hahabambina78 wrote:Pises o Jusufu Barcicu ili?tumb wrote: Hoces reci da te osobe inace u normalnom stanju nisu psihicki stabilne ili normalne? hoces reci da ih alkohol nije doveo do toga nego njihove osobine? da je tako i trijezni bi se zabijali u stubove i u druga auta
Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
-
tumb
#276 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
-
gumifufna
#277 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Razguli wrote:Svako ima pravo na svoje mislenje, ali me jedna stvar jako iritira, a to je da ti veliki muslimani uvijek pokusavaju da svakoga ko konzumira alkohol predstavljaju kao alkoholicara.
Shvatite jednom da 95 % tih ljudi nikada nikome (bar zbog alkohola) nisu ucinili zlo, da znaju svoje granice itd
Ne mogu da popijem pivo a da mi neko ne prigovori a gledam na svakom cosku kladionica i svi se klade i to je u redu.Ja necu dati zadnju marku za pivo dok ovi hoce i jos pozajme novac da se klade na neko pasce.Mislim da je mnogo veci problem kocka.
Droga
Kocka (kladionica)
alkohol
-
klixo
#278 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Jel iko pomenuo zavist ?
http://www.klix.ba/forum/ferrari-f430-s ... 9.html-f=4
http://www.klix.ba/forum/ferrari-ff-201 ... 98981.html
http://www.klix.ba/forum/ferrari-f430-s ... 9.html-f=4
http://www.klix.ba/forum/ferrari-ff-201 ... 98981.html
Norm wrote:emko1234 wrote:zelim samo da cestitam pokretacu teme koji se nije vise javljao.
vrlo strucno vam je bacio kost.
tema je prozvakana jedno 420 puta otkako sam ja na forumu.
bolje auto, odlicno auto, najbolje auto, najpouzdanije auto su sve vrlo subjektivni i idnividualni pojmovi.
ne zelim nikog da uvrijedim, al covjek koji nikad nije sjeo ni u sta bolje od tjuniranog golfa trice od komsije baustelca iz austrije koji dodje u hadzice (random grad) na ljetno ferije pa trci nazad na skelu, moze samo drkat na golfa IV il V.
njemu je jedan pezo 407 il citroen c5 apstrakatan pojam.
isto tako, neko ko cijeli zivot drka na citroenov pneumatski ovjes iz 1982 u XM-u il DS-u ne moze svarit da su ljudi danas izmislili puno vaznije stvari koje recimo isti taj citroen nema (random marka)
dakle u zavisnosti od onoga na sta smo navikli, sta smo probali il imali, u cemu smo se vozli il su nas vozili, pa do materijalnog stanja, osvjestenosti po pitanju tehnike i auta, pa do ostatka nase mentalne slike u glavi, zavisi kakvo nam je auto najbolje il kakvo bi nam bilo najbolje.
moj stari je jedan vrlo praktican covjek, i iako si moze priustit vjerovatno i 5-6 puta bolje i skuplje auto, vozi jednog golfa VI, ne zato sto misli da je najbolji. nego zato sto je dobio odlicnu opremu, dobar motor i cjelokupan imidz za vrlo malo para. mislim da bi vozio u hyundai i30 da je imao slicnu priliku. covjeku treba auto od tacke A do tacke B.
na sluzbene puteve ide avionom zato sto je 55+ i nema volje vozit 5-6-10-15 sati jer si moze priustit drugi vid transporta a ima i problema s prevozom.
bose audio sistem u mom autu njemu znaci, utoliko sto imam surround sistem u kuci iste marke. sve ostalo sto ja imam u svoj "zajebanom" autu je njemu nepotrebno. covjek hoce klimu, volan, mjenjac, daljenski i podizace i to je sve sto mu treba. u njegovom autu se cak ni radio cesto ne pali.
ovim primjerom sam samo htio slikovito docarat da su ljudi razlicti i da nam svima sve isto ne izgleda jer imamo drugacije perspektive, poglede i tacke gledista.
usput, vozio sam se u citroenu DS5 koji po meni bio vrlo atraktivan dok nisam sjeo i provozao se. auto je mrtva karina koja atraktivno izgleda, tj drugacije. sve ostalo je samo dzidzava unutrasnjost i puno neptrebnih detalja.
vidio sam da ga je neko spomenuo, pa eto da podijelim misljenje. vozne osobine ispod prosjeka klase, najjaci motor 1.6 turbo koji je nekonkurenta, automatik mjenjac fuj (boljka citorena), oprema dobra, auto preskup za ono sto nudi.
-
klixo
- odr0n
#280 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Adoloscenti ne mogu spadati u psihicke stabilne osobe/karaktere jer su u fazi razvoja. Posto si emotivno odreagovao na moju tvrdnju, to je razotkrilo ko je ustvari ovdje punoljetan, a ko ne. :]tumb wrote:nevjerovatno je kako ljudi barataju pojmovima kojima ne znaju znacenje,prvo naucit sta znaci PSIHICKA STABILNOST ILI NESTABILNOST a onda pisite,gdje ces napisati za osobu od 15 godina da je psihicki nestabilna,bilo koji covjek postaje nestabilan kada je pod uticajem alkohola. necu vise raspravljati jer vidim da nisi ni punoljetan
Procitaj gore o osobama od 15-16 godina... Alkohol ne moze utjecati na psihu osobe ako je ta osoba psihicki zdrava koja zna koliko, kad i gdje treba konzumirati te kako se ponasati, dok psihicki nestabilna ce pociniti stetu sebi ili drugom i to ne kazu samo ateisti kao ono "nesto oni izmisljaju", nego je to stvar kakva jeste. Ista stvar je i sa vjerom, onda se prema toj logici moze zakljuciti da je i islam opasan i utice na psihu covjeka na primjeru terorista, naravno da je takva logika pogresna jer bi onda svaki musliman trebao da postane terorista, te da psihicki stabilne dovede do psihicki nestabilnih. Zato kada neko kaze da su stvari zlo (alkohol, droga itd.) i dovode do ovisnosti/unistenja, treba biti svjestan da je to jednako pogresno kao kada neko kaze, da je islam zlo jer dovodi do terorizma.klixo wrote:Ako osoba pije i pusi od svoje 15-16 godine ona ce inace u svojoj buducnosti postati psihicki stabilnaNe lupetajte gluposti ... Alkohol je zdrav do jedne case vina , sve preko ode u tri lijepe... Uglavnom ateisti hoce da kazu kako alkohol ne utice na psihu osobe
![]()
![]()