Rus živi i djeluje na Vratniku, u toplini svoga doma tj. garažeRusski wrote:Gdje mogu nac tog Rusa?kingofsnake wrote:Svrati svakako. Odeš, probaš, sjedneš s Rusom, popijete koju, on iznese i meze. Ako ti se ne svidi, zahvališ se i na vrata, ako ih uspiješ pogodit._mufljuz_ wrote:cem da svratim kad budem naletio dosarajva
Alkoholizam i sprečavanje istog
- kingofsnake
#26 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
-
Objektivni navijac
#27 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
A sta sa nama koji kada popijemo tucemo i jace od sebemadridist wrote:Ko pije i ne dira nikog bujrum brate rokaj svaku noć ko Nicolas Cage u Las Vegasu ,ako imaš love,
a gmizavci koji pod uticajem alkohola postanu "superheroj" koji ima moć da tuče slabije(npr.žene i djecu) ne zaslužuju da žive na ovoj planeti.
-
Aspekt
#28 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
Jedna casica zestice , jedna piva i jedna casa vina dnevno . Ovo moze svaki dan . Ako pijes samo vikendom moze malo vise . Sve preko toga je hmmmmmmNa drugi dio pitanja nije lako odgovoriti . to je bolest i lijeci se raznim terapijama . Razgovor i razgovor sa strucnim licima . I sa porodicom i prijateljima takodjer . Puno razgovarati . Zatim dolaze tablete . I kasnije mozes piti samo vodu . To je lijecenje pravog alkoholicara . Onaj ko je putu da to postane neka smanji . to je veliko zlo . Alkoholicar kucu dozivljava kao hotel a ukucani su sobarice i konobari koji moraju biti tihi jer on obicno spava po danu . Love u kuci nema a problema na izvoz . oprezno sa alkoholom . To je opasna igracka , vrlo opasna !!!!!!!!!MiMi2_34 wrote:Pozdrav!
Željela bih da otvorim diskusiju o alkoholizmu. Šta je, prema vašem mišljenju, normalna količina alkohola koja bi se mogla konzumirati i koliko često? Šta biste vi uradili da spriječite alkoholizam?
Ovo je bilo ozbiljno a sada da se i ja nasalim .
ps Ako ste musliman cuvajte se crnog vina
- Zatamnjena stakla
#29 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
"A ja piijan a nisam popio"
Poslije Ramazana ljudi odahnu
Poslije Ramazana ljudi odahnu
-
Aspekt
#30 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
ljudi se na tvojoj temi zezaju jer su vjerojatno mladi . To je ozbiljna stvar . do bola i do boga ozbiljna . Alkohol prvo unistava porodicu . Pa onda prijatelje . Pa onda mozak . Jetra je tek na zadnjem mjestu .MiMi2_34 wrote:Pozdrav!
Željela bih da otvorim diskusiju o alkoholizmu. Šta je, prema vašem mišljenju, normalna količina alkohola koja bi se mogla konzumirati i koliko često? Šta biste vi uradili da spriječite alkoholizam?
-
Aspekt
#31 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
ako ti je momak alkoholicar odmah ga ostavi . Ako je neko u porodici mora se uloziti jako puno truda i vremena da se to izlijeci , zaustavi ...zavisi koji je stadij . Ucjena u nekim slucajevima takodjer pomaze . ,, Ja odo sa djecom a ti se jebi sa pivom ,, moras biti pametan , uporan i znati pronaci pravu adresu kojoj ces se obratiti ( mislim na lijecnika ) . U nasem mentalitetu je sramota da alkoholicar ide doktoru , psihologu ...to je na zapadu privilegija . Alkoholizam je bolest kao i svaka druga . Ako se pridzavas uputa lijecnika i okoline izljecices se . Ako ne .....cao
Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
ps piva ima 5 % vino 12-13 posto alkohola i tu treba ostati .
rakija prelazi 40 % alk i ide sve do 48 cak i 50 % u domacoj proizvodnji . Zestoka pica ne treba nikako piti . To je bomba . 45 % alkohola doslovno te unistava od glave do pete
Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
rakija prelazi 40 % alk i ide sve do 48 cak i 50 % u domacoj proizvodnji . Zestoka pica ne treba nikako piti . To je bomba . 45 % alkohola doslovno te unistava od glave do pete
- Panzer_Daddy
#32 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
Kao osoba koja je prezivjela infarkt i koja zna zdrmat polovku kad mu se ceifne i bez da ima ikakvih problema(svaki dan sam 20 kilometara na biciklu-teretana-plivanje) reci cu ti da lupas i da nisi strucnjak.Domaci alkohol od 45-50% -recimo loza hercegovacka nije bomba vec eliksirAspekt wrote: Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
Poenta je u licnosti a ne u alkoholu,alkos da nema pica "lupao" bi se necim drugim...
-
Aspekt
#33 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
plasim da uopce nisi razumio sto sam napisao . ali neme veze , eto ja lupam ... u zdravlje i zivio popij i za mene jedan eliksirPanzer_Daddy wrote:Kao osoba koja je prezivjela infarkt i koja zna zdrmat polovku kad mu se ceifne i bez da ima ikakvih problema(svaki dan sam 20 kilometara na biciklu-teretana-plivanje) reci cu ti da lupas i da nisi strucnjak.Domaci alkohol od 45-50% -recimo loza hercegovacka nije bomba vec eliksirAspekt wrote: Alkoholicar treba da zamisli u svojoj glavi da ima npr osteceno bolesno srce , da ima visok pritisak da je prezivio infarkt i da mora piti tablete , setati , voziti biciklo i piti puno vode . Ako to ne radi dolazi dzenaza i to brzo . To je stanje svijesti u koje se covjek treba dovesti . To je moj skromni doprinos ovoj temi jer nisam nikakav strucnjak .
rakija prelazi 40 % alk i ide sve do 48 cak i 50 % u domacoj proizvodnji . Zestoka pica ne treba nikako piti . To je bomba . 45 % alkohola doslovno te unistava od glave do peteSrce kuca u taktu ko dizel motor
Poenta je u licnosti a ne u alkoholu,alkos da nema pica "lupao" bi se necim drugim...
- JThomas
#34 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
frajeru, ovo i maloljetnici čitaju, pomisliće da je alkohol štetan.
-
Aspekt
#35 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeru
-
MiMi2_34
#36 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
Hvala na svim odgovorimaAspekt wrote:Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeru
-
sha_ba
#37 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
roman.....
hajd Z
hajd Z
- _mufljuz_
#38 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
evo jedan ozbiljan odgovorMiMi2_34 wrote:Hvala na svim odgovorimaAspekt wrote:Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeruPogotovo Aspektu
Mnogo mi znaci ovaj roman i sigurna sam da cu moci upotrijebiti u daljnjem radu novog referata,haha
nema lutko lijeka alkoholicaru ako neces da ga zavezes ko debila da ne moze da mrdne i da se ocisti - za to ti treba nadlezna sluzba i resursi....
ako nisi - procitaj knjigu od Jamesa Freya - Million Little Pieces - brutalna knjiga - u njoj ces naci vise odgovora nego ovdje... na forumu su ionako same budale
- Ajatolah_
#39 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
Mrzim alkohol... uništavam ga čim mi dođe pod ruku.
Alkohol je samo tu da ti pogasi neke kočnice koje imaš u glavi - eh sad, to što se nalazi u tvojoj glavi iza tih kočnica je do tebe, nije do pića...
Alkohol je samo tu da ti pogasi neke kočnice koje imaš u glavi - eh sad, to što se nalazi u tvojoj glavi iza tih kočnica je do tebe, nije do pića...
-
rasuta_riza
#40 Re: Alkoholizam i sprečavanje istog
Tačno skroz naskroz!_mufljuz_ wrote:evo jedan ozbiljan odgovorMiMi2_34 wrote:Hvala na svim odgovorimaAspekt wrote:Ako nemas dijete imaces , ako imas slobodno mu kupi i reci mu da obavezno pomjesa vodku sa red bullom to je moderno , frajeruPogotovo Aspektu
Mnogo mi znaci ovaj roman i sigurna sam da cu moci upotrijebiti u daljnjem radu novog referata,haha
nema lutko lijeka alkoholicaru ako neces da ga zavezes ko debila da ne moze da mrdne i da se ocisti - za to ti treba nadlezna sluzba i resursi....
ako nisi - procitaj knjigu od Jamesa Freya - Million Little Pieces - brutalna knjiga - u njoj ces naci vise odgovora nego ovdje... na forumu su ionako same budalenije fikcija nego hronoloska autobiografija psihopatologije - true events.... eto
Sprečavanje istoga postoji samo na jedan način-ne piti!
Druge nema. Alkoholizam se razvija, on nije nešto se postane preko noći, nije to bolest na pr. dijabetes koja strefi čovjeka kad se njoj hoće, alkoholizam ima tačan svoj uzrok i sredstvo, vrlo jednostavan i očigledan-sam alkohol.
Nemati dodira sa istim, milom ili silom je jedini način, sve ostalo su tlapnje.