Alkoholizam i sprečavanje istog

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jeste li bili prisutni tokom kupovine alkohola od strane maloljetnika? ( i reakcija prodavača )

Da, ali prodavač nije pitao za dob niti tražio ličnu kartu
11
69%
Ne, ali sam čuo/la o tome
2
13%
Ne
1
6%
Da, prodavač je pitao za dob i tražio ličnu kartu, zatim nije prodao alkoholno piće
2
13%

Total votes: 16

kingofsnake

#26 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by kingofsnake »

Russki wrote:
kingofsnake wrote:
_mufljuz_ wrote:cem da svratim kad budem naletio dosarajva
Svrati svakako. Odeš, probaš, sjedneš s Rusom, popijete koju, on iznese i meze. Ako ti se ne svidi, zahvališ se i na vrata, ako ih uspiješ pogodit. :D
Gdje mogu nac tog Rusa?
Rus živi i djeluje na Vratniku, u toplini svoga doma tj. garaže :D Nema šanse da ti objasnim gdje, ja sam 5 puta morao otići i pamtit put na principu "lijevo, pa desno, pa desno, pa lijevo...", Ako si ozbiljna mušterija i ako ćeš se fino ponašat :D javi se u PP pošaljem ti broj.
Objektivni navijac

#27 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Objektivni navijac »

madridist wrote:Ko pije i ne dira nikog bujrum brate rokaj svaku noć ko Nicolas Cage u Las Vegasu ,ako imaš love :D ,
a gmizavci koji pod uticajem alkohola postanu "superheroj" koji ima moć da tuče slabije(npr.žene i djecu) ne zaslužuju da žive na ovoj planeti.
A sta sa nama koji kada popijemo tucemo i jace od sebe :? :D :D
Aspekt

#28 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Aspekt »

MiMi2_34 wrote:Pozdrav!
Željela bih da otvorim diskusiju o alkoholizmu. Šta je, prema vašem mišljenju, normalna količina alkohola koja bi se mogla konzumirati i koliko često? Šta biste vi uradili da spriječite alkoholizam?
Jedna casica zestice , jedna piva i jedna casa vina dnevno . Ovo moze svaki dan . Ako pijes samo vikendom moze malo vise . Sve preko toga je hmmmmmmNa drugi dio pitanja nije lako odgovoriti . to je bolest i lijeci se raznim terapijama . Razgovor i razgovor sa strucnim licima . I sa porodicom i prijateljima takodjer . Puno razgovarati . Zatim dolaze tablete . I kasnije mozes piti samo vodu . To je lijecenje pravog alkoholicara . Onaj ko je putu da to postane neka smanji . to je veliko zlo . Alkoholicar kucu dozivljava kao hotel a ukucani su sobarice i konobari koji moraju biti tihi jer on obicno spava po danu . Love u kuci nema a problema na izvoz . oprezno sa alkoholom . To je opasna igracka , vrlo opasna !!!!!!!!!
Ovo je bilo ozbiljno a sada da se i ja nasalim .
ps Ako ste musliman cuvajte se crnog vina :-D
Zatamnjena stakla

#29 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Zatamnjena stakla »

"A ja piijan a nisam popio"

Poslije Ramazana ljudi odahnu :mrgreen:
Aspekt

#30 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Aspekt »

MiMi2_34 wrote:Pozdrav!
Željela bih da otvorim diskusiju o alkoholizmu. Šta je, prema vašem mišljenju, normalna količina alkohola koja bi se mogla konzumirati i koliko često? Šta biste vi uradili da spriječite alkoholizam?
ljudi se na tvojoj temi zezaju jer su vjerojatno mladi . To je ozbiljna stvar . do bola i do boga ozbiljna . Alkohol prvo unistava porodicu . Pa onda prijatelje . Pa onda mozak . Jetra je tek na zadnjem mjestu .
Aspekt

#31 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Aspekt »

ako ti je momak alkoholicar odmah ga ostavi . Ako je neko u porodici mora se uloziti jako puno truda i vremena da se to izlijeci , zaustavi ...zavisi koji je stadij . Ucjena u nekim slucajevima takodjer pomaze . ,, Ja odo sa djecom a ti se jebi sa pivom ,, moras biti pametan , uporan i znati pronaci pravu adresu kojoj ces se obratiti ( mislim na lijecnika ) . U nasem mentalitetu je sramota da alkoholicar ide doktoru , psihologu ...to je na zapadu privilegija . Alkoholizam je bolest kao i svaka druga . Ako se pridzavas uputa lijecnika i okoline izljecices se . Ako ne .....cao
Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
ps piva ima 5 % vino 12-13 posto alkohola i tu treba ostati .
rakija prelazi 40 % alk i ide sve do 48 cak i 50 % u domacoj proizvodnji . Zestoka pica ne treba nikako piti . To je bomba . 45 % alkohola doslovno te unistava od glave do pete
Panzer_Daddy

#32 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Panzer_Daddy »

Aspekt wrote: Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
rakija prelazi 40 % alk i ide sve do 48 cak i 50 % u domacoj proizvodnji . Zestoka pica ne treba nikako piti . To je bomba . 45 % alkohola doslovno te unistava od glave do pete
Kao osoba koja je prezivjela infarkt i koja zna zdrmat polovku kad mu se ceifne i bez da ima ikakvih problema(svaki dan sam 20 kilometara na biciklu-teretana-plivanje) reci cu ti da lupas i da nisi strucnjak.Domaci alkohol od 45-50% -recimo loza hercegovacka nije bomba vec eliksir :D Srce kuca u taktu ko dizel motor ;)

Poenta je u licnosti a ne u alkoholu,alkos da nema pica "lupao" bi se necim drugim...
Aspekt

#33 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Aspekt »

Panzer_Daddy wrote:
Aspekt wrote: Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
Kao osoba koja je prezivjela infarkt i koja zna zdrmat polovku kad mu se ceifne i bez da ima ikakvih problema(svaki dan sam 20 kilometara na biciklu-teretana-plivanje) reci cu ti da lupas i da nisi strucnjak.Domaci alkohol od 45-50% -recimo loza hercegovacka nije bomba vec eliksir :D Srce kuca u taktu ko dizel motor ;)

Poenta je u licnosti a ne u alkoholu,alkos da nema pica "lupao" bi se necim drugim...
plasim da uopce nisi razumio sto sam napisao . ali neme veze , eto ja lupam ... u zdravlje i zivio popij i za mene jedan eliksir
JThomas

#34 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by JThomas »

frajeru, ovo i maloljetnici čitaju, pomisliće da je alkohol štetan.
Aspekt

#35 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Aspekt »

Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeru
MiMi2_34

#36 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by MiMi2_34 »

Aspekt wrote:Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeru
Hvala na svim odgovorima :) Pogotovo Aspektu :) Mnogo mi znaci ovaj roman i sigurna sam da cu moci upotrijebiti u daljnjem radu novog referata,haha
sha_ba

#37 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by sha_ba »

roman..... :lol: :lol: :lol: :lol:

hajd Z :mrgreen:
_mufljuz_

#38 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by _mufljuz_ »

MiMi2_34 wrote:
Aspekt wrote:Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeru
Hvala na svim odgovorima :) Pogotovo Aspektu :) Mnogo mi znaci ovaj roman i sigurna sam da cu moci upotrijebiti u daljnjem radu novog referata,haha
evo jedan ozbiljan odgovor
nema lutko lijeka alkoholicaru ako neces da ga zavezes ko debila da ne moze da mrdne i da se ocisti - za to ti treba nadlezna sluzba i resursi....

ako nisi - procitaj knjigu od Jamesa Freya - Million Little Pieces - brutalna knjiga - u njoj ces naci vise odgovora nego ovdje... na forumu su ionako same budale :mrgreen: nije fikcija nego hronoloska autobiografija psihopatologije - true events.... eto
Ajatolah_

#39 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by Ajatolah_ »

Mrzim alkohol... uništavam ga čim mi dođe pod ruku. :oops:

Alkohol je samo tu da ti pogasi neke kočnice koje imaš u glavi - eh sad, to što se nalazi u tvojoj glavi iza tih kočnica je do tebe, nije do pića...
rasuta_riza

#40 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog

Post by rasuta_riza »

_mufljuz_ wrote:
MiMi2_34 wrote:
evo jedan ozbiljan odgovor
nema lutko lijeka alkoholicaru ako neces da ga zavezes ko debila da ne moze da mrdne i da se ocisti - za to ti treba nadlezna sluzba i resursi....

ako nisi - procitaj knjigu od Jamesa Freya - Million Little Pieces - brutalna knjiga - u njoj ces naci vise odgovora nego ovdje... na forumu su ionako same budale :mrgreen: nije fikcija nego hronoloska autobiografija psihopatologije - true events.... eto
Tačno skroz naskroz!
Sprečavanje istoga postoji samo na jedan način-ne piti!
Druge nema. Alkoholizam se razvija, on nije nešto se postane preko noći, nije to bolest na pr. dijabetes koja strefi čovjeka kad se njoj hoće, alkoholizam ima tačan svoj uzrok i sredstvo, vrlo jednostavan i očigledan-sam alkohol.
Nemati dodira sa istim, milom ili silom je jedini način, sve ostalo su tlapnje.
Post Reply