sud zaključuje da akti počinjeni u Srebrenici potpadaju pod član II (a i b) Konvencije i da su počinjeni sa namjerom uništenja dijela Muslimana u BiH i stoga se smartaju činom genocida, počinjenim od strane pripadnika VRS u i oko Srebrenice, od 13. jula 1995.

Ne da mi se da prevodim više, ali u drugim paragrafima se navodi kakvu ulogu su imali MUP Srbije, MUP RS, VRS, VJ i razne specijalne jedinice kao što su Škorpioni i Crvene beretke, te kakvu su ulogu u ovome imali razni pojednici.
Ovaj paragraf gore je i sam sasvim dovoljan da dokaže da su zvanični organi RS bili izvršioci genocida.
DrugaGimnazija

Post by DrugaGimnazija »

... naravno, kad Mićo kaže da RS nije osuđena za genocid, tu je u pravu, jer RS nije ni bila ni zvanično tužena, te nije mogla biti ni zvanično osuđena.

Semantika.
prleitihi

Post by prleitihi »

eki pripadnici rs-a..dokle ide pranje ruku..ne bi me čudilo da na kraju bude..nisu ni pripadnici..nego su genocid počinile puške i noževi.. :oops:
korto_malteze

Post by korto_malteze »

presuda medjunarodnog suda pravde se ne moze dekontekstualizirati i genocid u srebrenici posmatrati kao izolovani cin 'pojedinaca ili grupa' iz vrs-a. u presudi brdjaninu izrecenoj pred tribunalom se vrlo precizno definira plan koji su napravile i verifikovale INSTITUCIJE REPUBLIKE SRPSKE ciji je cilj bio odstranjivanje nesrpskog stanovnista sa teritorije danasnje rs. samo je srebrenica pravno okvalifikovana genocidom, ali ovaj dio presude sto cu ga citirati dole govori sam za sebe. odgovornost za genocid je na institucijama republike srpske i to mora biti politicki faktor u bosni i hercegovini, artikulisan ne kao prijetnja srpskom narodu vec kao preduslov za bilo kakvu normalizaciju odnosa.

citat:

Dana 19. decembra 1991., Glavni odbor SDS-a je objavio dokument naslovljen "Uputstvo o organizovanju i djelovanju organa srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u vanrednim okolnostima" (dalje u tekstu: varijanta A i B Uputstava). To uputstvo predviđalo je provođenje specifičnih aktivnosti u svim opštinama u kojima žive Srbi i u osnovi je iscrtalo mapu za preuzimanje vlasti od strane bosanskih Srba u opštinama u kojima su oni činili većinsko stanovništvo (Varijanta A), kao i u onima u kojima su bili u manjini (Varijanta B).

Dana 9. januara 1992., novoformirana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini (daje u tekstu: Skupština Srpske Republike BiH) proglasila je Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu (dalje u tekstu: Srpska Republika BiH). Ona je bila sastavljena od takozvanih srpskih autonomnih regija i oblasti, među kojima je bila i Autonomna Regija Krajina (dalje u tekstu: ARK). Tokom 16. sjednice Skupštine Srpske Republike BiH, koja je održana 12. maja 1992., u vrijeme kada je oružani sukob već počeo, Radovan Karadžić je izrazio šest strateških ciljeva srpskog naroda Bosne i Hercegovine. Prvi i najsudbonosniji od tih ciljeva bio je "razdvajanje od druge dvije nacionalne zajednice, državno razdvajanje". U osnovi, ti su strateški ciljevi predstavljali plan za osvajanje i održavanje kontrole nad teritorijama, uspostavljanje države bosanskih Srba, odbranu definiranih granica i razdvajanje nacionalnih grupa u BiH pomoću prisilnog i trajnog odstranjivanja većine nesrpskog stanovništva sa teritorije proglašene države bosanskih Srba. General-potpukovnik Ratko Mladić, komandant novoformirane Vojske Srpske Republike Bosne i Hercegovine (dalje u tekstu: VRS) prihvatio je da VRS mora biti instrument za provođenje tih političkih strateških ciljeva i konkretno ih pretočio u operativne prioritete VRS-a.

Taj strateški plan provođen je korak po korak, tako da je Pretresno vijeće bilo u stanju da jasno razazna obrazac zločinačkog postupanja aktera koji su u tome sudjelovali u relevantnim opštinama.
DrugaGimnazija

Post by DrugaGimnazija »

I Ratko Mladić je pripadnik VRS, ali to nije problem, jer se dovoljno govori o tome kako je on službeno lice RS i kao takav sprovodi politiku RS i djeluje u ime RS.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

prleitihi wrote:
Jastreb35 wrote:
prleitihi wrote: daj bože.. :D:D

a aprilski paket nije američki nego velikosrpski prijedlog.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Od tog se paketa ovim potezom i americki ambasador distancirao, Lagumdzija je to uradio nakon izbora a i vecina ostalih (izuzev velikosrba) pere ruke od istog. No kolega kub lajkan u ovom slucaju ne optuzuje Silajdzica zbog odbijanja aprilskog paketa, nego zbog odbijanja da prihvati opstanak entitetske kontrole nad policijom i ocuvanje entitetskog glasanja.
prleitihi

Post by prleitihi »

Jastreb35 wrote:Od tog se paketa ovim potezom i americki ambasador distancirao, Lagumdzija je to uradio nakon izbora a i vecina ostalih (izuzev velikosrba) pere ruke od istog. No kolega kub lajkan u ovom slucaju ne optuzuje Silajdzica zbog odbijanja aprilskog paketa, nego zbog odbijanja da prihvati opstanak entitetske kontrole nad policijom i ocuvanje entitetskog glasanja.
jastrebe..jastrebe.. :-) .."izuzev velikosrba"..je li to dodik veći srbin od nikole poplašena & vojislava šešelja?..kojim potezom se to amer. ambasador distancirao od aprilskog paketa?..lagumdžija to nije nikad uradio..(dan-danas komšić i on govore kako je država obaranjem tog paketa propustila veliku šansu..) niti će to uraditi..sve što je rekao jeste da očekuje od silajdžića da ponudi svoj prijedlog..jer je hare onomad rekao da samo čeka presudu suda pravde..i da će nakon toga ponuditi (i dobiti potrebnu većinu!) "moderan..evropski ustav..u kojem neće biti ni entitetskog glasanja..ni policije rs-a..ni rs-a uopće.." :oops: ..lagumdžija mu je rekao..u senadovom cd-u..da će za takav ustav uvijek imati njegov glas..i glas sdp-a..prođe od tada 13 mjeseci..presuda bila i prošla..a hare..valjda..glasanjem za špirića..puštanjem milorada u federalnu vladu..još uvijek radi na datom ustavnom obećanju..go hare..go hare..go.. :bih:
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

prleitihi wrote:
Jastreb35 wrote:Od tog se paketa ovim potezom i americki ambasador distancirao, Lagumdzija je to uradio nakon izbora a i vecina ostalih (izuzev velikosrba) pere ruke od istog. No kolega kub lajkan u ovom slucaju ne optuzuje Silajdzica zbog odbijanja aprilskog paketa, nego zbog odbijanja da prihvati opstanak entitetske kontrole nad policijom i ocuvanje entitetskog glasanja.
jastrebe..jastrebe.. :-) .."izuzev velikosrba"..je li to dodik veći srbin od nikole poplašena & vojislava šešelja?
Nije, druga dvojica granicu jos vide zapadno od Knina. Seselj i pijuni mu se ponasaju donkihotski, za razliku od pragmaticnih velikosrba.
..kojim potezom se to amer. ambasador distancirao od aprilskog paketa?
Nudeci Dodiku to sto Dodik kaze da je odbio. Ili ;

NN: Kada je odbacio aprilski paket ustavnih promjena iza kojeg su stajale SAD, Haris Silajdžić je bio pred sankcijama. Šta se od tada promijenilo pa su SAD prihvatile Silajdžićev razlog za odbacivanje tog paketa - ukidanje entitetskog glasanja u parlamentu BiH?

DODIK: To u najmanju ruku nije bilo fer. Nije fer da se to pitanje na taj način dramatično postavi jer je trebalo insistirati na ustavnom paketu iz aprila, u kojem je za nas bilo mnogo stvari na koje smo teško pristali. Sada, pošto je to odbijeno, ni mi nemamo razloga da podržavamo taj dogovor jer svi oni koji su glasali za aprilski paket više od godine morali su da trpe pritiske Silajdžića sve dok njegov zahtjev nije došao na sto. To nije korektno i nije fer, ali mnogo šta u politici nije fer i nije korektno. (NN)
..lagumdžija to nije nikad uradio..(dan-danas komšić i on govore kako je država obaranjem tog paketa propustila veliku šansu..) niti će to uraditi..sve što je rekao jeste da očekuje od silajdžića da ponudi svoj prijedlog..jer je hare onomad rekao da samo čeka presudu suda pravde..i da će nakon toga ponuditi (i dobiti potrebnu većinu!) "moderan..evropski ustav..u kojem neće biti ni entitetskog glasanja..ni policije rs-a..ni rs-a uopće.." :oops:
Silajdzicev problem je u tom sto je (kao i vecina stanovnistva) ocekivao pravdu. A Lagumdzija se jeste distancirao od aprilskog paketa.
..lagumdžija mu je rekao..u senadovom cd-u..da će za takav ustav uvijek imati njegov glas..i glas sdp-a..prođe od tada 13 mjeseci..presuda bila i prošla..
Da, cim se Silajdzic pozvao na tuzbu, ti si trebao dati intervju medijima vec unaprijed relativizirajuci vaznost tuzbe, kao sto su to panicno radili velikosrbi.
a hare..valjda..glasanjem za špirića..puštanjem milorada u federalnu vladu..još uvijek radi na datom ustavnom obećanju..go hare..go hare..go.. :bih:
Sa velikosrbima se mora saradjivati jer nazalost redovno dobijaju mandat. Saradjivati s njima bi morala i SDP da je SBiH dobila manje glasova. Osim toga, ne treba zaboraviti da je Lagumdzija javno krivio Tihica jer je dopustio da u koaliciju sa njim (Tihicem) i Dodikom udje Silajdzic, a ne on (Lagumdzija), kao sto je dogovoreno u Doboju.

No udaljismo se od kublajkanove kritike na Silajdzicev racun, jer ovaj na zadnjem sastanku u Vasingtonu nije prihvatio Dodikove prijedloge. Mislis li i ti da je trebao popustiti Dodiku, pokazujuci "spremnost na kompromis" ?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jastreb35 wrote:No kolega kub lajkan u ovom slucaju ne optuzuje Silajdzica zbog odbijanja aprilskog paketa, nego zbog odbijanja da prihvati opstanak entitetske kontrole nad policijom i ocuvanje entitetskog glasanja.
Dok ne nadjes taj citat smatracu te lazovom!

Samo da dodam da Harisovo ubleharenje ne prestaje jos od vremena kad je za podmetanje auto-bombe, koje je u Mostaru izveo Handala, potrcao da izjavi kako Hrvati "sami sebe granatiraju".

Taj covjek nije prestao da ublehari do dana danasnjeg, i nece prestati nikad...

A da li je rijec o ustavnim promjenama, kojekakvim paket-aranzmanima ili necem trecem, sasvim je nebitno...
Post Reply