jesam te to rastužio? ):harač wrote:clarKKent wrote:a "vjernike" koji ubijaju i pri tom uzimaju religiju kao izgovor ne smatrate poremećenim, licemjernost na nivou (:
Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
-
clarKKent
#226 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
-
ice2cube
#227 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Samo da kazem kako sam se oduzeo sinoc, zivio alkohol 
- respo
#228 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
ajde jos jednom procitaj pa razmisli ponovom_l wrote:Ko kaze da ne postujem tvoj izbor, vidis da sam prihvatila da je religija za vas najveca posast.respo wrote:samo je fora sto ja postujem tvoj izbor i izbor vjernika a veliki broj istih vjernika ne postuje moj i izbor ljudi koji imaju isti zakljucakm_l wrote:Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
da se razumijemo ima i "nasih" koji ne postuju vas vjernike al u daleko manjem broju nego obrnuto bar po onome sto sam ja vidio
-
m_l
#229 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
U cemu se sastoji to nepostivanje tebe od strane vjernika? Nabroj par stvari! Je li te neko tjera da budes vjernik? Postoji li nesto sto moras raditi sto ti se namece od strane vjernika, a ti ne zelis? Odgovori, jer iskreno me zanima u cemu su tvoja prava diskriminirana.
- agnostic_front
#230 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Ne znam zašto su oni ubijali. Znam samo da je njihova vladavina obilježena najgorim zločinima, a u njihovim državama je religija bila zabranjena. To znači da religija nije odgovorna za te zločine.Obskurni wrote:Jesul oni ubijali zato što su imali par loših šarafa u glavi ili za ateizam i njegov prosperitet ?
Je li Hitler ubijao zarad dominacije rimokatolicanstva ili zato što je bio poremecen ?
Mogu da pretpostavim, pošto su oni predstavljali vrhovnu vlast u svojim zemljama, takoreći božanstva, da kad god su osjetili ugroženost, posezali su za najgorim rješenjima.
Svi su oni bili poremećeni, samo se meni čini da kad neko gotivi staljina i maoa danas, i ne smatra se poremećenim, dok s druge strane, onaj ko podržava hitlera je označen kao debil, s čim se naravno slažem.
- respo
#231 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
prvo i najvaznije oni su upravu a ja sam cafir doci cu tobe itdm_l wrote:U cemu se sastoji to nepostivanje tebe od strane vjernika? Nabroj par stvari! Je li te neko tjera da budes vjernik? Postoji li nesto sto moras raditi sto ti se namece od strane vjernika, a ti ne zelis? Odgovori, jer iskreno me zanima u cemu su tvoja prava diskriminirana.
mada mene to licno ne vrijedja al dovoljno pokazuje koliko se ne postuje izbor drugoga a kamoli da pita zasto ne vjerujes u boga
nemam vremena sada pa mozemo opsirnije kad budem imao vremena
- respo
#232 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
netacno u njihovim drzavama religija nije bila zabranjenaagnostic_front wrote:Ne znam zašto su oni ubijali. Znam samo da je njihova vladavina obilježena najgorim zločinima, a u njihovim državama je religija bila zabranjena. To znači da religija nije odgovorna za te zločine.Obskurni wrote:Jesul oni ubijali zato što su imali par loših šarafa u glavi ili za ateizam i njegov prosperitet ?
Je li Hitler ubijao zarad dominacije rimokatolicanstva ili zato što je bio poremecen ?
Mogu da pretpostavim, pošto su oni predstavljali vrhovnu vlast u svojim zemljama, takoreći božanstva, da kad god su osjetili ugroženost, posezali su za najgorim rješenjima.
Svi su oni bili poremećeni, samo se meni čini da kad neko gotivi staljina i maoa danas, i ne smatra se poremećenim, dok s druge strane, onaj ko podržava hitlera je označen kao debil, s čim se naravno slažem.
jedina drzava koja je ikad zabranila religiju u istoriji covjecanstva je albanija za vrijeme envera hodze
- agnostic_front
#233 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Izvinjavam se.
religija nije bila utjecajna. može li ovako?
-
klixo
#234 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Nevjernike ne treba postovati i uvazavati i treba se odmaci od njih.respo wrote:samo je fora sto ja postujem tvoj izbor i izbor vjernika a veliki broj istih vjernika ne postuje moj i izbor ljudi koji imaju isti zakljucakm_l wrote:Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
da se razumijemo ima i "nasih" koji ne postuju vas vjernike al u daleko manjem broju nego obrnuto bar po onome sto sam ja vidio
- respo
#235 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
postuje se njihov izbor a ne to je li vjeruju ili ne vjeruj
sta ja trebam reci vjernike ne treba postovati i treba se udaljavati od njih jer ispiraju ljudima mozak vjerom?
m-l evo ti jedan od dokaza i ovdje ne moras van foruma traziti primjerke
sta ja trebam reci vjernike ne treba postovati i treba se udaljavati od njih jer ispiraju ljudima mozak vjerom?
-
klixo
#236 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Zato sto Allah dz.š u Kuranu kaze "Ne druzite se i ne sklapaljte prijateljstva sa cafirima" !respo wrote:postuje se njihov izbor a ne to je li vjeruju ili ne vjeruj
- respo
#237 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
moze kako zelis samo nije bila zabranjenaagnostic_front wrote:Izvinjavam se.
i kakve to veze ima s ovim sto pricamo?
shvati da su to diktature kao i slucaj sa frankom pol potom mao staljin hiter a cak i tito je u jednu ruku diktator bio
mislim da su oni vjerovali u vlastitu moc da oni mogu upravljati svijetom najocitiji primjer vi koreanci jong ill jong kim jong ovaj onaj
- respo
#238 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
gdje kaze?klixo wrote:Zato sto Allah dz.š u Kuranu kaze "Ne druzite se i ne sklapaljte prijateljstva sa cafirima" !respo wrote:postuje se njihov izbor a ne to je li vjeruju ili ne vjeruj
ja ti sada mogu odgovoriti da je kuran napisao neko ko je htio vladati svijetom i da to nikakve veze nema s bogovima
sto ces ti odmah protumaciti kao uvredu al necu jer ja tebe koliko god razlicit smatram covjekom od krvi i mesa za razliku od tebe koji one koje ne vjeruju ne gledas tako
jadno je kad pogledas da vise morala imaju nevjernici nego vjernici
-
klixo
#239 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
U Kuranu pise kako se treba ponasati vjernik. U Bosni 90% tzv. vjernika vjeruje samo da postoji Bog , ali ne ponasaju se u skladu sa vjerom. Najveci sejtanov trik je taj sto je ubijedio covjeka da đavo ili ti ga sejtan ne postoji.respo wrote:gdje kaze?klixo wrote:Zato sto Allah dz.š u Kuranu kaze "Ne druzite se i ne sklapaljte prijateljstva sa cafirima" !respo wrote:postuje se njihov izbor a ne to je li vjeruju ili ne vjeruj
ja ti sada mogu odgovoriti da je kuran napisao neko ko je htio vladati svijetom i da to nikakve veze nema s bogovima
sto ces ti odmah protumaciti kao uvredu al necu jer ja tebe koliko god razlicit smatram covjekom od krvi i mesa za razliku od tebe koji one koje ne vjeruju ne gledas tako
jadno je kad pogledas da vise morala imaju nevjernici nego vjernici
„Vaši prijatelji su samo Allah i poslanik Njegov i vjernici koji ponizno moltvu obavljau i zekat daju...“ (Sura Al-Ma'ida: 55)
Kako li to nevjernici imaju vise morala
- respo
#240 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
znao sam odmah teorije zavjere
jevreji dizni cola cnn
ne postoji ni jedno ni drugo jer je sve to prica upravo da bi se "vladalo" ljudima
veca je zavjera vjera nego sto ti to propagiras da je zavjera i uticaj zapada
mogu i ja poceti vjerovati u nostradamusa i vaditi katrene kao svete rijeci i dokazivati da je tako
pusti se citiranja kurana
mislim da sam za razliku od tebe vise procitao sto se tice vjerskih knjiga
kladim se da bibliju i toru nikad nisi uzeo u ruke jer je vjerovatno i to po tebi cafirsko
a kako nevjernik ima vise morala? pa prosto postuje druge postuje tudji izbor zivi u skladu da nije jedini i da ne moraju svi biti isti nego da ima i razlicitih i da imaju pravo na drugacije misljenje
za razliku od tebe licno koji pokazujes potpuno suprotno sve sto se kosi tvojim shvatanjima i uvjerenjima treba unistiti ne valja cafirsko tako pise itd
covjece ako vjerujes vjeruj za sebe licno i pusti druge da vjeruju i ne vjeruju ili sta vec hoce i nemoj im ti govoriti sta je dobro a sta je lose kad u tim stvarima to niko ne zna jer se ne moze dokazati ni jedno ni drugo (mada ako nesto se ne moze dokazati logicno je da onda kontra dokazivanje nema smisla) al eto pustimo tu mogucnost da mozda postoji pa necemo odmah u startu apsolutno otpisati postojanje boga i smisao postojanja vjera
ps. necu da te uvrijedim al ova sura se moze protumaciti i kao klasicno ispiranje mozga
jedini prijatelji smo ti ja i mali mujo pusti komsiju sulju on je bolan nevaljao
ako se budes molio meni i davao mi pare svaki dan na dobrom si putu
eto ga isti smisao samo u drugom kontekstu
jevreji dizni cola cnn
ne postoji ni jedno ni drugo jer je sve to prica upravo da bi se "vladalo" ljudima
mogu i ja poceti vjerovati u nostradamusa i vaditi katrene kao svete rijeci i dokazivati da je tako
kladim se da bibliju i toru nikad nisi uzeo u ruke jer je vjerovatno i to po tebi cafirsko
a kako nevjernik ima vise morala? pa prosto postuje druge postuje tudji izbor zivi u skladu da nije jedini i da ne moraju svi biti isti nego da ima i razlicitih i da imaju pravo na drugacije misljenje
za razliku od tebe licno koji pokazujes potpuno suprotno sve sto se kosi tvojim shvatanjima i uvjerenjima treba unistiti ne valja cafirsko tako pise itd
covjece ako vjerujes vjeruj za sebe licno i pusti druge da vjeruju i ne vjeruju ili sta vec hoce i nemoj im ti govoriti sta je dobro a sta je lose kad u tim stvarima to niko ne zna jer se ne moze dokazati ni jedno ni drugo (mada ako nesto se ne moze dokazati logicno je da onda kontra dokazivanje nema smisla) al eto pustimo tu mogucnost da mozda postoji pa necemo odmah u startu apsolutno otpisati postojanje boga i smisao postojanja vjera
ps. necu da te uvrijedim al ova sura se moze protumaciti i kao klasicno ispiranje mozga
jedini prijatelji smo ti ja i mali mujo pusti komsiju sulju on je bolan nevaljao
-
klixo
#241 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Ja sam samo rekao da se vjernici trebaju kloniti nevjernika. Vjernik i nevjernik ne mogu u isto drustvo.respo wrote:znao sam odmah teorije zavjere
jevreji dizni cola cnn
- respo
#242 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
ja ipak mislim da mogu al tebi tvoje meni moje
a dovoljno je to sto si rekao da se zakljuce i druge stvari
a zbog svega toga i ne pisem cesto na ovom podforumu
a dovoljno je to sto si rekao da se zakljuce i druge stvari
a zbog svega toga i ne pisem cesto na ovom podforumu
- pirmin
-
clarKKent
#244 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
nešto slično ovome? (:pirmin wrote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Atheist_Bus_Campaign
ateizam nije naravno religija, mada s ovim čovjekom postaje nešto sasvim drugo...
Last edited by clarKKent on 15/07/2012 15:32, edited 1 time in total.
-
klixo
#245 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Tobbejarrabi. Svakog ce stici na kazna na ovom ili na onom svijetu. Allah dz.s. je naredio sirenje Islama !pirmin wrote:
- respo
#246 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
i hitler je naredio sirenje arijevske rase
-
clarKKent
#247 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
odlična paralelarespo wrote:i hitler je naredio sirenje arijevske rase
sigurno bi i njemu tražio broj telefona da ga sretneš na lj&sex ? xD
- pirmin
#248 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
...
Last edited by pirmin on 15/07/2012 16:06, edited 1 time in total.
- pirmin
#249 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
pirmin wrote:...tobestakfirulahklixo wrote: Tobbejarrabi. Svakog ce stici na kazna na ovom ili na onom svijetu. Allah dz.s. je naredio sirenje Islama !
Nadam se da ce ga stici kazna!
La ilaha illa ALLAH
http://www.youtube.com/watch?v=PzlsLCkMJpI
-
brant_bjork
#250 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Kud ces vecu posast od ove 3 glavne religije