Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Mašinac

#201 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Mašinac »

Teea wrote:
Mašinac wrote:Mnogi su danas "opijeni" a da nisu ni alkohola a ni droge okusili.
Opijenost slavom, imetkom, položajem, fizičkom ljepotom, novcem, zvanjem isl. takođe spada u "zabranjeno" konzumiranje. Šta ćemo sa ovom vrstom pošasti koja datira od davnina?
religiju si izostavio
Nisam izostavio. Spada u "i sl."
fatamorgana

#202 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by fatamorgana »

Što reče Ljubivoje Ršumović: "Šta je to u ljudskom biću što ga vodi prema piću" ....
se7en84

#203 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by se7en84 »

trava nije droga.... legalize it!!! :run:
Zatamnjena stakla

#204 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Zatamnjena stakla »

Ja isto smatram da trava nije droga ;-)
se7en84

#205 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by se7en84 »

Sorel wrote:Ja isto smatram da trava nije droga ;-)
zivio ti meni u to ime :) ... umijte me ljudi..... :-)
Mašinac

#206 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Mašinac »

Naravno da trava nije droga. Trava je hrana za stoku.
AlienBiH

#207 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by AlienBiH »

neko je vama trojici iznad ubacio drogu u heroin, ocito...

hehehe
harač

#208 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by harač »

AlienBiH wrote:neko je vama trojici iznad ubacio drogu u heroin, ocito...

hehehe
:lol:
Gaia

#209 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Gaia »

sve ono što svakodnevno konzumiramo je droga. pazi šta konzumiraš.
Bedanec

#210 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Bedanec »

se7en84 wrote:trava nije droga.... legalize it!!! :run:
Loza nije alkohol. To je -- loza!
Obskurni

#211 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Obskurni »

Al čuj pošasti modernog čovjeka, kao da ništa ljudi nisu radili prije nas :lol:
semirizsvemira

#213 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by semirizsvemira »

Shoshana wrote:
istocnjak wrote:Pogrešno si shvatila ovo što je gore napisano. Naime, sve što se obožava mimo Allaha dž.š. (Boga Uzvišenog) je idolatrija. U doba prije pojave Muhammeda s.a.v.s. ljudi su obožavali kipove pa je on to zabranio. Danas umjesto kipova ljudi su uzeli da obožavaju novac, auta, žene, funkcije, položaje i sve rade da to dobiju pa shodno ovoj vrsti idolatrije posežu za lopovlukom nekad otvoreno a nekad služeći su licemjerno vjerom da bi to isto ostvarili.
Ja misli ne citam, niti mogu, niti hocu. Citam sta je napisano. Napisano je da je idolopoklonstvo jednako lopovluku.

Ja znam sasvim finu hindu porodicu, bar tri kipa bozanstava imaju u kuci i uredno ih obozavaju. I zamisli - nisu lopovi.

Nego, ako si mislio nesto drugo - preformulisi, ziv bio - ovako samo iznosis neistinite tvrdnje.
Nisu lopovi ali jesu idolopoklonici i vjeruju u razna neuzubillahi bozanstva pa cak obozavaju i majmune ( a majmuni i svinje su prije bili sta?)
silver testelone

#214 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by silver testelone »

semirizsvemira wrote:
Shoshana wrote:
istocnjak wrote:Pogrešno si shvatila ovo što je gore napisano. Naime, sve što se obožava mimo Allaha dž.š. (Boga Uzvišenog) je idolatrija. U doba prije pojave Muhammeda s.a.v.s. ljudi su obožavali kipove pa je on to zabranio. Danas umjesto kipova ljudi su uzeli da obožavaju novac, auta, žene, funkcije, položaje i sve rade da to dobiju pa shodno ovoj vrsti idolatrije posežu za lopovlukom nekad otvoreno a nekad služeći su licemjerno vjerom da bi to isto ostvarili.
Ja misli ne citam, niti mogu, niti hocu. Citam sta je napisano. Napisano je da je idolopoklonstvo jednako lopovluku.

Ja znam sasvim finu hindu porodicu, bar tri kipa bozanstava imaju u kuci i uredno ih obozavaju. I zamisli - nisu lopovi.

Nego, ako si mislio nesto drugo - preformulisi, ziv bio - ovako samo iznosis neistinite tvrdnje.
Nisu lopovi ali jesu idolopoklonici i vjeruju u razna neuzubillahi bozanstva pa cak obozavaju i majmune ( a majmuni i svinje su prije bili sta?)
bogovi?

pa bolje i majmune nego neke nevidljive bogove izmišljene

p.s. kad se svaka tema okrene na islamiste i antiislamiste, jebeš i jedne i druge i temu... kakve veze imaju bogovi s alkoholom i drogom... eto nek nijedna vjera nije ispravna, ni hinduizam niti koja druga, samo famozni islam... mislim da nijedni pripadnici drugih vjera toliko ne gledaju na druge, nego samo islamisti... i to većinom ovi newschool
malsal

#215 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by malsal »

Trenutno su divlji kapitalizam i nedostatak pitke vode i medicna puno veci problem od alhohola, droga, paranoje (ko da ima milijarda paranodini ljudi)
Religija je mentalna bolest i predstavlja vecu posat od svega sto je navedeno. Kakav alkohol i droga, religija je ubila vise ljudi, prouzrocila vise patnje nego bilo sta drugo kroz istoriju svjeta.
respo

#216 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by respo »

religije najveca posast citavog covjecanstva
m_l

#217 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by m_l »

Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
travar

#218 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by travar »

malsal wrote:Trenutno su divlji kapitalizam i nedostatak pitke vode i medicna puno veci problem od alhohola, droga, paranoje (ko da ima milijarda paranodini ljudi)
Religija je mentalna bolest i predstavlja vecu posat od svega sto je navedeno. Kakav alkohol i droga, religija je ubila vise ljudi, prouzrocila vise patnje nego bilo sta drugo kroz istoriju svjeta.
Sarkastični klap, klap, klap.
respo

#219 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by respo »

m_l wrote:Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
samo je fora sto ja postujem tvoj izbor i izbor vjernika a veliki broj istih vjernika ne postuje moj i izbor ljudi koji imaju isti zakljucak

da se razumijemo ima i "nasih" koji ne postuju vas vjernike al u daleko manjem broju nego obrnuto bar po onome sto sam ja vidio
pirmin

#220 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by pirmin »

Image
m_l

#221 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by m_l »

respo wrote:
m_l wrote:Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
samo je fora sto ja postujem tvoj izbor i izbor vjernika a veliki broj istih vjernika ne postuje moj i izbor ljudi koji imaju isti zakljucak

da se razumijemo ima i "nasih" koji ne postuju vas vjernike al u daleko manjem broju nego obrnuto bar po onome sto sam ja vidio
Ko kaze da ne postujem tvoj izbor, vidis da sam prihvatila da je religija za vas najveca posast.
agnostic_front

#222 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by agnostic_front »

malsal wrote:Trenutno su divlji kapitalizam i nedostatak pitke vode i medicna puno veci problem od alhohola, droga, paranoje (ko da ima milijarda paranodini ljudi)
Samo dva imena cu navesti. Staljin i Mao. Ateisti.
Obskurni

#223 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by Obskurni »

Jesul oni ubijali zato što su imali par loših šarafa u glavi ili za ateizam i njegov prosperitet ?
Je li Hitler ubijao zarad dominacije rimokatolicanstva ili zato što je bio poremecen ?
clarKKent

#224 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by clarKKent »

a "vjernike" koji ubijaju i pri tom uzimaju religiju kao izgovor ne smatrate poremećenim, licemjernost na nivou (:
harač

#225 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka

Post by harač »

clarKKent wrote:a "vjernike" koji ubijaju i pri tom uzimaju religiju kao izgovor ne smatrate poremećenim, licemjernost na nivou (:
:roll:
Post Reply