Nisam izostavio. Spada u "i sl."Teea wrote:religiju si izostavioMašinac wrote:Mnogi su danas "opijeni" a da nisu ni alkohola a ni droge okusili.
Opijenost slavom, imetkom, položajem, fizičkom ljepotom, novcem, zvanjem isl. takođe spada u "zabranjeno" konzumiranje. Šta ćemo sa ovom vrstom pošasti koja datira od davnina?
Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
-
Mašinac
#201 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
- fatamorgana
#202 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Što reče Ljubivoje Ršumović: "Šta je to u ljudskom biću što ga vodi prema piću" ....
- se7en84
#203 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
trava nije droga.... legalize it!!! 
- Zatamnjena stakla
#204 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Ja isto smatram da trava nije droga 
- se7en84
#205 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
zivio ti meni u to imeSorel wrote:Ja isto smatram da trava nije droga
-
Mašinac
#206 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Naravno da trava nije droga. Trava je hrana za stoku.
- AlienBiH
#207 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
neko je vama trojici iznad ubacio drogu u heroin, ocito...
hehehe
hehehe
- harač
#208 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
AlienBiH wrote:neko je vama trojici iznad ubacio drogu u heroin, ocito...
hehehe
- Gaia
#209 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
sve ono što svakodnevno konzumiramo je droga. pazi šta konzumiraš.
-
Bedanec
#210 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Loza nije alkohol. To je -- loza!se7en84 wrote:trava nije droga.... legalize it!!!
- Obskurni
#211 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Al čuj pošasti modernog čovjeka, kao da ništa ljudi nisu radili prije nas 
- sinuhe
-
semirizsvemira
#213 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Nisu lopovi ali jesu idolopoklonici i vjeruju u razna neuzubillahi bozanstva pa cak obozavaju i majmune ( a majmuni i svinje su prije bili sta?)Shoshana wrote:Ja misli ne citam, niti mogu, niti hocu. Citam sta je napisano. Napisano je da je idolopoklonstvo jednako lopovluku.istocnjak wrote:Pogrešno si shvatila ovo što je gore napisano. Naime, sve što se obožava mimo Allaha dž.š. (Boga Uzvišenog) je idolatrija. U doba prije pojave Muhammeda s.a.v.s. ljudi su obožavali kipove pa je on to zabranio. Danas umjesto kipova ljudi su uzeli da obožavaju novac, auta, žene, funkcije, položaje i sve rade da to dobiju pa shodno ovoj vrsti idolatrije posežu za lopovlukom nekad otvoreno a nekad služeći su licemjerno vjerom da bi to isto ostvarili.
Ja znam sasvim finu hindu porodicu, bar tri kipa bozanstava imaju u kuci i uredno ih obozavaju. I zamisli - nisu lopovi.
Nego, ako si mislio nesto drugo - preformulisi, ziv bio - ovako samo iznosis neistinite tvrdnje.
-
silver testelone
#214 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
bogovi?semirizsvemira wrote:Nisu lopovi ali jesu idolopoklonici i vjeruju u razna neuzubillahi bozanstva pa cak obozavaju i majmune ( a majmuni i svinje su prije bili sta?)Shoshana wrote:Ja misli ne citam, niti mogu, niti hocu. Citam sta je napisano. Napisano je da je idolopoklonstvo jednako lopovluku.istocnjak wrote:Pogrešno si shvatila ovo što je gore napisano. Naime, sve što se obožava mimo Allaha dž.š. (Boga Uzvišenog) je idolatrija. U doba prije pojave Muhammeda s.a.v.s. ljudi su obožavali kipove pa je on to zabranio. Danas umjesto kipova ljudi su uzeli da obožavaju novac, auta, žene, funkcije, položaje i sve rade da to dobiju pa shodno ovoj vrsti idolatrije posežu za lopovlukom nekad otvoreno a nekad služeći su licemjerno vjerom da bi to isto ostvarili.
Ja znam sasvim finu hindu porodicu, bar tri kipa bozanstava imaju u kuci i uredno ih obozavaju. I zamisli - nisu lopovi.
Nego, ako si mislio nesto drugo - preformulisi, ziv bio - ovako samo iznosis neistinite tvrdnje.
pa bolje i majmune nego neke nevidljive bogove izmišljene
p.s. kad se svaka tema okrene na islamiste i antiislamiste, jebeš i jedne i druge i temu... kakve veze imaju bogovi s alkoholom i drogom... eto nek nijedna vjera nije ispravna, ni hinduizam niti koja druga, samo famozni islam... mislim da nijedni pripadnici drugih vjera toliko ne gledaju na druge, nego samo islamisti... i to većinom ovi newschool
- malsal
#215 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Trenutno su divlji kapitalizam i nedostatak pitke vode i medicna puno veci problem od alhohola, droga, paranoje (ko da ima milijarda paranodini ljudi)
Religija je mentalna bolest i predstavlja vecu posat od svega sto je navedeno. Kakav alkohol i droga, religija je ubila vise ljudi, prouzrocila vise patnje nego bilo sta drugo kroz istoriju svjeta.
Religija je mentalna bolest i predstavlja vecu posat od svega sto je navedeno. Kakav alkohol i droga, religija je ubila vise ljudi, prouzrocila vise patnje nego bilo sta drugo kroz istoriju svjeta.
- respo
#216 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
religije najveca posast citavog covjecanstva
-
m_l
#217 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
- travar
#218 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Sarkastični klap, klap, klap.malsal wrote:Trenutno su divlji kapitalizam i nedostatak pitke vode i medicna puno veci problem od alhohola, droga, paranoje (ko da ima milijarda paranodini ljudi)
- respo
#219 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
samo je fora sto ja postujem tvoj izbor i izbor vjernika a veliki broj istih vjernika ne postuje moj i izbor ljudi koji imaju isti zakljucakm_l wrote:Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
da se razumijemo ima i "nasih" koji ne postuju vas vjernike al u daleko manjem broju nego obrnuto bar po onome sto sam ja vidio
- pirmin
-
m_l
#221 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Ko kaze da ne postujem tvoj izbor, vidis da sam prihvatila da je religija za vas najveca posast.respo wrote:samo je fora sto ja postujem tvoj izbor i izbor vjernika a veliki broj istih vjernika ne postuje moj i izbor ljudi koji imaju isti zakljucakm_l wrote:Za vas je religija najveca posast, a za mene je Islam najveca POCAST. Hvala Ti Milostivi neizmjerno.
da se razumijemo ima i "nasih" koji ne postuju vas vjernike al u daleko manjem broju nego obrnuto bar po onome sto sam ja vidio
- agnostic_front
#222 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Samo dva imena cu navesti. Staljin i Mao. Ateisti.malsal wrote:Trenutno su divlji kapitalizam i nedostatak pitke vode i medicna puno veci problem od alhohola, droga, paranoje (ko da ima milijarda paranodini ljudi)
- Obskurni
#223 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
Jesul oni ubijali zato što su imali par loših šarafa u glavi ili za ateizam i njegov prosperitet ?
Je li Hitler ubijao zarad dominacije rimokatolicanstva ili zato što je bio poremecen ?
Je li Hitler ubijao zarad dominacije rimokatolicanstva ili zato što je bio poremecen ?
-
clarKKent
#224 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
a "vjernike" koji ubijaju i pri tom uzimaju religiju kao izgovor ne smatrate poremećenim, licemjernost na nivou (:
- harač
#225 Re: Alkohol, droga, itd ... najveće pošasti modernog čovjeka
clarKKent wrote:a "vjernike" koji ubijaju i pri tom uzimaju religiju kao izgovor ne smatrate poremećenim, licemjernost na nivou (: