Postavi link na post u kojem sam to rekao.Marco-x wrote:E ovo je najkrucijalnije u BiH. Može sve raditi, ali neka navija za BiH i nek se ne izjašnjava kao Hrvat/Srbin.
Zbog toga svi prijedlozi automatski otpadaju. Može zahebati državu, pokupiti lovu, krasti, stalno izigravati zakone, ali gdje će to raditi...![]()
Kada se prioriteti postavljaju naopako, mora i biti naopako...
Samo sam negirao tvrdnju ježa u leđa. Švajcarci su jedna nacija. Oni nemaju tegobe od kojih bolujemo mi usljed turbulentne prošlosti. U nekoliko navrata je Švajcarska navedena kao argument od strane onih koji su za podjelu na 3 entiteta.
Nije problem što neko navija za Srbiju ili Hrvatsku ili što se izjašnjava kao Srbin ili Hrvat. Problem je što ne žele da učine nešto pozitivno za ovu zemlju. Upinju se iz petnih žila da razvale ono što je od nje ostalo. Da potpuno unište svaki smisao njenog postojanja. Funkcionisanje države svedeno je na minimum. Ovo uopšte nije država. Ovo je zajednica nezavisnih država koje čekaju priliku za novo sranje.
I onda se ljute kad se navedu činjenice. Ništa se nije promijenilo od rata. Nekoć su bila masovna klanja, rušenje džamija i oranje na muslimanskim grobljima....a sad se rat nastavio drugim sredstvima u kojima su ubistva i rušenja svježe obnovljenih islamskih bogomolja ipak postali sporadični slučajevi. Ali zato su vrlo česti primjeri novih urbanističkih planova u mnogim gradovima kako bi se izbrisao svaki trag prisutnosti Islama na ovim prostorima. Najslikovitiji primjeri su Banja Luka i Bijeljina u kojima se ne ruše samo džamije nego je urbanističkim planom predviđeno rušenje gotovo svega što podsjeća na Islam. A Bijeljina (mislim na Bijeljinu kao grad a ne na Semberiju) je do rata bio grad sa ubjedljivom muslimanskom većinom.
A o kompromisima na državnom nivou nije potrebno ni govoriti. Dovoljno je reći da se blokira ama baš sve što može donijeti dobro BiH kao državi. Istina, u tome prednjače Srbi. Ali ni Hrvati se ne bune mnogo. Gledaju samo svoj interes i najviše su zaslužni za nastanak Bošnjakistana. Iako su i Bošnjaci daleko od anđelčića.
I uvijek iz usta Srba i Hrvata možemo čuti kojekakve nebuloze. Oni nas hoće da utjeraju u nekakvu bosansku naciju. Zli muslimani iz Bosne su prijetnja Evropljanima. Otvoreno kažu: "nećemo mi s muslimanima", "mi smo Srebrenicu riješili '95".... pred TV kamerama. A onda dođu u Sarajevo i seru kako su ugroženi.
reprezentacije Hrvatske žale se kako su ugroženi i traže svoja prava. Nije im pravo ni kad Igor Kristić navija za BiH. A da ne govorim kako reaguju kad zaboravim izgovorit Hercegovina. A inače govore da su iz Hrvatske. Ima toga koliko hoćeš i sve to ti vrlo dobro znaš.