Pogrdno su nazvani 'Alijini Srbi i Hrvati'. Dodik i Covic javno govore da u Sarajevu nema Srba i Hrvata. Dakle, takav stav, o pro-BiH Srbima i Hrvatima kao izdajnicima srpskog i hrvatskog roda, se odrzao do danas.
...
Da bi paradoks bio potpun, Alijine Srbe i Hrvate je prvo odbacio sam Alija, po kome su nazvani, cistokom u ABiH, a istu politiku marginalizacije nastavlja njegova stranka.
...
Tako imamo slucaj da pro-BiH Srbe i Hrvate odbacuju sve tri nacionalisticke politike. Sve tri politike se zalazu za njihovu marginalizaciju.
...
Meni je jasan motiv separatisticke srpske i hrvatske politike, ali moram priznati da mi nije jasna SDA nacionalisticka politika. Ako su pro-BiH Srbi i Hrvati problem u Sarajevu, o cemu onda pricamo? Tu se radi o neskrivenom fasizmu i etnicki/vjerski motivisanoj mrznji. Nemoguce je na takvim temeljima graditi drzavu.
...
100% znam i vjerujem da vecina Saralija ne razmisla kao kantonalna zastupnica Samra. Zbog toga ocekujem rekciju i osudu Sarajeva. Vec je sa saopstenjem izasao SDP sto je za svaku pohvalu. Ovakvim izjavama se podrivaju temelji drzave.
...
Svaki pro-BiH gradjanin, neinficiran fasizmom i vjerskim fanatizmom, ce sa prezirom odbaciti ovakvu izjavu.