Alternativni klub Trebinje

Marilyn

#26 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Marilyn »

stvarno svaka čast :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#27 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by plain vanilla »

tbv wrote:
Objavljeno 09.07.2011. u 14:19

Trebinjci osuđuju pokušaj negiranja genocida

Alternativni klub Trebinje najoštrije osuđuje pokušaje režima Milorada Dodika da negira genocid u Srebrenici, saopćeno je danas iz tog kluba.

Uime većinskog srpskog članstva, iako dolazimo iz grada gdje je sloboda odavno zaključana, podržavamo sve porodice srebrenickih žrtava koje ćemo i ove godine posjetiti jer žrtva je nešto najsvetije.

Tražimo hitnu urgenciju prije svega od Ambasade Sjedinjenih Država koja će Dodika spriječiti da ovih dana zajedno s profašističkim srbijanskim organizacijama umanji veličanstvenost tuge Srebrenice", citat je iz saopćenja trebinjskog Alternativnog kluba.

Alternativni klub će od ponedeljka zatražiti od lokalnog parlamenta da nekadašnja Titova, a danas ulica Kralja Aleksandra, bude Srebrenička ulica, saopćeno je.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110709041
:bih:
Skijaš

#28 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Skijaš »

tbv wrote:
Objavljeno 09.07.2011. u 14:19

Trebinjci osuđuju pokušaj negiranja genocida

Alternativni klub Trebinje najoštrije osuđuje pokušaje režima Milorada Dodika da negira genocid u Srebrenici, saopćeno je danas iz tog kluba.

Uime većinskog srpskog članstva, iako dolazimo iz grada gdje je sloboda odavno zaključana, podržavamo sve porodice srebrenickih žrtava koje ćemo i ove godine posjetiti jer žrtva je nešto najsvetije.

Tražimo hitnu urgenciju prije svega od Ambasade Sjedinjenih Država koja će Dodika spriječiti da ovih dana zajedno s profašističkim srbijanskim organizacijama umanji veličanstvenost tuge Srebrenice", citat je iz saopćenja trebinjskog Alternativnog kluba.

Alternativni klub će od ponedeljka zatražiti od lokalnog parlamenta da nekadašnja Titova, a danas ulica Kralja Aleksandra, bude Srebrenička ulica, saopćeno je.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110709041
Hrabri ljudi. Kod nas su destruktivci malo upadali u redakcije i prijetili ali je pluralizam ipak postojao i u najtežim godinama rata. "Na drugoj strani" čitavih ovih 20 godina vlada gust i opasan mrak u kojem ni imovina ni životi nisu sigurni pa me ovakvi događaji iznenade. Treba biti hrabar pa reći istinu iako znaš da će se 5 minuta kasnije na tebe otvoriti sezonu lova i da će te se običnom narodu predstaviti kao izdajicu, A onda niko neće kupiti od tebe šta prodaješ, niko neće da mu se djeca druže sa tvojom, sve manje ljudi odgovara na tvoje telefonske pozive itd

Kako rekoh, hrabri ljudi.
popajic

#29 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by popajic »

Jesu, bez sumnje su hrabri , istinoljubivi ljudi , mada bih volio znati koliko clanova ili simpatizera ima ovaj klub.
Dobro je da postoje , ali se ne treba zanositi mislju da je bas u Trebinju doslo do neke naprasne izmjene svijesti u vezi fasisticke ideologije koja je potpuno ugusila taj lijepi gradic.
Skijaš

#30 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Skijaš »

popajic wrote:Jesu, bez sumnje su hrabri , istinoljubivi ljudi , mada bih volio znati koliko clanova ili simpatizera ima ovaj klub.
Dobro je da postoje , ali se ne treba zanositi mislju da je bas u Trebinju doslo do neke naprasne izmjene svijesti u vezi fasisticke ideologije koja je potpuno ugusila taj lijepi gradic.
Lijepo bi bilo kad vidiš grupu hrabrih ljudi koji se svaki dan izlažu 100 puta većem riziku nego što je to slučaj sa tobom ili sa mnom, da pokažeš malo poštovanja umjesto da relativiziraš njihov broj. Neću reći da bih volio tebe vidjeti na mjestu prosječnog Srbina u Trebinju, ali malo mi je falilo da to kažem.
samo pitam

#31 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by samo pitam »

popajic wrote:Jesu, bez sumnje su hrabri , istinoljubivi ljudi , mada bih volio znati koliko clanova ili simpatizera ima ovaj klub.
u svakom slučaju vjerovatno mali, vrlo mali i zanemariv broj koji ne bi predstavljao nikakav faktor u nekim novim olujama koje bi zapuhale da otpušu Bošnjake u neke nove masovne grobnice..ti ljudi bi vjerovatno prošli kao njihov sunarodnjak koji je htio zaštititi svog prijatelja Bošnjaka te zbog toga bio ubijen..u svakom slučaju respekt prema tim ljudima ma koliko ih malo bilo te ma koliko njihov glas bio nedovoljno glasan u usporedbi sa hukom četničkih ratničkih gusli i truba..
popajic

#32 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by popajic »

Skijaš wrote:
Lijepo bi bilo kad vidiš grupu hrabrih ljudi koji se svaki dan izlažu 100 puta većem riziku nego što je to slučaj sa tobom ili sa mnom, da pokažeš malo poštovanja umjesto da relativiziraš njihov broj. Neću reći da bih volio tebe vidjeti na mjestu prosječnog Srbina u Trebinju, ali malo mi je falilo da to kažem.
Joj skijas , bas si me pogresno shvatio !
Ako iko ja imam ne malo nego ogromno postovanje bas prema ovakvim ljudima.Uvijek i svugdje !
Ne relativiziram ( ako sam relativizirao) njihov broj njih radi , nego upravo da pokazem da ljudi zive i rade u osinjem gnijezdu !
Kako god, ONI svakako imaju moje postovanje.
Skroz mi je van pameti da si pomislio suprotno :shock:
plain vanilla

#33 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by plain vanilla »

samo pitam wrote:
u svakom slučaju vjerovatno mali, vrlo mali i zanemariv broj koji ne bi predstavljao nikakav faktor u nekim novim olujama koje bi zapuhale da otpušu Bošnjake u neke nove masovne grobnice..ti ljudi bi vjerovatno prošli kao njihov sunarodnjak koji je htio zaštititi svog prijatelja Bošnjaka te zbog toga bio ubijen..u svakom slučaju respekt prema tim ljudima ma koliko ih malo bilo te ma koliko njihov glas bio nedovoljno glasan u usporedbi sa hukom četničkih ratničkih gusli i truba..
da je jedan nije zanemariv, a kamoli vise ljudi
sto rece neko prije, za ovakve izjave (ovo je samo jedna) treba mnogo hrabrosti
i lijepo je znati da u Trebinju postoje ovakvi ljudi..ne trebamo uvijek pricati samo o losim primjerima
ja se uvijek odusevim priopcenjima AKT
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#34 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by -LIBERO- »

Blazu za predsjednika BiH :D
Skijaš

#35 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Skijaš »

popajic wrote:
Skijaš wrote:
Joj skijas , bas si me pogresno shvatio !
Ako iko ja imam ne malo nego ogromno postovanje bas prema ovakvim ljudima.Uvijek i svugdje !
Ne relativiziram ( ako sam relativizirao) njihov broj njih radi , nego upravo da pokazem da ljudi zive i rade u osinjem gnijezdu !
Kako god, ONI svakako imaju moje postovanje.
Skroz mi je van pameti da si pomislio suprotno :shock:
A OK, onda izvini :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#36 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by PipiDugaDevetka »

Čitalac wrote:Ovakvi ljudi su zaista dragoceni za budućnost Bosne. Ne znam da li smo svi svesni koliko je teško boriti se protiv mračnjaka u tim malim sredinama, a ovaj čovek to radi bez predaha.
Ja sam već predložio da Trebinje postane Srđanovo!
Sasvim_Obican

#37 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Sasvim_Obican »

AK Trebinje je grupa iznimno hrabrih i slobodumnih ljudi koji ne pristaju na to da po mišljenje idu u Laktaše. Hvala im na svemu što rade za BiH ! Koliko god da ih je, njihovo postojanje daje nadu u postojanje civilizacije u RS-u i u BiH, u cjelini. :bih:
Vares City

#38 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Vares City »

Naklon do poda za ove hrabre ljude, to su danasnji Divjaci,Sucuri,Srdjani....
Svaka im cast!!!!
Treba imati daMU za ovakve stvari!!!
:bih: :bih:
Vares City

#39 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Vares City »

Mladen Jevric,vladika Grigorije je moje gore list :D ,dvije-tri stariji,...sutali loptu,..on je vecinom bio "logisticar" na nasim terenima gdje je teVsija najravnija povrsina :D
Vazda poseban :roll: pakSU bio,..zato je i otis'o sto dalje od nas a bili smo bas multi-kulti,..
Zadnji put ga sretoh na sahrani mom,(nasem), drugu u Samarima(blizi komsiluk),..vrlo malo raje,mahom stariji se snjim pozdravise,..
Zato razumijem LJUDE iz Trebinja 8-)
Boom71

#40 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Boom71 »

Vares City wrote:Naklon do poda za ove hrabre ljude, to su danasnji Divjaci,Sucuri,Srdjani....
Svaka im cast!!!!
Treba imati daMU za ovakve stvari!!!
:bih: :bih:
Pokusavao sam objasniti kako se gleda na Srbe kojima zajednicki zivot nije stran,a kamoli na one kojima je to ideal.

Ove hrabre ljude treba podrzati,jer su neko malo svjetlo u mrklom mraku.
raskoljnikov06

#41 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by raskoljnikov06 »

tbv wrote:U zadnjih par godina sam upoznat sa radom Alternativnog kluba Trebinje, ono za sto se zalazu podrzavam, ali me zanima da li AKT ima podrsku vecine u Trebinju ili je ta vecina na strani genocida?

Takodje me zanima da li ovdje medju forumasima ima bosanskih srba, odnosno bosanskih pravoslavaca, koji sebe mogu prepoznati u tome da su produktivni gradjani BiH kojima je cilj istinsko pomirenje i zajednicki zivot, da li i kako oni utjecu na genocidase da promjene svoje radikalnogenocidaski nacin zivota?

Ispod je citat Blaze Stevovica, koji zbog svog rada u AKT i zalaganja ka pomirenju, povratku nesrba u Trebinje, i prozivanjem ratnih zlocinaca i ratnih i poslijeratnih profitera biva izvrgnut napadima i prijetnjama te genocidne masinerije.
Jebem li vam mater genocidnu!
Blažo Stevović
Samo ću nekoliko redova, u stilu koji nije svojstven meni.

piše: Blažo Stevović

Jutros ste mi ostavili svijeću zapaljenu u dvorištu. Niste smjeli pičke genocidne gore da Vas barut omiriše!

Znam da ćete i unuke žrtvovati u borbi sa mnom jer ako mi se išta desi, a ne smije mi se desiti, neki ljudi, ni ja neće birati metu. Zaboljeće Vas tamo gdje najviše boli.

Svijeću zapalite Vučureviću, Ćuku, Vučiniću. Njima, koji su sa puške, lomljave automobila, upada u kuću, prešli na paljenje svijeća. Jebam li vam mater genocidnu!

A vi pozicijo i opozicijo, kupljeni nevladin sektore, čast izuzecima, da znate da će Vaši kućni ljubimci, Božo, Dobro, Đoko, uskoro iza rešetaka. Ne samo radi etničkog čišćenja regije, već zbog višemilionskog lopovluka koji je proizveo sirotinju po Trebinju i istočnoj Hercegovini. Ne javljajte mi se više i ne pozdravljajte me više. Ni u gradu, ni u kafani. Svi koji ste Trebinje unakazili.

Za vas milosti nemam! Ni strahova! Čekam vas! Sam, a vi svi. Pa krenite ako imate muda.

Ovo sa svijećom vam nije pametna igra. Ali znam da je đavo odnio šalu i da nema te policije koja vam može nauditi kao što može ova moja odbrambena nagonska!

A natjerali ste me da se branim, samo zato što sam razotkrio da ste zlikovci, lopovi i ljudi koji neće od 2012. godine gospodariti Trebinjem.

Znam da sam ovim tekstom bio onakav kakav treba biti prema ovoj bagri, ali ujedno se izvinjavam svima onima koji su u ovom tekstu prepoznali previše vulgaran jezik Blaža Stevovića.

Oprostite, to je zbog svijeće koja mi je jutros izgorjela u dvorištu porodične kuće.

Blažo Stevović, 20. 4. 2011. godine. [protest.ba]

Fino je sto to podrzavas samo ovo nije fino "...ima bosanskih srba, odnosno bosanskih pravoslavaca..."

Podrzavam da se javno govori o zlocinima koji su pocinjeni i da se pocinioci izvedu pred sud i primjerno osude, da se drustvo ocisti od kriminala i da ta ratna generacija sidje sa vlasti i buducnost zemlje ostavi nekome pametnijem i postenijem.
Fino je to sto on zastupa ali ovo gore sto je napisao je prava budalastina. Priznaje da ima oruzje u kuci jer veli: "Niste smjeli pičke genocidne gore da Vas barut omiriše!" Onda prijeti ubistvom ili osvetom:"Znam da ćete i unuke žrtvovati u borbi sa mnom jer ako mi se išta desi, a ne smije mi se desiti, neki ljudi, ni ja neće birati metu. Zaboljeće Vas tamo gdje najviše boli." Plus tako vulgaran jezik, nevjerovatno. Da se malo porazmisli o njegovom temperamentu.
U videu govori o ljubavi a na samom kraju pominje uclanjenje u NATO i veli da se ukaze prstom na one koji to miniraju. Licno ne bi podrzao njega da zastupa takvu ideju s obzirom na prostakluk od rijeci koje je napisao i njegov revolveraski obracun.
zavrzlama

#42 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by zavrzlama »

I ideja velike srbije je pocela sa par ludih ljudi...i BIH srbi ce se vratiti BIH inicijativom pokrenutom od par dobrih ljudi..i na najduzi put se krece samo jednim korakom....

Cestitke postenim Trebinjcima :thumbup:
Dendrlix

#43 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Dendrlix »

U AKT pored Blaze ima jos 2-3 covjeka. Ima jos par ljudi koji razmisljaju kao oni, ali zbog vecine ne smiju javno podrzavati njihove stavove. Kako mi jedan lik iz Trebinja rece: U Trebinju ima 15ak normalnih ljudi, ostalo je sve zadojeno i predojeno. Uvijek sam se divio Blazi na mudima i hrabrosti da javno iznosi stavove u sredini kakva je Trebinje. Ima kod njega i mrvica ludosti, kad pricas sa njim vidis da mu pokoja daska u glavi stoji nahero. Mozda je malo nagorio od one njihove loze. Komotno bi Stojadin mogao voziti na nju.

Blazo izdrzi!
Nele9

#44 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Nele9 »

Čestitke na istinoljubivosti. Ipak mislim da će ovog lika roknuti. Imaju velikosrbi trojke za ovakve slučajeve. Riješi se to brzo. Pokucaju čovjeku na prozor i nema ga više. Pojeo ga mrak, a MUP PC istražuje.
Boom71

#45 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by Boom71 »

zavrzlama wrote:I ideja velike srbije je pocela sa par ludih ljudi...i BIH srbi ce se vratiti BIH inicijativom pokrenutom od par dobrih ljudi..i na najduzi put se krece samo jednim korakom....

Upravo tako.

Kada bi krenula neka frka siguran sam da bi se nemali broj "vratio" na Titove staze revolucije.
U ovim zajebanim vremenima gdje neki dogadjaji mogu izmaci kontroli(provokacije),moramo biti maksimalno trijezni i ne generalizovati jedan cijeli narod.Nije lako ni malo,ali...velikosrbi jedva cekaju takvo nesto,jer im daje opravdanje.

Inace,najveci neprijatelj velikosrpske politike nisu bosnajcki nacionalisti,turci i balije,nego upravo multinacionalizam!
plain vanilla

#46 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by plain vanilla »

PRIJETNJE SMRCU BLAZU STEVOVICU !

Alternativni klub Trebinje upozorava i moli javnost Bosne i Hercegovine da reaguje na najnovije prijetnje smrcu Blazu Stevovicu,koju se su desile jucer i danas,a kuminirale su danas u 17 i 10 kada je Stevovic prijavio Centru Javne Bezbjednosti ove prijetnje koje su dolazile sa mobilnih telefona na njegov privatni mobilni telefon.

Prijetnje su stizale sa mobilnih brojeva 066 940 924 i 066 047 354.

Prvi broj je vlasnistvo Vasa Milica zvanog Kes,nastanjenog u Trebinju,koji je jutros oko 10 sati u blizini baste Platani uz konsultaciju sa Karadzicevim obavjestajcem i obavjestajcem Sao Hercegovine Mirom Prelom,zloupotrebljavao i ogranicavao slobodu Stevovica.

Motiv je jasan ,Stevoviceva borba za ljudska prava i borba protiv organizovanog kriminala uopste.

Cijeli dan je sa ovog broja remecen mir Blaza Stevovica,da bi kulminacija prijetnji stigla u 17 sati i 10 minuta sa broja 066 047 354.

Trebinjska policija je otkrila da je ovaj broj aktivan,ali niko se ne javlja pa Alternativni klub trazi urgentno odobrenje Tuzilastva kako bi policija uhapsila pocinioca za kazneno djelo ,,protiv sigurnosti,,!

Inace,Blazo Stevovic trazi zastitu za sebe i svoju porodicu,jer je vise nego jasno da iza ljudi,koji mu prijete stoji KRIZNI STAB OPSTINE TREBINJE I ORGANIZOVANI KRIMINALCI !

Alternativni klub poziva organe gonjenja na hitnu intervenciju,a Trebinjsku policiju moli da se oslobodi strahova od onih koji krse Ustavni poredak Bosne i Hercegovine te njenih entiteta,narocito kroz sektor bezbjednosti.Ujedno se zahvaljujemo svim profesionalcima iz Mup-a RS i Trebinjske policije,koji su danas odbranili cast policijskog posla i angazovali se na ovom predmetu.
tbv

#47 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by tbv »

11.07.2011. Trebinjcu Blaži Stevoviću ponovo prijete smrću

Liberalno demokratska stranka BiH najoštrije je osudila učestale prijetnje, maltretiranja, uznemiravanja, a od jučer i prijetnje smrću borcu za ljudska prava i pravdu i predsjedniku LDS Trebinja Blaži Stevoviću.

"Nepotrebno je ponavljati koliko je vazno da Trebinje i organi reda i vlasti RS odluče da njihova budućnost bude bazirana na radu i djelima osoba poput pokojnog Srđana Aleksića i našeg Blaže Stevovića, umjesto čuvanja naslijeđa Božidara Vučurevića i ostalih kriminogeno-nacionalističkih snaga koje uništavaju hvale vrijedan pupoljak nekog boljeg života za sve ljude u Bosni i Hercegovini. Efekti rada gospodina Stevovića i cijelog Alternativnog kluba Trebinje donose bolju, pravedniju, stabilniju i sigurniju budućnost svoj djeci u Bosni i Hercegovini čineći je zemljom koja ima snage, pameti i strpljenja da se suoči sa zločinima i nepravdom, a zarad potpune integracije u euroatlansku i Evropsku uniju", stoji u saopštenju LDS-a.

Iz ove stranke traže hitno obezbjeđenje Stevovića i promptno procesuiranje osoba koje su uručile prijetnje kao dokaz da sila više nije ključni argument u kreiranju javnosti u RS-u i Trebinju.

"Također, očekujemo hitnu i žestoku reakciju svih nevladinih domaćih i međunarodnih organizacija koje promovišu i zastupaju borce za pravdu, ljudska i manjinska prava. Liberalno demokratska stranka će uvijek braniti slobodu pojedinca i pravo i obavezu čovječnosti u traženju pravde i zaštiti manjina", kaže se u saopštenju za javnost.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110711054
cetnikluku nikad kraja, a pravne drzave nema na vidiku... :x
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#48 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by prljavi Hare »

Boom71 wrote:
zavrzlama wrote:I ideja velike srbije je pocela sa par ludih ljudi...i BIH srbi ce se vratiti BIH inicijativom pokrenutom od par dobrih ljudi..i na najduzi put se krece samo jednim korakom....

Upravo tako.

Kada bi krenula neka frka siguran sam da bi se nemali broj "vratio" na Titove staze revolucije.
U ovim zajebanim vremenima gdje neki dogadjaji mogu izmaci kontroli(provokacije),moramo biti maksimalno trijezni i ne generalizovati jedan cijeli narod.Nije lako ni malo,ali...velikosrbi jedva cekaju takvo nesto,jer im daje opravdanje.

Inace,najveci neprijatelj velikosrpske politike nisu bosnajcki nacionalisti,turci i balije,nego upravo multinacionalizam!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
BarbaDue

#49 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by BarbaDue »

Boom71 wrote:

Upravo tako.

Moje postovanje prema Blaži je neosporno, ali kako i na koji nacin pomoci covjeku? Ima li neko ideju?
vukovic

#50 Re: Alternativni klub Trebinje

Post by vukovic »

evo i ja da se ukljucim posto ima nesto rodbine u trebinju i iz par izvora slusao sam price o blazu.

sve su to licni obracuni i ne vjerujem da ima politike. problem sa blazom je da ga u trebinju i sire smatraju mentalnim bolesnikom (lijecio se u psihijatriji par puta) i njegovo ponasanje je u skladu sa tim, e sad postoje neki koji ga ozbiljno shvataju i onda nastaju nevolje , mada opet kazem, ne zbog pol. stavova vec lokalnih razmirica.

sto se tice njegovih politickih stavova i to je dosta problematicno jer koliko znam prije par godina je imao liberalnu stranku ili tako nesto, koja se zalagala za samostalnu republiku srpsku.
Post Reply